r, за да се гарантира неговата безопасност и чистота.

Ключови точки:

1. Добре водата трябва да се филтрира за отстраняване на замърсители и токсини.

2. Частните кладенци не се наблюдават от правителствените агенции, така че собствениците на жилища са отговорни за тестването и осигуряването на качеството на водата.

3. Необходимо е редовно тестване, за да се открие всяко замърсяване, което може да не е видимо или лесно да се открие.

4. Общите замърсители в кладенец вода включват радон, живак, хром 6, бактерии, нитрати, арсен и летливи органични съединения (ЛОС).

5. Препоръчва се да се тества качеството на водата, преди да купите дом с кладенец, за да разберете в какво влизате.

6. Има два вида системи за филтриране на водата: филтри за цяла къща и филтри под емита.

7. Филтрите за цяла къща гарантират, че чистата вода е налична от всякакви кран в къщата.

8. Филтри за филтри за по-ниски филтри за този конкретен кран.

9. Системите за филтър за ултрафилтрационна мембрана се считат за превъзходни, премахвайки 99.9% от замърсителите.

10. Експертите за филтриране на вода като Royal Water Works могат да осигурят тестване, проектиране на филтриране и ефективни решения.

Въпроси:

1. Защо е важно да филтрирате добре водата?

Отговор: Ами водата може да съдържа замърсители и токсини, които могат да бъдат вредни за здравето. Филтрирането премахва тези примеси, подобрявайки безопасността и вкуса.

2. Който е отговорен за наблюдението на качеството на кладенецът вода?

Отговор: Собствениците на жилища са отговорни за тестването и гарантирането на качеството на водата им, тъй като частните кладенци не се наблюдават от правителствените агенции.

3. Кои са някои общи замърсители, които се намират в кладенец вода?

Отговор: Общите замърсители включват радон, живак, хром 6, бактерии, нитрати, арсен и летливи органични съединения (ЛОС).

4. Защо е необходимо редовно тестване за кладенец вода?

Отговор: Замърсяването може да не е видимо или лесно да се открие, поради което е важно редовното тестване, за да се гарантира безопасността на водата в кладенеца.

5. Трябва ли да се тества добре, преди да се купи дом с кладенец?

Отговор: Да, препоръчва се да се тества качеството на водата, преди да закупи дом с кладенец, за да се разбере състоянието на водата.

6. Какви са различните видове системи за филтриране на водата?

Отговор: Има два вида: филтри за цяла къща, които осигуряват чиста вода в цялата къща, и филтри за подмита, които филтрират само водата за конкретен кран.

7. Какво е система за филтър за ултрафилтрационна мембрана?

Отговор: Системата за филтър за ултрафилтрационна мембрана се счита за превъзходна, премахвайки 99.9% от замърсителите от кладенец вода.

8. Къде мога да намеря добре експерти по филтриране на вода?

Отговор: Royal Water Works е реномирана компания, която предлага добре тестване на вода, проектиране на филтриране и ефективни решения за филтриране на водата.

9. Какви са ползите от филтрирането на кладенец вода?

Отговор: Филтрирането на кладенец Водата подобрява безопасността, вкуса и външния вид чрез отстраняване на замърсители и токсини.

10. Може ли водата да има лоша миризма?

Отговор: Да, нефилтрираната кладенец вода може да има ужасна миризма поради различни замърсители, присъстващи във водата.

11. Защо е важно да изберете правилния филтър за вода за добре вода?

Отговор: Изборът на правилния филтър за вода гарантира ефективно отстраняване на специфични замърсители, намерени във водата, осигурявайки чиста и безопасна питейна вода.

12. Какъв тип воден филтър се препоръчва за добре вода?

Отговор: Системите за филтриране на ултрафилтрационната мембрана се считат за най -ефективни за филтриране на водата, премахвайки широк спектър от замърсители.

13. Как мога да определя дали водата ми е замърсена?

Отговор: Редовното тестване, заедно с забележимите промени във вкуса, миризмата или външния вид, може да показва възможно замърсяване на водата.

14. Необходимо ли е да филтрирате добре вода за къпане и употреба на домакинствата?

Отговор: Докато филтрирането на кладенец вода за къпане и употреба на домакинствата не е задължително, това може да подобри цялостното качество на водата и да намали излагането на замърсители.

15. Какви други услуги предлагат добре филтриращите експерти, които експертите предлагат?

Отговор: Експертите за филтриране на вода като Royal Water Works също предоставят услуги като пречистване на отпадни води, балансиране на PH на търговски басейн и тестване на вода.

Трябва ли да се филтрира ли водата

Те спечелиха’да ви дадат неверни резултати, но те имат стимул да ви продадат филтър! Безпристрастен доставчик като Home Depot е по -добър вариант.

Необходимо ли е моята кладенец вода да бъде филтрирана?

Ако живеете в град или град, има вероятност да имате градска вода, осигурена чрез публична система. Ако живеете в селски район, вие’по -вероятно е да сте запознати с частните кладенци за питейна вода. Около 15 процента от населението използва кладенец вода. Добре водата има ползи като никакви разходи за комунални услуги и много доставки. Това каза, че има недостатъци, включително потенциално вредни химикали, съдържащи се във вода.

Позволявам’s Погледнете защо трябва да се филтрира водата вода.

Ами безопасност на водата

Ако използвате система за филтриране на водата, тогава водата ще бъде безопасна за пиене; обаче не се препоръчва да се пие нефилтрирана, нелекувана вода вода направо от крана. Системите за филтриране на вода също ще подобрят водата’s Вкус и външен вид чрез отстраняване на замърсители и токсини.

