Вие се съгласихте с какво? Данъчните сайтове искат вашите данни за повече от подаване

Висшето ръководство на IRS и регулаторът на щата Ню Йорк започнаха да разследват Intuit и безплатната файлова програма. Федералната комисия по търговия също започна да разследва Intuit, разглеждайки уж за измамно маркетингови практики на компанията.

Какво да знаете за TurboTax, преди да подадете данъците си тази година

Не се подтикнете да плащате за данъчна подготовка, ако не се налага. Научете как най -големите фирми за подготовка на данъци потискат безплатни опции за подаване от години.

от София Ковалч Ян. 26, 5 a.m. EST

Връзка копирана!

Променете контраста на външния вид

Серия: Ръководството за безплатни данъци ProPublica

Безплатна, проверка на данъчна информация. Това е всичко.

Съгласно безплатното споразумение за досие, американците, които правят по -малко от 73 000 долара годишно, трябва да могат да подават своите данъци безплатно с една от компаниите за подготовка на данъци, които си партнират с IRS. Но тази програма е исторически недостатъчно използвана, като само 4% от отговарящите на изискванията американци подават безплатно през 2021 г.

Историята на безплатната файлова програма е дълга и усукваща и може да изглежда по -скоро като борба срещу безплатно подаване на данъци, отколкото за борба за нея. Един от най -големите играчи е Intuit, производителят на TurboTax, една от най -големите софтуерни компании за подготовка на данъци в страната.

Истината за турботакса

През 2002 г. Intuit, H&R Block и други компании за подготовка на данъци подписаха сделка с IRS за предоставяне на безплатни услуги за подаване на данъци на милиони американци. В замяна IRS се съгласи, че няма да създаде своя собствена система за подаване на данъци, която може да се конкурира с компаниите за подготовка на данъци.

Правителствена система за подаване на данъци, често известна като подаване без връщане, вече е реалност в много страни по света. Със система за подаване без връщане правителството попълва данъчните формуляри с информацията, която вече има, а данъкоплатците просто трябва да преглеждат формулярите за точност. Това не е така в u.С.

Преминаването към такава система би опустошило печалбите на фирмата за подготовка на данъци. Ето защо Intuit и други членове на индустрията изразходват милиони през годините, лобират за запазване на споразумението за безплатни файлове, особено частта, която ограничава IRS от създаването на собствена система за безплатно подаване на подаване.

Вземете нашите най -добри разследвания

Абонирайте се за бюлетина на Big Story.

Благодаря за регистрацията. Ако харесвате нашите истории, имайте предвид да споделите това с приятел?

За повече начини да продължите, не забравяйте да разгледате останалата част от нашите бюлетини.

Независима независима журналистика е необходима сега повече от всякога.

Това не е всичко, което Intuit направи, за да ограничи обхвата на безплатния файл. Intuit целенасочено потиска собствения си безплатен файл продукт. Той добави код на уебсайта, за да блокира безплатната си страница на файлове от показване в търсачките и използвани манипулативни маркетингови модели, за да подмами клиентите да плащат за TurboTax, дори когато са се класирали за безплатен файл. По -късно премахна кода.

Вътрешните документи, получени по -рано от ProPublica, показват, че тези стратегии са били умишлени от страна на блока Intuit и H&R.

В предишни изявления Intuit и H&R Block поддържат, че те поддържат и насърчават безплатни опции за подаване на данъци чрез безплатни файлове и други пътища в рамките на своя бизнес.

Въздействието на отчитането на ProPublica

Тъй.

Когато ProPublica посочи, че кодифицирането на съществуващото споразумение за безплатни файлове в закона ще бъде постоянно IRS от създаването на собствена система за безплатно подаване, законопроектът получи нов контрол в Конгреса и ограничението на създадената от IRS система за подаване беше бракувано.

