Обобщение на статията: Софтуерът за антивирус на Windows все още е необходим през 2022 г

Windows 10, като най -популярната операционна система, е основна цел за кибер заплахите. Въпреки че се предлага с вграден антивирусен софтуер, наречен Windows Defender, все още е необходима допълнителна защита. Съвременните киберпрестъпници използват сложни атаки за злонамерен и социален инженеринг, за да откраднат лична информация, да шпионират потребители и дори да отвлекат своите системи за злонамерени дейности. Windows Defender може да не достигне до предотвратяване на атаки с нулев ден, издава фалшиви позитиви, забавя законния софтуер и липсват функции за персонализиране. Освен това, той не предлага адекватна защита на браузъра, особено за браузъри на трети страни като Google Chrome. Освен това защитата му от откуп не се активира по подразбиране. Ето защо е препоръчително да се използва допълнителен антивирусен софтуер за цялостна защита.

10 ключови точки:

 1. Windows 10 се нуждае от антивирусен софтуер за защита срещу сложни кибер заплахи.
 2. Windows е най -популярната операционна система по целия свят, което я прави основна цел за атаки.
 3. Windows Defender е вграденият антивирусен софтуер в Windows 10.
 4. Киберпрестъпниците използват сложен зловреден и социален инженеринг, за да експлоатират уязвимости.
 5. Добрият антивирус трябва да предпази от вируси, откуп, фишинг и други.
 6. Windows Defender може да не предлага цялостна защита срещу атаки с нулев ден.
 7. Windows Defender може да даде повече фалшиви положителни и да забави законния софтуер.
 8. Windows 10 липсват функции за персонализиране в сравнение с други антивирусни приложения.
 9. Защитата на браузъра е от съществено значение за защита от насочени към браузъра атаки.
 10. Защитата на откуп на Windows Defender не се активира по подразбиране.

15 Уникални въпроса:

 1. Защо Windows 10 се нуждае от антивирусен софтуер? Windows 10 е популярна операционна система, което я прави основна цел за кибер заплахи.
 2. Какъв е вграденият антивирусен софтуер в Windows 10? Вграденият антивирусен софтуер в Windows 10 е Windows Defender.
 3. Какви са рисковете да нямате антивирусен софтуер за Windows 10? Без антивирусен софтуер вашата система е уязвима за вируси, откуп, фишинг атаки и други.
 4. Дали Windows Defender осигурява цялостна защита? Windows Defender може да не предлага достатъчна защита срещу атаки с нулев ден, което води до потенциални уязвимости.
 5. Как Windows Defender се сравнява с други антивирусни инструменти? Windows Defender изостава в предотвратяването на атаки с нулев ден, издава повече фалшиви позитиви и забавя законния софтуер в сравнение с други антивирусни инструменти.
 6. Какво е значението на защитата на браузъра? Защитата на браузъра е от решаващо значение за защита срещу различни атаки, насочени към браузъра.
 7. Windows 10 защитава ли браузъри на трети страни? Windows 10 не осигурява защита по подразбиране за браузъри на трети страни като Google Chrome, което е проблем поради широкото им използване.
 8. Защо е препоръчителен допълнителен антивирусен софтуер? Допълнителният антивирусен софтуер предлага цялостни функции за защита и персонализиране, които може да липсват в Windows Defender.
 9. Защо е важна защитата на откупния софтуер? Ransomware може да криптира данни и да заключи компютъра ви, като прави защитата на Ransomware от съществено значение за всички потребители, независимо от размера на организацията.
 10. Има ли Windows Defender ефективна защита от откуп? Защитата на откуп на Windows Defender не се активира по подразбиране и може да произвежда фалшиви позитиви, засягащи законния софтуер.
 11. Какви са рисковете от разчитане единствено на защитника на Windows? Разчитането единствено на Windows Defender може да ви остави уязвими към атаки с нулев ден, насочени към браузъра атаки и откуп.
 12. Дали защитникът на Windows е достатъчно за основна защита? Windows Defender осигурява основна защита срещу установени заплахи, но може да не предлага цялостна сигурност.
 13. Какво може да предложи допълнителен антивирусен софтуер? Допълнителният антивирусен софтуер може да осигури проактивна защита срещу атаки с нулев ден, по-добри възможности за персонализиране и подобряване на цялостната ефективност на системата.
 14. Какво трябва да обмислят потребителите при избора на антивирусен софтуер? Потребителите трябва да обмислят фактори като ефективност срещу атаки с нулев ден, въздействие върху производителността на системата, защита на браузъра и характеристики на персонализиране.
 15. Кой антивирусен софтуер се препоръчва за Windows 10? Има няколко опции за антивирус за Windows 10, като Avast, Norton, Bitdefender и Malwarebytes.

Подробни отговори:

