Все още е необходимо през 2022 г?

В днешния дигитален пейзаж, където кибер заплахите постоянно се развиват, значението на антивирусния софтуер не може да бъде подкопаван. Докато Windows Defender осигурява основна защита, може да не е достатъчно да се защитава срещу всички видове злонамерен софтуер и кибератаки. Следователно инсталирането на допълнителен антивирусен софтуер е от решаващо значение, за да се гарантира сигурността на вашата система Windows 10.

1. Са антивирусни изпитвания, предварително инсталирани в повечето лаптопи?

Да, повечето лаптопи се предлагат с предварително инсталиран антивирусен пробен софтуер, като McAfee и Norton. Това показва, че все още има търсене на антивирусни продукти, тъй като компаниите плащат на производителите на компютър за тяхното разположение.

2. Има ли нужда Windows 10 антивирусна защита?

Да, Windows 10 изисква антивирусна защита. Въпреки че има вграден Windows Defender, допълнителен антивирусен софтуер предлага подобрени функции за сигурност и защита срещу различни видове злонамерен софтуер.

3. Защо Windows Defender не е достатъчен?

Windows Defender има своите ограничения. Той изостава средната индустрия за предотвратяване на атаки с нулев ден, генерира повече фалшиви положителни, забавя легитимен софтуер, липсва мениджър на пароли и има ограничена персонализиране в сравнение с други антивирусни софтуер.

4. Как могат да бъдат преодолени проблеми със сигурността на Windows 10?

Инсталирайки антивирусния софтуер, можете да се възползвате от по-бързото издаване на пластири за уязвимости с нулев ден и допълнителни функции за сканиране на файлове и приложения, които предпазват от злонамерени изтегляния. Освен това, използването на софтуер за криптиране на дискове и активирането на актуализации на Windows може да подобри сигурността.

5. Как да изберете най -добрия антивирус за Windows 10?

Най-добрият антивирусен софтуер за Windows 10 трябва да предложи отлична защита срещу атаки с нулев ден, сканиране на изтегляния на файлове, автоматични сканирания на системата, опции за персонализиране, защита от уеб сърфиране и функции за поверителност.

6. Може ли Windows Defender да работи заедно с антивирусния софтуер?

Да, Windows Defender може да работи заедно с антивирусния софтуер. Той разпознава наличието на допълнителен антивирусен софтуер и го включва в цялостната схема за защита на системата. Периодичното сканиране също може да бъде разрешено за допълване на възможностите за сканиране на антивирусния софтуер.

7. Кой антивирусен софтуер се препоръчва за Windows 10?

AVG се препоръчва силно за потребители на Windows 10. Безплатната версия на AVG осигурява отлична защита и предлага широка гама от функции за защита на вашия компютър.

8. Какви са предимствата на инсталирането на антивирусен софтуер?

Инсталирането на антивирусен софтуер осигурява цялостна защита срещу злонамерен софтуер, предпазва вашите файлове и лични данни да бъдат компрометирани, предотвратява неоторизиран достъп и осигурява безопасно преживяване на сърфиране.

9. Важно ли е да бъдете предпазливи с изтеглянията?

Абсолютно. От съществено значение е само да изтегляте и инсталирате софтуер от надеждни източници. Провеждането на прегледи за изследвания и четене може да ви помогне да се уверите, че изтегляте безопасни и надеждни приложения.

10. Какви са някои ръчни действия за подобряване на защитата на Windows 10?

Някои ръчни действия, които могат да подобрят сигурността на Windows 10, включват инсталиране на софтуер за криптиране на дискове, за да се предпази от кражба на данни, да се даде възможност за актуализации на Windows за най -новите пластири и да бъде предпазлив с изтегляния от ненадеждни източници.

11. Как антивирусният софтуер допълнително подобрява защитата на Windows 10?

Антивирусният софтуер предлага усъвършенствани функции за сигурност, които могат да допълват Windows Defender. Той осигурява по-добра защита срещу атаки с нулев ден, сканиране за злонамерени изтегляния, опции за персонализиране, защита от уеб сърфиране и допълнителни функции за поверителност.

12. Каква роля играят антивирусните изпитвания за увеличаване на осведомеността на потребителите?