Висшето ръководство на IRS и регулаторът на щата Ню Йорк започнаха да разследват Intuit и безплатната файлова програма. Федералната комисия по търговия също започна да разследва Intuit, разглеждайки уж за измамно маркетингови практики на компанията.

В крайна сметка е установено,. Компанията достигна сетълмент от 141 милиона долара през май 2022 г. по дело, водено от генералния прокурор на Ню Йорк Летития Джеймс и обхваща всички 50 щата и окръг Колумбия. (Intuit не призна никакви неправомерни действия в селището.) Очаква се над 4 милиона души да получат пари като част от споразумението. Не е ясно кога ще бъдат извършени плащанията.

Текущото състояние на безплатен файл

След отчитането на ProPublica през 2019 г., IRS реформира безплатната файлова програма. Той забрани на компаниите да използват измамни практики, за да възпират данъкоплатците да използват безплатен файл и премахват забраната на IRS, създавайки своя собствена система за подаване на данъци.

ProPublica

Как да проследите възстановяването на данъка си през 2023 г

Intuit напусна безплатната файлова програма през октомври 2021 г., позовавайки се на желание за иновации отвъд това, което споразумението би позволило. През март 2022 г., по време на първия данъчен сезон, в който TurboTax не участва в безплатната файлова програма, FTC заведе дело за интуити за измамни реклами за така нареченото си „безплатно“ издание. Intuit оспорва аргументите на FTC, но се съгласи да изтегли въпросните реклами до края на данъчния сезон.

След като и Intuit, и H&R Block напуснаха безплатната файлова програма, бъдещето на програмата е несигурно.

Ключови точки:

 1. Съгласно споразумението за безплатни файлове, американците, които правят по -малко от 73 000 долара годишно, трябва да могат да подават своите данъци безплатно с една от компаниите за подготовка на данъци, които си партнират с IRS (източник).
 2. Само 4% от отговарящите на изискванията американци са подали безплатно чрез безплатната файлова програма през 2021 г. (източник).
 3. Intuit, производителят на TurboTax, е един от основните играчи в безплатната файлова програма (източник).
 4. Intuit и други компании за подготовка на данъци лобираха за запазване на споразумението за безплатни файлове, което ограничава IRS от създаването на собствена система за безплатно подаване (източник).
 5. Intuit целенасочено потиска собствения си безплатен файл продукт, използвайки манипулативни маркетингови тактики, за да насочи клиентите към платени опции (източник).
 6. Вътрешните документи показват, че Intuit и H&R блок умишлено прилагат стратегии за ограничаване на обхвата на безплатния файл (източник).
 7. Intuit и H&R Block поддържат, че поддържат безплатни опции за подаване на данъци, въпреки доказателствата за обратното (източник).
 8. Правителствените служители предприеха действия след отчитането на ProPublica за Intuit и безплатната файлова програма (източник).
 9. Intuit достигна споразумение за 141 милиона долара през 2022 г. за подмами на клиентите да плащат за подаване на данъци, когато те трябваше да имат право на безплатно подаване (източник).
 10. IRS реформира безплатната файлова програма, премахвайки ограниченията и измамните практики (източник).

Въпроси:

 1. Колко трябва да правите годишно, за да се класирате за безплатно подаване чрез безплатната файлова програма?
 2. Какъв процент от отговарящите на условията американци са подали безплатно чрез безплатната файлова програма през 2021 г?
 3. Коя компания е един от основните играчи в безплатната файлова програма?
 4. Защо Intuit и други компании за подготовка на данъци лобират, за да запазят споразумението за безплатни файлове?
 5. Каква тактика използва Intuit, за да потисне собствения си безплатен файл продукт?
 6. Какво разкриват вътрешните документи за стратегиите на Intuit и H&R Block?
 7. Какво твърдят Intuit и H&R Block за тяхната подкрепа за безплатни опции за подаване на данъци?
 8. Какви действия предприеха правителствените служители след отчитането на ProPublica?
 9. Какъв беше резултатът от разследването на измамните практики на Intuit?
 10. Какви реформи бяха направени в безплатната файлова програма?

