Гледането на Netflix използва ли изтегляне на данни?

От Кевин Ууд Чайлс

Колко данни използва Netflix за стрийминг?

Резюме: Ако продължавате да удряте капачката си за интернет, стриймингът може просто да е причината. Знаете ли, че можете да коригирате настройките си в Netflix, Spotify и YouTube, за да бъде по -добър цифров природозащитник? Да. Имаме лъжичката за това колко данни използва Netflix плюс как да го отреже – без да пропускаме най -новите епизоди.

Колко данни използва Netflix?

Използването на данни на Netflix зависи от няколко променливи, най -важното от които е графичното качество, в което се предава. Така че, за съжаление, не е толкова просто, колкото да попитате колко GB е филм. Истинският въпрос е колко GB е необходимо, за да се предаде този филм в HD? (Или всяка друга графична настройка.)

Ето бърза разбивка на числата, когато става въпрос за поточно използване на данни:

 • 1 GB на час в стандартна дефиниция (SD)
 • 3 GB на час във висока разделителна способност (HD)
 • 7 GB на час в 4K Ultra HD (UHD)

Нека помислим за това по отношение на филма. Ако средният филм е дълъг около два часа, а HD е най -популярната настройка за разделителна способност, повечето хора вероятно ще използват 6 GB, за да го гледат. Ако гледате половин час телевизионно предаване, вероятно бихте използвали само 1.5 GB за предаване на епизод в HD.

Очевидно стриймингът в стандартната дефиниция може да спести много данни – особено в сравнение с UHD! Ако се притеснявате, че по -ниската графика ще ви отвлече от забавлението, бъдете стратегически. Използвайте SD за предаване на неща, които са естествено по -малко хрупкави (помислете: класически филми, предавания от началото на 2000 -те и преди или дори детски филми). Ще забележите разликата по -малко в тези случаи в сравнение с най -новия филм за супергерои.

Колко данни са необходими, за да се предават във всяка дефиниция, както е подробно по -горе, но като размери на кофите от пуканки

Друг трик е да промените резолюцията си в зависимост от устройството, на което гледате. Гледането на нещо в HD или SD на вашия телефон ще бъде по-малко забележимо от стрийминг на SD към 80-инчов, 4K телевизор. Правенето на тези промени обаче не трябва да е всеобхватно или нищо. Вместо това направете малки корекции, за да разтегнете данните си още повече. Така че, да: Използването на Netflix може да изяде много данни – но наистина зависи от зрителя.

Колко честотна лента използва Netflix?

Честотна лента е максималното количество данни, които могат да бъдат прехвърлени наведнъж. Това е основно комбинация от вашата скорост на качване и скорост на изтегляне. Колкото по -високи са скоростите, толкова повече данни могат да бъдат прехвърлени наведнъж. Netflix не изисква тон на честотната лента да функционира, но е склонно да отменя други дейности. Ако сте на видео обаждане, докато някой друг в къщата тече, може да се натъкнете на затруднения. Ето защо препоръчваме по-високи скорости за по-високи домакинства, консумиращи данни: повече скорост означава повече честотна лента.

Изтеглянето на Netflix използва ли по -малко данни от стрийминг?

Може би се чудите дали изтеглянето на епизоди в Netflix използва данни. Краткият отговор: Да. В зависимост от вашите навици за гледане, стрийминг срещу. Изтеглянето на Netflix има същото използване на данни. Гледането на двучасов филм в 4K изисква 14 GB данни, независимо дали стриймирате в реално време или изтегляте, за да гледате по-късно.

Това също означава, че общите данни за изтегляне на този двучасов HD филм от преди са същите като общите данни за предаване на филм на Netflix: 6 GB. И общите данни за изтегляне на епизоди също са същите. Половин час шоу в HD ще изисква 1.5 GB.

Това каза, че има един начин да запазите данни, като изтеглите списъка си с часовници от Netflix. Ако сте някой, който е напълно щастлив да гледа и пренастройва (и преназначава) любимия си филм или шоу, по -добре е да го изтеглите преди време. Защо?

Нека да разгледаме същия този двучасов ход в 4K. Разбира се, изтеглянето отнема 14 GB данни, точно както прави стриймингът. Но това е да го предава само един път. Ако решите, че искате да го гледате отново утре вечер, ще ви трябват още 14 GB. Ако вече сте го изтеглили? Е, можете да гледате изтеглената версия 100 пъти и само някога сте използвали 14 GB.