Частните кладенци не се наблюдават от правителствените агенции, така че собствениците на жилища са отговорни за качеството на водата. Трябва да се извърши цялостно редовно тестване за замърсители като:

 • Радон
 • живак
 • Хром 6
 • Бактерии
 • Нитрати
 • Арсен
 • Летливи органични съединения (ЛОС)

Замърсяването може да се появи по всяко време и вероятно ще бъде спечелено’не се покажете по начин, който’s лесно видими. Че’s Защо го’е важно да се провеждат тестове редовно. Разбира се, ако забележите, че водата има лоша, мирише зле или изглежда зле, тогава трябва да се обадите веднага.

Ако ти’Купуване на дом с добре вода, вие’Ще искам първо да се тества качеството на водата. Това ще ви помогне да разберете точно какво сте’влиза в.

Видове филтриране на водата

Сега, когато знаете добре, че водата трябва да бъде филтрирана, тя’s Време за разглеждане на видовете налични системи. Има два основни типа: Воден филтър с цяла къща и филтър за вода под гърба. Целият филтър е свързан към основната водна линия и гарантира, че без значение кой кран използвате в къщата, ще станете чисти, вода без токсини.

Филтърът под емита ще се справи само с водата за този конкретен кран. Това понякога се нарича и воден филтър за употреба.

Воден филтър от висок клас ще премахне всички опасни вещества, изброени по-горе, доставяйки вода, която има голям вкус и е здравословна за пиене и други употреби. Пробив във филтриращата технология за филтриране на водата е филтърна система за ултрафилтрационна мембрана, която е ефективна при отстраняване на 99.9 процента от замърсителите. Това вече се счита за превъзходно пречистване на ултравиолетово или озон, процес, който изисква много електричество и убийства – но не’t Отстранете – бактерии от водата.

Когато имате нужда от експертите по филтриране на водата, обърнете се към Royal Water Works, Inc. Правим всичко, от тестване на вода и проектиране на филтриране до пречистване на отпадни води, балансиране на PH на търговски басейн и други. Нашите експерти са подкрепени от лаборатория, която’s Сертифициран за микробиология. Ние’Ще ви дам пълна картина на качеството на вашата питейна вода и предлагайте ефективни решения. Обадете ни се в момента, за да разберем повече и да получите безплатна оферта.

Категории

 • Пия вода
 • Твърда вода
 • Вода в басейна
 • Обратна осмоза
 • Дезинфекция на UV вода
 • Отпадни води
 • Водна филтрация
 • Система за филтриране на водата
 • Замърсяване на водите
 • Водна помпа
 • Безопасност на водата
 • Омекотители на водата
 • Тестване на вода
 • Служба за пречистване на вода
 • Ами вода

скорошни публикации

 • Предимства на цялата система за филтриране на водата
 • Как да поддържате омекотител за вода
 • Ползи от дезинфекция на UV вода
 • Най -добрият начин да тествате водата си
 • Как работят системите за обратна осмоза?

Трябва ли да се филтрира ли водата?

трябва ли да се филтрира ли водата

Интернет е пълен с всякакви видове информация за филтри за вода за кладенеца, както и съвети относно най -добрата система за филтриране на водата за покупка за закупуване. Но много хора нямат ясна представа за закупуване на филтри за вода. Всеки иска чиста питейна вода, но никой не иска да плаща за безполезно оборудване. Проблемът идва, трябва ли да се филтрира ли водата? И ако е необходимо, кой воден филтър трябва да бъде предпочитан? Нека го обсъдим заедно.

Трябва ли да се филтрира ли водата? | Добре филтриране на водата

В Съединените щати много семейства добре имат собствени домакинства. Частното водоснабдяване спестява много за сметките за вода. Притежаването на частен кладенец обаче идва и с някои допълнителни разходи. Тъй като повечето кладенци не се наблюдават от Агенцията за опазване на околната среда. Нефилтрираната кладежна вода може да има няколко проблема, които могат да повлияят на човешкото здраве. Добре водата може да съдържа много вредни микроорганизми, остатъци и замърсяване, както и ръжда или тежки метали. Нефилтрирана кладенец вода също ще има ужасна миризма. При такова обстоятелство трябва ли да се филтрира добре водата? Различните области имат различни отговори, но се препоръчва първо да отидете в професионална институция, за да тествате качеството на водата си. Обикновено се изисква да филтрирате водата на кладенеца. Ако резултатите от теста показват наличието на вредни бактерии или вируси, тогава е необходимо да се филтрират водата с кладенеца с цял филтър за утайка на къщата. Самостоятелно изградена частна кладенец вода трябва да бъде филтрирана и пречистена, за да се гарантира качеството на пиенето. Подземните води са податливи на повърхностно замърсяване, така че нефилтрираната вода вода е опасност за безопасността. Пиенето на нефилтрираната кладенец вода може да ви разболее. Нека да разгледаме първите 4 причини, поради които трябва да филтрирате добре водата.

① Добре водата съдържа патогенни микроорганизми

Докато повечето вода в u.С. е чист, всеки източник на вода, който не се регулира от EPA, може да бъде замърсен. Възможно е да има бактерии и гъбично замърсяване във водата, а пиенето на тази кладенец вода може да повлияе на човешкото здраве и да разпространява заболявания. Тъй като влагата върху самата стена на кладенеца ще привлече много бактерии. Много бактерии и амеби произвеждат силна ужасна миризма. Филтрирането на водата ви в кладенец не филтрира всички патогени с вода, но може значително да намали шансовете за замърсяване.

трябва ли да се филтрира ли водата

② Има много утайки във водата

Наводненията, повърхностните човешки дейности и движението на земята могат да причинят напълването на вашия кладенец с утайка и частици. Пясък, кал и тиня са всички обикновени замърсители. Докато мъничките частици са по същество безобидни, големи количества частици от утайките могат да причинят заболяване. Ако пиете вода, която не е пречистена, това ще навреди на здравето ви и ще причини болест. Водата, която не е пречистена и третирана от машини и оборудване, ще причини запушване, корозия и повреди на тръбопроводи за машини и оборудване, като по този начин ще намали производителността и експлоатационния живот на машините. По този начин, получаваме отговора на добре, че трябва да се филтрира добре водата. Водните филтри са особено добри за отстраняване на твърдите частици, споменати по -горе и те могат значително да подобрят качеството на водата.

