Има ли Samsung S8 слот за SD карта?

Резюме:

 1. Samsung Galaxy S8 и S8 Plus имат слот за микро SD карта, който позволява разширяемо съхранение.
 2. Камерата автоматично запазва снимки и видеоклипове в SD картата.
 3. Можете да избирате от широк спектър от микро SD карти с различен капацитет и скорост на съхранение.
 4. SD картата може лесно да бъде поставена и премахната от телефона за прехвърляне на файлове.
 5. Не всички приложения могат да бъдат преместени в SD картата.

Въпроси:

 1. Може ли Samsung S8 да използва SD карта?
  Да, Samsung Galaxy S8 и S8 Plus имат слот за микро SD карта, който позволява разширяващо се съхранение.
 2. Какъв тип данни могат да се съхраняват на SD карта?
  Видовете данни, които могат да се съхраняват на SD карта, са ограничени. Galaxy S8 автоматично запазва снимки и видеоклипове в SD картата, когато се постави един.
 3. Са спукани снимки, запазени във вътрешното съхранение или SD карта?
  Изстрелите на спукване все още се записват във вътрешното съхранение, дори когато се вмъква SD карта. Сигнал ще ви уведоми, когато отворите камерата за първи път след поставяне на карта.
 4. Какво трябва да взема предвид при избора на микро SD карта?
  Трябва да помислите за капацитет за съхранение и скорост на Micro SD картата. Налични са различни опции-от бюджетни модели със 16GB съхранение до карти от висок клас с 128 GB капацитет. Изследвайте различните класове и скорости на микро SD карти, преди да вземете решение.
 5. Мога ли да преместя приложения в SD картата?
  Не всички приложения могат да бъдат преместени в SD картата. SD картата се използва предимно за съхранение на медийни файлове като снимки и видеоклипове. Някои приложения могат да имат ограничения за преместване на външно съхранение.
 6. Интегрирана ли е SD картата във вътрешното съхранение?
  Не, SD картата остава отделен обем и не е интегрирана във вътрешното съхранение. Той функционира като подвижно съхранение, което ви позволява лесно да прехвърляте файлове между телефона и други устройства.
 7. Мога ли да премахна SD картата, без да засягам системата на телефона?
  Да, можете свободно да премахнете SD картата от Galaxy S8, без да се притеснявате да повлияете на системата на телефона. Въпреки това, файловете с данни на картата ще бъдат загубени. SD картата може лесно да бъде поставена в компютър за прехвърляне на файлове.
 8. Има ли ограничения за използването на SD картата като подвижно съхранение?
  Едно ограничение е, че файловете могат да бъдат поставени или върху SD картата или вътрешното съхранение и те не могат да се обхващат и двете безпроблемно. Това изисква управление на файлове между двете опции за съхранение.
 9. Мога ли да използвам SD картата за приложения и приложения за Oculus?
  SD картата може да се използва за съхранение на приложения, но не всички приложения могат да бъдат преместени във външно съхранение. Може да се наложи да проверите специфичните за приложението изисквания за съвместимост със съхранението на SD карта.
 10. Има ли препоръки за най -добрите микро SD карти за Galaxy S8?
  Да, можете да намерите препоръки за най -добрите Micro SD карти за Galaxy S8 и S8 Plus. Помислете за фактори като капацитет и скорост за съхранение при избора на карта.

Подробни отговори:

Може ли Samsung S8 да използва SD карта?

Да, Samsung Galaxy S8 и S8 Plus имат слот за микро SD карта, който позволява разширяващо се съхранение. Можете да поставите Micro SD карта, за да увеличите капацитета за съхранение на телефона.

Какъв тип данни могат да се съхраняват на SD карта?

Видовете данни, които могат да се съхраняват на SD карта, са ограничени. Един пример е камерата, която автоматично започва да запазва снимки и видеоклипове в SD картата веднага щом поставите една. Въпреки това, спуканите снимки все още се запазват във вътрешното съхранение. SD картата се използва предимно за съхранение на медии.

