Актуализирано: Samsung Galaxy S9 тест за камера

Като цяло, универсалната измервателна система се справя добре с разнообразно състояние, за да произведе добре изложени снимки, докато автоматичната настройка на баланса на бялото поддържа цветовете приблизително точни дори при сложни условия на осветление.

Galaxy S9+ има ли добра камера?

Samsung Galaxy S9+ е известен с отличното си представяне на камерата. Ето някои ключови моменти за неговата камера:

1. Настройка на двойна камера

Galaxy S9+ се предлага с настройка с двойна камера, подобно на Galaxy Note 8. Тя включва 12MP основна камера с обектив с променлива бленда (f/1.5 – f/2.4) и 12MP вторична камера с 2x телефото обектив (f/2.4).

2. Променлива бленда

Основната камера на S9+ разполага с променлив обектив на блендата. При условия на ниска светлина той използва бърз f/1.5 бленда за заснемане на повече светлина, което води до по -ярки снимки. При по -ярка светлина преминава към по -малък f/2.4 Бленда за по -остри детайли.

3. Стабилизиране на оптично изображение (OIS)

Както основните, така и вторичните камери на S9+ са оборудвани с OIS, намалявайки разклащането на камерата и произвеждайки по-ясни снимки, особено в ситуации с ниска светлина.

4. Двупикселен PDAF

Основната камера използва автоматично фокусиране на фазово откриване на двойнопиксели (PDAF), което позволява бързо и точно фокусиране, осигурявайки остри и фокусни изображения.

5. Супер видеоклип с бавно движение

S9+ предлага супер бавен видео режим, способен да заснема кадри при 960 кадъра в секунда. Тази функция дава възможност на потребителите да улавят подробни видеоклипове с бавно движение с драматични ефекти.

6. Отлична производителност с ниска светлина

S9+ се представя изключително добре при условия с ниска светлина, благодарение на своя променлив обектив на блендата и възможности за намаляване на шума. Той произвежда ярки и остри изображения с минимален шум.

7. Широк динамичен обхват

Камерата на S9+предлага широк динамичен обхват, което му позволява да улавя по -широк спектър от тонове както в ярки, така и в тъмни зони на сцена. Това води до добре изложени снимки с балансирано осветление.

8. Точни цветове

Автоматичната настройка на баланса на бялото на камерата гарантира точното възпроизвеждане на цветовете, дори при предизвикателни условия на осветление. Цветовете изглеждат живи и верни на живота на снимки.

9. Проблеми с артефактите

Един незначителен недостатък на камерата S9+ е наличието на артефакти, като лилаво ресни и звънещи ореоли в зони с висок контраст. Тези проблеми обаче не са значителни и могат лесно да бъдат коригирани при след обработката.

10. Цялостно представяне

Samsung Galaxy S9+ е високо ценен с производителността на камерата си. Той отбеляза впечатляваща обща оценка от 99 в мобилното класиране на Dxomark, което го прави един от най -добрите смартфони за фотография и видеография.

Въпроси:

1. Каква е обхвата на блендата на основната камера на Galaxy S9+?

Отговор: Основната камера на Galaxy S9+ има обектив с променлива бленда с обхват от f/1.5 до f/2.4.

2. Има ли S9+ стабилизиране на оптичното изображение?

Отговор: Да, както основните, така и вторичните камери на S9+ са оборудвани със стабилизиране на оптично изображение (OIS).

3. Каква е разделителната способност на вторичната камера на S9+?

Отговор: Вторичната камера на S9+ има разделителна способност 12MP.

4. Може ли S9+ да заснеме видеоклипове със супер бавно движение?

Отговор: Да, S9+ има супер бавно движение на видео режим, способен да заснема кадри при 960 кадъра в секунда.

5. Как се представя S9+ при условия на ниска светлина?

Отговор: S9+ се представя изключително добре при условия с ниска светлина, благодарение на своя променлив обектив на блендата и възможности за намаляване на шума. Той произвежда ярки и остри изображения с минимален шум.

6. Има ли S9+ широк динамичен обхват?

Отговор: Да, камерата на S9+предлага широк динамичен диапазон, което му позволява да улавя по -широк спектър от тонове както в ярки, така и в тъмни зони на сцена.

7. Са цветовете, произведени от камерата S9+?