Антивирусните изпитвания, които идват предварително инсталирани в лаптопите, играят решаваща роля за генериране на осведоменост на потребителите за важността на антивирусния софтуер. Изпробвайки тези изпитвания, потребителите могат да изпитат предимствата на засилената сигурност и да разберат необходимостта от антивирусна защита.

13. Как антивирусният софтуер допринася за производителността на системата?

Докато антивирусният софтуер може леко да повлияе на производителността на системата, ползите от подобрената сигурност далеч надвишават минималното въздействие на производителността. Днешните антивирусни разтвори са проектирани да сведат до минимум всички потенциални забавяния и осигуряване на ефективна защита.

14. Може ли антивирусният софтуер да предпази от всички видове злонамерен софтуер?

Докато антивирусният софтуер е ефективен срещу много видове злонамерен софтуер, той не може да осигури 100% защита. Киберпрестъпниците постоянно развиват нови заплахи и е от съществено значение да се поддържа актуалният антивирусен софтуер, за да се защити срещу най -новия зловреден софтуер.

15. Дали антивирусните компании предлагат поддръжка за своя софтуер?

Да, повечето антивирусни компании осигуряват цялостна поддръжка за своя софтуер. Това включва редовни актуализации, поддръжка на клиенти и онлайн ресурси, които да помогнат на потребителите да отстранят проблемите и да гарантират, че техните системи остават защитени.

Дали антивирусният софтуер на Windows все още е необходим през 2022 г

На всичкото отгоре почти всеки лаптоп i’Прегледът на PCWorld е дошъл с някаква форма на антивирусен пробен софтуер от компании като McAfee и Norton. Тези компании плащат производители на компютър за настаняване, което би било’няма смисъл, ако никой не е купил продуктите, нали?

Има ли нужда Windows 10 антивирусна защита?

Райън Дюб е сътрудник на свободна практика на LifeWire и бивш управляващ редактор на Makeuseof, старши ИТ анализатор и инженер за автоматизация.

Актуализирано на 27 юни 2022 г

В продължение на много години потребителите на Windows трябваше незабавно да инсталират антивирусен софтуер, или иначе нямаше да е много преди компютърът да бъде заразен със злонамерен софтуер. Така ли се нуждаят от Windows 10 срещу антивирусна защита? Краткият отговор е, Да.

Защо Windows Defender не е достатъчно добър?

Windows 10 сега осигурява вградена сигурност под формата на Windows Defender, който включва както антивирус, така и компонент на защитната стена.

Основен екран на Windows Defender

Много хора се отказват от инсталирането на софтуер за защитна стена на трети страни и използват само Windows Defender. Но това наистина ли е най -добрият вариант?

Според проучване, проведено от AV сравнителните, Windows Defender Antivirus за Windows 10 се представи добре като цяло, но не достигна до няколко важни области.

 • Тя изостава от средната индустрия за предотвратяване на атаки с нулев ден.
 • Това предизвика повече фалшиви позитиви (идентифициране на валиден софтуер като злонамерен).
 • Той забавя законния софтуер повече от другите приложения.
 • Той няма мениджър на пароли.
 • Той има ограничена персонализация в сравнение с други антивирусни софтуер.

Преодоляване на проблемите със сигурността на Windows 10

Много пъти компаниите, които продават антивирусен софтуер, са по-бързи при издаване на лепенки за уязвимости с нулев ден, отколкото самият Microsoft е.

Те също така включват функции за сканиране на файлове и приложения, които ви защитават, когато случайно изтегляте заразени файлове или приложения от интернет.

Антивирусен предупредителен сигнал

В допълнение към инсталирането на антивирусен софтуер на вашия компютър с Windows 10, следните действия могат допълнително да ви помогнат да се предпазите от злонамерен софтуер и хакерски атаки.

Инсталирайте софтуер за криптиране на дискове

Има много отлични приложения за криптиране на пълен диск за Windows 10. Изберете един и го използвайте във вашата система за пълна поверителност, в случай че вашият компютър бъде откраднат.

Активирайте актуализациите на Windows

Изберете Започнете Меню, тип Актуализации на Windows, и изберете Настройки за актуализиране на Windows. Изберете Разширени опции и активирайте Автоматично изтегляйте актуализации. Тази настройка гарантира, че вашата система винаги получава най -новите актуализации и лепенки.