Са спукани снимки, запазени във вътрешното съхранение или SD карта?

Изстрелите на спукване се запазват във вътрешното съхранение, дори когато се поставя SD карта. Когато отворите камерата за първи път след поставяне.

Какво трябва да взема предвид при избора на микро SD карта?

Когато избирате Micro SD карта, помислете за капацитета и скоростта на съхранение. Можете да избирате от широк спектър от опции, включително бюджетни модели със 16GB съхранение до карти от висок клас с капацитет от 128 GB. Препоръчва се да се изследват различните класове и скорости на микро SD карти, за да се намери най -доброто за вашите нужди.

Мога ли да преместя приложения в SD картата?

Не всички приложения могат да бъдат преместени в SD картата. SD картата се използва предимно за съхранение на медийни файлове като снимки и видеоклипове. Някои приложения могат да имат ограничения за преместване на външно съхранение. Препоръчително е да проверите специфичните за приложението изисквания за съвместимост със съхранението на SD карта.

Интегрирана ли е SD картата във вътрешното съхранение?

Не, SD картата остава отделен обем и не е интегрирана във вътрешното съхранение на телефона. Това означава, че файловете могат да бъдат поставени само на SD картата или вътрешното съхранение. Те не могат да се обхващат и двете безпроблемно. Важно е съответно да управлявате файлове между двете опции за съхранение.

Мога ли да премахна SD картата, без да засягам системата на телефона?

Да, можете свободно да премахнете SD картата от Galaxy S8, без да се притеснявате да повлияете на системата на телефона. От съществено значение е да се има предвид, че файловете с данни, съхранявани на SD картата, ще бъдат загубени, когато се премахнат от телефона. Можете лесно да изскочите картата, да прехвърляте файлове в и от нея на вашия компютър и след това да я върнете в телефона без никакви проблеми.

Има ли ограничения за използването на SD картата като подвижно съхранение?

Едно ограничение е, че файловете могат да бъдат поставени или върху SD картата или вътрешното съхранение. Те не могат да се обхващат и двете безпроблемно. Това изисква управление на файлове между двете опции за съхранение. Някои потребители могат да намерят това малко по -неудобно в сравнение с по -новата система за съхранение на „осиновяващо съхранение“, където SD картата е интегрирана във вътрешното съхранение.

Мога ли да използвам SD картата за приложения и приложения за Oculus?

SD картата може да се използва за съхранение на приложения. Въпреки това, не всички приложения могат да бъдат преместени във външно съхранение. Някои приложения могат да имат ограничения или изисквания относно местоположението на съхранение. Препоръчително е да проверите специфична за приложението информация или указания, за да се гарантира съвместимост със съхранението на SD карта.

Има ли препоръки за най -добрите микро SD карти за Galaxy S8?

Да, има препоръки за най -добрите микро SD карти за Galaxy S8 и S8 Plus. Факторите, които трябва да се вземат предвид, включват капацитет за съхранение и скорост. Препоръчва се да направите някои изследвания и да се четат отзиви, за да намерите най -подходящата Micro SD карта за вашите специфични нужди.

Има ли Samsung S8 слот за SD карта

Тъй знае Може да се движи там. Най -добрият пример е камерата, която автоматично започва да запазва снимки и видеоклипове в SD картата веднага щом поставите една. Ще получите сигнал за първия път, когато отворите камерата, след като поставите карта, която изстрелва снимки, все пак ще спести във вътрешното съхранение, но въпреки това.

Има ли Samsung S8 слот за SD карта

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Има ли Samsung S8 слот за SD карта

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Има ли Galaxy S8 Micro SD?

Да, Samsung Galaxy S8 и S8 плюс и двете имат разширяващо се съхранение чрез слот за микро SD карта.