Отговор: Да, автоматичната настройка на баланса на бялото S9+гарантира точното възпроизвеждане на цветовете, дори при предизвикателни условия на осветление. Цветовете изглеждат живи и верни на живота на снимки.

8. Има ли S9+ проблеми с артефакта?

Отговор: Камерата S9+ може да показва незначителни артефакти, като лилаво ресни и халота на звънене в зони с висок контраст. Тези проблеми обаче не са значителни и могат лесно да бъдат коригирани при след обработката.

9. Колко добре се представи S9+ в мобилното класиране на Dxomark?

Отговор: Samsung Galaxy S9+ отбеляза впечатляващ общ резултат от 99 в мобилното класиране на Dxomark, което го прави един от най -добрите смартфони за фотография и видеография.

10. Каква е основната разлика между камерите S9 и S9+?

Отговор: Основната разлика между камерите S9 и S9+ е наличието на вторичната камера на S9+. Вторичната камера на S9+ предлага 2x телефото увеличение, което позволява на потребителите да се доближат до темата, без да се компрометира качеството на изображението.

11. Има ли S9+ ръчен режим за фотография?

Отговор: Да, S9+ предлага ръчен режим за фотография, което позволява на потребителите да коригират различни настройки, като скорост на затвора, ISO и баланс на бялото за повече контрол върху своите снимки.

12. Може ли S9+ да се снима в суров формат?

Отговор: Да, S9+ има възможност да се снима в суров формат, което позволява по-голяма гъвкавост при след обработката.

13. Има ли S9+ специален нощен режим за фотография с ниска светлина?

Отговор: S9+ няма специален нощен режим. Въпреки това, той се представя изключително добре при условия с ниска осветеност поради своята променлива обектива на блендата и възможности за намаляване на шума.

14. Може ли S9+ да записва 4K видеоклипове?

Отговор: Да, S9+ е в състояние да записва 4K видеоклипове при 60 кадъра в секунда. Това води до висококачествени, подробни видеоклипове.

15. Е автофокусът на S9+ бърз и надежден?

Отговор: Да, автофокусът на S9+ камерата е бърз и надежден. Той гарантира, че субектите са на фокус и произвеждат остри изображения.

Актуализирано: Samsung Galaxy S9 тест за камера

Като цяло, универсалната измервателна система се справя добре с разнообразно състояние, за да произведе добре изложени снимки, докато автоматичната настройка на баланса на бялото поддържа цветовете приблизително точни дори при сложни условия на осветление.

Има ли S9Plus добра камера

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Актуализирано: Samsung Galaxy S9+ тест за камера

Това устройство е тествано през 2018 г. Моля, обърнете внимание, че резултатът и съдържанието по -долу се отнасят до по -стар протокол за тестване на камерата.

Други налични тестове за това устройство

Моля обърнете внимание: През септември 2019 г. актуализирахме протокола за мобилни тестове на Dxomark, за да покрием ултра широк ъгъл изпълнение и преименува на протокола Dxomark камера. Ние също разширихме тестовете си с ниска светлина и създадохме новото Нощ под-резултат, който включва предишния резултат на флаш. Ние повтаряхме това устройство, използвайки новите протоколи за широки и нощни тестове и актуализирахме резултатите в този преглед, но не сме променили текста от оригиналния преглед. За повече информация, моля, вижте статиите за нашите нови протоколи за широки и нощни тестове.

Samsung Galaxy S9+ преглед на камерата (първоначално публикувано на 1 март 2018 г.)

Samsung Galaxy S9+ е най -новият модел в корейския производител’S Galaxy s линия от смартфони от висок клас. Той се предлага с подобна настройка с двойна камера като Galaxy Note 8, но добавя обектив с променлива афера на основната камера. При мрачни условия камерата използва много бърз f/1.5 бленда, за да се увеличи максимално улавяне на светлината. При по -ярка светлина се превключва на по -бавен f/2.4 Стойност на блендата за оптимизирани детайли и острота. Добавете 2x оптично увеличение на вторичната камера и видео режим Super-Slow-Motion в микса, а S9+ предлага един от най-изчерпателните набори от функции за изображения на смартфони, налични днес. Прочетете пълния ни отчет, за да разберете как камерата се е представила в нашия Dxomark Mobile Test.

