Как да заобиколите дросела на гореща точка

Резюме

Trottling Hotspot е често срещана практика от доставчиците на интернет услуги (ISP), за да ограничите скоростта на вашата интернет връзка. Един от начините да определите дали сте прехвърлени е чрез проверка на сметката си за по -високи от обичайните такси за използване на данни. В тази статия ние изследваме сигурността на използването на отворен Wi-Fi гореща точка, докато използваме VPN връзка и дали може да се счита за защитен или не.

Ключови точки

1. Отворените Wi-Fi горещи точки са некриптирани и могат да изложат трафика ви на хакери.
2. Използването на VPN връзка може да криптира трафика ви и да осигури някакво ниво на сигурност.
3. Преди да бъде установена вашата VPN връзка, може да бъде изложена вашите несигурни връзки.
4. Програми като имейл клиенти и клиенти на незабавни съобщения могат да предават данни в Clear, преди VPN да поеме.
5. Passpoint е решение, предлагано от Wi-Fi Alliance за справяне с проблемите на сигурността на отворените горещи точки на Wi-Fi.

Въпроси и отговори

Въпрос: Може ли отворен Wi-Fi гореща точка да се счита за „защитена“, когато се използва VPN връзка?

A: Докато VPN връзка може да криптира вашия трафик и да осигури някакво ниво на сигурност, отворена Wi-Fi гореща точка все още се счита за несигурна. Преди да бъде установен вашият VPN, несигурни връзки като електронни клиенти и клиенти на незабавни съобщения могат да предават данни на Clear, което го прави уязвим за прихващане от хакери.

Въпрос: Какво може да се направи, за да се направи отворена Wi-Fi гореща точка по-сигурна при използване на VPN връзка?

A: За да подобрите сигурността при използване на отворен Wi-Fi гореща точка с VPN връзка, можете да конфигурирате изходяща защитна стена, за да блокирате всички връзки, докато не се установи VPN тунелът. Това гарантира, че не се извършва несигурна комуникация, преди VPN да криптира вашия трафик.

В: Тунелирането на SSH е толкова безопасно, колкото използването на VPN?

A: SSH тунелирането може да осигури сигурна връзка за вашия трафик, подобно на VPN. Ако е правилно настроен и цялата ви комуникация преминава през криптирания канал, SSH тунелирането може да се счита за еднакво безопасно.

Въпрос: Може ли сигурността на VPN връзка да “разтрие” на отворената Wi-Fi гореща точка?

A: Не, сигурността, осигурена от VPN връзка, не се разпростира върху самата отворена Wi-Fi гореща точка. Докато VPN може да създаде по-сигурен канал за вашата комуникация, това не прави общата Wi-Fi връзка защитена. Откритият Wi-Fi гореща точка остава по своята същност несигурен.

В: Защита на VPN защита от държавни участници?

A: Докато VPN може да добави слой за сигурност към вашата комуникация, той не гарантира защита срещу държавни участници или тези със специални ресурси за проникване във вашата сигурност. Важно е да разберете ограниченията на VPN и че той основно защитава вашата комуникация до VPN изходната точка.

В: Какви са някои съображения за настройка на сигурна VPN връзка?

 1. Уверете се, че цялата ви комуникация преминава през криптирания канал, а не само частта, насочена към вътрешната мрежа.
 2. Избягвайте да използвате SSL VPN, освен ако не използвате прикован сертификат, за да избегнете деликатно валидиране на PKI.
 3. Разберете ограниченията на VPN сигурността, включително невъзможността да маскирате факта, че използвате VPN и защитата е ограничена до VPN изходна точка.
 4. Не забравяйте, че VPN не може да гарантира защита срещу държавни участници.

Въпрос: Защо отворената Wi-Fi гореща точка не е защитена през периода, преди да се установи VPN връзка?

A: За да се свържете с отворен Wi-Fi гореща точка, често трябва да се удостоверявате с мрежата с помощта на браузър и да приемате Условия за обслужване. През този период трафикът на браузъра ви все още не преминава през VPN и всички отворени уебсайтове или плъгини могат да предават данни без криптиране, оставяйки го уязвим за прихващане.

Препратки

Източник: Примерна статия


Как да заобиколите дросела на гореща точка

Друг начин да проверите е да разгледате сметката си. Ако видите такси за използване на данни, които са по -високи от обикновено, това’s Друг знак, че вашият интернет доставчик е дрог на връзката ви.

Може ли отворен Wi-Fi гореща точка да се счита за „защитена“, когато се използва VPN връзка?