 1. Защо Windows 10 се нуждае от антивирусен софтуер?
  Windows 10 се нуждае от антивирусен софтуер, тъй като е най -популярната операционна система в световен мащаб, което я прави привлекателна цел за киберпрестъпниците. С голяма потребителска база Windows 10 предоставя доходоносна възможност за нападателите да разпространяват злонамерен софтуер, да откраднат лична информация и да извършват различни злонамерени дейности. Следователно, наличието на антивирусен софтуер е от решаващо значение за защита от тези заплахи и гарантиране на сигурността на вашата система.
 2. Какъв е вграденият антивирусен софтуер в Windows 10?
  Вграденият антивирусен софтуер в Windows 10 се нарича Windows Defender. Той се инсталира предварително с Windows 10 и предлага основна защита срещу вируси, злонамерен софтуер и други заплахи. Windows Defender непрекъснато сканира вашата система за потенциални заплахи и осигурява защита в реално време в реално време. Въпреки че е приличен антивирусен инструмент, той може да не предлага цялостна защита срещу по -сложни и напреднали кибер заплахи.
 3. Какви са рисковете да нямате антивирусен софтуер за Windows 10?
  Нямате антивирусен софтуер за Windows 10 излага вашата система на различни рискове. Без антивирусна защита, вашият компютър става уязвим към вируси и зловреден софтуер, които могат да причинят щети, откраднат лична информация или да нарушат функциите на вашата система. Освен това може да станете податливи на фишинг атаки, където киберпрестъпниците ви подмажат на разкриване на чувствителна информация. Атаките за откуп са друг важен риск; Тези атаки могат да криптират вашите файлове и да изискват откуп за тяхното освобождаване. Като цяло, ако не разполагате с антивирусен софтуер, оставя системата ви отворена за множество заплахи за киберсигурност.
 4. Дали Windows Defender осигурява цялостна защита?
  Докато Windows Defender е приличен антивирусен инструмент, той може да не осигури цялостна защита срещу всички видове кибер заплахи. Според независими тестове, проведени от AV-Comparatives, Windows Defender изостава от средния за индустрията за предотвратяване на атаки с нулев ден. Атаките с нулев ден са сложни атаки, които експлоатират софтуерни уязвимости, които все още не са известни или не са закърпени. За да се защитава срещу атаки с нулев ден, антивирусният софтуер трябва да използва модерни технологии като изкуствен интелект и машинно обучение, за да идентифицира и спре тези заплахи. Windows Defender може също да произвежда фалшиви положителни средства, като неправилно идентифицира законния софтуер като злонамерен софтуер. Това може да бъде разочароващо за потребителите и да наруши нормалното функциониране на техните системи.
 5. Как Windows Defender се сравнява с други антивирусни инструменти?
  В сравнение с други антивирусни инструменти, Windows Defender може да има определени ограничения. Независимите тестове, проведени от AV-Comparatives, показват, че Windows Defender изостава в предотвратяването на атаки с нулев ден, най-напредналите и сложни кибер заплахи. Освен това издава повече фалшиви позитиви от много от неговите колеги, неправилно маркирайки легитимен софтуер като злонамерен. Освен това е установено, че Windows Defender забавя законния софтуер повече от други антивирусни инструменти. Това може да повлияе негативно на потребителското изживяване и ефективността на системата. И накрая, Windows Defender липсват функции за персонализиране, налични в други приложения за киберсигурност, намалявайки потребителския контрол върху техните настройки за сигурност и поверителност.
 6. Какво е значението на защитата на браузъра?
  Защитата на браузъра е от решаващо значение, тъй като киберпрестъпниците често се насочват към браузърите като начин за доставяне на злонамерен софтуер и експлоатация на уязвимости. Компрометираният браузър може да доведе до различни проблеми със сигурността, като например рекламни инфекции, изтегляния по задвижване, атаки на скриптове на кръстосани сайтове (XSS), злонамерени плъгини, инжектиране на SQL и дори криптовалути. Като защитите браузъра си, можете да смекчите рисковете, свързани с тези атаки. Добрият антивирусен софтуер трябва да осигури защита на браузъра за откриване и блокиране на тези заплахи, запазвайки вашето преживяване на сърфирането в безопасност и сигурно.
 7. Windows 10 защитава ли браузъри на трети страни?
  Windows 10 не осигурява автоматична защита за браузъри на трети страни, като Google Chrome или Mozilla Firefox. Докато Windows Defender предлага известно ниво на защита за Microsoft Edge, който е браузърът по подразбиране в Windows 10, той може да не разшири същото ниво на сигурност към други браузъри. Това е проблематично, тъй като браузърите на трети страни като Google Chrome имат значително по-голям пазарен дял в сравнение с Microsoft Edge. В резултат на това потребителите, които разчитат на браузъри, различни от Microsoft Edge, трябва да обмислят използването на допълнителен антивирусен софтуер, който предлага защита на защитата на браузъра, съвместим с техния предпочитан браузър.
 8. Защо е препоръчителен допълнителен антивирусен софтуер?
  Допълнителен антивирусен софтуер е препоръчително да допълва Windows Defender и да осигури цялостна защита срещу широк спектър от кибер заплахи. Докато Windows Defender предлага основна антивирусна функционалност, допълнителен софтуер може да предостави разширени функции и опции за персонализиране. Разширените антивирусни инструменти използват проактивни техники като изкуствен интелект и машинно обучение, за да идентифицират и смекчат нови и неизвестни заплахи, включително атаки с нулев ден. Освен това антивирусният софтуер на трети страни често предлага допълнителни слоеве защита на браузъра, като гарантира сигурността на различни уеб браузъри. Като цяло използването на допълнителен антивирусен софтуер заедно с Windows Defender помага за подобряване на сигурността и устойчивостта на вашата система.
 9. Защо е важна защитата на откупния софтуер?
  Ransomware е вид злонамерен софтуер, който криптира вашите файлове и ги държи за заложници, докато не бъде платен откуп. Това е значителна и развиваща се заплаха в пейзажа на киберсигурността, насочена както към физически лица, така и на организации. Атаките за откуп могат да имат пагубни последици, причинявайки загуба на данни, финансови щети и репутационна вреда. Следователно, наличието на ефективна защита от откуп е от решаващо значение за опазването на вашите файлове и предотвратяване на потенциални изнудване. Докато Windows Defender предлага защита от откуп, той не се активира по подразбиране, като потенциално оставя системата ви уязвима за атаки на Ransomware.
 10. Има ли Windows Defender ефективна защита от откуп?
  Windows Defender предлага защита от откуп, но той не е активиран по подразбиране. Причината за това е потенциалът за фалшиви позитиви. Фалшивите позитиви възникват, когато законният софтуер е неправилно идентифициран като злонамерена или откупна дейност. В определени случаи Windows Defender лъжливо маркира популярни програми като Google Chrome и Spotify като потенциални заплахи. Въпреки че е от съществено значение да имате защита от откуп, потребителите на Windows Defender трябва да бъдат предпазливи и да внимават за фалшиви позитиви, които могат да нарушат функционирането на техните надеждни приложения. Потребителите могат да обмислят допълнителен антивирусен софтуер, който предлага надеждна защита от откуп.
 11. Какви са рисковете от разчитане единствено на защитника на Windows?
  Разчитането единствено на Windows Defender за антивирусна защита може да изложи вашата система на различни рискове. Както бе споменато по-рано, защитникът на Windows може да има ограничения за предотвратяване на атаки с нулев ден, което води до потенциални уязвимости. Той произвежда повече фалшиви позитиви от някои други антивирусни инструменти, които могат да бъдат разочароващи за потребителите и да нарушат нормалното функциониране на техните системи. Освен това, Windows Defender може да забави законния софтуер повече от другите антивирусни инструменти, влияещ негативно на потребителското изживяване и цялостната ефективност на системата. И накрая, липсата на функции за персонализиране в Windows Defender означава, че потребителите имат по -малък контрол върху своите настройки за сигурност и поверителност, ограничавайки способността им да приспособяват защитата според техните специфични нужди.
 12. Дали защитникът на Windows е достатъчно за основна защита?
  Windows Defender осигурява основно ниво на защита срещу утвърден зловреден софтуер и вируси. По -добре е от това да нямате антивирусна защита, но може да не предложи цялостна сигурност за всички потребители. Възможностите на Windows Defender да се защитава от по-сложни заплахи, като атаки с нулев ден, не са толкова здрави, колкото някои антивирусни софтуер на трети страни. За потребители, които дават приоритет на задълбочената защита и допълнителни функции като опции за защита и персонализиране на браузъра, разчитането единствено на Windows Defender може да не е достатъчно.
 13. Какво може да предложи допълнителен антивирусен софтуер?
  Допълнителен антивирусен софтуер осигурява няколко предимства извън възможностите на Windows Defender. Те включват усъвършенствана защита срещу атаки с нулев ден, които са предназначени да използват неизвестни уязвимости и проактивни защитни механизми, които използват изкуствен интелект и машинно обучение. Освен това антивирусните инструменти на трети страни често предлагат защита на браузъра, като се предпазват от специфични за браузъра заплахи като рекламен софтуер и злонамерени плъгини. Освен това функциите за персонализиране в допълнителен антивирусен софтуер позволяват на потребителите да коригират настройките си за сигурност и поверителност според техните предпочитания. Като цяло допълнителен антивирусен софтуер осигурява подобрена защита, разширени функции и по -голям контрол върху настройките на сигурността в сравнение само с защитника на Windows.
 14. Какво трябва да обмислят потребителите при избора на антивирусен софтуер?
  Потребителите трябва да вземат предвид няколко фактора при избора на антивирусен софтуер. Първо, способността му да осигурява ефективна защита срещу атаки с нулев ден е от решаващо значение, тъй като тези заплахи използват уязвимости, които са неизвестни или все още не са кръпкани. Потребителите също трябва да оценят влиянието на антивирусния софтуер върху производителността на системата, тъй като някои антивирусни инструменти могат да забавят законния софтуер. Освен това защитата на браузъра е от съществено значение, така че потребителите трябва да гарантират, че антивирусният софтуер осигурява адекватна защита срещу специфични за браузъра заплахи. И накрая, функциите за персонализиране позволяват на потребителите да адаптират настройките си за сигурност, за да отговорят на техните специфични нужди, осигурявайки повече контрол върху тяхната поверителност и защита. Като се има предвид, че тези фактори ще помогнат на потребителите да вземат информирано решение при избора на антивирусен софтуер.
 15. Кой антивирусен софтуер се препоръчва за Windows 10?
  Има няколко реномирани опции за антивирусен софтуер, налични за Windows 10. Някои популярни избори включват Avast, Norton, Bitdefender и Malwarebytes. Тези антивирусни инструменти предлагат набор от функции като защита в реално време, защита на браузъра, защита от откуп и персонализиране. Потребителите трябва да оценят техните специфични нужди, да сравняват функции, да четат отзиви и да изберат антивирусния софтуер, който най -добре отговаря на техните изисквания за цялостна защита срещу кибер заплахи.