Основни спецификации на камерата:

 • 12MP основна камера с 1/2.55 ″ сензор и f/1.5 / f / 2.4 леща с променлива бленда
 • 12MP вторична камера с 1/3.6 ″ сензор, 2x теле и f/2.4 обектив на бленда
 • OI и за двете обективи
 • Двупикселен PDAF на основната камера
 • LED светкавица
 • 4K видео при 60 кадъра в секунда
 • 720p Super-Slow-Motion Video на 960 fps

За Dxomark Mobile Tests: За оценка и анализ в нашите рецензии на камерата на смартфони, Dxomark инженерите улавят и оценяват над 1500 тестови изображения и повече от 2 часа видео както в контролирани лабораторни среди, така и в естествени закрити и външни сцени, използвайки камерата’s настройки по подразбиране. Тази статия е предназначена да подчертае най -важните резултати от нашето тестване. За повече информация относно протокола за мобилен тест на DXOMark, щракнете тук. Повече подробности за това как оценяваме камерите за смартфони са достъпни тук.

Резюме на теста

С обща оценка на Dxomark от 99 точки, Samsung Galaxy S9+ заема място номер едно в мобилната ни класация, като изравнява Google Pixel 2 само с една точка. S9+ се предлага с камера, която не е’T получи очевидни слабости и се представя много добре във всички категории фото и видео тестове. Фото резултатът от 104 точки е най -добрият ние’Вижда се досега. На 91 точки видео резултатът е малко по -нисък, но все още е сред най -добрите, което прави новия Samsung идеален избор за всички мобилни потребители, които искат възможно най -доброто качество на изображението, без да се компрометира на видео.

Ярка светлина

Изображенията на Galaxy S9 показват ярки цветове и ниски нива на шум при всички условия.

Камерата Samsung Galaxy S9+ дава отлични резултати при добри светлини и слънчеви условия. Цветовете са ярки и живи, а експозициите са добри, с много широк динамичен обхват. Samsung също постигна много добър баланс между намаляване на шума и задържане на детайлите. Нивата на фините детайли не са в съответствие с най -добрите, но фините текстури все още се изобразяват добре и управлението на шума от изображението е изключително, с много ограничено зърно в синьото небе и други области с обикновен цвят. Автофокусът е’t най -бързото, което сме тествали, но то’s повече от достатъчно бързо, за да не бъде проблем за всеки потребител. Освен това е надежден и като цяло дава повтарящи се резултати, въпреки че открихме случайното изображение извън фокус сред стотиците примерни изображения, заснети по време на нашето тестване.

Камерата S9+ няма сериозни слабости, но ако има една точка, която да критикува, тя’s артефакти. Изображенията с ярки светли. Ъглите също са малко по -меки от центъра и видяхме леки сини или розови цветове на ярка светлина. Това обаче са доста малки проблеми и като цяло Galaxy S9+ е отличен изпълнител на ярки светлини.

Ниска светлина и светкавица

Samsung’s ефективността при димерни условия е също толкова впечатляващо. Като вас’D Очаквайте, има намаляване на фините детайли, тъй като камерата трябва да увеличи чувствителността и/или да използва технологията за много рамка, за да се адаптира към по-ниските нива на светлината, но S9+ поддържа отличен баланс между шум и детайли във всички нива на светлината. Експозицията също е добра до много ниска светлина. Само при най -мрачната ни 1 луксозна тестова сцена е леко незабележимо, но това’s не по -различно от по -голямата част от Samsung’s директни конкуренти. Някои незначителни цветови засенчване също стават видими при снимки с ниска светлина, но то’S най-забележими в нашите снимки на тестови диаграми и много трудни за откриване при всякакви снимки в реалния живот.

Galaxy S9+ записва приятни експозиции с ярък цвят, точен баланс на бялото, нисък шум и добра текстура при условия на ниска светлина.

Когато светлината е твърде ниска за стрелба без никакво осветление, Galaxy S9+’S LED светкавицата може да бъде полезна опция за спешни случаи. Изображенията на флаш показват добра експозиция и същите добри детайли/компромиси с шума като изображения без флаш. Системата за балансиране на Auto White също дава доста точни резултати, а единственият истински недостатък на използването на светкавицата в портретите е камерата’s склонност да се произвежда ефект на червени очи.

Експозицията на светкавица е добра, но ефектът от червени очи може да бъде видим.