Има много отворени горещи точки на Wi-Fi, разпръснати от кафенета до летища. Разбрах, че не-словен Wi-Fi оставя трафика неширптиран и следователно е достъпен за четене на хакери. Знам и за атака на човек в средата, при която Wi-Fi горещата точка е злонамерена. Следователно винаги използвам VPN връзка, за да криптирам трафика си, докато използвам отворени Wi-Fi горещи точки, за да избегна тези атаки. Но статията Дори и с VPN, Open Wi-Fi излага потребители заявява, че дори и с VPN връзка, отворен Wi-Fi гореща точка все още е несигурен. В него се посочва:

В този период преди вашия VPN да поеме, какво може да бъде изложено, зависи от това какъв софтуер стартирате. Използвате ли клиент за електронна поща POP3 или IMAP? Ако те проверят автоматично, този трафик е на ясно, за да се видят всички, включително потенциално идентификационните данни за вход. Други програми, като клиент за незабавни съобщения, могат да се опитат да влязат.

Но в същото време статията се чувства като прикрита реклама, завършваща с (какво се чувства) стъпка на продажбите за нещо, наречено Passpoint, за което никога не съм чувал:

Wi-Fi Alliance има решение за този проблем почти на място от години, наречено Passpoint.

Може ли отворен Wi-Fi гореща точка да се счита за сигурна при използване на VPN връзка или никога не трябва да използвате отворени горещи точки?

887 5 5 сребърни значки 10 10 бронзови значки

Попитан 16 февруари 2016 г. в 9:35

3,031 5 5 златни значки 23 23 сребърни значки 30 30 бронзови значки

Статията не казва, че VPN е несигурен за открит WiFi гореща точка. Това казва това преди Установили сте VPN връзка, всички несигурни връзки ще бъдат на открито. Изходяща защитна стена, конфигурирана да блокира всички връзки, докато не се установи VPN тунел, не може да фиксира този отвор.

16 февруари 2016 г. в 12:07

„Какъв фон трябва да дам във въпроса си? Сигурността е много контекстуална тема: заплахите, които се считат за важни във вашата среда, могат да бъдат несъстоятелни при чужди и обратно. . ] За да получите най -полезните отговори, трябва да ни кажете: [. ] “. Вижте нашия център за помощ. Насърчавам ви да редактирате въпроса си, за да изясните: Закрепете за каква цел? Secure не е бинарен въпрос да или не, така че обикновено няма смисъл да се пита дали нещо е сигурно, без да предоставя достатъчно контекст за оценка на вероятните заплахи и какво ниво на защита е необходимо.

17 февруари 2016 г. в 3:08

Използвам SSH за тунелиране на целия си трафик (AWS EC2 Server + Putty). Смятате ли, че е еднакво безопасно, колкото VPN? Бих казал, че е така.

17 февруари 2016 г. в 6:41

Така че това, което те наистина казват, е „Ако използвате VPN, Open WiFi не е защитен, когато не използвате VPN.”

18 февруари 2016 г. в 14:50

Последният въпрос е „Може ли отворен Wi-Fi гореща точка да се счита за сигурна при използване на VPN връзка“ и наистина отговорът е не. Отворената WiFi връзка е по своята същност несигурна и няма начин да я осигурите сигурно. Можете да създадете свой собствен по -защитен канал, като използвате VPN, но тази сигурност не “търкате” на WiFi връзката като цяло и да направят всички други комуникации сигурни.

18 февруари 2016 г. в 15:23

8 отговора 8

Това всъщност е точно типът среда, която VPN са проектирани да работят в: когато не можете да се доверите на локалната мрежа.

Ако се настрои правилно (i.E. Уверете се, че целият трафик преминава през VPN и използвайки сигурна схема за взаимно удостоверяване), той доста добре ще защити вашата връзка.

Това обаче изисква цялата работа да бъде проектирана правилно.

 1. Очевидно е, че вашият VPN трябва да бъде настроен, така че цялата ви комуникация да премине през криптирания канал, а не само частта, която е насочена към вътрешната мрежа зад него (което понякога е случаят с корпоративните защитни стени или ако използвате SSH).
 2. Избягвайте да използвате SSL VPN, освен ако не използвате прикован сертификат за сървъра: ще искате да избегнете да извършвате PKI валидиране на името на хоста на сървъра, тъй като може да бъде доста деликатен.
 3. Understand the limitation: you will not be able to “mask” the fact that you’re using a VPN, you will not mask the volume and pattern of your exchange (which can be to some extent used to identify the type of service you’re using) and your connection will ONLY be secure up to the VPN exit point: everything between that point and the destination server will not be protected by the VPN (although it can also be encrypted on its own).
 4. Няма гаранция срещу държавен участник, който би бил готов да харчи специални ресурси, за да проникне във вашата сигурност.