Дали антивирусният софтуер на Windows все още е необходим през 2022 г

Все още от време на време мога да инсталирам Malwarebytes, за да получа второ мнение на моя компютър’s здраве, но засега аз’М, оставяйки го и от моя компютър.

Прозорци 10 Антивирус

В тази статия обясняваме защо се нуждаете от антивирус за Windows 10, за да се предпазите от най -новите злонамерен софтуер, вируси и кибер заплахи.

Имам ли нужда от антивирус за Windows 10?

Според Statista, Windows е най -популярната операционна система в света, носеща над 70% от пазарния дял. Освен това, Windows 10 е най -използваната версия на настолната операционна система, с над 80 процента пазарен дял към края на 2021 г.

Въпреки че популярността на Windows 10 го прави чудесен избор за потребителите на компютъра, които се интересуват от стабилна и добре поддържана операционна система, съвместима с хиляди други продукти, това също означава, че има голяма цел на гърба си.

Актьорите на заплаха са насочени към потребителите на Windows с вируси, червеи, рекламни софтуер, шпионски софтуер, троянци, откуп, ботове и други. И така, Windows 10 се нуждае от антивирусен софтуер, за да защити потребителите от тези сложни заплахи или е неговият инструмент за сигурност, достатъчно Windows 10, достатъчно?

