Обобщение на статията: Идва ли Surface Pro 8 с клавиатура и химикалка?

Microsoft Surface Pro 8 е 2 в 1 устройство, което предлага по-голям дисплей, атрактивен редизайн на шасито и подобрена производителност. Това е най-добрият в класа разглобяем 2-в-1 и може да се състезава като истински заместител на лаптопа, когато е сдвоен с процесора Core I7 “Tiger Lake” от 11-то поколение. Въпреки това, началната цена от 1099 долара.99 е по -висок от предшественика си, а аксесоарите са скъпи.

 • Въпрос 1: Surface Pro 8 идва ли с клавиатура и химикалка?
 • Не, клавиатурата и писалката се продават отделно.

 • Въпрос 2: Какви са плюсовете на Microsoft Surface Pro 8?
 • – Модерен дизайн с тънки рамки и по-голям (13-инчов) дисплей

  – Superior 1080p уеб камера

  – Два USB-C порта с поддръжка на Thunderbolt 4

  – Добре залепена стойка

  – Достъпно за потребителя SSD

  – Perky Performance in Tested Core I7 конфигурация

 • Въпрос 3: Какви са минусите на Microsoft Surface Pro 8?
 • – По-високата начална цена намалява обжалването на входно ниво

  – Аксесоарите и надстройките на конфигурацията са скъпи

  – Основата на клавиатурата все още се продава отделно

  – Само USB-C портове

 • Въпрос 4: Какъв е размерът и теглото на Microsoft Surface Pro 8?
 • Surface Pro 8 измерва 0.37 от 11.3 до 8.2 инча (HWD) и тежи 1.96 паунда, с изключение на клавиатурата.

 • Въпрос 5: Какъв е материалът, използван за шасито на Surface Pro 8?
 • Шасито на повърхността Pro 8 е направено от рециклиран анодизиран алуминий.

 • Въпрос 6: Каква е началната цена на Microsoft Surface Pro 8?
 • Началната цена на Surface Pro 8 е 1,099 долара.99.

 • Въпрос 7: Поддържа ли Surface Pro 8 Thunderbolt 4?
 • Да, Surface Pro 8 поддържа Thunderbolt 4 чрез своите USB-C портове.

 • Въпрос 8: Може ли Surface Pro 8 да се използва като подмяна на лаптоп?
 • Да, когато е сдвоен с процесора Core I7 “Tiger Lake” от 11 -то поколение, Surface Pro 8 може да се конкурира като истински заместител на лаптопа.

 • Въпрос 9: Екологичен ли е Microsoft Surface Pro 8?
 • Да, Surface Pro 8 използва рециклиран анодизиран алуминий в строителството си, показвайки ангажимента на Microsoft за екологично съзнателен дизайн.

 • Въпрос 10: Дали Microsoft Surface Pro 8 е победител в редактора сред таблетите на Windows?
 • Да, Surface Pro 8 е победител за избор на многократни редактори сред таблетите на Windows.

Като цяло, Microsoft Surface Pro 8 е завладяващо 2-в-1 устройство със своя елегантен дизайн, по-голям дисплей и подобрена производителност. Въпреки това, по -високата начална цена и отделни разходи за аксесоари могат да възпират някои потенциални купувачи.

Идва ли Surface Pro 8 с клавиатура и химикалка

We also use a Datacolor SpyderX Elite monitor calibration sensor and its Windows software to measure the screen’s color coverage—what percentage of the sRGB, Adobe RGB, and DCI-P3 color gamuts or palettes the display can show—and its 50% and peak brightness in nits (candelas per square meter).

Преглед на Microsoft Surface Pro 8

I’M Един от експертите на потребителския компютър в PCMAG, с особена любов към компютърните игри. Играх игри на компютъра си толкова дълго, колкото си спомням, което в крайна сметка (както прави за мнозина) ме доведе до изграждането и надграждането на собствения си работен плот. През годините си тук тествах и прегледах много, много десетки лаптопи и настолни компютри и винаги се радвам да препоръчам компютър за вашите нужди и бюджет.

& Джон Бурек

Джон Бурек

Изпълнителен редактор и директор на PC Labs

Моят опит

Аз съм технологичен журналист от почти 30 години и обхванах почти всеки вид компютърни съоръжения-от 386SX до 64-ядрени процесори-в моя дълъг мандат като редактор, писател и съвети за съвети. За почти четвърт век работих по семинала, гигантски Компютърен купувач Списание (и по -късно, неговият цифров колега), известен още като телефонния указател за купувачи на компютър и врагът на всяко пощенски доставчик. бях Компютърен купувач Главен редактор на последните си девет години, след което голяма част от цифровото му съдържание е сгънато в PCMAG.com. Аз също съм служил накратко като главен редактор на известния хардкор технически сайт Tom’s Hardware.

5 октомври 2021 г

https: // www.pcmag.com/отзиви/microsoft-surface-pro-8

(Снимка: Моли Флорес)

Долния ред

Surface Pro 8 на Microsoft не революционизира емблематичния 2-в-1, но доставя най-забележителната актуализация от години, с по-голям дисплей, атрактивен редизайн на шасито и подобрена производителност.

Цена на базовата конфигурация $ 1,099.00

$ 768.35 в Amazon

1199 долара.99 Спестете $ 431.64

$ 899.99 в Microsoft Store

$ 550.99 в най -добрия случай покупка

1,099 долара.99 Спестете $ 549.00

PCMAG редакторите избират и преглеждат продукти независимо. Ако купувате чрез партньорски връзки, може да печелим комисионни, които помагат да подкрепите нашето тестване.

Професионалисти

 • Модерен дизайн с тънки рамки и по-голям (13-инчов) дисплей
 • Superior 1080p уеб камера
 • Два USB-C порта с поддръжка на Thunderbolt 4
 • Добре залепена стойка
 • Достъпно за потребителя SSD
 • Perky Performance in Tested Core I7 конфигурация

Минуси

 • По-високата начална цена намалява обжалването на входно ниво
 • Аксесоарите и надстройките на конфигурацията са скъпи
 • Основата на клавиатурата все още се продава отделно
 • Само USB-C портове

Спецификации на Microsoft Surface Pro 8

Изминаха няколко години, откакто Microsoft пусна изцяло нов запис в своята Surface Pro Line и още по-дълго, тъй като имаше забележимо препроектиране. Surface Pro 8 променя това, въвеждайки елегантно шаси с по -голям дисплей от Surface Pro 7. Той е много по-привлекателен, благодарение на новия си 13-инчов екран с тънко-Bezel, но основната му функционалност иначе е непроменена. Това все още е най-добрият в класа, разглобяем 2-в-1 по отношение на дизайна и когато се сдвоява с подобрения процесор на Core I7 от Core I7 от 11-то поколение в нашия модел (и предимствата на Windows 11), този таблет може да се конкурира като истински заместител на лаптопа.