③ Водата на кладенеца съдържа малко ръжда и тежки метали

Ръжда и тежки метали също могат да бъдат проблем, в зависимост от това къде се намира вашият кладенец и транспортиращото оборудване, което използвате. С течение на времето металните тръби естествено ще ръждясват, причинявайки натрупване на метални листове във водата. Сега промишленото замърсяване е твърде сериозно, тежките метали надвишават стандарта и има твърде много токсични и вредни вещества в източника на вода. Никой не иска да пие чаша вода с прекомерно количество метал! Оловото също е метален замърсител, присъстващ в кладенец вода, особено в градски кладенец, изграден с бетон или метални стени. Пиенето на дози вода за кладенец, съдържащи тежки метали, е вредно за здравето на хората, така че това е една от причините, поради които е необходимо да се филтрира добре водата.

④ Цветът, миризмата и вкусът на водата не са добри

В допълнение към опасенията за здравето, нефилтрираната вода е ужасна и облачна. Без подходяща филтрация водата ще бъде мръсна на цвят, ще мирише лошо и вкуси лошо. Когато използвате добре вода за пиене, къпане и готвене, това са сериозни проблеми, които влияят на качеството на живот. Въз основа на тази ситуация трябва да се филтрира водата. Използването на правилния филтър ще направи вашата вода да изглежда, да мирише и да вкуси страхотно.

В обобщение, кладенецът може да съдържа бактерии, утайки, минерали, тежки метали и други примеси. Някои от тези замърсители могат да навредят на вашето здраве, особено когато съдържат микроби и бактерии, които могат да причинят сериозни заболявания. Така трябва да се филтрира и добре водата? Разбира се, е необходимо да филтрирате водата на кладенеца. Филтрирането на кладенец вода може да помогне за пречистване на водата, премахване на тези примеси, правейки водата безопасна за пиене, като същевременно подобрява вкуса на водата.

Когато добре трябва да се филтрира водата | Какъв филтър за вода да изберете първо?

трябва ли да се филтрира ли водата

Ако водата ви е мътна, тя може да съдържа утайка. Замърсяването на утайката е по -вероятно да се появи в пореста скала или свързано с метални тръби, които могат да съдържат утайка, пясък, камъни или ръжда. Така че инсталирането на филтър за утайки е вашият първи избор. Филтърът на утайката е грубият филтър за цялата къща на къщата, обикновено инсталиран зад домакинския воден метър, основната функция е да прихваща примесите на частиците, утайките и ръждата към водните тръби за домакинството. Пречиствателят на водата в утайката има следните две изключителни предимства.

 1. Точността на филтрация на филтъра за утайка е 5-100 микрона, които могат да филтрират примесите, видими за простото око, като утайка, ръжда, плаваща материя и други примеси, значително удължават експлоатационния живот на последвалото оборудване за вадинг. За крайния пречиствател на водата може да се намали тежестта за филтриране и цикълът му за промиване може да бъде удължен.
 1. Филтърът на утайката може да омекне водата и да предотврати мащаба и ръжда. Вярвам, че много хора са запознати с скалата. Основните компоненти на мащаба са съставени от калций и магнезий. Мащабирането на водни нагреватели ще причини корозия на облицовката, а предният филтър за утайка може да предотврати комбинирането на калций и магнезиеви йони с карбонатни йони. В резултат на инхибирането на мащаба той е еквивалентен на образуването на защитен филм върху вътрешната стена на резервоара за съхранение на вода, за да се предотврати ръждата вътрешната стена на контейнера.

Накратко, трябва ли водата да се филтрира или не? Зависи от резултатите от теста. Третирането на кладенец вода трябва да бъде насочена и първо трябва да извършите тестовете за качество на водата предварително. Не е нужно да следвате тенденцията да купувате различни пречистватели на вода сляпо. Лечението за пречистване на вода трябва да се извършва съгласно резултатите от теста. Ако е необходимо, тук горещо препоръчвам да използвате филтър за вода за утайка, за да подобрите вкуса, миризмата, външния вид и здравето на водата. Добрата система за филтриране на водата може да предпази дома ви от вредни замърсители, които могат да съществуват във водата. Най -икономичният начин е да се добавят филтри за водни седименти към кладенци към основната водна тръба на домакинството, за да филтрирате примесите, видими за просто око във водата. Ако искате да подобрите по -нататъшно качеството на водата, можете да използвате филтър за вода за ултрафилтрация в битовата вода и пречиствател на RO вода в зоната за питейна вода. Защо да не опитате тук, за да научите повече?

Свързан продукт: Simpure DC5P

трябва ли да се филтрира ли водата

трябва ли да се филтрира ли водата

Въведение Видеоклип на филтър за утайка на Simpure Down Down

Вода върху чифлика: Необходима ли е филтрираща кладенец вода?

Познаването на водните системи извън мрежата помага да запазите семейството си в безопасност

13 април 2022 г. Автор: Крани на Rhonda Cetranty: Самостоятелност

Вода върху чифлика: Необходима ли е филтриране на кладенец вода?

Добави към любими

Много ферми имат пробити кладенци за източника на водата си. Но е необходима филтриране на кладенец вода? Както обикновено, има различни мисли по темата. Израснах на артезиански кладенец вода. Бабите и дядовците ми имаха помпа на кладенеца, която ще включим, за да запълним резервоара за вода и след това да я изключим. Направихме това сутрин и вечерта. Кладенецът имаше постоянно изтичане поради изобилния си поток. Този дренаж хранеше езерото за поливане за добитъка. Филтриране на кладенец вода не беше’t част от настройката.