Бъдете предпазливи с изтеглянията

Изтеглете и инсталирайте софтуер от надеждни компании. Ако трябва да инсталирате безплатен софтуер, не забравяйте да направите своите изследвания и да прочетете отзиви.

Тези ръчни действия, както и инсталирането на добър антивирусен софтуер отгоре на използването на Windows Defender, ще гарантират, че вашата система Windows 10 е възможно най -сигурна срещу всички заплахи.

Най -добрият антивирус за Windows 10

Windows Defender предлага добра, безплатна защита срещу вируси и зловреден софтуер, но вашият компютър с Windows 10 има нужди от сигурност, когато Windows Defender се прекратява.

За пълна защита от злонамерен софтуер се нуждаете от антивирусен софтуер с всички следните функции, които липсват в Windows Defender. Това означава, че дори и да използвате Windows Defender, трябва да инсталирате допълнителна антивирусна защита, която има всички от следните функции.

 • Отлична защита срещу атаки с нулев ден
 • Сканиране на изтегляния на файлове
 • Автоматични сканирания на системата
 • Опции за персонализиране
 • Защита от уеб сърфиране
 • Функции за поверителност

Има редица високо оценени безплатни антивирусни програми, които предоставят най-много, ако не всички тези функции.

AVG е особено полезен, защото можете да изтеглите безплатна версия на AVG, която предлага отлична защита за вашия компютър.

AVG безплатен антивирусен софтуерен екран

След като инсталирате антивирусен софтуер на вашата компютърна система, ще забележите, че Windows Defender го разпознава и го включи в цялостната схема за защита на вашата система.

Windows Defender работи заедно с антивирусния софтуер

Ако изберете Windows Defender Antivirus Options, можете също да активирате периодичното сканиране на Windows Defender да продължи да сканира компютъра ви за всякакви заплахи, че вашият антивирусен софтуер може да е пропуснал.

Има много причини антивирусът за Windows 10 е необходим, но следвайки всички съвети по -горе, ще гарантира, че вашата система е добре защитена срещу всякакви заплахи за сигурността.

Дали антивирусният софтуер на Windows все още е необходим през 2022 г?

Защо вграденият вирусен скенер на Microsoft вероятно е достатъчно добър (и защо все още може да търсите другаде).

Джаред Нюман

Pcworld 30 юни, 2022 3:45 AM PDT

От години аз’Ve предположи, че повечето хора не са’Не се нуждаят от антивирусни инструменти на трети страни и весело предадоха това предложение заедно с други.

В крайна сметка, Microsoft’S Windows Security Suite (известен също като Windows Defender или Microsoft Defender) осигурява вградена защита от вируси за вашия компютър и той не го прави’t струва стотинка. I’Използвам го от години и последният път, когато си спомням, че имах проблеми с вируса на моя компютър, беше преди повече от десетилетие.

И все пак, оглеждайки се за потвърждаване на тази дългогодишна вяра, бързо се оказва алтернативна вселена, пълна с експерти, които настояват всички да плащат за антивирусен софтуер. Този съвет идва не само от компаниите, които продават антивирусни апартаменти, но и от реномирани сайтове, които извършват антивирусни софтуерни прегледи (включени PCWorld).

На всичкото отгоре почти всеки лаптоп i’Прегледът на PCWorld е дошъл с някаква форма на антивирусен пробен софтуер от компании като McAfee и Norton. Тези компании плащат производители на компютър за настаняване, което би било’няма смисъл, ако никой не е купил продуктите, нали?

В този момент аз’Чух достатъчно въпроси от читателите – и членовете на семейството – че реших да копая малко по -дълбоко. Какво аз’Научих е, че първоначалните ми предположения бяха предимно правилни: повечето хора наистина могат да се пързалят без допълнителен антивирусен софтуер. Но това не’t означава, че всеки трябва, или че трябва да’не приемайте допълнителни предпазни мерки, за да останете в безопасност.

Делото срещу допълнителен антивирусен софтуер

Като първоначална проверка на здравината на моите антивирусни предположения, аз направих възможно най -очевидното нещо и изложих въпроса в Twitter: Microsoft прави ли Microsoft’S Вграден софтуер за сигурност на Windows осигурява достатъчно защита за типичните потребители на компютър?