Zoom and Bokeh

С подобна настройка на двойна камера като настоящ лидер в категорията Zoom, S9+’S стабилна галактика бележка 8, то’не е изненада, че новият модел е способен да постигне отлични резултати при увеличаване на мащаба. Разделителната способност и детайлите са доста впечатляващи до 4 -кратен фактор за увеличение. В допълнение, Samsung’Изображенията за увеличаване са забележимо по -чисти от тези на преките конкуренти.

В сравнението по -долу можете да видите, че S9+ постига по -добри детайли, с по -малко артефакти и по -ниски нива на шум при 4x коефициент на увеличение, отколкото Apple iPhone X. Google Pixel 2 се представя възхитително за камера с един обектив, но без специализиран телеобектив, той не може да се конкурира с моделите Samsung и Apple.

Има ли S9Plus добра камера

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Samsung S9+ преглед на камерата

Samsung S9+ преглед на камерата

Samsung S9+ е един от дуото на водещите смартфони от корейската марка. S9+ е по-голям и разполага с настройка с двойна леща, подобно на което се оказва изключително популярен в момента.

DXO има изключително високо оценен S9+, тъй като го стои’S Четвъртият най -висок рейтинг смартфон за фотография, идващ точно зад Huawei P20 Pro и Huawei P20.

Двете му камери са и двете 12 мегапиксела, като една има широкоъгълна обектива и 1/2.55” сензор, а другият с телномото с 1/3.6” сензор.

Широкоъгълният обектив има опцията с двойна аперт, която също се вижда на стандартния S9 и е първи за смартфон камери.

Дава ви възможност да избирате между два различни отвори, в зависимост от условията на осветление (F/1.5 или f/2.4). Телефото лещата има фиксиран f/2.4 Бленда.

Други забележителни функции включват Super-Slow Motion Video, Micro SD карта съвместимост, цифрово увеличение и 4K видео запис при 60fps.

За камерата Samsung S9+

 • Две лещи
 • Двойна бленда на широкоъгълна леща
 • Голям екран
 • 4K видео запис

Срещу камерата Samsung S9+

 • Прехвърляне на свръхчувствителен режим
 • Скъпо

Samsung S9+ Преглед на камерата: Качество на изграждането

Изграждане и работа

S9+ седи в “по -голямо е по -добре” лагер, когато става въпрос за размер на телефони, с неговите 6.2-инчов екран. Той обаче използва добре всичко това пространство, като дизайнът от край до край се намира отстрани от страна.

В горната и дъното остава рамка и там’s no notch, както може да намерите на S9+’най -голямата конкуренция, iPhone x.

За да направите снимка, всички вие’Ще трябва да направите прекарване на пръст нагоре от долния десен ъгъл на екрана, за да стартирате телефона’s На родна камера приложение.

Ако ти’просто направих снимка, вие спечелихте’Не трябва да отключите екрана, но можете да настроите различни начини да направите това, когато имате нужда от него, включително отключване на лицето, парола, модел или използване на скенера за пръстови отпечатъци на гърба на телефона.

Ние’е голям фен на разнообразието от опции, които Samsung предоставя в своите приложения за родните камери – IT’s със сигурност много по -гъвкав от iPhone x.

За да превключвате между различните режими на снимане, които предлага приложението на камерата, всичко, което трябва да направите, е да прекарате пръст наляво или надясно на екрана на основния телефон. Звучи като привърженик – което е – твърде много от едно.

Няколко пъти се озовах в случаен режим, който не съм го направил’не искам случайно давате на екрана най -леките докосвания. Той помага да се премахнат определени режими от главния екран през главното меню, за да се отървете от определени режими, които вероятно сте спечелили’не използвайте всичко толкова често (лично аз бях’не се притесняваше от ar емоджи – може би сте, това’изцяло зависи от вас).

Като стандарт, Auto Mode е това, което камерата стартира, когато отворите приложението. Вие’Вероятно ще открия, че се придържате към това през по -голямата част от вашите снимки като него’S Бърз и прост вариант.

Ако искате повече контрол, насочете се към PRO режим и вие’Ще мога да променя редица различни настройки, като баланс на бялото и ISO. Можете да промените блендата – но само на широкоъгълния обектив – между f/1.5 или f/2.4, също. За съжаление там’s няма опция за сурова снимане, която да бъде намерена.

Друг интересен режим на снимане е “Фокус на живо”. Стандартният Samsung S9 има “Селективен фокус”, но “Фокус на живо” Използва информация от S9+’s Две различни обектива, за да се създаде плитка дълбочина на полевия ефект.