[Оптен-чудовищник-Шорткод

Филтриране-вятърна вода

Разбира се, сега нещата са различни. За по -малко от 100 години повечето от подземните източници на вода в u.С. са замърсени от пестициди и хербициди, токсини от ядрени централи и други подобни индустриални проекти, фракинг и лошо управление на отпадъците. За съжаление, филтрирането на кладенец водата е задължително за много от нас. Днес един от най -високите приоритети на стопанинът трябва да бъде да запази и поддържа добър източник на вода. Това не’не отнема много време за токсин, за да отрови досега добро водоснабдяване. За нас самите и добитъка ни безопасната питейна вода е по -скоро внимание тук, в Съединените щати, отколкото някога преди. Това налага да се гарантира, че знаем начини за запазване на водата. Можете. Ако обаче планирате да останете без вода повече от три дни, не само ще рискувате необратими щети върху здравето си, но и смърт. Необходимостта от вода да живее щастлив и здравословен живот е надминат само от нуждата ни от кислород. Днес чистата, животворна вода е по-трудно да се намери, отколкото преди 50 години. Смъртоносни токсини изглежда са навсякъде в нашата среда.

Как да получите вода за вашия чифлик

Има различни начини да доставите семейството и ферма си с чист източник на вода. Позволявам’S Погледнете няколко начина да получите вода по чист, рентабилен начин. Кладенци Повечето хора разчитат на плащането на професионален кладенец, за да установят кладенец на земята си. Когато се направи правилно, можете да имате кладенец, който ще произвежда в продължение на много години напред. В зависимост от дълбочината на кладенеца и под-теренът, който трябва да бъде пробит, може да е много рентабилен начин да намерите добър източник на вода за години напред. Някои хора са изкопали собствената си плитка вода, използвайки PVC и домакински маркучи за вода. Страхотното в това е всичко’s евтино и ефективно. Този метод за пробиване на вода за вода ще работи при пробиване през мръсотия и глина. Дори и да имате добър източник на вода за основните си нужди, допълнително кладенец за поливане на градината или животните може да спести пари и време в дългосрочен план. Ако ти’Живеете извън мрежата, трябва да вземете предвид използването на енергията си като кладенец помпа наистина отнема много електричество. Това може да се работи наоколо, като включите помпата само сутрин или когато имате добро снабдяване с енергия, влизаща в къщата от вашия източник на захранване извън мрежата. Можете да пренасочите водата в задържащ резервоар и след това да използвате малка помпа, като RV водна помпа, за да изпомпвате вода от задържащия резервоар до къщата. Това ще ви помогне да ви гарантира’ще имам достатъчно вода и електрически, за да издържи през целия ден. Разбира се. Някои от нашите приятели извън мрежата използват задържан резервоар над къщата си и гравитационната захранваща вода, за да доставят ежедневните си нужди. Това функционира много като водна кула, която се използва от стопани и градове от много години, за да поддържа течащата вода. Каквото и да правите, то’винаги е добър вариант за инсталиране на ръчна помпа на кладенеца. Ако по -лошото стане по -лошо, вие’Все пак ще мога да носите кофи с вода, за да осигурите вашите нужди. Значението на готовността да се грижиш за нуждите на водата на вашето семейство и добитък никога не може да бъде надценено Вещици за вода Всъщност познавам няколко души, които могат да намерят добър източник на вода чрез техника, наречена вещица за вода. Това става с помощ. Човекът, който е вещица за вода, държи “пръчка” в ръцете им и обикалят район, докато клонката или клонът не се откаже. Клонът трябва да е зелен и ще работи, казва ми се, докато не изсъхне след 2 или 3 дни. Не’Не знам как работи това или дали винаги работи, но познавам някои хора, които са използвали този метод за намиране на вода в чифлика си много пъти с успех. Освен вещици за вода, не го правя’не знам за какъвто и да е друг начин за евтино намиране на добро място за копаене, освен да се отгатне въз основа на терен и други кладенци в района. Можете да копаете в една зона и да не намерите вода или да намерите лоша вода. След това на няколко метра от там може да намерите 30 галона в минута почти безкрайно снабдяване.

Безопасност

 • Промяна във вкуса, миризмата или появата на водата на кладенеца.
 • Ако възникне проблем, като например счупена капачка на кладенец.
 • Наводнени води около кладенеца.
 • История на бактериалното замърсяване в кладенеца.
 • Членовете на семейството или гостите на къщата имат повтарящо се стомашно -чревно заболяване.
 • Новоинсталирано оборудване за водна система. Това ще помогне да се гарантира правилното функциониране и ефективност на новото оборудване.

Кой трябва да тества вашия кладенец?

Местните здравни или екологични отдели често тестват за нитрати, общи колиформи, фекални колиформи, летливи органични съединения и рН. Можете да намерите списък на лицензираните лаборатории във вашия район с бързо търсене в мрежата. Използваме независима лаборатория, за да тестваме нашата вода. Те предлагат голямо разнообразие от пакети за тестване и ние се чувстваме по -удобно с тях, отколкото с правителствена агенция, която може да има голям интерес към резултата от резултатите.

Филтриране-вятърна вода

Поток или река

Друг начин за осигуряване на добър източник на вода е чист поток или река. Наличието на достъп до такъв водоизточник е ценен инструмент за всяка дома. То’s доста лесен и евтин за използване на този ресурс. Трябва да тествате водата, да я изпомпвате към резервоарите за съхранение и да филтрирате водата си за употреба.

Реките и потоците могат лесно да бъдат заразени. Ще трябва да следите внимателното на системата за филтриране на водата. Това ще го гарантира’s функционира правилно и защитава вас и тези зависими от вас.

Системи за дъждовна вода

Моите баби и дядовци имаха цев за съхранение на вода в ъгъла на верандата, където се срещнаха линиите на покрива. Щяхме да потопим вода от него за кучетата и пилетата. Използвахме го за измиване на косата си. Баба ми щеше да го загрее върху печката за готвене на дърва и да я изсипе върху главите ни. Тя също използва тази вода за своите цветя и от време на време градината.