Отговори:

 1. За да се класирате за безплатно подаване през безплатната файлова програма, трябва да правите по -малко от 73 000 долара годишно (източник).
 2. Само 4% от отговарящите на изискванията американци са подали безплатно чрез безплатната файлова програма през 2021 г. (източник).
 3. Intuit, производителят на TurboTax, е един от основните играчи в безплатната файлова програма (източник).
 4. Intuit и други компании за подготовка на данъци лобираха да запазят споразумението за безплатни файлове, за да защитят печалбите си и да предотвратят IRS да създаде собствена система за безплатно подаване (източник).
 5. Intuit използва манипулативни маркетингови модели и блокира безплатната си страница на файлове от търсачките, за да насочи клиентите към платени опции (източник).
 6. Вътрешните документи показват, че Intuit и H&R блок умишлено прилагат стратегии за ограничаване на обхвата на безплатния файл (източник).
 7. Intuit и H&R блокират претенции за подкрепа и насърчаване на безплатни опции за подаване на данъци, въпреки доказателствата за техните измамни практики (източник).
 8. Правителствените служители предприеха действия, включително разследвания на IRS, регулатор на щата Ню Йорк и Федералната комисия по търговия, след отчитането на ProPublica (източник).
 9. Intuit достигна споразумение за 141 милиона долара през 2022 г. по дело, ръководено от генералния прокурор на Ню Йорк, обхващайки всички 50 щата и окръг Колумбия, за да измами клиентите да плащат за подаване на данъци, когато те трябваше да имат право на безплатно подаване (източник).
 10. IRS реформира безплатната файлова програма, премахвайки ограниченията и измамните практики, за да направи безплатното подаване по -достъпно (източник).

Вие се съгласихте с какво? Данъчните сайтове искат вашите данни за повече от подаване

Висшето ръководство на IRS и регулаторът на щата Ню Йорк започнаха да разследват Intuit и безплатната файлова програма. Федералната търговска комисия също започна да разследва Intuit, разглеждайки компанията’S твърди, че измамни маркетингови практики.

Какво да знаете за TurboTax, преди да подадете данъците си тази година

Дон’не се подмаксирайте да плащате за данъчна подготовка, ако не го направите’не трябва. Научете как най -големите фирми за подготовка на данъци потискат безплатни опции за подаване от години.

от София Ковалч Ян. 26, 5 a.m. EST

Връзка копирана!

Променете контраста на външния вид

Серия: Ръководството за безплатни данъци ProPublica

Безплатна, проверка на данъчна информация. Че’s всички.

ProPublica е нестопанска новина, която изследва злоупотребите с властта. Регистрирайте се, за да получим най -големите си истории веднага щом те’публикувано.

Съгласно безплатното споразумение за досие, американците, които правят по -малко от 73 000 долара годишно, трябва да могат да подават своите данъци безплатно с една от компаниите за подготовка на данъци, които си партнират с IRS. Но тази програма е исторически недостатъчно използвана, като само 4% от отговарящите на изискванията американци подават безплатно през 2021 г.

Историята на безплатната файлова програма е дълга и усукваща и може да изглежда по -скоро като борба срещу безплатно подаване на данъци, отколкото за борба за нея. Един от най -големите играчи е Intuit, производителят на TurboTax, една от най -големите софтуерни компании за подготовка на данъци в страната.

ProPublica съобщи за Intuit и безплатната файлова програма от 2013 г. Тук’s какво ние’Намери.

Истината за турботакса

През 2002 г. Intuit, H&R Block и други компании за подготовка на данъци подписаха сделка с IRS за предоставяне на безплатни услуги за подаване на данъци на милиони американци. В замяна IRS се съгласи, че няма да създаде своя собствена система за подаване на данъци, която може да се конкурира с компаниите за подготовка на данъци.