Краткият отговор е, че да, е необходима допълнителна защита от вируси за Windows 10. Прочетете, за да научите повече.

Има ли нужда Windows 10 антивирус?

Microsoft казва, че има над 1.4 милиарда месечни активни устройства, работещи с Windows 10 или Windows 11. Че’са много потребители за участници в заплахата, които да атакуват със злонамерен софтуер.

Съвременните киберпрестъпници са умни и мотивирани от печалбата. Те разчитат по -малко на PC вируси. В края на краищата, компютърните вируси не са’не правя много повече от корумпирани данни. Вместо това те използват по -сложен зловреден софтуер в комбинация със социални инженерни атаки, които могат:

 1. Дръжте компютъра си за откуп
 2. Откраднете поверителната си информация
 3. Шпионирайте ви през вашата камера или микрофон
 4. Snoop на вашата сърфираща дейност
 5. Влезте в клавишите си
 6. Изцедете банковите си сметки
 7. Използвайте тайно системата си, за да добиете криптовалута
 8. Отвлечете системата си’s ресурси за груби сили атаки

И така, Windows 10 се нуждае от антивирусни инструменти? Абсолютно. Имате нужда от антивирусен софтуер за Windows 10, който може да ви предпази от всички видове злонамерен софтуер и атаки, от вируси и откуп до фишинг уебсайтове и имейли.

Дали Windows 10 идва с вграден антивирусен софтуер?

До Microsoft’s кредит, те’Взимането на киберсигурност много сериозно. През 2021 г. те излязоха с петгодишен план, утроивайки инвестицията в киберсигурност до 20 милиарда долара. И с всяка итерация на прозорците, техният антивирус се подобрява, като улавя по -известни заплахи, като същевременно осигурява повече стабилност.

Инструментът за печен Windows 10 се нарича Windows Defender. Проучване на AV-Comparatives показва, че Windows 10 е отличен при спиране на установени заплахи като наследствени вируси.

И така, защо Windows 10 се нуждае от антивирусни изтегляния, когато има Windows Defender?

Е достатъчно вграден антивирус на Windows 10?

Проучване на AV-Comparatives

Въпреки че Windows 10 е отличен инструмент за сигурност, той може да не предлага цялостна защита. Според независим тест на антивирусния софтуер от AV-Comparatives, Windows Defender е под номинала по следните начини:

 1. Тя изостава от средната индустрия за предотвратяване на атаки с нулев ден. И така, какво е атака с нулев ден? То’S Тип атакуващи хакери използват за експлоатация на софтуерни уязвимости. Предотвратяването на подобна атака изисква проактивен антивирусен инструмент, който използва изкуствен интелект и машинно обучение, за да анализира потенциална заплаха’S структура, логика и данни за враждебни модели.
 2. Издава повече фалшиви позитиви от своите връстници. Когато Windows 10 фалшиво идентифицира валидния софтуер като злонамерен, това води до неудовлетвореност за крайния потребител и разработчика на софтуер.
 3. Windows 10 забавя законния софтуер повече от другите антивирусни инструменти, което води до неудовлетвореност за крайния потребител.
 4. Както се очаква от безплатен антивирусен инструмент, Windows 10 липсват функции за персонализиране в сравнение с други приложения за киберсигурност. Липсата на персонализиране дава на потребителите по -малко контрол върху техните настройки за сигурност и поверителност.

Неадекватна защита на браузъра

То’S От съществено значение за антивируса да защити браузъра си в днешно време поради ескалиращи атаки, които се насочват към браузъри с рекламен софтуер, изтегляне на задвижване, скриптове на кръстосани сайтове (XSS), злонамерени плъгини, инжекция SQL и криптовалута.

В най -добрия случай атака на браузър ще забави системата ви и ще ви причини да ви причини изскачащи, а в най -лошия случай може да открадне вашите чувствителни данни, като например информацията за вашата кредитна карта.

Windows 10 не’t Защитете браузърите на трети страни по подразбиране. Това е проблематично, тъй като Microsoft Edge има само над 4% от пазарния дял на световния браузър. Сравнете това с Google Chrome, който има пазарен дял от над 60%.

Бъги защита на откуп

Ransomware е вид злонамерен софтуер, който криптира вашите данни и заключва компютъра ви, за да помогне на авторите си да изнудват пари. Някои потребители на Windows не’не осъзнайте, че откупът може да удари всеки, а не само големи организации. Компютрите на малки предприятия и отделните потребители са уязвими за различни видове щамове за откуп.

Въпреки че Ransomware е истинска заплаха, Windows Defender’S Защитата на откупния софтуер не е включена по подразбиране. Защо се деактивира? Възможно е, защото антивирусът на Windows 10 е известен с хвърлянето на фалшиви позитиви. През 2022 г. той маркира Google Chrome и Spotify като злонамерен софтуер или откуп. В случай на лоша комедия, Windows Defender също фалшиво идентифицира актуализациите на Microsoft Office като активност на откуп.

Всеки път, когато Windows 10 Antivirus фалшиво идентифицира законна програма като откуп, програмата може да се срине, принуждавайки потребителя да загуби работата си.

Защо имам нужда от антивирус за Windows 10?

Ако ти’питам, “Защо имам нужда от антивирус за Windows 10, ако вече имам защитник на Windows?” Ето обобщение за това как най-добрият софтуер за киберсигурност на трети страни засилва вашия компютър:

 1. Подобрена защита на браузъра, предпазвайки ви от злонамерени уебсайтове, заразени реклами, скимери за кредитни карти, измами, хакове и фишинг атаки.
 2. Авангардна защита от откуп, защита на вашия компютър, файлове, снимки и чувствителни данни от опасен зловреден софтуер.
 3. Брута защита на силата, блокиране на хакери, които се опитват да откраднат вашите идентификационни данни за вход.
 4. По -малък отпечатък, което води до повече ресурси за вашия компютър да пуска игри, филми, музика или софтуер за производителност.