Имайте предвид, 1,099 долара.99 началната цена е много по -висока от $ 749 на Surface Pro 7.99, намаляване на привлекателността на неговите конфигурации от по-нисък клас. И скъпите му аксесоари засилват цената който и да е Config, който сте избрали, като клавиатурата е от съществено значение, ако се стремите да използвате Pro 8 като подмяна на лаптоп. Въпреки загубата на своята стойност на стойността, засилената производителност на Pro 8, Smart Redesign и New Stylus правят отново линията на Surface Pro обект на завист и победител в Reet editor’s Choice сред таблетите на Windows.

Нашите експерти са тествали 17 продукта в категорията таблетки тази година

От 1982 г. PCMAG тества и оценява хиляди продукти, за да ви помогне да вземете по -добри решения за покупка. Вижте как тестваме. (Се отваря в нов прозорец)

Дизайнът: Сбогом канели, здравей 2021

Последните няколко повторения на Surface Pro Hadn’T видя много физическа промяна в дизайна, но някои забележителни промени най -накрая – ахем – нахлува с Pro 8.

Първо, нека’s Докосване на размера. Измерва 0.37 от 11.3 до 8.2 инча (HWD), а това шаси на тапицерия тежи 1.96 паунда, с изключение на клавиатурата. Pro 7 влезе в 0.33 от 11.5 до 7.9 инча и 1.7 килограма, така че този редизайн всъщност не отреже общия отпечатък.

(Снимка: Моли Флорес)

Това каза, че това е изключително компактно и преносимо устройство за начало, така че тези маржове са предимно незначителни (и ако нещо друго, малко повече термично пространство може да доведе до подобрена производителност, което ние ние’ще стигна до). Шасито също се е заменило от магнезиева сплав на рециклиран анодизиран алуминий, което е друг скорошен пример за Microsoft, използващ по -екологично съзнателен дизайн.

Важното е, че все още се чувства като елегантна, висококачествена конструкция, по-здрава и по-премиум от много таблети на Windows. Той има по -модерен, заоблен външен вид спрямо Surface Pro 7 и се чувства много приятно на пипане. В комбинация с по -големия дисплей (повече за това за миг), Pro 8 е по -привлекателна машина от първия момент, когато я насочите към него.

Ако не друго, се чувства по -тънка, но знаем, че това трябва да е илюзия, като се имат предвид размерите. Серията Surface Pro зададе лентата за тези видове устройства и макар да е вдъхновила другите оттогава, качеството на сглобяване все още се откроява. То’S със сигурност не е единственият добър разглобяем 2-в-1 в играта, като помогна за създаването на конкурентен пазар: Нашите фаворити тази година до момента бяха Dell Latitude 7320, разглобяем и Lenovo Thinkpad x12, разглобяем.

(Снимка: Моли Флорес)

В основата си дизайнерският етос е същият като него’S от години е с Surface Pro, което може да не ви развълнува като бъдещ купувач, който търси радикални промени. Microsoft обаче е направил надстройки извън общата форма, така че нека’s се гмуркат в тях.

Pro 8 се предлага в традиционен платинен цвят, но също така и нова графитна схема, която е цветът на нашата проба за преглед, показана тук. На пръв поглед изглежда черен, но то’е повече от тъмно сиво.

(Снимка: Моли Флорес)

Повече от размера или новия оттенък обаче, именно дисплеят е най -голямото визуално въздействие. Ако сте запознати с предишните Surface Pro устройства, ще забележите колко по -тънки са рамките на Pro 8 и ако не сте, просто ще видите елегантен таблет с много недвижими имоти на екрана. Дизайнът на Bezel на Pro 7 вече изглеждаше малко дълго в зъба в Pro модели преди то, Така че се дължи на актуализация. Получихме дразнене на тази актуализация в Slim Surface Pro X, устройство, базирано на Qualcomm-Silicon, което предлага по-модерен дизайн, но това не беше съвсем да се вписва в края на производителността и софтуера.

(Снимка: Моли Флорес)

Както на Pro X, по -тънките рамки правят по -голяма разлика, отколкото може да очаквате. Дебелите рамки бързо стават синоним на по -стари технологии – почти всеки смартфон, монитор и лаптоп са приели минимални (или не) граници на екрана. Така че това не е клуб, в който премиум продуктите искат да участват. Pro 8 изглежда много по -модерен от Pro 7, в допълнение към практическия факт, по -голям дисплей.

Говорейки за дисплея, то’S Големият плюс на това устройство, остър и плътно-пикселно-плътно екран (наречен “Pixelsense” в Parlance Microsoft). По -тънките рамки позволяват самия екран да е по -голям от Pro 7’S (въпреки едва различния общ отпечатък), влизайки на 13 инча вместо предишните 12.3 инча. На малко устройство се забелязва много допълнителни недвижими имоти.

(Снимка: Моли Флорес)

Друго голямо надграждане е удар до пик 120Hz скорост на опресняване на дисплея вместо стандартния 60Hz. Цените на опресняване над 60Hz обикновено са запазени за лаптопите за игри, но други устройства (по -специално много големи смартфони) също са приели по -високи нива на опресняване, също. Превъртането, сърфирането в мрежата и цифровата рисунка изглеждат по -гладки, когато екранът се освежава по -често, така че това е хубав плюс за таблет със просторен сензорен екран и съвместима писалка. Обърнете внимание, че 60Hz е настройката по подразбиране (спестява на батерията), но можете да я промените на 120Hz в опциите за показване на Windows 11.

Като се има предвид съотношението 3: 2, което всички повърхностни продукти използват, родната разделителна способност не е особено често срещана, при 2880 на 1 920 пиксела. Много основни потребители на този тип устройство обаче в крайна сметка спечелиха’Не се нуждае.

За тези, които могат да използват Surface Pro 8 за творчески задачи в професионален клас, той е съвместим с новата Surm Slim Pen 2 (отваря се в нов прозорец), а екранът използва Windows’ Ускорение на GPU мастилото за рисуване. Новата писалка, заедно с Windows 11, използва подобрени хаптици, за да имитира по -добре усещането за рисуване на хартия или платно. Това е по -добро от средната обратна връзка с крана, макар че може би не е a основен Отпътуване.

(Снимка: Моли Флорес)

И накрая, свързаността. Имаше време, когато оплакването беше, че Surface Pro включи не USB-C портове, за по-дълго, отколкото трябваше да остане без тях, но най-накрая се добави един USB-C с Pro 7. Сега Pro 8 включва не един, но две USB-C портове, и двете се хвалят с поддръжка на Thunderbolt 4 за по-бърза пропускателна способност.

(Снимка: Моли Флорес)

Обаче ние’сега се настани на място, където освен жак за слушалки, това са само Портове-няма стандартни USB-A портове в полезрението. Вашата банка от по -традиционни периферни устройства може да няма начин да се свърже с Surface Pro 8 без адаптер, USB главина или използването на док на Microsoft Surface, добавен разкол. Що се отнася до безжичната свързаност, Pro 8 поддържа Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.1; Опция 4G LTE (значително, а не 5G) ще бъде предложена с бизнес версията на таблета.