Правителствена система за подаване на данъци, често известна като подаване без връщане, вече е реалност в много страни по света. Със система за подаване без връщане правителството попълва данъчните формуляри с информацията, която вече има, а данъкоплатците просто трябва да преглеждат формулярите за точност. Това не е така в u.С.

Преминаването към такава система би опустошило печалбите на фирмата за подготовка на данъци. Че’s Защо Intuit и други членове на индустрията изразходват милиони през годините, лобират за запазване.

Вземете нашите най -добри разследвания

Абонирайте се за бюлетина на Big Story.

Благодаря за регистрацията. Ако харесвате нашите истории, имайте предвид да споделите това с приятел?

За повече начини да продължите, не забравяйте да разгледате останалата част от нашите бюлетини.

Независима независима журналистика е необходима сега повече от всякога.

Че’s не всички интуити направиха ограничаване на обхвата на безплатния файл. Intuit целенасочено потиска собствения си безплатен файл продукт. Той добави код на уебсайта, за да блокира безплатната си страница на файлове от показване в търсачките и използвани манипулативни маркетингови модели, за да подмами клиентите да плащат за TurboTax, дори когато са се класирали за безплатен файл. По -късно премахна кода.

Вътрешните документи, получени по -рано от ProPublica, показват, че тези стратегии са били умишлени от страна на блока Intuit и H&R.

В предишни изявления Intuit и H&R Block поддържат, че те поддържат и насърчават безплатни опции за подаване на данъци чрез безплатни файлове и други пътища в рамките на своя бизнес.

ProPublica’s въздействие на отчитане

Тъй.

Когато ProPublica посочи, че кодифицирането на съществуващото споразумение за безплатни файлове в закона ще бъде постоянно IRS от създаването на собствена система за безплатно подаване, законопроектът получи нов контрол в Конгреса и ограничението на създадената от IRS система за подаване беше бракувано.

Висшето ръководство на IRS и регулаторът на щата Ню Йорк започнаха да разследват Intuit и безплатната файлова програма. Федералната търговска комисия също започна да разследва Intuit, разглеждайки компанията’S твърди, че измамни маркетингови практики.

В крайна сметка е установено,. Компанията достигна сетълмент от 141 милиона долара през май 2022 г. по дело, водено от генералния прокурор на Ню Йорк Летития Джеймс и обхваща всички 50 щата и окръг Колумбия. (Intuit не призна никакви неправомерни действия в селището.) Очаква се над 4 милиона души да получат пари като част от споразумението. То’s не е ясно кога ще бъдат извършени плащанията.

Текущото състояние на безплатен файл

След пропублика’S отчитане през 2019 г., IRS реформира безплатната файлова програма. Той забрани на компаниите да използват измамни практики, за да възпират данъкоплатците да използват безплатен файл и премахват забраната на IRS, създавайки своя собствена система за подаване на данъци.

ProPublica

Как да проследите възстановяването на данъка си през 2023 г

Intuit напусна безплатната файлова програма през октомври 2021 г., позовавайки се на желание за иновации отвъд това, което споразумението би позволило. През март 2022 г., по време на първия данъчен сезон, в който TurboTax не участва в безплатната файлова програма, FTC заведе декла “Безплатно” издание. Intuit оспорва FTC’s аргументи, но се съгласиха да изтеглят въпросните реклами до края на данъчния сезон.

След като и Intuit, и H&R Block напуснаха безплатната файлова програма, бъдещето на програмата беше неясно. То’все още е трудно да се намерят наистина безплатни опции за подаване на данъци. IRS създаде инструмент, който да ви помогне да намерите тази година’s безплатни опции за файлове.

Повече промени могат да бъдат на хоризонта за безплатен файл. През август 2022 г. IRS получи мандат да разгледа създаването на система за обществено подаване, като 15 милиона долара са разпределени за проучването.

Джъстин Елиът и Пол Кил допринесоха за отчитане.