Колко данни са ви необходими за други стрийминг услуги?

Разбира се, Netflix не е единствената услуга за стрийминг там. Имаме ниско намаление на това колко данни изискват други популярни платформи на час.

Spotify

Ако използвате настройките по подразбиране (възпроизвеждане на 96kbps), Spotify използва приблизително 40 MB на час. С други думи, ще отнеме около 24 часа, за да се използват 1 GB данни в стандартната настройка. Но ако повишите качеството на аудиото си, ще ви трябват и повече данни. За високо качество (160kbps) ще ви трябват 72 MB на час и ще достигнете 1 GB за около 14 часа. За много високо качество (320kbps) ще използвате 144 MB на час, а 1 GB ще ви издържи около 7 часа.


Гледането на Netflix използва ли изтегляне на данни?

От Кевин Ууд Чайлс

Колко данни използва Netflix за стрийминг?

Резюме: Ако продължавате да удряте капачката си за интернет, стриймингът може просто да е причината. Знаете ли, че можете да коригирате настройките си в Netflix, Spotify и YouTube, за да бъде по -добър цифров природозащитник? Да. Ние’Ve получи лъжичката за това колко данни използва Netflix плюс как да го отреже обратно – без да пропускате най -новите епизоди.

Да отидеш на кино е безспорно забавно. От вълнението да видите най -новия блокбастър с други фенове до сладките лакомства и намазани с масло до тръбата на съраунд звук, то’s няколко часа, на които можете да се насладите да бъдете напълно потопени в друг свят.

Но там’s Нещо, което трябва да се каже за радостта да се извивате на дивана си с любимите си закуски и да предавате нов филм за вас. Но стриймингът изисква данни и ако вие’Отново в план с ограничени данни (помислете: много кабелни интернет планове, безжичен домашен интернет или стрийминг от телефона ви), използването на вашите данни е нещо, от което се нуждаете, за да следите всеки месец. Но колко данни наистина използва стриймингът?

Колко данни използва Netflix?

Нетфликс’Използването на данни зависи от няколко променливи, най -важното от които е графичното качество, което вие’предавайте в. И така, за съжаление, то’не е толкова просто, колкото да попитате колко GB е филм. Истинският въпрос е колко GB е необходимо, за да се предаде този филм в HD? (Или всяка друга графична настройка.)

Тук’S Бързо разбиване на числата, когато става въпрос за поточно използване на данни:

 • 1 GB на час в стандартна дефиниция (SD)
 • 3 GB на час във висока разделителна способност (HD)
 • 7 GB на час в 4K Ultra HD (UHD)

Позволявам’помислете за това в филмовите термини. Ако средният филм е дълъг около два часа, а HD е най -популярната настройка за разделителна способност, повечето хора вероятно ще използват 6 GB, за да го гледат. Ако ти’гледайте половин час телевизионно предаване, вие’D вероятно използва само 1.5 GB за предаване на епизод в HD.

Очевидно стриймингът в стандартната дефиниция може да спести много данни – особено в сравнение с UHD! Ако ти’Притеснявайте се, че по -ниската графика ще ви разсейва от забавлението, бъдете стратегически. Използвайте SD за предаване на неща, които са естествено по -малко хрупкави (помислете: класически филми, предавания от началото на 2000 -те и преди или дори дете’S филми). Вие’Ще забележа разликата по -малка в тези случаи в сравнение с най -новия филм за супергерои.

Колко данни са необходими, за да се предават във всяка дефиниция, както е подробно по -горе, но като размери на кофите от пуканки

Друг трик е да промените резолюцията си в зависимост от устройството, което вие’отново гледайте. Гледането на нещо в HD или SD на вашия телефон ще бъде по-малко забележимо от стрийминг на SD към 80-инчов, 4K телевизор. Правенето на тези промени не е’не трябва да е все пак или нищо. Вместо това направете малки корекции, за да разтегнете данните си още повече. Така че, да: Използването на Netflix може да изяде много данни – но то’наистина зависи от зрителя.

Колко честотна лента използва Netflix?

Честотна лента е максималното количество данни, които могат да бъдат прехвърлени наведнъж. То’S основно комбинация от вашата скорост на качване и скорост на изтегляне. Колкото по -високи са скоростите, толкова повече данни могат да бъдат прехвърлени наведнъж. Netflix не’не изискват тон честотна лента, за да функционира, но това е склонно да отменя други дейности. Ако ти’отново на видео обаждане, докато някой друг в къщата тече, може да се натъкнете на затруднения. Че’s Защо препоръчваме по-високи скорости за по-високи домакинства, консумиращи данни: повече скорост означава повече честотна лента.