Как да направите сканиране на вируси на Windows 10

Проверете дали Windows Defender е включен

Имате нужда от софтуер за киберсигурност, независимо дали’S антивирус на трети страни или защитник на Windows. Ако се убеждавате’t Изтеглено антивирусен софтуер, моля, уверете се, че Windows Defender е активен. Следвайте тези стъпки, за да проверите дали Windows Defender е включен:

 1. Натиснете клавиша Windows
 2. Въведете Windows Security в полето за търсене
 3. Отворете приложението за сигурност на Windows
 4. Потърсете зелено кърлеж по -горе Защита на вируса и заплахата.

Ако антивирусът на Windows 10 е неактивен, щракнете върху Защита на вируса и заплахата За да отидете на настройки. Тук преместете превключването под Защита в реално време да се На.

Сканирайте файлове и папки

Как бързо да сканирате вашите файлове и папки за вируси и друг зловреден софтуер с Windows Defender:

 1. Натиснете клавиша Windows
 2. Въведете Windows Security в полето за търсене
 3. Отворете приложението за сигурност на Windows
 4. Отворен Защита на вируса и заплахата
 5. Изпълнете Бързо сканиране

Как да сканирате файл, папка или външно устройство за вируси и друг зловреден софтуер с Malwarebytes:

1. Отворете Malwarebytes на Windows
2. Отидете на Разширени скенери в Скенер раздел
3. Кликнете върху Конфигуриране на сканиране под Персонализирано сканиране За персонализиране на сканиране
4. Изберете файлове, папки или дискове за сканиране
5. Щракнете Сканиране За да започнете сканиране.

Забележете признаците на зараза с злонамерен софтуер на Windows 10

Той помага да се разпознаят признаците на злонамерен софтуер на Windows 10:

 1. Компютърът се забавя или загрява необяснимо
 2. Микрофон, камера или твърд диск се активират без причина
 3. Странни нови приложения, преки пътища или ленти с инструменти
 4. Програми се сриват
 5. Файловете и папките липсват или корумпират
 6. Бараж от изскачащи прозорци
 7. Ужасяващият син екран на смъртта (BSOD) се показва.
 8. Компютър е’t се изключва или рестартира лесно.
 9. Съобщенията или имейлите се изпращат автономно от вашия компютър.
 10. Деактивиран антивирус, защитна стена и VPN

Ако заразяването с зловреден софтуер е тежка, може да се наложи да научите как да стартирате Windows 10 в безопасен режим, преди да започнете противодействия.

Как да изключите антивируса на Windows 10

 1. Натиснете клавиша Windows
 2. Въведете Windows Security в полето за търсене
 3. Отворете приложението за сигурност на Windows
 4. Отидете на Защита на вируса и заплахата
 5. Изберете Управление на настройките
 6. Превключвател Защита в реално време да се Изключване

Подобрете сигурността на Windows 10

Инсталирането на добър антивирусен софтуер на трети страни е полезно, но има още начини за подобряване на вашата сигурност на Windows 10.

 1. Изтеглете най -новите пластири за сигурност на Windows автоматично
 2. Изтеглете най -новите кръпки за вашия основен софтуер, включително вашия антивирус
 3. Активирайте вашата защитна стена, за да защитите вашата мрежа
 4. Абонирайте се за частен VPN, за да криптирате вашите данни и да покриете вашия IP адрес
 5. Използвайте сложни пароли, за да защитите акаунти в имейл и социални медии
 6. Използвайте биометрични инструменти за сигурност, за да защитите акаунта си в Windows
 7. Избягвайте отварянето на опасни имейли, връзки, уебсайтове и изтегляния
 8. Научете се да идентифицирате признаците на фишинг атака
 9. Редовно архивирайте основните данни на облачна услуга

Настоящото състояние на Windows 10 заплахи

Както отбелязва нашият доклад за състоянието на злонамерен софтуер за 2020 г., откриването на злонамерен софтуер продължават да остават тревожно високо. Освен това заплахите срещу потребителите на Windows стават все по -усъвършенствани, тъй като хакерите са насочени към потребители с многопарони атаки, които използват социалното инженерство със сложен зловреден софтуер. Въпреки че Windows Defender е адекватен антивирусен инструмент, потребителите се нуждаят от по -изчерпателна система за киберсигурност, която ги защитава на множество фронтове.

Дали антивирусният софтуер на Windows все още е необходим през 2022 г?

Защо вграденият вирусен скенер на Microsoft вероятно е достатъчно добър (и защо все още може да търсите другаде).

Джаред Нюман

Pcworld 30 юни, 2022 3:45 AM PDT

От години аз’Ve предположи, че повечето хора не са’Не се нуждаят от антивирусни инструменти на трети страни и весело предадоха това предложение заедно с други.

В крайна сметка, Microsoft’S Windows Security Suite (известен също като Windows Defender или Microsoft Defender) осигурява вградена защита от вируси за вашия компютър и той не го прави’t струва стотинка. I’Използвам го от години и последният път, когато си спомням, че имах проблеми с вируса на моя компютър, беше преди повече от десетилетие.

И все пак, оглеждайки се за потвърждаване на тази дългогодишна вяра, бързо се оказва алтернативна вселена, пълна с експерти, които настояват всички да плащат за антивирусен софтуер. Този съвет идва не само от компаниите, които продават антивирусни апартаменти, но и от реномирани сайтове, които извършват антивирусни софтуерни прегледи (включени PCWorld).