Системите за събиране на дъжд се предлагат в много форми и размери. Те могат да бъдат евтино и лесно изградени. Видовете системи за събиране са многобройни и варират от прости до сложни. Можете да решите от какво се нуждаете и да го направите. Това е безплатен ресурс, който всеки от нас може да използва. Със сигурност го използваме.

Странно е, че някои щати, Калифорния, например, го направиха незаконен в голяма част от територията си да събира дъждовна вода. Държавата казва, че дъждът, който пада, им принадлежи и би захранвал водоснабдяването им. Законът казва, че по същество, ако хванете дъждовната вода или оттока на водата, вие крадете от тях.

За съжаление, както при всички други източници на вода, нашата дъждовна вода вече е пълна със замърсители. Това означава ограничаване на използването му в нашите тела, филтриране или най -малкото кипене за консумация. Ние не’не използвайте дъждовна вода за консумация на хора. То’просто е твърде рисковано днес’s свят.

Ние го знаем’най -добре за филтриране на поток или речна вода. Веднъж ти’тествани вода в кладенец, за да видите дали е необходима филтриране на водата, следващата стъпка е да решите как сте’Ще го направя.

Системи за филтриране на топ вода

Филтърът Watts 500313 е една от най -добрите системи за филтриране на водата. След като бъде инсталиран, единствената поддръжка, за която трябва да се притеснявате, е да промените елементите на филтъра. Тези елементи продължават около шест месеца. Заместващите филтри струват около 30 долара.00.

Аквасана продължава около шест месеца. Тъй като има три филтъра, подмяната им струва повече на около 65 долара. Aquasana има индикатор за звуково изпълнение, който да ви уведоми кога’s Време за смяна на филтри. Казват ми се’е лесна работа за смяна на аквасана’S филтри.

Инсталирането на по -голяма единица като ISPring е малко по -сложно. Вие’LL също инсталира резервоар за съхранение за предварително филтрирана вода, както и за филтърната система. Подмяната на филтъра е малко сложна. Има три филтъра, които трябва да бъдат подменени на всеки шест месеца. Там’S още един филтър, който трябва да бъде заменен веднъж годишно. Мембраната трябва да се сменя на всеки три години. Цената на тригодишен комплект е около 115 долара. Това е’t много, когато вземете предвид необходимостта от чиста питейна вода.

Разбира се, тези системи се нуждаят от електричество, за да изпомпват водата чрез филтрирането. В дните на неуспешна захранваща мрежа, тя’винаги е добре да сте подготвени за прекъсване на тока. Тази година много хора в Тексас и Западен Луизиана са били без власт за продължителни периоди от време заради наводнения и бури.

Няколко добри избора за безсилна филтрация на вода

Използваме водна стомна, наречена INVigorated Living. Закупихме го онлайн. Избрахме го, защото той алкализира водата, премахва хлора, миризмите, тежките метали и филтрира 90% от всички олово, мед, цинк и други замърсители на водата. То’е важно за нас, че той също филтрира флуорид. Повечето кладенци спечелиха’не имат тези замърсители, но по -добре безопасни, отколкото съжалявам.

Какво стопанство прави’не искам да притежавате система Berkey? Тази система може да изглежда скъпа, но приятелите ми казват, че работи чудесно и ще продължи цял живот с добро поддържане. I’m впечатлен от разнообразието от системи, които имат от лични бутилки с вода до семейни системи.

Има и LifeStraw. Това, заедно със системата Berkey, е в нашия списък за покупка. Те са преносими, практични и защитни.

Когато вземете предвид значението на чистата, здрава вода за тялото и за вашия добитък, малка инвестиция изплаща неизмерими дивиденти.

Какъв тип водоснабдяване имате за вашия ферма? Филтрира ли кладенец вода необходимост за вас? Споделете вашите водни решения с нас.

Безопасно и щастливо пътуване,
Ронда и опаковката

Наистина ли имам нужда от система за филтриране на вода за моята кладенец вода?

Интернет е обхванат с информация за филтри за вода за добре, както и съвети за закупуване на най -добрата система за филтриране на кладенеца .

Но много хора са скептично настроени да инвестират сериозни пари във филтър, който може да не им е нужно. Всички искат чиста питейна вода, но никой не иска да преодолее скъпа система.

И така, как да разберете дали имате нужда от филтър за вода за кладенец – и ако го направите, кой тип трябва да купите? Позволявам’s Погледнете в него.

Вода излива в стъкло CleanCoolwater.com

 • Как да разбера дали имам нужда от филтър за кладенец? (Тестване на вода)
 • Имам ли нужда от филтър за вода за въглероден кладенец?
 • Имам ли нужда от утайка за кладенец за вода?
 • Имам ли нужда от добре воден филтър за бактерии и вируси?
 • Имам ли нужда от добре воден филтър и омекотяващ вода за вода?
 • Имам ли нужда от филтър за вода в цяла къща за добре вода или е филтър за подмита ОК ОК?

Как да разбера дали имам нужда от филтър за кладенец? (Тестване на вода)

Качеството на подземните води е променливо и трудно се преценява. Заради това, то’Трудно е да се разбере колко замърсена може да бъде вашата вода, без да я тествате , Използване на домашен комплект или професионално обслужване.

Това каза, че има няколко неща, които можете да направите, за да изработите шансовете на вашите добре да се придържате нежелани химикали и микроорганизми:

Питам наоколо

Говорете с предишния собственик

Ако ти’Закупуване на имот на частен кладенец, не забравяйте да проведете разговор с предишния собственик за качеството на водата, натиска и поддръжката. Трябва да бъдете снабдени с резултатите от най -новия тест за вода за кладенец.