Искам да разбера повече? Ние’Включих лъжичката на честотната лента срещу. латентност и всичко, което трябва да знаете.

Изтеглянето на Netflix използва ли по -малко данни от стрийминг?

Може би се чудите дали изтеглянето на епизоди в Netflix използва данни. Краткият отговор: Да. В зависимост от вашите навици за гледане, стрийминг срещу. Изтеглянето на Netflix има същото използване на данни. Гледането на двучасов филм в 4K изисква 14 GB данни, независимо дали вие’предавайте в реално време или изтегляне за гледане по -късно.

Това също означава, че общите данни за изтегляне на този двучасов HD филм от преди са същите като общите данни за предаване на филм на Netflix: 6 GB. И общите данни за изтегляне на епизоди също са същите. Половин час шоу в HD ще изисква 1.5 GB.

Това каза, че има един начин да запазите данни, като изтеглите списъка си с часовници от Netflix. Ако ти’някой, който е напълно щастлив да гледа и пренастройва (и пренавика) любимия си филм или шоу, вие, вие’По -добре да го изтеглите преди време. Защо?

Позволявам’s Погледнете същия този двучасов ход в 4K. Разбира се, изтеглянето отнема 14 GB данни, точно както прави стриймингът. Но това’s, за да го предавате само един път. Ако решите, че искате да го гледате отново утре вечер, вие’Ще се нуждая от още 14 GB. Ако вече сте го изтеглили? Е, можете да гледате изтеглената версия 100 пъти и само някога сте използвали 14 GB.

Колко данни са ви необходими за други стрийминг услуги?

Разбира се, Netflix е’t Единствената услуга за стрийминг там. Ние’В.

Spotify

Ако ти’Използване на настройките по подразбиране (възпроизвеждане на 96kbps), Spotify използва приблизително 40 MB на час. С други думи, ще отнеме около 24 часа, за да се използват 1 GB данни в стандартната настройка. Но ако повишите качеството на аудиото си, вие’LL също се нуждаят от повече данни. За високо качество (160kbps)’Ще се нуждая от 72 mb на час, а вие’Ще достигна 1 GB за около 14 часа. За много високо качество (320kbps), вие’Ще използвам 144 MB на час и ще може да предава музика за около 7 часа, преди да използвате 1 GB.

Можете да промените качеството на възпроизвеждането, като отидете на: Настройки> Качество на аудио и да направите своя избор за WiFi и клетъчни данни. Най-общо казано, аудио самото стрийминг използва по-малко данни от стрийминг на видео, защото там’просто по -малко информация се изтегля от сървърите.

YouTube

Отново, в зависимост от качеството на видеото, което сте избрали, количеството данни изисква YouTube варира варира.

 • 360p използва само 60 mb данни на всеки час
 • Стандартната дефиниция, или 480p, използва приблизително 563 MB данни на час
 • 720p изисква 1.86 GB данни на час
 • 1080p използва 3.04 GB данни на час
 • 4K използва близо 16 GB данни на час

Точно както предложихме с Netflix, използвайте по -ниска резолюция, ако вие’Опитвате се да запазите данни – особено ако вие’просто гледайте на телефон или го включете на заден план.

Facebook

Едно нещо, което може да не мислите за изискване на данни, са социалните медии. Вземете например Facebook. Платформата има комбинация от текстови публикации, снимки и дори видеоклипове. И така, колко данни изискват превъртането на Facebook?

“Редовен” Използването на приложението – като разглеждане на емисиите на новини и разглеждане на снимки – използва около 1.5 MB данни всяка минута. С други думи, 90 MB данни на всеки час. Ако обаче вие’Преглед на видео съдържание, независимо дали го’s твоят най -добър приятел’s най -новите на живо или поредица от барабани от любимия ви комик, вие’ще използвам приблизително 2.6 MB в минута, в зависимост от качеството на графиката. Това означава, че видео във Facebook добавя до 156 MB данни на час.

Търсите да използвате по -малко данни? Опитайте да влезете в настройките си и да изключите видеоклиповете за автоматично игра или да коригирате качеството на възпроизвеждането си.