Отговорът на консенсуса беше Да, с предупреждения.

Сигурност на Windows в Windows 10

Джаред Нюман / леярна

Джъстин Дуино от как да се насочи към сайта си’S полезна статия по темата, която препоръча сигурността на Windows във връзка с Malwarebytes’ Безплатен скенер за злонамерен софтуер. Моят колега на свободна практика Роб Пегораро също извика статия на Wirecutter, която стигна до същото заключение. Друг писател се включи с подобна препоръка.

Разсъжденията са прости: Windows Security съперничи на други програми при издухване на вируси. Докато това не беше’винаги така, Microsoft’Откриването на S се подобри значително през последните години, до степен, че независимият институт AV-Test редовно го награждава перфектно 6 от 6 в защита, използваемост и ефективност, биейки средните индустрии.

Може би по -важното е, че сигурността е децентрализирана сега, така че един скенер за един вирус вече не е единствената ви линия за защита. Няколко примера:

 • Основните уеб браузъри могат сами да откриват и блокират злонамерени уебсайтове, благодарение на инструменти като Google Safe Browding.
 • Тези браузъри също могат да ви предупредят, ако вие’на път да изтеглите непризната програма.
 • Основни доставчици на електронна поща, като Gmail и Yahoo, сканират прикачени файлове за вируси, преди дори да можете да ги изтеглите.
 • Същите тези доставчици на електронна поща’ СПАМ филтрите вършат чудесна работа за запазване на злонамерени имейли от входящата ви поща и ви предупреждават за потенциални фишинг схеми.
 • Филтърът SmartScreen, вграден в Windows, ще ви предупреди, ако вие’Опит за инсталиране на непризнат софтуер.

В крайна сметка антивирусът е просто още една линия на защита. За повечето хора, Microsoft’S Вградените защити трябва да са достатъчно силни.

Получаване на второ мнение

Malwarebytes Scan Scan

Джаред Нюман / леярна

Така че защо да направите някои хора препоръчват Malwarebytes като допълнителен слой защита? Главно защото’Хубаво е да имате друг набор от очи на вашия компютър.

Миналата година, например, проведох сканиране в Malwarebytes и взех набор от потенциално нежелани програми, обвързани с моята инсталация на Chrome. Докато моята инсталация на Chrome изглеждаше добре – без схематични ленти с инструменти или пренасочвания към търсене, които виждах – това ме убеди да изтрия данните си за синхронизация от Chrome, да нулирам настройките му и да извърша нов хром инсталиране. (Подозирам, че това е разширение на браузъра, което се държи зле.)

Но Malwarebytes също има своите недостатъци. Ако ти’Не е внимателно по време на инсталирането, той автоматично ще инсталира собственото си разширение във всички ваши браузъри, а безплатната версия рутинно ви заяжда с подкани за надстройка. Освен това, освен ако не деактивирате неговите защити в реално време (които са достъпни само като 14-дневен пробен за безплатни потребители), те’LL отменя Microsoft’s Собствен скенер за вируси.

Все още от време на време мога да инсталирам Malwarebytes, за да получа второ мнение на моя компютър’s здраве, но засега аз’М, оставяйки го и от моя компютър.

Случаят за допълнителна антивирусна защита

Моето табло за управление на Norton

Иън Пол / леярна

За да бъде ясно, антивирусният софтуер на трети страни е’T rift без действителна полезност зад него. Докато повечето Хората не’Не е необходимо да плащате за антивирусен софтуер, все още има някои причини да обмислите това:

 • Имате нужда от повече помощ за сигурността: Някои антивирусни програми предлагат допълнителни функции за сигурност извън сферата на традиционното сканиране на вируси. Avast, например, може да наблюдава използването на уеб камера и да ви позволи да блокирате ненадеждни приложения от заснемане на видео и може също да ви предупреди, ако някоя от вашите онлайн пароли участва в нарушение на сигурността.
 • Вие’търси да се пакетира: В допълнение към допълнителните функции за сигурност, някои антивирусни програми предлагат инструменти, които иначе може да закупите отделно. Norton 360 Deluxe например включва свой собствен мениджър на пароли и услуга за съхранение в облак. Avast One има вграден VPN и временно почистващ файлов препарат.
 • Искате повече видове защита: Някои инструменти на трети страни предлагат допълнителни методи за защита, които не са’t Вграден в прозорци. Ср’с “Поведенчен щит,” Например, може да търси модели на злонамерено поведение, дори когато е било’t Открит вирус, докато Avast One има защита от откуп, която предотвратява криптирането на вашите файлове без разрешение. (Windows предлага и това, но не по подразбиране.) Антивирусните апартаменти също обикновено осигуряват защита на мобилни устройства, както и за персонални компютри.