На всичкото отгоре почти всеки лаптоп i’Прегледът на PCWorld е дошъл с някаква форма на антивирусен пробен софтуер от компании като McAfee и Norton. Тези компании плащат производители на компютър за настаняване, което би било’няма смисъл, ако никой не е купил продуктите, нали?

В този момент аз’Чух достатъчно въпроси от читателите – и членовете на семейството – че реших да копая малко по -дълбоко. Какво аз’Научих е, че първоначалните ми предположения бяха предимно правилни: повечето хора наистина могат да се пързалят без допълнителен антивирусен софтуер. Но това не’t означава, че всеки трябва, или че трябва да’не приемайте допълнителни предпазни мерки, за да останете в безопасност.

Делото срещу допълнителен антивирусен софтуер

Като първоначална проверка на здравината на моите антивирусни предположения, аз направих възможно най -очевидното нещо и изложих въпроса в Twitter: Microsoft прави ли Microsoft’S Вграден софтуер за сигурност на Windows осигурява достатъчно защита за типичните потребители на компютър?

Отговорът на консенсуса беше Да, с предупреждения.

Сигурност на Windows в Windows 10

Джаред Нюман / леярна

Джъстин Дуино от как да се насочи към сайта си’S полезна статия по темата, която препоръча сигурността на Windows във връзка с Malwarebytes’ Безплатен скенер за злонамерен софтуер. Моят колега на свободна практика Роб Пегораро също извика статия на Wirecutter, която стигна до същото заключение. Друг писател се включи с подобна препоръка.

Разсъжденията са прости: Windows Security съперничи на други програми при издухване на вируси. Докато това не беше’винаги така, Microsoft’Откриването на S се подобри значително през последните години, до степен, че независимият институт AV-Test редовно го награждава перфектно 6 от 6 в защита, използваемост и ефективност, биейки средните индустрии.

Може би по -важното е, че сигурността е децентрализирана сега, така че един скенер за един вирус вече не е единствената ви линия за защита. Няколко примера:

 • Основните уеб браузъри могат сами да откриват и блокират злонамерени уебсайтове, благодарение на инструменти като Google Safe Browding.
 • Тези браузъри също могат да ви предупредят, ако вие’на път да изтеглите непризната програма.
 • Основни доставчици на електронна поща, като Gmail и Yahoo, сканират прикачени файлове за вируси, преди дори да можете да ги изтеглите.
 • Същите тези доставчици на електронна поща’ СПАМ филтрите вършат чудесна работа за запазване на злонамерени имейли от входящата ви поща и ви предупреждават за потенциални фишинг схеми.
 • Филтърът SmartScreen, вграден в Windows, ще ви предупреди, ако вие’Опит за инсталиране на непризнат софтуер.

В крайна сметка антивирусът е просто още една линия на защита. За повечето хора, Microsoft’S Вградените защити трябва да са достатъчно силни.

Получаване на второ мнение

Malwarebytes Scan Scan

Джаред Нюман / леярна

Така че защо да направите някои хора препоръчват Malwarebytes като допълнителен слой защита? Главно защото’Хубаво е да имате друг набор от очи на вашия компютър.

Миналата година, например, проведох сканиране в Malwarebytes и взех набор от потенциално нежелани програми, обвързани с моята инсталация на Chrome. Докато моята инсталация на Chrome изглеждаше добре – без схематични ленти с инструменти или пренасочвания към търсене, които виждах – това ме убеди да изтрия данните си за синхронизация от Chrome, да нулирам настройките му и да извърша нов хром инсталиране. (Подозирам, че това е разширение на браузъра, което се държи зле.)

Но Malwarebytes също има своите недостатъци. Ако ти’Не е внимателно по време на инсталирането, той автоматично ще инсталира собственото си разширение във всички ваши браузъри, а безплатната версия рутинно ви заяжда с подкани за надстройка. Освен това, освен ако не деактивирате неговите защити в реално време (които са достъпни само като 14-дневен пробен за безплатни потребители), те’LL отменя Microsoft’s Собствен скенер за вируси.

Все още от време на време мога да инсталирам Malwarebytes, за да получа второ мнение на моя компютър’s здраве, но засега аз’М, оставяйки го и от моя компютър.

Случаят за допълнителна антивирусна защита

Моето табло за управление на Norton

Иън Пол / леярна

За да бъде ясно, антивирусният софтуер на трети страни е’T rift без действителна полезност зад него. Докато повечето Хората не’Не е необходимо да плащате за антивирусен софтуер, все още има някои причини да обмислите това:

 • Имате нужда от повече помощ за сигурността: Някои антивирусни програми предлагат допълнителни функции за сигурност извън сферата на традиционното сканиране на вируси. Avast, например, може да наблюдава използването на уеб камера и да ви позволи да блокирате ненадеждни приложения от заснемане на видео и може също да ви предупреди, ако някоя от вашите онлайн пароли участва в нарушение на сигурността.
 • Вие’търси да се пакетира: В допълнение към допълнителните функции за сигурност, някои антивирусни програми предлагат инструменти, които иначе може да закупите отделно. Norton 360 Deluxe например включва свой собствен мениджър на пароли и услуга за съхранение в облак. Avast One има вграден VPN и временно почистващ файлов препарат.
 • Искате повече видове защита: Някои инструменти на трети страни предлагат допълнителни методи за защита, които не са’t Вграден в прозорци. Ср’с “Поведенчен щит,” Например, може да търси модели на злонамерено поведение, дори когато е било’t Открит вирус, докато Avast One има защита от откуп, която предотвратява криптирането на вашите файлове без разрешение. (Windows предлага и това, но не по подразбиране.) Антивирусните апартаменти също обикновено осигуряват защита на мобилни устройства, както и за персонални компютри.