Instagram

Въпреки че е собственост на Facebook, Instagram е много по -отдаден на споделянето на видео и снимки. Средно Instagram използва около 720 MB данни на всеки час. Отново, ако вие’само гледате видеоклипове – независимо дали го’е видео, публикувано в мрежата или история – вие’Ще изгоря през повече данни, отколкото само превъртайте неподвижни снимки.

По същите линии Tiktok използва близо 850 MB на всеки час. Има смисъл, че това би било едно от най-високите приложения за социални медии, тъй като’S всички базирани на видео.

Видео игри

Ако стрийминг видеото използва значително количество данни, тогава със сигурност играта използва още повече, правилно? Всъщност не. Докато точното количество използвани данни зависи от самата игра, Fortnite и Minecraft използват приблизително 100 mb на час. Повечето игри варират от 50 MB до 150 MB.

Това каза, ако вие’В’Ще искам интернет план, който може да поддържа. Вижте нашето ръководство за най -добрия интернет доставчик за геймърите.

Можете ли да предавате филми с интернет гореща точка?

Но какво ще стане, ако не’няма WiFi връзка? Можете ли да използвате вместо това интернет гореща точка? Е да. Използването на мобилна гореща точка създава интернет мрежа за другите ви устройства, които да използвате. Но горещите точки също са известни за източване на батерии на телефона и смучене на данни.

Чудите се колко дълго продължават 15 GB данни за гореща точка за Netflix? Гледайки в SD, можете да се насладите на около 15 часа стрийминг или между 6 и 7 филма на 15 GB. Ако ти’отново гледате в HD, вие’Получиха само около 5 часа, преди да изтекат вашите горещи точки. Ние не’Не препоръчваме да използвате гореща точка за поточно предаване в 4K – вие’Ще получите само 2 часа, ако имате 15 GB.

Спестете 50% в сравнение с вашата сметка за кабел? Че

Препоръчваме да изтеглите вашето забавление, а не да използвате гореща точка, за да го получите. Въпреки че това изисква същото количество данни, които трябва да се използват, вие спечелихте’t Изцедете батерията си толкова бързо и можете да запазите горещата си точка за друг път.

Как да оптимизирате настройките за използване на данните на Netflix

Сега, когато имате идея за Netflix’Използване на данни, можете да го коригирате, за да съответства на вашите собствени нужди. Колкото по -високо е вашето качество на стрийминг, толкова по -чисти е картината – но колкото повече данни и честотна лента се нуждаете. Избирането на качества на по-ниски стрийминг (дори HD вместо 4K), особено за по-стари филми и предавания, ще ви помогне да запазите данните си за нов блокбастър или носител на награди в семейния филм Night Night. Или, ако познавате някой в ​​къщата ви има тенденция да преглежда един и същи филм всяка седмица (или повече), помислете да го изтеглите веднъж, вместо да го предавате всеки път.

То’S също е подходящ момент да проверите дали имате капачка за данни. Опасването на данни е ограничение за това колко информация можете да изпращате и получавате онлайн. Колкото по-интензивни дейности, които правите-като стрийминг, игри, видео чат и дори споделяне на файлове-по-бързо’Ще изгоря през ограниченията на вашите данни.

Как да регулирате настройките си за стрийминг

Търсите да промените настройките на другите ви стрийминг услуги? Ние’VE закръгли някои от най -популярните опции, за да можете да пропуснете търсенето и да се върнете към релакс.

Тук’s как да запазите данни за любимите си услуги за стрийминг.

Хулу Променете настройките за контрол на качеството на “СПЕЦИАЛ НА ДАННИ”
Amazon Prime Video Променете качеството на потока на “добре”
Року Променете типа на дисплея на “720p”
Paramount+ Променете опцията за качество на видеото на “Ниско”
Дисни+ Променете настройките за възпроизвеждане на видео на “Запазване на данни” или “Sd”
YouTube Променете качеството на видео на “СПЕЦИАЛ НА ДАННИ”
Паун Променете качеството на видео на “Ниско”

Знаем, че Fiber Internet е бъдещето, особено защото има най -бързите скорости и най -добрата надеждност за почти всичко – включително стрийминг на филми. И в EarthLink тя никога няма капачки за данни. Започнете днес, като научите какво’S Предлагат се във вашия район или се обаждате на нашите интернет експерти на 8663833080.