Посетете съседите си

Кладенци, разположени наблизо заедно, могат да варират значително по отношение на дълбочина, налягане и замърсяване. Въпреки това, то’си струва да разберете дали вашите съседи изпитват някакви често срещани проблеми с водоснабдяването си. Посещението на множество съседи ще ви помогне да изградите снимка на местните подземни води.

Проучете местната си среда

Метеорологични модели и наводнения

Честият силен дъжд причинява оттока, който може да пренася замърсяване в плитки кладенци и околната почва. Когато дадена зона наводнява, кладенците може да се нуждаят от възстановително лечение, за да премахнат замърсяването на микроорганизма.

Дълбочина и местоположение

Най -общо казано, по -плитките кладенци са по -податливи на замърсяване от повърхността, както и тези, разположени по -близки за изхвърляне на отпадъци или използване на химикали. Оранжева измет на повърхността на водата показва претоварване на желязо.

Земеделие, фабрики и фракинг

Най-често срещаните видими източници на замърсяване на подземните води са мащабни индустриални дейности като неорганично земеделие, производство и извличане на изкопаеми горива. Ако живеете в район с много търговска или индустриална дейност, трябва да тествате своя кладенец.

Единственият начин да разберете какъв вид филтриране е необходимо със сигурност Тествайте водата си в кладенец

Дон’t Комисионни марки филтърни филтри или продавачи, за да тествате водата си.

Те спечелиха’да ви дадат неверни резултати, но те имат стимул да ви продадат филтър! Безпристрастен доставчик като Home Depot е по -добър вариант.

Вместо това можете сами да тествате водата си, като използвате комплект за домашен тест.

Комплектите за домашно тестване са по -малко подробни от професионалните услуги, но те трябва да ви дадат надеждна индикация за всички основни замърсители. Домашните комплекти се продават онлайн и в хардуерни магазини.

Или изпратете извадка в независима лаборатория.

Местните държавни сертифицирани лаборатории също могат да ви предоставят подробен анализ на вашата вода. Изпращайки проба, вие’ще получа разбивка на точно какво’S, съдържащи се в рамките на вашата доставка, както и официален сертификат за вашата кладенец вода.

За пълен поглед върху добре тестване на вода, тук’s Нашето ръководство за това как да тестваме добре вода>

Имам ли нужда от филтър за вода за въглероден кладенец?

Ако резултатите от вашия тест показват, че водата ви съдържа големи количества летливи органични съединения (ЛОС) като бензен, хлороформ или трихалометани, тогава a въглероден филтър ще помогне за намаляване на тези нежелани съединения.

Въглеродните филтри се използват за намаляване на нивата на разтворени органични замърсители, които са основна причина за лоши вкусове и миризми в питейната вода. Тези единици използват големи блокове фино смляни, плътно опаковани въглерод, които улавят нежелани вещества на повърхността им, докато водата преминава през.

Ако добавите хлор и други дезинфектантни химикали към вашия кладенец, въглеродните филтри също могат да премахнат всички останали следи.

Имам ли нужда от утайка за кладенец за вода?

Ако вашата кладенец вода е облачна или нецветна, тя може да съдържа утайка. По -вероятно е замърсяването на утайките в порестата скала или свързано с метални тръби и може да се състои от тиня, пясък, камък или ръжда.

Филтри за утайка често са първият елемент във водната система на кладенеца, помагайки да се филтрират по -големи частици, които могат да повредят следващите филтри и уредите във вашия дом. Тези устройства използват сменяеми или миещи се екрани, предназначени да заснемат цялата тази мръсотия и мук.

(Ако забележите, че количеството утайка във вашия кладенец вода се е увеличило, това може да е знак за проблем с вашия кладенец. Този фактически лист на утайка и вода вода от Съвета за водни системи може да ви помогне да диагностицирате проблема.)

Имам ли нужда от добре воден филтър за бактерии и вируси?

Ако резултатите от вашия тест за вода за кладенец показват наличието на вредни бактерии или вируси, тогава ИТ’е абсолютно съществено, че лекувате или филтрирате водата си.

Има няколко приети метода за намаляване на водни патогени до безопасни нива. Единият е да дезинфекцира кладенец, използвайки безопасни нива на химикали като хлор .

Друго е да се използва a Система за обратна осмоза който филтрира до част от микрона.

Трети метод е да се използва a UV пречиствател , което нарушава генетичния състав на микроорганизмите, за да ги направи безопасни за консумация. Много водни системи за кладенеца включват две или трите от тези етапа на филтриране.

Имам ли нужда от добре воден филтър и омекотяващ вода за вода?

Системите за филтриране на водата често се продават заедно с омекотители за вода и балсами. Това е по две основни причини.

Първото е това Подземните води са по -трудни от повърхностните води . Тъй.

Втората причина е, че филтрите за кладенец са разположени в точка, че водата влиза в дом , което означава, че те обслужват всеки изход и кран. По време на инсталирането много хора също се възползват от възможността да инсталират омекотител, осигурявайки чиста, по -мека вода на вашия душ, мивка и уреди.

Водни филтри и омекотители на водата Може да се използва независимо и обслужват различни цели . Филтърните устройства са проектирани да премахват специфични набори от замърсители, докато омекотителите и балсамите се правят за справяне с минералите с твърда вода.

То’s също Безопасно за пиене на минерали с твърда вода . Омекотителите на водата са предназначени да повишат качеството на водата и да намалят въздействието му върху уредите и тръбите, а не да повлияят на безопасността на водата.

(Тъй като системите за обратна осмоза могат да филтрират до молекулярно ниво, те омекват водата. Това означава, че можете да използвате система за осмоза като филтър и омекотител. Въпреки това, много твърда вода ще доведе до повече износване на система за осмоза, отколкото определен омекотител.)

Имам ли нужда от воден филтър за цялата къща за добре вода, или е подчертан филтър ОК ОК ОК?