Всички тези допълнителни функции обаче могат да раздуват вашия компютър, като се отразят на производителността и ви пречат, и те може дори да не са най -добрите инструменти за работата. I’D много по -скоро използвайте специален мениджър на пароли, отколкото един, който’s в комплект с антивирусен софтуер и ако имах нужда от VPN, i’D искам сам да избера доставчика.

Докато допълнителен антивирусен софтуер беше от съществено значение в първите дни на личните изчисления, в наши дни ИТ’S само един потенциален инструмент в по-широкия арсенал за сигурност, който също трябва да включва силни пароли, двуфакторно удостоверяване, стабилни архивиране на данни и здравословна доза здрав разум. Поне на това, експертите изглежда са в пълна хармония.

Искам повече технологични съвети като този? Регистрирайте се за моя бюлетин за съветник, където първоначално се появи версия на тази колона.

Имам ли нужда от антивирус за Windows 10?

Panda Security MediaCenter

Дали сте’наскоро надстроен до Windows 10 или вие’Помислете за това, добър въпрос, който трябва да зададете, е, “Имам ли нужда от антивирусен софтуер?”. Е, технически, не. Microsoft има Windows Defender, легитимен план за защита на антивирус, който вече е вграден в Windows 10.

Въпреки това, не всички антивирусни софтуер са еднакви. Потребителите на Windows 10 трябва да разгледат последните проучвания за сравнение, които показват къде на защитника липсва ефективност, преди да се установи за Microsoft’s Опция за антивирусна опция по подразбиране.

Проучване на AV сравнителни 2017 показва, че Windows Defender изостава от други антивирусни софтуер в защита, използваемост и производителност. Defender също липсват удобни за потребителите функции, които нарастват на популярност-като мениджъри на пароли и вградена виртуална частна мрежа (VPN) .

Обща защита: Defender изостава от друг софтуер

Всеки антивирусен софтуер се нуждае от добра оценка на защитата. Откриването и премахването на заплахите за злонамерен софтуер е основното внимание. Бъдете наясно с бъдещите тенденции в атаките на злонамерен софтуер и изберете антивирусен софтуер въз основа на способността му да се защитава от нарастващи заплахи като атаки с нулев ден и откуп.

Изследването на AV сравнителните тества 17 основни антивирусни софтуерни марки и се проведе от юли до ноември 2017 г. Defender получи обща оценка за защита от 99.5%, изоставайки седем други софтуер за киберсигурност .

Друго проучване от 2017 г. от Института за IT-сигурност показа, че защитникът изостава зад друг антивирусен софтуер за предотвратяване на атаки на злонамерен софтуер с нулев ден. Атаките с нулев ден се случват в същия ден, когато разработчиците откриват уязвимост на сигурността и те’Нарастваща популярност сред киберпрестъпниците.

Институтът за ИТ-сигурност’Резултатите от тестовете (за юли и август) показаха защитника като само 97.0% ефективни срещу атаки на злонамерен софтуер с нулев ден, 2.5% под средното за индустрията. Разликата може да изглежда малка, но залозите са високи за атаки с нулев ден. Необходима е само един откуп или ботнет атака, за да отвлече компютъра ви или да открадне самоличността ви.

Defender причинява проблеми с използваемостта

Целият антивирусен софтуер влияе върху начина, по който използвате компютъра си, защото той сканира всички уебсайтове, файлове и друг софтуер, с която системата ви взаимодейства. С антивирусния софтуер потребителите искат най -голяма защита с най -малко смущения. В сравнение с други антивирусни продукти, Defender се бори да остане настрана.