(Снимка: Моли Флорес)

Pro 8 е закръглен от модернизирани уеб камери: 5-мегапикселова камера с предно 1080p (със 1080p видео поддръжка) и задна камера с 1080p (с 4K видео поддръжка). Microsoft твърди, че подобренията на камерата за качество на картината и видео събирането, като динамична корекция на цветовете въз основа на осветлението на стаите, по-добра работа с ниска светлина и подобрен фокус на лицето в случай на силен източник на фонова светлина. Тъй като този пандемия от 2020-2021 г. на повишена отдалечена работа и живот, доминиран от безкрайни повиквания за увеличаване, стана болезнено ясно, повечето лаптопи имат незабележителни 720p уеб камери. Добавеното качество на камерата на Pro 8 се откроява и е истинско предимство. Предната камера включва и поддръжка на Windows Hello за влизане без пръсти.

В нашите изпитания с него в дните, водещи до старта на Pro 8, Pro 8 камерата показа ясна качествена стъпка от средния ви лаптоп. Изображението е много остро, по -добро от практически всеки лаптоп, който сме виждали през последните години и горе с добра 1080p самостоятелна USB уеб камера. Той се фокусира умно върху лицето, поддържаше постоянно високи детайли, изпълняваше се прилично при ниско осветление и не се издуха от ярък източник на фон като светлина на тавана. Считайте го за заслуга в този свят на отдалечена работа.

Всички тези дизайнерски аспекти, в допълнение към други функции, като например среща с минимален живот на батерията с интелигентна батерия (резултати от теста по-долу), означава, че Pro 8 се квалифицира като устройство на Intel EVO. Това, разбира се, не’t по своята същност Добавяне Всякакви функции, но това е значка за одобрение, която означава, че продуктът отговаря на набор от желани стандарти за преносимост, производителност и издръжливост. (Можете да прочетете повече за изискванията на EVO на Intel в нашия обяснител.)

Споменахме и присъствието на Windows 11 на тази машина, която, то’s Заслужава да се отбележи, е по подразбиране за този продукт. Не случайно, Microsoft стартира това устройство и няколко други нови и актуализирани повърхности заедно с Windows 11, всяка от които натиска другия заедно и предоставя синергични предимства. В допълнение към съвместимостта на екрана и писалката, ще намерите натоварване от нови функции в новата ОС, така че прочетете пълния ни преглед на Windows 11 за тези подробности.

Сега, за тази клавиатура.

Като таблет, линията Surface Pro е може би най-известна с вградената си стойка, но клавиатурата е точно там с основните си функции. Това винаги е било забележителна точка на дисонанс, тъй като, докато устройството често се показва (и работи най -добре) с разглобяемата клавиатура, то винаги се продава отделно от самия таблет. Това не се е променило. Microsoft предполага, че Surface Pro може да се използва самостоятелно като добър таблет за Windows, като същевременно поддържа цената на основата и може да бъде. Но компанията също Позиционира го като заместител на лаптопа за свършване на истинска работа. Това прави клавиатурата, повече или по -малко, от съществено значение.

(Снимка: Моли Флорес)

Спечелихме’T омаловажавайте спецификата на функционалността на основата на клавиатурата твърде много, тъй като тя остава приблизително същата чрез Surface Pro’съществуване, но има няколко нови аспекта, които да обсъдите. На първо място, нова разглобяема клавиатура стартира с Pro 8, наречена клавиатура Surface Pro Signature.

Това не е същият тип покритие, използвано с предишни итерации. Всъщност тези клавиатури изобщо не са съвместими с Pro 8. Само клавиатурата за подпис и Pro x’S Клавиатурата са цитирани като съвместими клавиатури за Surface Pro 8 на страницата му на продукта. Клавиатурата за подпис е нов дизайн, с вграден слот или окоп напред на ключовете, в който се помещават и зареждат тънката писалка 2.

(Снимка: Моли Флорес)

В резултат на това от страна на интерфейса ще видите съвсем различна връзка между таблет и клавиатура.

(Снимка: Моли Флорес)

Сега, разбира се, изобразяването на всякакви минали корици, които може да притежавате, е неудобно и добавя още една цена. Клавиатурата за подпис е на цена от $ 179.99, Незначителна сума. В сравнение с капака на типа, клавиатурата за подпис има по -твърдо ядро ​​и по -голям тъчпад. То’S Предлагат се в маково червено, ледено синьо, платинено и черно. Версия с четец на пръстови отпечатъци също се предлага за 199 долара.99, а Microsoft предлага 279 долара.99 Пакет от клавиатурата на подписа и тънката писалка 2. (Slim Pen 2 е тежка 129 долара.99 Купени сами, така че пакетът ви спестява 30 долара.)

Що се отнася до тази функционалност, опитът е почти същото. The “изпускане” на Surface Pro винаги е спорен момент: работи чудесно на маса или бюро, но isn’t стабилен или удобен, използван като лаптоп в скута ви. (Оказва се, че “лаптопите” са доста подходящо наречени, в крайна сметка!)

Вграденият Kickstand е еталонът за тези видове устройства и това остава вярно тук. Пантата може да бъде спряна във всяка точка по протежение на обхвата му (което тук не е ново, но беше голямо подобрение спрямо пантата с фиксирана точка в оригиналния професионалист), докато стойката на ритането е достатъчно стабилна и широка, за да направи системата здрава, поне на бюро или повърхност. Като единична точка на налягане обаче ръбът му е’T толкова стабилна, колкото базата на лаптоп за използване в скута ви, а ширината на устройството означава, че трябва да държите краката си доста близо един до друг, за да го балансирате.

Той работи (и Microsoft актуализира клавиатурата, за да щракне към екрана магнитно за по-сигурна, наклонена настройка помага). Но усещането не е’t Пълен еквивалент на лаптоп. Това е област, в която бихте се надявали на някои истински дизайнерски иновации или подобрение с нов Pro модел. (Може би в бъдещо издание.) В противен случай Pro 8 се преобразува като, добре, Pro и е толкова лесен за използване, колкото би бил всеки 13-инчов лаптоп, когато е на бюро. Това каза, че професионалистите с много прозорци и документи могат да намерят 13-инчов екран, твърде малък, за да работят, дори ако клавиатурата и стойките могат да продължат да поддържат. (Честно казано, това се отнася и за лаптопите в стил Clamshell с размера на този екран.)

Компоненти и конфигурации

Другата част от Pro 8’s надстройките са вътрешни, главно от страна на процесора, но ние’Ще кажа в началото: Силицикът не е огромен скок напред. Преди да разгледаме по -отблизо спецификата, помислете за основния модел. Pro 8 започва от 1,099 долара.99, който ви придава процесор Core i5, 8GB основна системна памет и 128GB SSD. Този модел е в цвета на платината, тъй като най -ниската графитна конфигурация (мистериозно) започва от 100 долара повече, като двойно съхранение. Оттам се предлагат няколко превъзходни ски.

Surface Pro 7, който прегледахме при излизането му, използваше процесор Intel Core I5-1035G4, а чипът в основния модел Pro 8 ни довежда до ядро ​​i5-1135g7. Че’S умерен тласък от Pro 7, но надграждането на средния ген на Surface Pro 7+ за бизнеса вече ни донесе същото i5-1135g7. Ако притежавате по -стар Surface Pro, скокът е оправдан, докато собствениците на Pro 7 трябва да мислят много внимателно дали имат нужда от това, а собствениците на Pro 7+ спечелиха’не виждате бомби на процесора.