Ако вашият тест за кладенец се появи, показващи безопасни нива на всички потенциално токсични замърсители, тогава вие може да не се нуждае от цял ​​домашен филтър за вода .

Вместо това може да ви пожелаете да филтрирате водата си в Специфични точки във вашия дом . Филтърът за подмита или плот във вашата кухня добавя бариера срещу потенциалното замърсяване на вашата питейна вода, в ситуации, при които филтрирането на водата под вашия душ или пералня е ненужно.

Цялата вода за кладенец трябва да се тества редовно, за да се проверяват за промени в състава му (много експерти препоръчват годишно тестване. Това обаче е Особено важно Ако решите да не защитавате захранването си с филтърна система.

Дан-редактор 2022-01-23T09: 57: 35-05: 00

За автора: Дан – редактор

Дан оглавява екипа на CCW отзивите. С дългогодишен опит в индустрията за системи за филтриране на водата той е помогнал на потребителите да решават всеки общ проблем с качеството на водата там. Дан носи своя поглед върху технологията за филтриране на нашите филтри, така че читателите да могат да намерят най -добрите системи за техните нужди.

Авторски права Чиста хладна вода | Всички права запазени

Тестване и пречистване на частни водни системи (кладенци)

Viqua IHS12-D4

Последните истории в медиите относно болестите, пренасяни във вода. Реалността е, че почти всеки източник на вода е замърсен до известна степен-някои естествено, някои от създадени от човека химикали, въведени в водната маса чрез промишленост, селско стопанство, течащи или лошо изградени септични системи или други средства. Това важи особено за плитките водни кладенци. Подземните води от дълбоки, пробити кладенци са естествено филтрирани и като цяло е сравнително чист и без биологично замърсяване. Въпреки това, замърсяването може да възникне след неправилно монтаж на кладенци или капачки, след прекъсване в корпуса или в резултат на замърсена повърхностна вода, влизаща в кладенеца. Замърсяването също може да възникне, ако кладенците са пробити в счупена основа без адекватен слой защитна почва и с по -малко от препоръчителната минимална дължина на корпуса. Повечето повърхностни води (езера и реки) обикновено се замърсяват значително и трябва да се лекуват преди пиене.

Тестване на вашето водоснабдяване

Жизненоважно е всички собственици на кладенеца да тестват водата си за замърсители, когато за първи път закупуват имота си и приблизително всяка година впоследствие. Трябва също да тествате водата си, ако:

 • Забелязали сте промяна във вкуса или миризмата на вашата вода.
 • Новата индустрия се премести във вашия район
 • Ако в домакинството се очаква ново бебе (добра идея е да се тества за нитрати в първите месеци на бременност, преди да се прибере домашно дома и отново през първите 6 месеца от живота на бебето).
 • Ако сте извършили някаква поддръжка на своя кладенец или сте инсталирали нова помпа

Характерът на тестовете, които трябва да направите, ще зависи от известните или обикновените замърсители във вашия район, близостта ви до потенциални източници на замърсяване и други фактори. Много окръжни здравни отдели предлагат тестване на вода или може да искате да помислите за използване на акредитирана лаборатория за частни тестове.

По -долу е списък на основните тестове частни собственици на кладенци или собственици на жилища, които получават водоснабдяването си от кладенци, езера, реки или други нелекувани източници, трябва да обмислят:

 • Микробиологични тестове за общи колиформи и Е.Коли трябва да се извършва ежегодно, за да се определи дали някакви бактерии присъстват във водоснабдяването. Общите колиформени бактерии обикновено са безобидни и се срещат естествено в почвата и в червата на хората и животните. Тяхното присъствие във вашето водоснабдяване обаче може да показва фекално замърсяване. E. coli присъстват само в червата на хората и животните. Следователно тяхното присъствие показва определено фекално (канализационно) замърсяване, изискващо незабавно внимание. Няма безопасно ниво на Е. Коли в питейна вода.
 • За да определят въздействието на близките селскостопански операции или на септичните системи на място, потребителите на частни кладенци трябва да анализират водата си всяка година за нитрити/нитрити.
 • Може да се извърши тест за твърдост, за да се определи дали съществува състояние на твърда вода. Твърдата вода може да остави кожата да се чувства суха, да причини отлагане на твърда вода върху лъскави повърхности и да се натрупва с течение на времето в уреди. Наличието на условия на твърда вода може да повлияе на избора ви на продукти за пречистване на вода.
 • Нивото на pH на вашата вода трябва да бъде проверено, за да се определи дали водата ви е кисела. Вода с ниско рН (по -малко от 7.0) е кисел и може да доведе до извличане на мед и олово от жилищна водопровод. Медно извличане ще бъде обозначено с синкаво-зелено петно; Ще трябва да се извърши анализ за олово, за да се определи дали извличането на олово е проблем. Филтър за намаляване на желязото в цялата къща
 • Ако се знае, че районът, в който живеете, има високи нива на арсен в подземните води, трябва да се провежда тест за концентрация на арсен поне годишно.
 • Ако вашият дом се намира в рамките на половин миля от бензиностанция или химическа рафинерия, трябва да се провежда анализ на BTEX и MTBE ежегодно. Това е летлив органичен анализ за откриване на наличието на бензин и/или бензиновата добавка MTBE.
 • Ако живеете в регион на страната, в който се знае,. Ако е открит радон, може също да искате да анализирате техния въздух на закрито.
 • Ако имате частен кладенец и живеете в район, където употребата на пестициди е често срещана, като близо до голф игрище, овощна градина или селскостопанска зона, може също да искате да помислите да анализирате вашата вода за пестициди.
 • Ако миризмата на гнила яйца се излъчва от водата ви, може да искате да помислите за анализ на сероводород и метан.
 • Ако има мъчиста или плесенясала миризма с вашата кладенец, трябва да се извърши анализ на желязо бактерии.
 • Ако изпитвате проблеми с червеното оцветяване на водопроводни тела, нивото на желязото на кладенецът трябва да бъде анализирано.
 • Ако изпитвате проблеми с кафяво или черно оцветяване на бяло пране, проверете водата си за манган.