Фалшиви позитиви

Когато антивирусният софтуер сканира файлове и уебсайтове за потенциални заплахи, те могат погрешно да маркират някои като опасни. Тези “фалшиви позитиви” Може да стане наистина досадно, защото блокират достъпа до безопасни уебсайтове или спират инсталирането на законен софтуер. Тези проблеми могат да ви забавят и разсейват.

Проучването за сравнителни AV (по -долу) установи, че Defender има по -висок фалшив положителен процент в сравнение с по -голямата част от основните антивирусни софтуерни пакети.

Defender се бори, особено със знамето на законния софтуер като зловреден софтуер. Институтът за ИТ-сигурност’S Тестовете показаха, че защитникът има по -висока от средната честота на фалшиви открития за безопасен софтуер. Потребители, които искат да заобиколят този проблем, като намалят защитника’S Настройките за защита стават по -уязвими за реално Атаки за зловреден софтуер.

Защитник’s изпълнение

Целият антивирусен софтуер забавя компютъра ви поне малко. В крайна сметка е необходима изчислителна мощност, за да се сканират всички битове информация, преминаващи през вашия компютър’S процесор, но обемист или неефективен антивирусен пакет, може да означава по -бавни товари на уебсайтове, обхождане на барове за състоянието и бавни софтуерни стартирания.

Институтът за ИТ-сигурност’Резултатите от тестовете (по -горе) показаха, че оценяването на защитника под средното ниво на индустрията за стандартни стартирания на софтуерни приложения и често използвани приложения. Резултатът му за изпълнение беше 4.5 от 6.0.

Defender ще направи любимите ви програми да работят по -бавно, когато използвате компютъра си у дома. Ако притежавате бизнес, вашите служители също ще бъдат забавени. Прекалено натоварването на антивирусния софтуер, съчетан с остарели компютри, означава загуба на производителност на работниците и приходи.

Проблемът със стандартната антивирусна защита

Феновете на Defender посочват, че той е стандартен с Windows 10, което означава, че няма допълнителен софтуер за изтегляне и инсталиране на вашия компютър. Предварително инсталиран стандартен софтуер е удобен от гледна точка на използваемостта, но също така ви оставя по-уязвими да атакувате.

Cyberthieves правят Defender приоритет една цел, защото работи еднакво за всеки компютър. Всеки стандартен начин за правене на каквото и да било, улеснява прогнозирането и заобикалянето. Защитникът не е изключение. Хакерите се уверяват, че’Re Designs Malware може да избегне защитника’s Основно откриване и се възползвайте от неговите уязвимости. По -малко стандартен антивирусен софтуер възприема уникални подходи за намиране и премахване на вирусите – подхожда към предвиждане на предвиждане.

За да защитите себе си, семейството си и вашите устройства, имате нужда от най -добрата безплатна антивирусна защита на разположение. Въпреки че някои потребители все още могат’Пренаметка за търговия за ефективност – лукс с лични и финансови разходи, които се увеличават всяка година.

Изтеглете своя антивирус

Panda Security е специализирана в разработването на продукти за сигурност на Endpoint и е част от портфолиото на WatchGuard на ИТ решения за сигурност. Първоначално се фокусира върху развитието на антивирусния софтуер, оттогава компанията разшири линията си на бизнес до напреднали услуги за киберсигурност с технология за предотвратяване на киберпрестъпността.

Наистина ли имам нужда от антивирус за Windows 10?

Антивирус за Windows 10?

Ако ти’Изпълнение на Windows 10, ако получите антивирусно приложение? Със сигурност има някои добри причини да го направим, както ние’Ще проуча в тази статия, не на последно място е, че Microsoft’S операционната система е толкова популярна, че прави сериозно изкушаваща цел за авторите на злонамерен софтуер по отношение на потенциалните плячки, които трябва да се получат.

 • Нашият окончателен списък на най -добрите антивирусни програми на Windows 10
 • Търси още повече защита? Вземете страхотен VPN за компютър
 • Вижте защо оценяваме Bitdefender толкова високо в нашето тестване

Голяма цел

Windows 10 е най -използваната настолна операционна система в света и като операционна система за много компютри навсякъде, тя представлява широка и сочна цел за авторите на злонамерен софтуер.