(Снимка: Моли Флорес)

Що се отнася до конкретната конфигурация, която ни беше изпратена за преглед, ИТ’s по -мощен от всеки от основните модели. Нашите 1599 долара.99 единица (отново, не се отчита в $ 279.99 пакет от клавиатури и пени, които се появяват заедно с него) включва процесор Core I7-1185G7 с Iris Xe Graphics, 16GB памет и 256GB SSD. Намаленият процесор и RAM правят това по-подходящо за действителните професионални натоварвания спрямо всеки ден, обща употреба, но ние’Ще изпълня правилото над представянето по -долу.

Трябва да отбележим, че SSD е подвижен чрез заден панел под Kickstand.

(Снимка: Матю Бъзи)

Всичко, което трябва да направите, е да изскочите панела с инструмент за сим-карти или хартия за хартия и да развиете устройството. Въпреки това, SSD използва по-малкото съвместно (макар и все още стандартизиран) 30 мм с дължина m.2 Формулярен фактор. (Включеното устройство е с марка Microsoft и не дава много информация на етикета си.) Това означава, че всякакви надстройки на капацитета на DIY по пътя ще видят замествания по -сложни за източника от вашия типичен m.2 SSD (повечето от които се предлагат във формния фактор от 80 мм тип 2280). И те вероятно ще са скъпи в капацитета за съхранение, които всъщност искам, Поради плътността, необходима за получаване на висок капацитет на кратък PCB на SSD.

Всъщност следващата стъпка в конфигурационната стълба от нашите 1599 долара.99 проба за преглед е 1899 долара.99 един със същия процесор и 8GB по-малко памет, но блъскайки SSD до 512GB. О!

Проверка на стойността: По -отблизо цената

Имайки това предвид, тук е необходимо да направите крачка назад и да разгледате общите разходи тук. За да обобщим: За едно нещо, 1099 долара.99 Началната цена е много по-висока от базовия модел Pro 7, което беше само $ 749. Pro 8 е донякъде различно животно заради тази разлика, изтласквайки се от бюджетния диапазон дори при най -ниско Налична конфигурация. До известна степен, това променя за кого е основният модел. Извън портата тя се превръща в по -сериозна покупка на компютър, за разлика от разумно достъпно решение за таблети.

Цените само балони от там. По -специално съхранението става доста скъпо за повишаване над 256 GB, вероятно поради необичайния тип SSD на устройството. Голяма част от ценовата премия идва от високия клас и уникалния дизайн, но спецификацията на долар и атрактивната входна цена са намалени в сравнение с Pro 7.

След това, най -накрая, аксесоарите. Споменахме цената на всеки артикул, но общата цена наистина нараства бързо, ако искате всичко. Microsoft продава клавиатурата и писалката отделно, което е начинът да платите най -много, така че ако ги искате, най -добре е да получите $ 279.99 пакет, споменат по -рано. Ако добавите това към базовия модел Pro 8, за да получите комплекта „Пълният“, гледате 1379 долара.98. Това е доста висока цена за най -малко скъп модел (Core i5 с 256GB съхранение) и ако добавите комплекта към нашата конфигурация за преглед, това е определено скъпо $ 1879.98. Pro 8 е Много хубаво устройство, но това със сигурност е от скъпата страна за спецификационното натоварване (и за малък екран някои професионалисти могат да се борят да направят пълното си натоварване) срещу традиционен лаптоп.

Тестване на Surface Pro 8: Скимване на „Tiger Lake“

Наскоро преработихме нашия пакет за тестване на лаптопи и Windows, така че нашият пул от системи за сравнение за Pro 8 е малко ограничен в сравнение с това, което би било преди година. (Много от тези по -стари лаптопи и таблети отдавна са от PC лаборатории и не могат да бъдат повторно тестени.) Ние обаче се събрахме някои таблетки с късен модел Windows (включително ThinkPad X12, споменати по-рано) и няколко неразделни 2-в-1 и ключова мида (ThinkPad X1 Carbon Gen 9, оборудвана по подобен начин с Pro 8 на малко по-висока цена). В сместа са и Surface Laptop Studio (висок клас!) и повърхността Go 3 (нисък клас!) Въведени заедно с PRO 8. Ето резюме на спецификациите на нашия тестов лот.

Тестове за производителност

Основният показател на PCMARK 10 на UL симулира разнообразие от производителност в реалния свят и създаване на съдържание за измерване на цялостната ефективност за задачи, ориентирани към офиса, като текстообработка, електронни таблици, уеб сърфиране и видеоконференции. Също така стартираме пълния тест за задвижване на PCMARK 10, за да оценим времето за натоварване и пропускателната способност на съхранението на лаптоп. (Вижте повече за това как тестваме лаптопите.)

Три показатели се фокусират върху процесора, използвайки всички налични ядра и нишки, за да оценят пригодността на компютъра за интензивни работни натоварвания на процесора. Cinebench R23 на Maxon използва 4D двигателя на тази компания, за да направи сложна сцена, докато Primate Labs ‘Geekbench 5.4 Pro симулира популярни приложения, вариращи от PDF изобразяване и разпознаване на реч до машинно обучение. Накрая използваме ръчната спирачка на видео транскодера с отворен код 1.4 За конвертиране на 12-минутен видеоклип от резолюция 4K до 1080p (по-ниските времена са по-добри).

Последният ни тест за производителност е специалистът по работната станция на PugetBench за Photoshop (се отваря в нов прозорец), който използва Creative Cloud версия 22 на известния редактор на изображения на Adobe, за да оцени производителността на компютър за създаване на съдържание и мултимедийни приложения. Това е автоматизирано разширение, което изпълнява различни общи и ускорени от GPU задачи на Photoshop, вариращи от отваряне, въртене, преоразмеряване и запазване на изображение до прилагане на маски, градиентни пълнежи и филтри.

Термичната стая за дишане (и по този начин поддържате устойчиви производителност) обикновено благоприятства дизайните на миди, които от грима на шаси. Следователно Pro 8 ни изненада, като се оправдае добре на тестове като нашите PCMARK 10 и Photoshop Trials, недалеч зад Surface Laptop Studio и нейното “Tiger Lake H35”. Също така решихме, че ще се маркира повече, отколкото на дългосрочния ни процесор смилане (ръчна спирачка, geekbench pro и cinebench), но ядрото i7-1185g7, ковано на игриво на игриво. (Струва си да се отбележи, че той има същия брой ядро/конци като H-серийното Surface Laptop Studio, като по този начин сравнително малкото количество дневна светлина между двете на много тестове.)

Бихме искали също да отбележим тихата операция по време на тези стрес тестове. Дори след 10 минути на хрупка чрез повторни тиражи на интензивния процесор Cinebench, феновете на PRO 8 се чуваха, ако сте го слушали, но ако нещо е по-тихо от средното, въпреки тънкия дизайн. Под качулката се случва активно охлаждане, но Pro 8 поддържаше изненадващо тихо чрез тестване, което не винаги е вярно за Surface Pro устройства. Не е напълно безшумно под товар – има топлина, която трябва да се разпръсне – но все още е похвално.