Можете да получите широк спектър от карти, които да се поберат в това, от 16GB бюджетни модели до най-добрите 128 GB титани . Скоростите също варират сред микро SD карти, така че направете вашите изследвания и разгледайте нашето ръководство за микро SD карти, за да разберете разликата между клас 3, UHS3 и всичко между тях между тях.

Можете също да се преместите директно към нашите най -добри Micro SD карти за Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus, ако сте’d като някои препоръки.

Споделете тази публикация:

Една мисъл на “ Има ли Galaxy S8 Micro SD? ”

Luis Claudio g. Мачадо казва:

Samsung S8 SD карта най -накрая може да използва за преместване/инсталиране на приложения и приложения за Oculus ?

Коментарите са затворени.

Последни публикации

 • Най -добрите случаи на Google Pixel 7a: Стилна защита за вашето устройство
 • Най -добрите безжични зарядни устройства за Google Pixel 7A 2023
 • Как да използвате NFC маркери с iPhone и приложението за преки пътища
 • Как да сменя батерия Samsung SmartTag
 • Как да проследявате вещите си с вашите samsung smarttags

Най -добрите неща, които трябва да знаете за SD картата на Samsung Galaxy S8

След кратко Blip със серията Galaxy S6, Samsung се завръща, за да направи слот за MicroSD карта един от основните си принципи. Galaxy S8 и S8+ имат слот за SD карта, който позволява на потребителите да изберат колко съхранение искат да добавят, въпреки.

Независимо дали вече сте закупили и инсталирали вашата MicroSD карта или се опитвате да научите малко повече за тях, преди да го получите, ние ви покрихме. Ето какво трябва да знаете за слота за microSD карта на Galaxy S8 и S8+.

Осиновяващото съхранение не е тук – и това е добре за повечето хора

Придържайки се със наследството си от устройства, Samsung продължава да използва SD картата като подвижно съхранение, а не по -новата система за съхранение на „осиновяване“. Това означава, че вместо да интегрирате SD картата в вътрешното съхранение, той остава свой отделен обем. Трябва да изберете да поставите файл или на SD картата или Вътрешното съхранение – няма да може да обхваща двете безпроблемно, което отнема малко повече управление.

На практика това има полза от това, че са по -познати на тези, които са използвали SD карти в предишни телефони на Samsung или са ги използвали обикновено с компютри или камери. Можете да премахнете SD картата от Galaxy S8 свободно, без да се притеснявате как ще се отрази на системата, защото губите само файловете с данни на картата. Можете да изскочите картата, да я поставите в компютъра си и.

Не всяко приложение може да бъде преместено в SD картата

Един от недостатъците на използването на SD картата като сменяемо съхранение, а не приемащото съхранение, е, че има ограничения за това какви файлове могат да бъдат преместени. В по -голямата си част можете да мислите за SD картата като място за съхраняване на големи парчета данни, а не на приложения на живо, до които трябва да получите достъп редовно.

Можете да имате снимки, музика, видеоклипове, подкасти и документи, всички съхранявани на вашата SD карта без проблем, а това са чудесни начини да освободите място на по -бързото, по -универсално вътрешно съхранение. Но няма да можете да премествате повечето приложения или игри в SD картата, тъй като те трябва да бъдат на вътрешното съхранение, за да стартират. Може да откриете, че някои прости приложения или активи за приложения, които не е необходимо да се изпълняват при поискване, могат да се съхраняват на картата – но като правило не трябва да разчитате да можете да премествате приложения в SD картата.

Снимки и видео запазване на картата по подразбиране

Тъй знае Може да се движи там. Най -добрият пример е камерата, която автоматично започва да запазва снимки и видеоклипове в SD картата веднага щом поставите една. Ще получите сигнал за първия път, когато отворите камерата, след като поставите карта, която изстрелва снимки, все пак ще спести във вътрешното съхранение, но въпреки това.

Ако по някаква причина, вие не Искате снимки и видеоклипове, които да запазите към SD картата, можете да се насочите към камерата настройки, тогава Местоположение за съхранение, и го докоснете, за да се върне към устройство.