Подаден под –

Sophia Kovatch е редактор на публиката, SEO с ProPublica.

Вие се съгласихте с какво? Данъчните сайтове искат вашите данни за повече от подаване.

Ние проучваме защо турбо данъкът и H&R блокът ви молят да се откажете от връщането си’s Основни защити на федералната защита на поверителността – и обяснете как да поискате обратно данните си

Актуализирано на 12 април 2022 г. в 3:52 п.m. EDT | Публикувано на 12 април 2022 г. в 12:11 p.m. Edt

Коментирайте тази история

Статия за подарък

Можете да използвате турбо данък или H&R блок онлайн, за да спестите пари, подаващи данъците си. Но знаехте ли това, като щракнете “Съгласен” На някои от техните подкани за поверителност може да ги оставите да ви използват?

Читателят на Eagle-Eye Washington Post ме насочи към любопитен въпрос, който получи, докато стартира данъците си с H&R Block Online. Когато ти’Настройване на вашия акаунт – след вас’вече се съгласих на H&R блок’s Редовна Политика за поверителност – Уебсайтът моли за разрешение за достъп до вашите данни до “Оптимизирайте вашия H&R Block Experience.”

Продължава: “Ако се съгласите да споделите данните си за данъчна декларация, след като подадете подаване, ние можем да предоставим много предимства.” След това ви моли да щракнете върху съгласие с две купчини легални, една с етикет като “Персонализирани услуги” а другият като “по -бърза поддръжка на продукта.”

Това, което той откри, е малко обсъждана еволюция на софтуерната индустрия за данъчно подхранване от обикновени процесори на възвръщаемост на печалби от лични данни. То’s Facebook-възхвала на личните финанси.

Америка’s най-популярна онлайн данъчна услуга, Intuit’S TurboTax, също ви моли да му предоставите допълнителен достъп до данните при връщане към “Обогатете финансовия си профил, общувайте с вас за Intuit’s Услуги и предоставяне на представа за вас и други.”

Реклама

Кажи какво? Вероятно вече имате главоболие от мисленето за данъци, сега трябва да анализирате и това.

Тук в Help Desk четем политики за поверителност, така че да не’не трябва. И тогава се обаждаме на адвокатите, които ги написаха и ги молим да се обяснят.

Оказва се, че сред причините някои от данъчните компании искат да използват съдържанието на вашето връщане е да ви насочат към вас “оферти” – или, както те’по -често известни, реклами.

Добрата новина е заради правилата за обслужване на вътрешни приходи, това е една заявка за данни, която всъщност можете да кажете “не” до докато продължавате да правите данъците си онлайн. И ако вече сте щракнали “Съгласен” И сега сте променили мнението си, има и някои стъпки, които можете да предприемете.

Тук’s Какво трябва да знаете:

Какви данни искат?

Америка силно липсва закони за поверителност, но има такъв, който не позволява на компаниите за поддръжка на данъци да разкрият съдържанието на вашата данъчна декларация. За H&R блок и интуит това означава, че могат’t автоматично използвайте съдържанието на никого’s Връщания за цели, различни от подготовката на данъци.

Реклама

И двете компании ви молят да им дадете специално разрешение, за да надхвърлите тези федерални защити по подразбиране и да използвате възвръщаемостта си – включително вашите доходи, инвестиции и ипотечни данни – за да им помогнете да ви продадат на други неща.

В допълнение, H&R Block също иска вашето разрешение да споделите част от съдържанието на завръщането ви с две независими компании във Филипините, които им помагат да извършват обслужване на клиенти.

Какво се случва, ако щракнете върху ‘Съгласен’?

Щракване върху да за “Персонализирано обслужване” или “оферти” Заявка означава вас’Вероятно ще получавате маркетинг от H&R Block или Intuit That’S зловещо специфично за вашето финансово положение.