Просто просто, ако някой пише парче зловреден софтуер, който използва Windows 10, тогава има много потенциални цели, които злонамерен софтуер може да се окаже на. И така, то’не е изненада, че потребителите на Windows (включително неразумните хора, които остават в Windows 7), са най -големите цели за авторите на злонамерен софтуер.

Сега, то’Вярно е, че в последно време злонамерените актьори дават на Apple’S Mac платформа повече внимание, но Windows все още е операционната система, която е най -голяма заплаха, разбира се. Особено що се отнася до зловреден софтуер, като MAC заплахите са склонни да бъдат харесвания на потенциално нежелани програми (известни като PUPS) или Adware. По -голямата част от наистина злонамерените неща са хвърлени на Windows машини.

Ниво на заплаха

Преминавайки най -новото ‘състояние на злонамерен софтуер’ Доклад, обхващащ 2019 г. от Malwarebytes (Отваря се в нов раздел) [PDF], количеството открития на злонамерен софтуер може да остане на същото ниво като предходната година, но то’все още е голямо количество – и какво’Притесняващо е, че тези заплахи като цяло стават по -сложни. (Обърнете внимание, че други тоалети за сигурност са посочили растеж на злонамерен софтуер през 2019 г., като Kaspersky).

Ясно е, че там’S Не недостиг на опасности там онлайн, като Malwarebytes отбелязва, че рекламните и троянците (приложения, които приличат на законни програми, но доставят полезен товар за злонамерен софтуер) остават основен проблем за Windows Machines. Освен това там’е смущаващо увеличение на употребата на ‘Hacktools’, които както подсказва името са инструменти, улесняващи хакерството в компютри и сега се използват срещу потребители (а не само за бизнеса), с увеличение на 42% на годишна база.

Харесванията на Ransomware остават заплаха за вашите файлове, експлоатират кризи в реалния свят, за да се опитат да подмамят нищо неподозиращи потребители и толкова широко казано, естеството на Windows 10 като голяма цел за злонамерен софтуер и нарастващата усъвършенстване на заплахите са основателни причини, поради които трябва да укрепите вашия компютър’S Защити с добър антивирус.

Windows Defender?

И така, след като установихме необходимостта от антивирус на Windows 10 – и на други места, ние’VE се обърна към по -широкия въпрос дали антивирусният софтуер изобщо е необходим през 2020 г. (отговорът е ‘Да’, с една дума) – нека’и дойдат в друг момент, че някои хора могат да спорят.

А именно, че с Windows 10 получавате защита по подразбиране по отношение на Windows Defender. Така че’е добре, а ти не’Не трябва да се притеснявате от изтеглянето и инсталирането на трета страна антивирус, защото Microsoft’S Вграденото приложение ще бъде достатъчно добро. Точно?

Е, да и не. Windows Defender беше нещо като смях в кръговете за сигурност, но всичко това’сега в миналото. Днес защитникът всъщност е стабилно приложение, което наистина може да защити вашия компютър, вярно на името си, и всъщност е постигнал някои впечатляващи класации в докладите от независими тестови лаборатории.

Истината обаче е, че докато Windows Defender е достатъчно солидно решение, на което можете да разчитате, има антивирусни приложения на трети страни, които предлагат повече функционалност и все още са безплатни-те просто поемат малко усилия, за да инсталират инсталирането.

Така че, ако можете да отделите малко време, то’S си струва да инсталирате едно от водещите безплатни антивирусни приложения, които да заменят Windows Defender, за да се получат още функции и по -добра сигурност – и наистина да избегнете потенциална муха в мазила по отношение на Microsoft Breaking Defender, което се е случило няколко пъти в близкото минало.

То’S също си струва да се обмисли, че ако искате значително да увеличите нивата на сигурност на вашия компютър с допълнителни слоеве на отбрана като анти-Ransomware Shields или добавена защита от уеб сърфиране, може дори да искате да помислите за платен антивирус.

Наистина ли имам нужда от антивирус за Windows 10?

Който и начин да го нанесете, изглежда, че е мъдър избор да получите антивирус за Windows 10 и да положите усилия за надграждане от нивата на сигурност по подразбиране, предоставени от Windows Defender. В крайна сметка,’достатъчно лесен, за да вземе прилично безплатно приложение, което да ви помогне да се запази дори по -безопасно онлайн.

 • Прочетете още:Как да изберете най -добрия антивирус за вас