Графични тестове

Тестваме графиката на Windows PCS с две симулации на игри DirectX 12 от 3Dmark, Night Raid на UL (по -скромен, подходящ за лаптопи с интегрирана графика) и Spy Time (по -взискателен, подходящ за игри с дискретни графични процесори).

Ние също така провеждаме два теста от кросплатформения GPU показател GFXBench 5, който подчертава както съчетанията на ниско ниво като текстуриране, така и на високо ниво, представяне на изображение, подобни на игрите. 1440p ацтекски руини и 1080p тестове за преследване на автомобили, предоставени извън екрана за настаняване на различни дисплеи, графики за упражнения и изчислители, използвайки съответно програмния интерфейс на OpenGL и хардуер. Колкото повече кадри в секунда (FPS), толкова по -добре.

Тук има по -малко изненада, тъй като много от играчите в този лот разчитат на един и същ основен графичен силиций на Intel Iris Xe на разнообразните им процесори. Поддържащите се процесори и отделните термика показват част от вариациите, които се играят тук, и предвидимите остатъци от повърхността Go 3 (долен клас от XE Intel UHD Graphics) и Surface Laptop Studio (специализиран GeForce RTX 3050 TI) скоба останалата част от останалата част. Нито една от системите на XE не е повече от случаен геймър (вижте нашия преглед на интегрираната графика на лаптоп през 2021 г.), но производителността е в рамките на очакванията за това, което е.

Тестове за батерия и дисплей

Тестваме живота на батерията на лаптопите, като пускаме локално съхранена 720p видео файл (филма за блендер с отворен код Сълзи стомана (се отваря в нов прозорец) ) с яркост на дисплея при 50% и аудио обем при 100%. Уверяваме се, че батерията е напълно заредена преди теста, с изключен Wi-Fi и клавиатура.

We also use a Datacolor SpyderX Elite monitor calibration sensor and its Windows software to measure the screen’s color coverage—what percentage of the sRGB, Adobe RGB, and DCI-P3 color gamuts or palettes the display can show—and its 50% and peak brightness in nits (candelas per square meter).

Що се отнася до живота на батерията, помислете, че това е по-голям от 1080p, ярък сензорния панел, работещ в тесен шаси, който трябва да хоства електрониката на Core System и батерията всички зад екрана. Това са много изисквания и потенциален източник. Че Pro 8 управлява повече от 12.5 часа на нашата проба за възпроизвеждане без спиране на видео е доста добро Doggone. Не очаквахме това да надхвърли по-голямата част от нашето тестово поле по-горе, включително много от конвенционалните миди и въртящи се 2-в-1. (Не забравяйте, че тези модели могат да се забият на батерията в долните си половини; Pro 8 не може да.)

По -рано подробно описахме впечатленията си от екрана и нашите тестове ги отегчават. Пиковата яркост беше по-добра от по-голямата част от тестовото поле тук, което не е наречено „Surface“ и пълно покритие на SRGB, плюс достоверно покритие на DCI-P3 и Adobe RGB пространство, определете мощен панел за творчески професионалисти.

Купувате устройство като това, което да използвате навсякъде, а яркостта, особено, е благодат в ситуации в движение, където може да нямате контрол върху околната светлина, където трябва да работите. Високата пикова яркост като на Pro 8 може да ви помогне да захранвате през тези ситуации, като я забиете докрай нагоре (макар и с цена в живота на батерията).

Присъдата: Peak Windows Tablet на цена

Докато Surface Pro 8 не революционизира Pro линията до своето ядро, тя доставя най -смислената актуализация на продукта от години. Новият дизайн е по -естетически приятен, заедно с по -конкретното, практическо предимство на по -голям дисплей. Изцяло работата е солидна, поне в нашата конфигурация Core i7, особено когато обмисляте термични предизвикателства в изграждането на този размер.

(Снимка: Моли Флорес)

Това каза, както началната цена, така и опциите за конфигуриране са горе, така че Pro 8 не предлага абсолютния най-голям бретон за вашия долар спрямо по-традиционен лаптоп с почти същите характеристики. Някои премиум модели с миди с екрани в близък размер, като класическия Dell XPS 13 и Lenovo Thinkpad X1 Carbon Gen 9, цени по подобен начин. (В техните случаи са вариантите за сензорни екрани по-високи от 1080p сензорни екрани.), Но можете също да намерите добре оборудвани модели с по-добри спецификации за една и съща цена. Разцепихме още един претендент за Intel Evo: 1,799 MSI Summit Flip E13, например, с 32 GB RAM и 1TB SSD. но с 1 920 от 1200 сензорен екран. Този повърхностен екран има много обжалване, особено в по -ниските ценови точки на Pro 8.

Всичко е в това колко се нуждаете от тази функционалност на таблета и плавно интегриране на писалки. Определено плащате премия за блестящо. Но ако сте женен за този тип разглобяем дизайн за скициране и ноти за нотки, все още няма нищо подобно на този таблет. Свежият вид тънък вид и изящна нова химикалка се излива върху жалбата. Най-добрият дизайн в класа се присъединява към силната производителност и въпреки цената и няколко отстъпки, възобновява семейството на Surface Pro като обект на завист. Им монетият сега е по -луксозен от стойността, но Surface Pro остава парагонът на таблетките на Windows.

Идва ли Surface Pro 8 с клавиатура и химикалка

Остар

Мы -арегистрироли -Подохрильн -Трафик, Исходях Ив Вейх етити. Спомохьщ эtoй strаницы mы смоум опереть, о -аапрус, aneblyерат имно в. Proчemu эto moglos?

Tа -strathiца Отабраееатс v teх слуяя, kogdа -ъ -ъ -зe- зe- зe- зe- зeeeeeeee, рьо kotorые naruшат. Strания. До -атогомоторна джал -длаунеил -ульованая с ср.

Ystoчnikom зprossom SыlkU -AprOSOV. Если-В-апольуеет Обхий-доступ В-интерн, Прблема Мохет БыТь С Компьог-ат-тих. Обраттись к от Свеему Сйстемму. Полробн.

Provера по сонувмо тмор -ъ -рпоятьосьонски, еслиновски – Емами, Или же ваводит -априс -о -сеньо.

Surface Pro 8 и пакет за клавиатура Pro Pro

Едно устройство прави всичко, сега с по -големи 13” тъч скрийн. Включва Surface Pro Keyboard за трансформиране на Surface Pro 8 в пълен лаптоп.

Защо да купувам от Microsoft Store

Ние предлагаме безплатна 2-3 дневна доставка, 60-дневна възвръщаемост и помощ при пазаруване, настройка и обучение. Плюс това, ако намалим цената си на физически продукт в рамките на 60 дни от доставката, свържете се с нас и ние’Ще почета корекция на цената. Научете повече за това, защо да купите от Microsoft Storebook a Пазаруване на среща

Започвайки от 1339 долара.98

Гъвкави плащания, достъпни с PayPal и Citizens Pay®. Научете повече

Безплатна 2-3 дневна доставка. Безплатни връщания.