900 7 7 сребърни значки 9 9 бронзови значки

Отговори на 16 февруари 2016 г. в 10:51

18.6K 3 3 златни значки 62 62 сребърни значки 70 70 бронзови значки

Мисля, че смисълът на статията е, че дори да се свържете с отворената мрежа, трябва да можете да свържете браузър, за да се удостоверите с мрежата, да приемете TOS и може би да регистрирате имейл адрес. Това означава, че поне за трафика на браузъра през този период, не минавате през VPN. Ако прозорецът на браузъра ви има куп сайтове, отворени (или плъгини и т.н.), тогава този трафик също няма да преминава през VPN.

16 февруари 2016 г. в 15:55

Между времето, в което се свързвате с wifi и времето, в което зареждате своя VPN, може да имате предавани данни. Това, което може да бъде изложено през това време, ще зависи от настройката на рутера. За тези с страница за заснемане, някои просто ще издадат пренасочване за целия HTTP трафик и ще пуснат всичко друго. Други могат да предават данни, които не са HTTP. Сохо рутерите, разбира се, просто ще преминат през трафика. Всичко, което не е каране по криптиран канал, е за вземане. Ключът е да се уверите,.

16 февруари 2016 г. в 19:26

За Pre-VPN свързаност, настройките на публичната/частната мрежа могат да помогнат. Можете сериозно да ограничите достъпа, докато сте на „публични“ или неизвестни мрежи. Знам, че Windows обикновено иска да категоризира всяка нова мрежа, към която се свързвате. Ако защитната стена на компютрите е била настроена правилно, тя трябва да блокира всички изходящи връзки в обществена мрежа, с изключение на VPN. Когато VPN е установен, той се превръща в частна мрежа, а останалите приложения могат да се свържат по частната мрежа.

16 февруари 2016 г. в 20:47

Не е предназначен като терен за продажби, но. Използвам mullvad (който увива openvpn). Една от опциите за конфигурация ви позволява да определите, че целият трафик е блокиран, докато приложението е отворено, но VPN не е установено. Докато имам отворено приложението, мога да се свържа с всяка мрежа и да съм сигурен, че няма да изтече данни. Разбира се, това не се предпазва от глупостта (не успява да отвори приложението), но обичам да мога да използвам не-VPN връзки за надеждни мрежи, без да се налага да преконфигурирам.

17 февруари 2016 г. в 23:53

Статията е правилна и в първоначалния период съществува реална заплаха преди да бъде създаден VPN. Това е проблем с пилето и яйцата. В този случай VPN конфигурацията няма значение, тъй като за да установите VPN връзка на първо място, първо трябва да имате интернет връзка. Много/най -отворените интернет точки изискват да се регистрирате с тях, като влезете в секретен код или имейл адрес, или просто приемате условията за услуга. Това изисква не-VPN връзка.

Като цяло това означава отворен браузър, който говори директно с вашата локална мрежа, а не чрез VPN. Когато са започнали, браузърите често повдигат последната страница, на която са отишли, и отново изпращат всякакви параметри. Така че, ако трябва да отворите браузъра си и той трябваше да отвори поредица от страници, които последно посетихте, можете да изтечете информация, ако тези сайтове бяха HTTP, а не HTTPS.

Отговори на 16 февруари 2016 г. в 18:44

Стив Сетер Стив Сетер

21.6K 8 8 златни значки 50 50 сребърни значки 76 76 бронзови значки

Проницателна точка/отговор. Но би било полезно, ако вие също сте говорили малко за най-ефективните начини (по ваша оценка) да се справите с смекчаването на този проблем с принудителния пород. Използване на браузър единствено с цел взаимодействие с тези PRE-VPN страници? Внимателно ограничени промени в конфигурацията само за защитна стена само за VPN? Други средства?

17 февруари 2016 г. в 0:17

Ако приемем, разбира се, че на крайния ни потребител просто въздържане от използване на необезпечен wifi изобщо не е приятна опция.

17 февруари 2016 г. в 0:22

Освен ако не използвате много изкривени уебсайтове, браузърът не трябва да изтича поверителни данни през HTTP.