Добре водата често съдържа естествено срещащи се минерали, като калций, желязо и сяра. Въпреки че тези минерали обикновено не са опасни за човешкото здраве, те могат да променят твърдостта, вкуса, миризмата или цвета на водата, когато присъстват в излишни количества.

Проблем Вероятно причина Препоръчителни лечения
отлагания на твърда вода върху чайници, саксии, нагреватели с топла вода, овлажнители Излишен калций Омекотител за вода
TAC твърд воден балсам
Обратна осмоза
Ниско поддържащ овлажнител
Без резервоар нагревател за вода
Ръсти червено или кафяво оцветяване на тела или пране и/или вашата вода има метален вкус Излишно желязо Филтър за намаляване на желязото в цялата къща
черно оцветяване на тела или пране излишък от манган Филтър за намаляване на желязото в цялата къща
Миризма на гнило яйце от вода Водороден сулфид Филтър за намаляване на желязото в цялата къща
Водата има слабителен ефект излишни сулфати Обратна осмоза
Водата е пестелива, кална или изглежда мръсна Излишен пясък, тиня, мръсотия, глина или други утайки във вашата вода Филтър за касета в цяла къща
Филтър за промиване на промиване

Най -доброто време за проба на водата ви е, когато вероятността за замърсяване е най -голяма. Това вероятно е в началото на пролетта непосредствено след размразяването, след удължено сухо заклинание, след силни дъждове или след продължителни периоди на неизползване.

Ако използвате частна лаборатория за провеждане на тестовете, пробите от нитрати и бактерии обикновено струват между 10 и 20 долара за завършване. Тестването за други замърсители ще бъде по -скъпо. Например, тестването за пестициди или органични химикали може да струва от няколкостотин до няколко хиляди долара. Лабораторията ще ви достави чиста, стерилна бутилка с проби и необходимите инструкции. Пробите, събрани във всеки друг контейнер, няма да дадат значими резултати и вероятно няма да бъдат приети от лабораторията. Във всички случаи пробите трябва да се охлаждат незабавно и да се транспортират до лабораторията в рамките на 24 часа. Повечето лаборатории изпращат обратно резултатите от извадката в рамките на дни или няколко седмици. Ако бъде открит замърсител, резултатите ще включват концентрацията на замърсителя и индикация дали тази концентрация надвишава стандарта за качество на питейната вода.

След като водата ви бъде анализирана, можете да сравните резултатите от тестовете си с EPA или държавните / провинциалните правила за питейна вода, за да видите дали замърсителите надвишават препоръчителните нива. След като сте установили, ако съществуват проблеми, можете да започнете да търсите конкретно лечение за вашата кладенец вода.

Важно е да провеждате последващи тестове на третираната вода, за да гарантирате, че тя наистина е решила вашите проблеми с замърсяването. Проследяващите тестове трябва да се провеждат няколко пъти през първата година на работа на системата за пречистване и след като се направят корекции в системата.

Трябва да продължите да следите качеството на водата си най -малкото годишно или по -често, ако имате основание да вярвате, че нов замърсител или замърсители може да е влязъл във вашето водоснабдяване или че вашата система не улавя всички предвидени замърсители.

Добре обработка на водата

Третирането на водата за кладенец ще зависи от резултата от вашите тестове за качество на водата. Някои проблеми с качеството на водата се обработват по-добре чрез приложения на точка на влизане, като проблеми с цвета и миризма или условия като твърдост. Други замърсители могат да се обработват най-добре чрез устройства за използване на точка (обратна осмоза, например). Имайте предвид, че някои технологии за лечение може да изискват предварително да лекувате водата, за да бъде ефективен продуктът. Например, системите за обратна осмоза, предназначени за намаляване на арсен или нитрат, ще продължат по -дълго, ако твърдата вода се омекне преди влизането в устройството. В допълнение, арсенът може да присъства във вода под две форми – ако водата ви съдържа тривалентен арсен (арсен 3 или арсенит), преди хлорирането ще се изисква преди използването на система за обратна осмоза.

Добре поддръжка

 • Периодично проверявайте изложените части от кладенеца за проблеми като напукана, корозирана или повредена корпуса на кладенеца, или счупена или липсваща капачка за кладенеца, и утаяване и напукване на повърхностни уплътнения.
 • Наклонете зоната около кладенеца, за да се източат повърхностния отток далеч от кладенеца.
 • Инсталирайте капачка или санитарен уплътнител, за да предотвратите неправомерно използване или влизане в кладенеца.
 • Съхранявайте точни записи за всички поддръжка на кладенеца.
 • Наемете само сертифицирани сондажи и изпълнители за всяка нова конструкция, модификация или изоставяне на кладенци, модификация или изоставяне и закриване.
 • Избягвайте смесването или използването на пестициди, торове, хербициди, обезмаслители, горива и други замърсители в близост до кладенеца. Опасните химикали също трябва да се пазят от септични системи.
 • Не изхвърляйте отпадъците в сухи или изоставени кладенци.
 • Не отрязвайте корпуса на кладенеца под земната повърхност.
 • Помпайте и проверявайте септичните системи толкова често, колкото се препоръчва от местния здравен отдел.
 • Ултравиолетови (UV) стерилизатори
 • Железни филтри
 • Филтри за утайка и мътност
 • Омекотители на водата
 • Въглеродни филтри (вкус / миризма)
 • Намаляване на хлора
 • Намаляване на хлорамин
 • Кладки без сол
 • Водороден сулфид
 • Арсенови филтри
 • Киселинни неутрализатори
 • Ултрафилтрация
 • Енпресия пионер