Вашият пакет включва

Surface Pro 8

Surface Pro 8 комбинира силата на лаптоп с гъвкавостта на таблет и всеки ъгъл между тях, с емблематичната стойка на ритането и разглобяемата клавиатура с вградена тънка съхранение на писалки и зареждане.

Surface Pro Keyboard

Клавиатурата Surface Pro е изградена с най -доброто от технологията на Microsoft, включително пълен механичен ключ, ключове с подсветка, оптимално разстояние за бързо, типиране на течности и голям тракпад за прецизно управление и навигация. Вземете го навсякъде за първокласно изживяване на лаптоп в движение.

Пазарувайте други продукти

Показване % чрез % от % елементи, показващи % чрез % от % артикули

Предишен слайд Следващ слайд

Спестете до $ 300.00

Surface Pro 9

От 999 долара.99 от $ 999.99

Surface Pro 9 ви дава гъвкавостта на таблета, която искате, и производителността на лаптопа и. Изберете Surface Pro 9 за повече информация.

Спестете до $ 300.00

Повърхностен лаптоп 5

От 999 долара.99 от $ 999.99

Многозадачна скорост, захранвана от 12 -ти Gen Gen Intel® Core ™ i5/i7 процесори, изградени на. Изберете Surface Laptop 5 за повече информация.

Surface Studio 2+

$ 4,499.99 $ 4,499.99

Повдигнете творчеството си с най-универсалния всичко в едно, което ви дава голям. Изберете Surface Studio 2+ за повече информация.

Спестете до $ 200.00

Повърхностен лаптоп отива 2

Първоначално от $ 599.99 сега от $ 499.99 от $ 599.99 $ 499.99

Елегантен и преносим, ​​повърхностен лаптоп GO 2 разполага с 12.4” Жив сензорен екран и страхотен. Изберете Surface Laptop Go 2 за повече информация.

Спестете до $ 500.00

Surface Pro 8

Първоначално от 1,099 долара.99 сега от $ 899.99 от $ 1,099.99 $ 899.99

Отключете повече възможности от всякога с професионалиста, предназначен за професионалист като вас. The. Изберете Surface Pro 8 за повече информация.

Спестете до $ 600.00

Повърхностен лаптоп 4

Първоначално от $ 999.99 сега от $ 699.99 от $ 999.99 $ 699.99

Стил и скорост. Открояват се на HD видео разговори, подкрепени от студио Mics. Улавяне на идеи върху. Изберете Surface Laptop 4 за повече информация.

Спестете до $ 524.00

Surface Laptop Studio

Първоначално от 1599 долара.99 сега от $ 1523.99 от $ 1599.99 $ 1,523.99

Оставете въображението си безплатно на най -мощния повърхностен лаптоп, проектиран да запали. Изберете Surface Laptop Studio за повече информация.

Спестете до $ 80.00

Повърхност 3

От $ 499.99 от $ 499.99

Най-преносимият повърхностен сензорен екран 2-в-1 е идеален за ежедневните ви задачи. Изберете Surface Go 3 за повече информация.

Спестете до $ 330.00

Surface Pro 7+ и пакет за покритие от тип Pro Pro

Първоначално от 1229 долара.99 сега от $ 899.99 от $ 1,229.99 $ 899.99

Нашият класически Surface Pro 2-in-1 дизайн отговаря на високоскоростните показатели, за да ви даде премия. Изберете Surface Pro 7+ и пакет за покритие на Surface Pro за повече информация.

Изчерпано количество

Surface Pro x

От 1,099 долара.99 от $ 1,099.99

Запознайте се с напълно мобилния професионалист. Винаги с вас, незабавно готов и проектиран да светне. Изберете Surface Pro X за повече информация.

Защо да купувам от Microsoft Store

От безплатна доставка и връщане към експертна помощ, ние’тук, за да ви помогне да направите повече с най-добрите в класа устройства, софтуер, игри и ресурси.

Безплатна 2-3 дневна доставка

Насладете се на безплатна 2-3-дневна ускорена доставка с всяка поръчка. За по-ниски въглеродни емисии от стандартните въздушни товари, ние също предлагаме възможност за наземна доставка (3-7 работни дни) за допустими поръчки в съседните САЩ.

60-дневна безплатна възвръщаемост

Върнете почти всеки физически продукт в рамките на 60 дни в ново състояние в първоначалната си опаковка за пълно възстановяване. Прилагат се някои изключения.

Гъвкави опции за плащане, които започват от 0% април

Microsoft Store и партньорите ви носят нови начини за плащане при касата. Те’да се прости, по -безопасни опции, за да получите това, което искате, когато искате.

Нашето 60-дневно обещание с ниска цена

Ако купите физически продукт от Microsoft Store и ние намаляваме цената в рамките на 60 дни, свържете се с нас и ние’ще ви възстановя разликата. Прилагат се условия.

 • Връща: Предлага се с допустими физически продукти, закупени от Microsoft Store на избрани пазари. Процесът на връщане трябва да започне в рамките на 60 дни, след като клиентът получи продукта. Не е наличен за покупки от клиенти на дистрибутор. Ограничено до 5 възвръщаемост на физическите продукти Общо за допустим клиент на покупка. Изключва Surface Hub, HoloLens и Windows Devkit. Microsoft си запазва правото да променя или преустановява офертите по всяко време. Прилага се политиката за връщане на Microsoft Store. Вижте приложимите условия за продажба на Microsoft за повече информация.
 • Обещание за ниска цена: Валидно за потребителските покупки на физически продукти, направени в Microsoft Store Online в Съединените щати (включително Пуерто Рико) и Канада и в Центъра за опит на Microsoft в Ню Йорк, Ню Йорк, за 60 дни от датата, на която клиентът получава продукта (“Период на оферта”). Изключва Surface Hub, HoloLens и Windows Devkit. Клиенти на бизнес, търговски и дистрибутори, които не отговарят на условията. Клиентът отговаря на условията за корекция на цените само ако цената на закупения продукт е намалена през периода на офертата и на склад. За покупки, направени в Microsoft Store, свържете се с обслужване на клиенти на 877-696-7786 с номер на поръчка и всяка друга информация, поискана от представител. За покупки, направени в Центъра за опит в Microsoft в Ню Йорк, клиентът трябва да се върне в Центъра за опит в Microsoft с разписка. Регулиране на цената ще бъде осигурено по същия начин като метода на покупка. Ограничете 1 корекция на цената на артикул. Корекциите на цените се прилагат само за покупната цена и не включват данъци или доставка или други такси. Microsoft си запазва правото да променя или преустановява офертите по всяко време.
 • Оферта с ограничено време, докато доставките продължават. Предлага се само в страните от Microsoft Select. Не е валидно при предишни поръчки или покупки; не може да бъде прехвърлен или изкупен по друг начин за пари в брой или код (и). Може да не се комбинира с други оферти. Политиката за връщане на Microsoft Store се прилага. Продуктите с отстъпка, закупени с квалифициран продукт, трябва да бъдат върнати, ако квалифициращият продукт бъде върнат. Възстановяването ще вземе предвид отстъпката. Отстъпката от цената не включва данъци, доставка или други такси. Невалидно, когато е забранено или ограничено по закон. Microsoft си запазва правото да променя или преустановява офертите по всяко време.