Струва си да се спомене, че Samsung е разработил един от по -досадните проблеми със съхраняването на снимки на SD карта. Просто дайте приложението за галерия по ваш избор за достъп до вашата SD карта и ще можете да изтриете, редактирате и премествате снимки на SD картата с това приложение, вместо да разчитате на галерията на Samsung.

С добра карта не е нужно да се притеснявате за производителността

Едно страхотно нещо, което се е случило в света на SD карти (е, всички съхранение наистина) през последните няколко години е разпространението на невероятно бързи карти на разумни цени, които всеки може да управлява. По -рано в живота на телефоните с Android, той беше по -скоро ударен или пропуснат дали картата, която сте купили, е била достатъчно бърза, за да се използва последователно в Android телефон, а сега това рядко е случаят.

Придържайте се към големите марки и разгледайте рейтингите онлайн преди да купите, но има вероятност, ако намерите модерна карта там, тя ще направи това, което ви трябва, за да направите в Galaxy S8.

Къде да намерите добри SD карти

Нарастващият прилив на качеството на съхранение вдигна всички лодки, но това не означава, че всяка карта е създадена напълно равна. Все още искате да вземете добре образовано решение за SD картата, която купувате. Има толкова много налични навън и много места за закупуване, но ние сме стеснили няколко, за да изберете, ако искате да ни оставите да свършим някои от усилената работа за вас.

Премахването на вашата SD карта също премахва SIM

Това е малко нещо, но трябва да помните, че вашата SD карта живее в същата тава като вашата SIM карта. Така че, ако планирате да използвате подвижните възможности за съхранение на вашата SD карта за прехвърляне на файлове напред и назад с компютър, ще нокаутирате вашата клетъчна услуга, докато го правите.

В някои случаи премахването. Ако не успеете да изчакате няколко минути без данни, издърпайте SD картата си в различно време!

Можете да криптирате вашата SD карта за вашата безопасност

Един от другите малки недостатъци на лесно сменяема SD карта, която е форматирана като сменяемо съхранение, са данните за там могат лесно да се осъществят от всеки с инструмент за SIM табла – те дори не трябва да отключват телефона ви, за да го получат, за да го получите, за да го получите, за да го получите, за да го получите, за да го получите, за да го получат, за. Разбира се, най -добрият начин да защитите телефона си е да не позволявате на никого да го има на първо място, но злополуките се случват – и най -добрият начин за осигуряване на данните е да криптирате картата. С активирано криптиране данните се четят само от Galaxy S8, който го криптира и само когато телефонът е отключен.

За да криптирате SD картата си, насочете се към телефона настройки, заключен екран и сигурност, и Encrypt SD карта. Процесът ще отнеме само няколко секунди, ако нямате много данни за него, но може да отнеме известно време, ако вече сте го заредили преди криптиране.

Сега има един голям Недостатък на това: Когато криптирате SD картата, тя също не може да бъде прочетен от Вашият други устройства. Това означава, че ако изскочите SD картата и я поставите в компютъра си, компютърът няма да може да чете данните. Това също означава, че ако счупите телефона си след ремонт, ще загубите данните на SD картата завинаги. Ако вашето намерение е да използвате SD картата във вашия Galaxy S8 като бърз начин за прехвърляне на големи количества данни между устройства, ще трябва да използвате USB кабел от вашия телефон или да декриптирате първо картата.

Актуализация юли 2018: Актуализирано с най -новата информация за използването на SD карта във вашия Galaxy S8 след актуализацията на софтуера Oreo.

Вземете бюлетина на Android Central

Незабавен достъп до Breaking News, най -горещите отзиви, страхотни оферти и полезни съвети.

Като изпращате вашата информация, вие се съгласявате с Общите условия (се отваря в новия раздел) и Политиката за поверителност (отваря се в нов раздел) и сте на възраст над 16 години.