Вие’ще трябва да държите камерата доста далеч от темата, която вие’отново фотографиране, но вие’Ще бъда предупреден на екрана дали вие или не’Задържайки го на правилното място.

Получените изстрели от фокуса на живо са по -добри от селективния фокус, с по -естествен резултат – и докато ако разгледате много отблизо, можете да видите някои странности, то’s повече от достатъчно добър за малко споделяне – и евентуално дори размери за печат.

I’D Вероятно дават предимство на iPhone X, Huawei P20 Pro и Google Pixel 2 за този ефект, но там’не съм много в него. Харесва ми, че можете да използвате и селективен режим на фокус, когато използвате и селфи камерата.

За да използвате обектива телефото, можете да докоснете малък “2x” Икона на главния екран, когато е в автоматичен режим. По някаква причина това не’T се появяват, когато сте в Pro Mode – обаче, ако сте в 2x режим в Auto и след това преминете към Pro, зрителното поле остава на 2x.

Малко странно решение, което един ден може да бъде фиксирано в актуализация на приложението (надяваме се).

производителност

S9+ произвежда отлични цветове, които са много естествени – там’s не е същия вид наситено насищане, което телефони като iPhone X и Huawei P20 Pro са склонни да бъдат виновни за. Може да спорите, че прави цветовете да изглеждат малко измити в сравнение, в зависимост от вашия вкус.

Наличието на двата отвора е добре за регулиране на количеството светлина, влизаща в сензора, и следователно означава, че експозициите са добре балансирани в различни ситуации.

При слаба светлина преминаването към по -широката опция за бленда означава, че пускате възможно най -много светлина, държите ISO надолу и ще получите по -добър изстрел. В по -добра светлина пускате по -малко светлина и получавате добре балансирана експозиция в резултат.

Като цяло, универсалната измервателна система се справя добре с разнообразно състояние, за да произведе добре изложени снимки, докато автоматичната настройка на баланса на бялото поддържа цветовете приблизително точни дори при сложни условия на осветление.

Цялостното впечатление на детайлите е много добро в добра светлина – там’е малко засенчване, ако разгледате внимателно, но това’S доста често срещан проблем за смартфони и води до нещо, което изглежда добре на екрана на телефона (или малки отпечатъци).

При слаба светлина детайлите все още са добре поддържани, но могат да бъдат малко размазани на места.

Фокусирането обикновено е много бързо и доста точно, особено когато е там’е очевиден и добре дефиниран предмет. Ако телефонът е предположил темата неправилно, можете да докоснете по -подходяща област на екрана.

Samsung S9+ примерни снимки

Samsung S9+ Преглед на камерата: Примерни снимки

Samsung S9+ Преглед на камерата: Примерни снимки

Samsung S9+ Преглед на камерата: Примерни снимки

Samsung S9+ Преглед на камерата: Примерни снимки

Samsung S9+ Преглед на камерата: Примерни снимки

Samsung S9+ Преглед на камерата: Примерни снимки

Присъда

Ако ти’Основно се занимава с това да има добра камера при пазаруване на смартфон, Samsung S9+ е една от най -добрите опции в момента на пазара. Ако ти’е фен на марката Samsung, по -специално неговата операционна система, след това ИТ’е малко не-мозъчен, за да го получи.

Качеството на картината е отлично в разнообразие от различна ситуация, с реалистични цветове и отлична работа с ниска осветеност също.

Това каза, че е доста скъпо. Въпреки че може да не е толкова астрономически с висока цена като iPhone X (наистина, какво е), можете да получите Huawei P20 Pro – в момента се класира като най -добрият смартфон на пазара за фотографи – за по -малко от S9+.

Вие’VE също има други опции, включително стандартния Huawei P20 и Google Pixel 2, които също и двете са по -евтини от S9+ (но и двете от тези камери имат само едно фокусно разстояние – което е изключване на търговия).

Трябва ли да купя Samsung S9+?

Като цяло, Samsung S9+ не’t представляват най -добрата стойност в момента на пазара – но ако ви харесва външният вид и усещането на телефона и операционната система Samsung, тя’си струва да се купи.

Huawei P20 Pro е може би по -добрият избор за тези, които са загрижени главно за това, че имат добра камера, но S9+ със сигурност не е Slouch. Да можеш да добавиш памет към S9+ чрез допълнителна Micro SD карта е един бонус, който P20 Pro не го прави’и аз също.