Това може да дойде под формата на оферти за финансови продукти, когато вие’Свържете се с вашите данъци, реклами на сайтове, които принадлежат на сестринските компании (като Intuit’S Mint или Credit Karma) или реклами, които идват от тези компании по имейл.

И двете компании твърдят, че всъщност може да искате тези оферти, защото биха могли да ви спестят пари. Например, H&R Block казва, че ако се промени данъчният закон, който може да повлияе на вашата конкретна ситуация, той може да достигне със съвети – и вероятно друга услуга, която да ви продаде. Или ако вашите данни показват, че имате много висок ипотечен процент, Intuit може да ви покаже реклама за мястото, където можете да получите по -нисък.

Реклама

Интуит’s подкана също така твърди, че ако се съгласите да споделите вашите данни, вие’всъщност “Вижте по -малко оферти като цяло.”

За H&R блок’S Заявка за споделяне на данни в чужбина, щракването върху Да означава, че ако се обадите на неговата линия за поддръжка, вие’Вероятно ще бъде свързан с някого във Филипините. Това също означава, че трябва да един от H&R блока’S Overseas Partners се нарушават или губят вашите данни, може да имате по -малко прибягване да предприемете действия или да ги съдите, тъй като те’не е u.С. компания.

H&R Block ми каза, че проверява тези партньори и доколкото знаят, те се убеждават’t страда от нарушаване на данните. (Но се случва. Наскоро научихме данни от клиенти на охранителната компания Oktat.)

Имам ли избор? И мога ли да променя мнението си?

Имате избор. Ако щракнете “не” За всеки от тези видове подкани компаниите все пак ще завършат вашите данъци.

Идва ли turboTax idnotify?

Reddit и неговите партньори използват бисквитки и подобни технологии, за да ви осигурят по -добро изживяване.

Приемайки всички бисквитки, вие се съгласявате с използването на бисквитки за доставяне и поддържане на нашите услуги и сайт, подобряване на качеството на Reddit, персонализиране на Reddit съдържание и реклама и измерване на ефективността на рекламата.

Отхвърляйки несъществени бисквитки, Reddit все още може да използва определени бисквитки, за да гарантира правилната функционалност на нашата платформа.

За повече информация, моля, вижте нашето известие за бисквитки и нашата Политика за поверителност .

Вземете приложението Reddit

Сканирайте този QR код, за да изтеглите приложението сега

Или го проверете в магазините за приложения

r/personalfinance

r/personalfinance

Научете за бюджетирането, спестяването, излизането от дълг, кредит, инвестиране и пенсиониране. Присъединете се към нашата общност, прочетете PF Wiki и се качете на върха на вашите финанси!

Членове онлайн

от Ljseminarist

u/ljseminarist Avatar

IdNotify изпраща имейли, които изглеждат точно като фишинг

Когато подадох данъците си с TurboTax тази година, се абонирах за Idnotify, услуга за наблюдение на кражба на самоличност. Днес получих имейл от тях, в който се казва, че „са открили подозрителна дейност, включваща моята онлайн лична информация“.

Проблемът е, че единственият начин, по който мога да получа достъп до техния отчет, беше като щракна върху връзка, предоставена в същия имейл, и влизам с моята парола за турботакс. Нямах достъп до него на уебсайта на TurboTax. Аз също не можах да вляза в уебсайта на idnotify. Единственият начин да видите доклада беше тази връзка в имейла. Дойде от адреса [email protected].

Обадих се на линията за поддръжка на TurboTax и те се съгласиха, че това прилича много на фишинг. Те също казаха, че адресът [email protected] не изглеждаше правилно. За щастие ми дадоха idnotify номера за обслужване на клиенти и те успяха да потвърдят, че имейлът е легитимен.

Сега как е безопасно или разумно? Всички са посъветвани не За да кликнете върху връзки, които ви помолят за други вход за влизане и пароли, за да избегнете кражба на самоличност – и тук е idnotify, фирма, която трябва да ви предпази от кражба на самоличност, да ме пита точно за това.