Мишел Рикър

Мишел Рикър е мениджър по маркетинг на съдържанието на EarthLink. Тя е интернет експерт, който обича да разрушава защо темите за свързаност са от значение за ежедневието. С повече от пет години опит в писането тя процъфтява в разказването на истории и добре поставената пунктуация. Завършила е с нея m.A. от университета в Синсинати, но в момента живее и работи в Атланта.

Подадено под:интернет

Надеждният, високоскоростен интернет е съществена част от нашия живот. Разберете как работи всичко – от тестове за скорост до бързи фибри интернет до най -новите иновации (от ISP, който’е тук от самото начало).

Гледането на Netflix използва ли изтегляне на данни?

Reddit и неговите партньори използват бисквитки и подобни технологии, за да ви осигурят по -добро изживяване.

Приемайки всички бисквитки, вие се съгласявате с използването на бисквитки за доставяне и поддържане на нашите услуги и сайт, подобряване на качеството на Reddit, персонализиране на Reddit съдържание и реклама и измерване на ефективността на рекламата.

Отхвърляйки несъществени бисквитки, Reddit все още може да използва определени бисквитки, за да гарантира правилната функционалност на нашата платформа.

За повече информация, моля, вижте нашето известие за бисквитки и нашата Политика за поверителност .

Колко данни използва Netflix? Можете да използвате клетъчни данни!

Дом за захранване с робот

Обикновено трябва да пътувам много за работа, което означава, че аз’m на пътя през по -голямата част от времето.

Моя телефон’S планът за данни има по -малка капачка, но аз сърбех за забавление.

Netflix изглеждаше добър избор, тъй като имаше Breaking Bad и по -добре да се обадите на Саул, който бях налагал на задната горелка от доста дълго време.

Но тъй като най -вече щях да бъда на мобилни данни, проведох някои тестове, за да видя колко данни ще използва Netflix и дали той е жизнеспособен, използвайки приложението чрез клетъчна връзка за данни.

За да бъда абсолютно сигурен, разгледах колко Netflix всъщност използва и за изтеглянията, а не само за стрийминг на съдържание.

Колко данни използва Netflix, зависи силно от това какви скорости на мрежата ще получавате и на каква качествена настройка имате приложението. Вие’Ще видя използването на данни от 200-300 MB чак до 7 GB в зависимост от вашите настройки и какво сте вие’повторно изтегляне или стрийминг.

Нетфликс’Използването на данни зависи от качеството на вашия поток

Отговорът на колко GBS Netflix използва много от качеството, на което гледате съдържанието.

Netflix автоматично настройва качеството на аудио според качеството на вашето видео, но аудиото има по -малко въздействие върху използването на вашите данни, отколкото видеото има.

Имайте предвид, че изтеглянето и стриймингът използват едно и също количество данни, тъй като и двата метода доставят едно и също съдържание.

Друг фактор е, ако видеото, което гледате, също е в по -висок динамичен диапазон (HDR).

Поради по -широката цветна гама, която HDR предоставя, тя изисква повече данни.

Тъй’не влияе върху използването на данни, както и качеството на стрийминг.

Можете да ограничите колко данни използва Netflix

Въпреки че изтеглянето и стриймингът заемат еднакво количество данни, си струва да проверите използването на данните и двете изискват.

В мобилното приложение, докато сте на клетъчни данни:

Ако ти’Поставете на мобилно устройство и използвайки данни, Netflix има три настройки за качество, от които можете да избирате:

 • Автоматично: Динамично променя качеството на видеото. Използва до 0.25 GB на час.
 • Запазване на данни: Ще използва около 150-160 MB данни на час.
 • Максимални данни: Използвайте възможно най -много данни, когато са налични скорости. Използва до 3GB на час.

За да промените тези настройки:

 1. Отворете приложението Netflix.
 2. Докоснете вашия Икона на профила.
 3. Докоснете Настройки на приложението.
 4. Отидете на Възпроизвеждане на видео >Използване на клетъчни данни.
 5. Задайте желаното качество на стрийминг тук.

По телевизията, настолен или уеб браузър

Netflix предлага четири настройки за използване на данни, докато гледате на телевизор, настолно приложение или уеб браузър:

 1. Ниско:
  • Използва до 0.3 GB на час.
 2. Среден:
  • Използва 0.7 GB на час.
 3. Високо: Освен това е разделен на три в зависимост от това дали вашето устройство поддържа тази разделителна способност и дали скоростта на интернет е достатъчно бърза.
  • SD: 1 GB на час.
  • HD: 3 GB на час.
  • 4K: 7 GB на час.