Microsoft Surface Pro 8 е силен 2-в-1 с твърде много скрити такси

Всички продукти, представени тук, са избрани независимо от нашите редактори и писатели. Ако купите нещо чрез връзки на нашия сайт, Mashable може да спечели партньорска комисия.

Microsoft Surface Pro 8 е силен 2-в-1 с твърде много скрити такси

Това е толкова добро, колкото може да бъде повърхностните професионалисти, но не всичко е в един пакет. Кредит: Molly Flores / Mashable

Долния ред

Най -новият Surface Pro на Microsoft е по -добър от всякога, но все пак трябва да платите твърде много, за да получите абсолютно решаващия аксесоар за клавиатура отделно.

Опции за закупуване

Mashable Score 4

Прохладен фактор 4

Лесна употреба 4.5

Изпълнение 4

Взрив за долар 3.5

 • По -голям дисплей със скорост на опресняване 120Hz
 • Все още е достатъчно лек, за да се използва като таблет
 • Способен компютър с Windows 11
 • Страхотна стойка
 • Отделната прикачена клавиатура е скъпо и необходимо
 • Животът на батерията на Meh
 • Няма MicroSD или USB тип A

Най -новото попълнение на Microsoft към повърхностния състав – Surface Pro 8 (отваря се в нов раздел) – доказва старата поговорка “получавате това, което плащате”, понякога се нуждае от допълнителен контекст. В този случай бъдете готови да пуснете огромна част от промяната за този таблет Windows 11 и след това още един голям парче отгоре за аксесоарите, които го правят полезен.

$ 1100 Surface Pro 8 е най-новият и най-голям Pro Pro досега, благодарение на по-голям 13-инчов дисплей с по-висока скорост на опресняване от всякога при 120Hz, по-мощни процесори, по-добър живот на батерията и включването на Windows 11. Няма да се заобиколи, че това е отличен повърхностен таблет, но Microsoft за пореден път реши да не включва най-важното прикачване на капака на клавиатурата, за да го направи използваемо като работно устройство. Потребителите с артистично мислене също ще трябва да покрият друг Скрита такса за новата Slim Pen 2 Stylus.

Тази нова повърхност?

Хубав блясък

Изображение на каша

Голям екран, тънки рамки. Кредит: Molly Flores / Mashable

Ако някога сте виждали или използвали Surface Pro преди, нищо за това опресняване на флагманската линия на таблета на Microsoft няма да ви изненада. Microsoft направи редица забележителни физически промени на устройството от 2019 г. Surface Pro 7 (се отваря в нов раздел), като гореспоменатите надстройки на дисплея, по -малки рамки и Thunderbolt 4 портове. В края на деня обаче все още е таблет, работещ с прозорци с възможност за свързване на клавиатура към него.

Ето как спецификациите на Surface Pro 8 се разклащат в сравнение с предшественика си:

 • 13-инчов дисплей с тънки рамки (VS. 12.3-инчов на Pro 7)
 • Опционална скорост на опресняване на 120Hz (VS. 60Hz само на Pro 7)
 • 11 -ти ген Intel Core i5 и i7 процесори (VS. 10 -ти ген Intel процесори на Pro 7)
 • 8, 16 или 32GB RAM (VS. 4 до 16GB на Pro 7)
 • 128, 256, 512GB или 1TB сменяемо SSD съхранение
 • 2x USB-C портове с Thunderbolt 4 (се отваря в нов раздел) (VS. 1x USB-A и 1x USB-C на Pro 7; Без гръм)
 • Порт за повърхностно свързване за зареждане (може да се зарежда и чрез USB-C)
 • 3.5 -милиметров жак за слушалки
 • До 16 часа живот на батерията (VS. 10.5 часа на Pro 7)
 • Опции за цвят на платина и графит

В обобщение: Microsoft засили размера на дисплея и скоростта на опресняване, изскочи в по -нови процесори и повдигна както пода, така и тавана на това колко RAM може да има Pro 8 в сравнение с Pro 7. Подвижните SSD предлагат нов начин за разширяване на физическото съхранение, докато изключването на MicroSD слот премахва друг път за увеличаване на съхранението. Този допълнителен живот на батерията също е забележителен ъпгрейд, макар че, както ще обсъдя по -късно, все пак може да е по -добре.

Обновеният дисплей ще бъде една от по -забележимите промени за всеки, който реши да смени по -стария си Surface Pro за Pro 8. Неговата резолюция 2880×1920 блести на екран с този размер, докато новата опция за опресняване на 120Hz е добре дошло за мен, човек, който се интересува твърде много за тарифите за кадри. Вие направете трябва да се ровите във опциите за показване, за да го включите, но разликата между 60Hz и 120Hz е достатъчна, за да накарате ежедневните задачи да се чувстват малко по -гладко и по -отзивчиво.

По -тънките рамки около краищата означават, че количеството на наличните екран. При 1.96 паунда, това все още е напълно удобно да се държи и да се използва като таблет.

Ще дам реквизит и на здравата стойка на ритането, която може да се наведе до почти 180 градуса, което ще даде възможност на Pro 8 да се изправи изправено за гледане на филми или да седне почти с маса за по-артистични начинания. Човек дори може да спори, че Nintendo наскоро използва Superior Surface Kickstand като вдъхновение за преработения си превключвател OLED Kickstand. Имитацията е най -искрената форма на ласкателство в края на краищата.

Изображение на каша

Стойната стойка не се чувства така, сякаш скоро ще падне. Кредит: Molly Flores / Mashable

Иска ми се да мога да кажа, че пристанищната ситуация е толкова недвусмислено подобрена, колкото е дисплеят, но уви, не мога. Двата Thunderbolt 4-съвместими USB-C порта позволяват много поведения за повишаване на производителността като свързване на 4K монитори или външни графични процесори към Pro 8. Това е голяма благодат за хората, които искат да използват Pro 8 за сериозна, хардуерно-интензивна работа. Собственият порт за зареждане също означава, че можете да използвате както USB-C порта, докато поддържате захранването на устройството, и ако не ви харесва, зареждането на USB-C също е опция.

Това каза, че ще продължа да блъскам барабана за включване на поне един USB тип A порт на устройства за поне още една година или две. Много периферни устройства като външни клавиатури и подкастинг микрофони все още работят на този стандарт, така че трябва да получите донгъл, за да ги използвате тук. И макар че сменяемите SSD са страхотни, MicroSD картите все още са приятен и достъпен начин за подобряване на съхранението, което за съжаление не се поддържа на Pro 8.

Незначителни пристанища настрана, Surface Pro 8 надгражда Pro 7 по начини, които са почти универсално полезни. Революцията от 120Hz най -накрая е тук и аз съм развълнуван от това. Също така се радвам да съобщя, че всъщност използването на това нещо също е гладко и удовлетворяващо возене.