Всички тези допълнителни функции обаче могат да раздуват вашия компютър, като се отразят на производителността и ви пречат, и те може дори да не са най -добрите инструменти за работата. I’D много по -скоро използвайте специален мениджър на пароли, отколкото един, който’s в комплект с антивирусен софтуер и ако имах нужда от VPN, i’D искам сам да избера доставчика.

Докато допълнителен антивирусен софтуер беше от съществено значение в първите дни на личните изчисления, в наши дни ИТ’S само един потенциален инструмент в по-широкия арсенал за сигурност, който също трябва да включва силни пароли, двуфакторно удостоверяване, стабилни архивиране на данни и здравословна доза здрав разум. Поне на това, експертите изглежда са в пълна хармония.

Искам повече технологични съвети като този? Регистрирайте се за моя бюлетин за съветник, където първоначално се появи версия на тази колона.

Има ли нужда лаптоп Windows 10 антивирус?

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Имате ли нужда от антивирус за Windows 11, 10

Do-You-Need-Antivirus-for-Windows-10

Независимо дали наскоро сте надградили до Windows 11, 10 или планирате да надстроите, добър въпрос, който трябва да зададете, е ли е, че имам ли нужда от антивирус? Е, технически не сте’Не се нуждаете от такъв, защото Windows се предлага с вграден инструмент за сигурност, наречен Windows Defender.

Но това може’не са критериите за решение дали Windows 11, 10 изисква антивирус или не. Не забравяйте, че не всички приложения за сигурност работят в една и съща форма. Следователно да добавите допълнителен слой сигурност, приложението за сигурност, което предлага защита в реално време, има актуализирана база данни и е леко върху системните ресурси. Поради тази причина и за да осигурите Windows 11, 10, можете да опитате да използвате антивирус Systweak.

Изтегли

Защо се нуждаете от антивирусен софтуер за Windows 11, 10?

Като най -широко използваната настолна операционна система, Windows 11, 10 през годините остава първата цел на авторите на злонамерен софтуер. Следователно, не можете да пренебрегнете въпроса, имам ли нужда от антивирусен софтуер за Windows 11, 10?

Също така, според последния доклад за киберсигурността, средно 419 нови заплахи се появяват всяка минута. Това означава, че на всеки 60 секунди един компютър се заразява и никога не знаете кога може да сте жертва. Тези фигури сами трябва да са достатъчни, за да звънят на звънец за всеки, който смята, че не са’не се нуждаят от антивирус за техния компютър. Разбира се, тук не говорим само за защита на системата, но и обмисляме сигурността на ценни файлове като снимки, видеоклипове и други данни, които едно от тях’S Gone не може да бъде заменен.

Тъй като приложенията за сигурност се надграждат, киберпрестъпниците също стават умни. Едното заявление за сигурност не може да ги надхитри. Освен това сега мошениците искат не само пари, но дори искат данните. Следователно, наред с криптиране на файлове, те открадват данните на заден план. Най -добрият начин да се справите с този проблем е да използвате добър антивирус на вашата система като Systweak Antivirus.

Съвременният софтуер за сигурност като Systweak Antivirus предупреждава, ако посещавате заразен сайт, изтегляне на злонамерен файл. Инструментът дори знамена е потенциално нежелани програми, открива най -новите заплахи и прави много повече от Windows Defender често се проваля при откриване. Това прави наличието на антивирус, необходим за Windows 11, 10.

Защо да плащате, когато получавате безплатен инструмент за сигурност?

Въпросът е валиден и очевиден. Но ако сте обърнали внимание на казаното, вече имате отговор: Windows Defender понякога забавя производителността на системата и също се намесва в работата на друг софтуер. Следователно, ако не сте’Не искам производителността на вашия компютър да намалее, допълнителен слой сигурност е задължителен. Освен това антивирусът ще помогне да остане защитен от най -новите подвизи, които Windows Defender може да не успее да открие. Това ще даде сигурност в реално време.

С казаното, надяваме се, че сме отговорили на въпроса: Изисква ли Windows 11, 10 антивирус.

Ако обаче все още имате съмнения, ето определени точки, които биха ви накарали да разберете защо имате нужда от антивирус за Windows 11, 10.

Windows Defender срещу трети страни антивирус?

Когато е поставена на залог цифровата сигурност, удължавайки защитния слой, е чудесно решение. Не защото Windows Defender не може да осигури добра сигурност на Windows 11, 10 компютри, но има своите ограничения.

Недостатъци на защитника на Windows:

 • Windows Defender липсва защита на крайната точка
 • Там’s няма отговор и без автоматизирано разследване

Предимства на инструмента за сигурност на трети страни – Systweak Antivirus

 • Редовни актуализации на базата данни
 • Защита в реално време
 • Облачни актуализации
 • Вградена защитна стена
 • Различни сигурността на Sheilds

Въпреки че можете да допълвате Windows Defender с Defender за Endpoint, това ще натовари системата и обработката, това е, което презираме. Следователно Windows 11, 10 се нуждаят от антивирус, който е предназначен за Windows и има допълнителни функции за сигурност. Най -добрият избор за това е антивирусът systweak.

Това е инструмент, който предлага актуализирани дефиниции на базата данни. Също така, актуализациите на базата данни са базирани на облак, което означава, че спечели’не заемайте пространството на системното пространство. Това не’дори изцедете лаптопа’S батерия, се предлага с защита в мрежата, експлоатация, защита на злонамерен софтуер и дори проверява стартиращи елементи, които повечето инструменти за сигурност не успяват да сканират.

Освен това можете да зададете график за сканиране на системата.

Професионален съвет: Използвайки функцията за планиране, изпълнявайте дълбоко сканиране всяка седмица. Това ще помогне да се запази системата защитена и оптимизирана.

Какво може да направи за вас Systweak Antivirus?