За да промените тези настройки, вие’Ще трябва да отворите акаунта си в Netflix в браузъра си, да влезете и да отидете на Профили и родителски контрол.

Оттам направете това:

 1. Изберете профила, за който искате да зададете качеството на стрийминг.
 2. Превъртете надолу и изберете Промяна под Настройки за възпроизвеждане.
 3. Задайте качеството на стрийминг на желаното от вас ниво и след това щракнете Запазете.

Колко данни използва Netflix за изтегляне

Използването на данни по време на стрийминг се измерва на час, но то’не е така за изтегляне.

Изтеглянето на филм или шоу използва данни и ще изтегли целия епизод или филм наведнъж и ще консумира всички необходими данни, за да изтеглите това, което сте го поискали.

Netflix може да изтегли и на клетъчни данни, но препоръчвам ви да използвате функцията за изтегляне, докато сте в Wi-Fi за най-бързото изживяване.

Можете да изтеглите на данни в Netflix, като просто изключите Wi-Fi, докато имате включени клетъчни данни, и изберете Изтегляне на заглавие в приложението.

Изтеглянето на един епизод ще консумира по -малко данни, ако изтеглите един сезон или цялото шоу.

Колко данни консумирате при изтеглянето зависи от дължината на съдържанието, което изтегляте.

Например, когато изтеглите двучасов филм, вие’ще консумирам около 0.6 GB до 14 GB в зависимост от това каква настройка на данните използвате.

Същото важи и за мобилни изтегляния: двучасов филм на мобилни мобилни може да използва от 0.5 GB до 6 GB данни в зависимост от вашите настройки.

В случая на предавания, изтеглянето на един епизод в Netflix може да използва до 100 MB до 3 GB на десктоп и телевизия, докато на мобилен телефон’Разглеждайки 80-100 MB чак до 1.5 GB в зависимост от качеството.

Ако изтеглите филм в Netflix, това може да отнеме до 20 минути до час в зависимост от това на кое качество сте зададени настройките за изтегляне и колко бързо е вашият интернет.

Като цяло изтеглянията ще бъдат по -бавни на мобилни данни, тъй като връзките с клетъчни данни са непоследователни.

Няма ограничение за това колко можете да изтеглите в Netflix, стига да имате капачки за използване на данни за него.

Как да контролира използването на данни от Netflix

Настройването на настройките на данните и това, че сте малко по -консервативни с вашите навици за гледане, улеснява контролирането на вашите данни.

Разбира се, можете да надстроите интернет плана си до по -висока капачка за данни, но той спечели’не е вариант за всички.

Разликата в използването на данни при изтегляне срещу стрийминг в Netflix е почти незначителна, когато погледнете по -голямата картина от вас’Така или иначе ще изтегля едно и също съдържание със същото качество.

Това означава, че можете да приложите всичко, което аз’VE говори за по -рано за изтегляния и стрийминг.

Мога ли да използвам мобилния си горещ момент вместо това?

Мобилните горещи точки се третират като WiFi мрежи от устройството, което вие’Свързаха ги с.

Така че, освен ако не ограничите колко данни се използват на телефона, действащи като гореща точка, свързаните устройства ще използват данни, както правят от обикновена WiFi връзка.

Това означава, че ако вие’Задайте Netflix по подразбиране на най -високите скорости на WiFi на всяко свързано устройство, той може да изписва катастрофа за телефона с гореща точка.

Тъй като горещата точка се третира като Wi-Fi връзка, всички ограничения, зададени за Wi-Fi.

Netflix може да се окаже, че използва до 10-14 гигабайта на гореща точка на час в зависимост от това, което вие’набор

Вашите данни ще бъдат изцедени много бързо, оставяйки ви или без данни в плана ви, или много огромна сметка за телефон.

Така че, ако се свързвате през гореща точка за телефон, уверете се, че имате зададени ограничения за данни и включете всички свързани устройства.

Какво качество на видеото трябва да стриймирате или изтеглите?

Изтеглете или стриймирайте от Netflix с качество, което балансира използването и качеството на данни много добре.

Разбирането как да направите това означава да научите каква е вашата капачка за интернет данни и колко данни използва Netflix, докато стрийминг или изтегляне.

Помислете какъв тип съдържание ще гледате: ако е с по -висока разделителна способност и в HDR, използваните данни ще бъдат по -високи.

Имайте предвид, че не можете да изтегляте съдържание в 4K HDR на вашите Android или iOS устройства.