Не най -силната повърхност, но ще го направи

За тези, които са последвали заедно с последните повърхностни стартирания на Microsoft, трябва да се разбира, че Pro 8 технически не е най -доброто ново повърхностно устройство по отношение на производителността. Surface Laptop Studio, което започва от много по -високата ценова точка от 1599 долара, е премиерният лаптоп Windows 11 в момента благодарение на възможността да се сдобиете с такъв с вграден графичен процесор NVIDIA RTX. Вие сте заседнали с Intel Iris X Graphics на Surface Pro 8, което означава, че това всъщност не е направено за игри, без да купувате външен графичен процесор.

Имайки това предвид обаче, Pro 8 все още доставя много Oomph, за да върви заедно с по -малък (но все още пчелен) ценови етикет.

Изображение на каша

Всички пристанища, които получавате. Кредит: Molly Flores / Mashable

Използвайки Pro 8 като ежедневно устройство за работа и развлечения, имаше само шепа разпръснати случаи, при които почувствах, че приложенията отнемат твърде дълго, за да се заредят или реагират. В по -голямата си част те бяха ограничени до сценарии като пауза на дълго видео в YouTube, поставяне на устройството в режим на заспиване и връщане по -късно. След като събудя Pro 8, от време на време трябва да чакам 30 секунди, преди да успея да се върна към това, което правя. Дори и тези оскъдни примери бяха остатъци в моя опит.

В противен случай това е бързо малко 2-в-1, което може да ви преведе без усилие през работен ден. Тестовата обработка, видео разговори, живи ленти и електронни таблици не правят почти нищо, за да попречат на нейното изпълнение. Трябва също да отбележа, че включването извън кутията на Windows 11 е добро нещо. Аз лично съм фен на новата ОС, особено за многозадачността благодарение на способността му да стартира няколко настолни компютри наведнъж. Чувствам, че Windows 11 е просто по -добър в стартирането на приложения и оставането на пътя от предишните версии на Windows и е естествено подходящ за Pro 8.

Докато ефективността на Pro 8 за моментът е най-вече идеална и сравнима с Surface Laptop Studio, аз открих, че животът на батерията му е донякъде среден. Microsoft го оценява до 16 часа употреба с едно зареждане, но имам само около 12 часа работа и видео базирани забавления, използвайки опцията за опресняване 60Hz и малко по-малко от тази на около 10 часа с включен 120Hz.

Този живот на батерията със сигурност е надграждане от Pro 7, но не бих го нарекъл примерно. Сериозните работници, които се нуждаят от дълготрайна батерия, наистина трябва да обмислят да изразходват допълнителните пари в студиото на лаптопа, което може да ви преведе почти 24 часа на такса.

Аксесоарите са задължителни

Изображение на каша

Комбото за клавиатура и тънка писалка 2 е силен, но нито едното не са включени в Surface Pro 8. Кредит: Molly Flores / Mashable

И сега стигаме до лошата част от опита на Surface Pro 8. Това технически е таблет, но колкото и да е добър, колкото е Windows 11, той все още се използва най -добре с клавиатура и тракпад. Няма да свършите много истинска работа без това. За съжаление, Microsoft все още не е предвидил да включи този решаващ аксесоар с Pro 8. Ще трябва да похарчите 140 долара (се отваря в нов раздел) за капака на клавиатурата или 180 долара (отваря се в нов раздел) за капака на клавиатурата с слот за магнитно зареждане за друг важен аксесоар, новата Slim Pen 2 (отваря се в нов раздел) . Има и пакет от 280 долара (се отваря в нов раздел) с двата аксесоари.

Клавиатурата очевидно е по-важното от двете добавки и е солидна. Подобно на предишните повърхност. Това не се чувства като неясен принос, нито е толкова тежък и скъп, колкото еквивалентът на iPad от $ 299. Както клавиатурата, така и тракпадът имат чувството, че принадлежат на стандартен лаптоп и нямах оплаквания от използването на нито един от тях за работа.

Тъй. Голямата нова функция е хаптична обратна връзка, която има за цел да симулира усещането за рисуване на действителна хартия, докато плъзнете стилуса по екрана на Pro 8. Не бих казал, че възпроизвежда това чувство безупречно, но то е удовлетворяващо да почувствате меки бучещи отзиви по време на рисуване. Дори като не-артист с най-лошия почерк на Земята, открих, че е релаксиращо да отворя приложението за бяла дъска и бездействащо да doodle или (много лошо) да се опита да запази резултата по време на плейофите бейзболни игри.

Изображение на каша

Всъщност не знам как да водя бейзболни резултати, ако не можете да кажете. Кредит: Екранна снимка: Алекс Пери / МАШАР

Незадължителният слот за зареждане на Slim Pen 2, който е вграден в по -скъпата версия на клавиатурата, също е гладка добавка, тъй като можете да я избутате в долната част на таблета, за да скриете писалката и да повдигнете леко клавиатурата. Ако имате нужда от писалката, просто издърпайте леко клавиатурата. Хубаво.

Както капакът на клавиатурата, така и Slim Pen 2 направете тон, за да отключите пълната използваемост на Surface Pro 8. Скриването на абсолютно необходимата клавиатура зад цена от 140 долара е доста тромава и добавя голяма скрита такса за устройство, чиято цена вече пресича четирицифрения праг на най-евтините си най-евтини. Microsoft имаше шанс да се справи по -добре тук и избра да не го направи. Може би по времето, когато стигнем до Surface Pro 9, който ще се промени.

Помислете за вашите възможности

След като всъщност е в вашите ръце, Surface Pro 8 е толкова добър, колкото се получава от линията 2 в 1 на Microsoft. Това е мощен таблет с разкошен дисплей, чисто нова и изключително използваема операционна система, вградена от скока, и разширяема производителност благодарение на два порта Thunderbolt 4.

Този малък приятел може да направи много, но с начална цена от 1100 долара, която лесно може да се балонира в конфигурациите от най-висок клас, не е лесно да се препоръча само на всеки. Това се усложнява от факта, че 100-процентовата добавка на клавиатурата струва допълнителни 140 долара, поне.

С това е случаят, наистина трябва да разгледате възможностите си, преди да скочите. Surface Pro 7 все още има сравнително силни характеристики и ще отговаря на условията за безплатно надграждане на Windows 11 до началото на 2022 г. с a много По -ниска начална цена от $ 600. Ще бъдете ли на ръба на кървенето на повърхностните технологии? Не, но това е добре! По-малката и по-ориентирана към студента повърхност 3 (отваря се в нов раздел) също е нещо, което трябва да се разгледа, с начална цена от 400 долара, които да вървят заедно с по-малко напреднали процесори и по-лош живот на батерията.

Уверен съм, че всеки, който е готов да изяде разходите, свързани с Surface Pro 8, ще излезе от тази транзакция доволна. Просто знам, че в това, че устройството само по себе си няма да е достатъчно.

Разгледайте свързаното съдържание:

 • Нуждаете се от лаптоп, който няма да счупи банката? Ето най -добрите опции за под 300 долара.
 • Ръководство за най -добрите таблети там – намерете такава за работа, Netflix или Facebook