За да навредите на системата, да откраднете данни и да печелите пари всеки ден различни парчета зловреден софтуер са проектирани. Следователно, за да ви предпази от тези гадни заплахи, Systweak Antivirus предлага различни режими на сканиране, осигурява защита в реално време и експлоатационна защита, която помага да се охранява от експлоатационни експлоатации с нулев ден.

Как да използвам антивирус Systweak?

В реално време (на достъп) и сканиране за защита на експлоатацията

1. Изтеглете и инсталирайте Systweak Antivirus.

Изтегли

2. Стартирайте антивируса на Systweak, най -добрият инструмент за сигурност на Windows. По подразбиране всички защитни щитове са активирани. .

Sav Deep Scan

3. Ако искате, можете да промените настройката, можете да превключвате бутона до всеки защитен щит.

4. След това, от левия прозорец щракнете върху типовете сканиране.

Sav Deep Scan

5. Ако сканирате системата след дълго време, изберете Deep Scan. Ако обаче нямате време, може да използвате бързо или персонализирано сканиране.

6. Изчакайте сканирането да завърши.

Sav Deep Scan Process


7.
Прегледайте резултатите от сканирането и щракнете върху Защита СЕГА към заплахите в карантина.

SAV резултат

По този начин можете да останете защитени от заплахи.

Как да зададете планирано сканиране?

1. Стартирайте антивирус Systweak.

Systweak Antivirus

2. Щракнете върху три хоризонтални линии> За да отворите настройките.

Systweak antivirus_settings

3. Изберете график под сканиране от левия прозорец.

Systweak antivirus_schedule

4. Изберете типа сканиране и задайте график.

5. Щракнете върху Прилагане, за да запазите промените.

6. Systweak Antivirus вече ще сканира вашия компютър в планираното време (и).

Ето как можете да стартирате Systweak Antivirus в момента, в който искате.

Има ли нужда от Windows 11, а 10 се нуждаят от антивирус?

Който и начин да изберете, получаването на антивирус за Windows изглежда е мъдър избор. Той не само ще добави допълнителен слой защита, но също така ще изравнява сигурността, осигурена от Windows Defender. Може да изглежда, че антивирусът не е необходим. Но ако погледнете по -широката идея за закрепване на компютъра, се нуждаете от антивирус за Windows 11 и 10. Опитайте да използвате антивирус Systweak за допълнителна сигурност.

Надяваме се, че ви е харесало да четете публикацията и сте получили отговора за DO Windows 11, а 10 изискват антивирус?

Споделете мислите си с нас в секцията за коментари по -долу. За всички въпроси, свързани с продукта, можете да се свържете с екипа за поддръжка тук.

За автора

UX писател, който обича да обяснява техническите подробности по ясен, свеж и кратък начин. Тя обича да пише за техническо отстраняване на неизправности, как да бъде, прегледи на продукти и т.н. В свободното си време тя обича да чете, да медитира и да пътува.

Подобни публикации

Спрете потенциално нежеланите програми от деградиране на вашия компютър! Начини за избягване на кученце

11 май 2023 г. Dishank Sharma

Начин на получаване на get-rid-of-gosearches.gg-redirect-from-chrome, -edge, -firefox

GoSearches.GG: Друг злонамерен софтуер за пренасочване, от който трябва да се пази!

27 април 2023 г. Dishank Sharma

2 мисли за “ Имате ли нужда от антивирус за Windows 11, 10 ”

Оставете коментар

Видяно на

As-Seen-On

As-Seen-On

As-Seen-On

As-Seen-On

As-Seen-On

As-Seen-On

As-Seen-On

As-Seen-On

As-Seen-On

As-Seen-On

As-Seen-On

Всички имена на продукти и регистрирани търговски марки принадлежат на съответните им собственици. Всички имена на продуктите, компаниите и услугите, използвани в този уебсайт, са само за идентификационни цели. Използването на търговски марки и търговски марки не означава одобрение. Systweak няма никакви отношения с никоя от компаниите, продуктите или услугите под каквато и да е форма.

Като независим уебсайт, Systweak не е упълномощен, спонсориран или одобрен по друг начин от Apple Inc. Също така, Systweak не е свързан с Microsoft Corporation, нито претендира за такава подразбираща се или пряка принадлежност.

Отказ от отговорност (последно актуализирано на 16 септември 2021 г.), съдържанието, публикувано на Systweak.com (the “Обслужване”) е с цел предоставяне само на обща информация. Systweak.com не поема никаква отговорност за грешки или пропуски в съдържанието на услугата. При никакви обстоятелства не трябва да се престоят.com носят отговорност за всякакви преки, косвени, специални, последващи или случайни щети. Systweak.com също не поема никаква отговорност за каквито и да било щети, независимо дали при иск за договор, небрежност или друг вид, произтичащ от или във връзка с използването на Услугата или съдържанието на Услугата. Systweak.com си запазва правото да прави допълнения, изтривания или модификации на съдържанието на Услугата по всяко време без предварително уведомление. Systweak.com не гарантира, че уебсайтът е без вируси или други вредни компоненти.

Външни връзки Отказ от отговорност: Systweak.COM Уебсайтът може да съдържа връзки към външни уебсайтове, които не се предоставят или поддържат или не могат по никакъв начин да бъдат свързани със Systweak.com. Моля, обърнете внимание, че systweak.com не гарантира точността, уместността, навременността или пълнотата на каквато и да е информация за тези външни уебсайтове. Моля, обърнете внимание, че systweak.com може да получава комисионни, когато щракнете върху нашите връзки и правите покупки. Това обаче не влияе върху нашите отзиви и сравнения. Опитваме се да запазим нещата справедливи, обективни и балансирани, да ви помогнем да направите най -добрия избор за себе си.

Copyright © Systweak Software, 1999-2023 Всички права запазени.