Бавен драматичен филм или шоу не’не трябва да сте на 4K, така че можете да изтеглите или потоците с по -ниско качество.

Но бърз, екшън филм може да се нуждае от 4K, за да покаже пълния си потенциал.

Колко бързо трябва да бъде вашият интернет за Netflix?

Netflix препоръча скоростта на интернет, от които се нуждаете, за да използвате техните услуги, а вие’ще трябва да се уверите, че вашият интернет съвпада с тези изисквания.

За да гледате Netflix в HD, който е 720p, вашата скорост на интернет трябва да бъде поне 3 Mbps.

За 1080p този брой е 5 Mbps, докато за 4K е 15 Mbps.

Ако имате други устройства в една и съща мрежа за стрийминг или изтегляне на нещо друго, вие’ще трябва да има интернет връзка, която е по -бърза от препоръчителните скорости, които да гледате със същото качество.

Netflix също автоматично ощипва качеството на видеото, тъй.

Можете да стартирате приложение за тест за скорост на самото приложение Netflix в секцията за настройки или да получите помощна секция или като стартирате тест за скорост на бързо.com.

Може да се насладите и на четене

 • Netflix има проблеми с играта на заглавие: Как да се поправим за секунди [2021]
 • Най -добрият спектър, съвместим с мрежести wifi рутери, които можете да купите днес
 • Как да получите неограничени данни за директни разговори [2021]
 • Проблеми с зареждането на телевизия SLING: Как да се поправим за секунди [2021]

често задавани въпроси

Използва ли Netflix данни при гледане на изтегляния?

Netflix използва само данни при изтегляне на нещо или стрийминг на съдържание от интернет.

Не използва данни, когато вие’гледайте изтегляне, освен ако нямате друг епизод или изтегляне на филм на заден план, докато сте’гледайте заглавие за заглавие.

Ако наистина искате да сте в безопасност и да не използвате никакви данни, докато гледате изтеглено съдържание, изключете мобилните данни, когато сте’Прави това.

Използва ли Netflix данни за Wi-Fi?

Netflix не използва данни, ако сте свързани с интернет през Wi-Fi.

Приложението предпочита да използва Wi-Fi вместо мобилни данни, за да запази капачката на вашите данни.

Защо Netflix изтегля толкова бавно на клетъчните данни?

Netflix изтегля по -бавно на клетъчните данни, тъй като връзките на клетъчните данни подлежат на покритие.

В идеалния случай вие’ще трябва да сте в обхват и да се свържете с мрежа, която’в момента не е претоварен за най -бързите скорости на интернет.

За съжаление, това е’t Случаят с клетъчни данни в реалния свят и това е ненадеждна форма на свързване с интернет, която е по -бавна.

Robotpoweredhome.com е участник в програмата Amazon Services LLC Associates, партньорска рекламна програма, предназначена да предостави средство за сайтове, които да печелят рекламни такси чрез реклама и свързване с Amazon.com. © 2023 Дом за захранване на робота | Политика за поверителност

Колко данни използва Netflix за изтегляне на филм?

От Кевин Ууд Чайлс

Актуализирано на 26 януари 2023 г

Колко данни използва Netflix за изтегляне на филм

Знаеш ли Колко данни използва Netflix за изтегляне на филм? Ако не знаете, ние имаме тази статия за вас. Netflix днес е световен лидер в излъчването на филми, сериали и документални филми чрез стрийминг. Американската компания успя да трансформира света на видео при поискване от няколко години.

Компанията

През 2000 г. Netflix въведе система от персонализирани препоръки, която използва рейтинги на потребителите, за да прогнозира точно заглавията, които членовете биха искали да гледат. Настройвайки алгоритъма си от година на година, той се превърна в чудовище с 3 милиарда оборота, които познаваме днес. Този невероятен скок стана възможен благодарение на много умелото използване на голям интернет пакет … навици, желания, предпочитания, всичко се проверява, за да се удари в бика’Окото със сигурност!

Изтеглете или поточно Netflix

Докато искате филмите или сериите на Netflix онлайн на вашия телевизор или смартфон онлайн, той се нарича стрийминг. Когато планирате да направите копие на вашия смартфон или телевизор за по -късно гледане, той се нарича изтегляне. Като правило за палец както стрийминг, така и изтегляне използват едно и също количество интернет пакети. Ако филмът е от 5 GB, и двете го гледат онлайн или изтеглянето ще консумират една и съща сума от вашите данни. Следователно, трябва да предпочетете да изтеглите, където ще бъде наличната опция. По този начин можете да го гледате отново и отново.

Използване на данни на Netflix

Знаете ли колко се използва GB, докато стриймвате или изтегляте? Освен това, знаете ли с използването на данни при гледането на любимите си серии в Netflix? Общият отговор, който получаваме, е – Не! Докато използвате тази компания за стрийминг, по -добре е да имате представа колко данни използва Netflix, докато гледате или предавате любимите си филми или предавания. Предлагаме ви да го помислите, преди да се абонирате за всеки нов интернет доставчик или план.

Ползи от познаването на използването на интернет

 • Голям шанс, че сте спечелили’не получавате удари на Бил или висока сметка в края на месеца.
 • Можете да планирате другото си използване на интернет за месеца.
 • Планирайте колко съдържание можете да гледате средно на месец.
 • Вашият интернет план спечели’t Изпускайте доста преди времето.

Данни Netflix използват на час

Качеството на съдържанието, което намирате в тази стрийминг платформа, е на много високо ниво.

Следователно количеството данни, която Netflix използва за прехвърляне на филм или показване на вашето устройство, е от горната страна.

Освен това, като компания от най-високо ниво, Netflix предоставя висококачествени услуги и материали. Нека разрушим колко данни консумира Netflix, за да изтегли пълен филм. Тази разбивка се основава на изтегляне на час по отношение на качеството:

Качество

Използване на данни на час

Видео с стандартна дефиниция

1 GB

Видео с висока разделителна способност

3 GB

Видео с ултра-висока дефиниция

6-7 GB

По този начин можем да изчислим колко GB ви е необходима за изтегляне на Netflix.

Стандартното качество използва най -малкото, докато Ultra HD използва най -много данни.

Колко данни Netflix използват за изтегляне на филм

Нека изчислим колко GB използва Netflix за изтегляне на любимия ви филм или шоу.

Случай I

Сега нека го изчислим за филм в HD, дължината е общо 2 часа за нашата цел за изчисление.

За изтегляне на филма ще се използва следното количество GB:

дATA Използване за HD видео на час: 3 GB

За да изтеглим в HD, ще ни трябват: 2x 3 GB или 6 GB общо

Но за ултра висока разделителна способност сумата, която може да се наложи да изтеглите филма, ще се увеличи значително.

Случай II

Изтегляне на същото съдържание от два часа в Ultra HD, консумираната сума ще бъде

Използване на данни за Ultra HD видео на час: 6-7 GB

За нашия филм в HD ще ни трябват: 2x 6-7 GB или 12- 14 GB.

В стандартната дефиниция обаче количеството на потреблението на интернет пакети ще бъде по-малко и ще бъде в диапазона от 1-2 GB.

Следователно, когато решите да изтеглите, имайте предвид тази фигура.

Мога ли да контролирам използването на данни от Netflix

Тъй като доставчикът на съдържание използва голямо количество данни, компанията също така знае, че това може да предизвика безпокойство за много от неговите потребители.

За да намалите употребата, можете да направите следното.

Потребителите на Netflix могат да гледат всяко съдържание със следните параметри:

 • Ниско определение
 • Средно определение
 • Висока разделителна способност
 • Автоматичен

Ако скоростта ви е бавна или искате ниска консумация на данни, докато гледате, можете да коригирате настройките на качеството. Трябва да отмените идеята за висока разделителна способност, ако скоростта ви е ниска.

Следователно, ако изберете SD или ниско качество, размерът на изтеглянето ще бъде 0.3 GB на час, докато HD качеството ще консумира 3 GB на час, както беше споменато по -горе.

Следователно, какъвто и параметър да ви подхожда, задайте го по подразбиране в Netflix и следователно можете да контролирате данните в Netflix.

Е достатъчно 100 GB за Netflix?

е достатъчно 100 GB за Netflix

Много потребители имат това съмнение дали техният интернет план може да се приспособи. Е достатъчно 100 GB? И така нататък.

За да получите ясна идея, нека’s разпределяме нашите месечни разходи за интернет средно.

Изчисления – Данни, необходими за изтегляне

За изчисление приемаме, че ще гледате по един филм на ден и 1 шоу на ден средно.

ТИП

Необходими данни

Един филм (2 часа) на ден в HD

Едно шоу (1 час) на ден в SD