17 февруари 2016 г. в 3:35

@user1751825 Подаването на URL над HTTP най -определено ще изтече информация. Дали това е “поверително” е въпрос на перспектива. Ами ако някой е хванал политик да отиде на www.Гейпорн.com/Категории/Ейделално/търсене?bigdicks можете да наречете това “извратено”, ако желаете, но въпросът остава.

17 февруари 2016 г. в 14:57

@halfinformed нямам добри отговори на това. Браузърите са изградени да предават информация на уебсайтове и да разчитат на уебсайта, за да осигурят сигурността. Разчитането на потребителите да знаят всички трикове е просто лоша идея.

17 февруари 2016 г. в 22:19

В общи линии, Не, няма да е сигурно.

Може да е най -вече сигурно, ако въпросният горещ момент не е портал за плен, а наистина отворен wifi, а вашата местна защитна стена е конфигурирана да отпадне ВСИЧКО Трафик, който не е VPN трафик, предназначен за вашия VPN сървър (така че нито един трафик не може да протича между вашия компютър и всеки компютър, освен VPN сървър), и вие сте свързвали вашия VPN преди в сигурна среда и сте запазили и ще проверите нейния ключ (както SSH прави, например), вместо да зависи от PKI (като HTTPS прави по подразбиране), вместо да зависи от PKI (като HTTPS прави по подразбиране). И разбира се, ако не сте държавно ниво на интерес, тъй като те могат да извършват атаки на странични канали както на вас, така и на вашия VPN сървър (и вероятно така или иначе да пропуснете VPN или да използвате заден ход) и много други забавни неща. Но Джо Случай вероятно няма да може да открадне банковата ви сметка в този случай, ако вашият софтуер не е бъги.

Обаче (поне тук) повечето такива горещи точки са Портали за плен, което означава, че те не биха позволили да се използват, преди да кликнете поне върху тяхната уеб страница и да приемат Условия за ползване и неща; and that is insecure – not only would you have to make an exception to pass web traffic unencrypted (potentially compromising any windows open in your web browser, profiles sync etc), but your browser would also by definition need to render whatever the captive portal (or any attacker spoofing it) throw at it, making you vulnerable to any browser or plugin bug (of which there are neverending streams). Това е много по -висок риск, особено като летищата и такива са много сладки цели за такива хора.

Но отново, ако сърфирате около случайни сайтове в интернет с JavaScript и Flash активиран, вече сте ангажирани с рискова дейност, така че това може да не увеличи значително риска ви (но отново, може да).

Няма такова нещо като “сигурно”, само “вероятно достатъчно защитен за тази или тази цел“.

Отговори на 17 февруари 2016 г. в 1:46

Matija nalis matija nalis

2,265 13 13 сребърни значки 19 19 бронзови значки

Добавяйки се към вече отличните отговори. За да защитите вашата дейност в WiFi гореща точка с VPN, в момента има две съветвани технологии, OpenVPN и IPSEC. IPSEC отнема повече време, за да бъде конфигуриран правилно, но той се поддържа на първо място от повече устройства.

Винаги използвайте перфектна секретност напред (“PFS = да” Wich е по подразбиране в Libreswan IPSEC) и избягвайте presharedkeys (authby = secret, който не е по подразбиране в Libreswan IPSEC).

Трябва също да се отбележи, че както споменават и другите коментари, целият трафик трябва да премине през VPN. Или да използва техническия срок, VPN не трябва да бъде конфигуриран като разрешаване на разделен тунел.

Сплит тунелиране е концепция за компютърни мрежи, която позволява на мобилен потребител да има достъп до различни домейни за сигурност като обществена мрежа (E.g., Интернет) и локална LAN или WAN едновременно, използвайки същите или различни мрежови връзки.

В същия смисъл е доста важно VPN да отговори и на DNS заявки. За да предотвратите клиенти, които имат твърдо кодирани DNS сървъри, умишлено или чрез други проблеми (включително злонамерен софтуер), VPN трябва да прехваща DNS заявки и да ги насочи към самия VPN (или DNS сървър, доверен от VPN).

iptables -t nat -a prerouting -p udp - -dport 53 -s vnp_network/24 ! -D VPN_DNS -J DNAT -до дестинация VPN_DNS: 53 iptables -t Nat -A prerouting -p tcp - -dport 53 -s vpn_network/24 ! -D VPN_DNS -J DNAT -до дестинация VPN_DNS: 53 

Самата клиентска машина трябва да бъде доста защитена както в актуализации, така и да използва защитна стена, за да издържа на директни атаки.

Що се отнася до няколко коментара за опасностите на преди VPN, OS/X и iOS имат профили, където можете да дефинирате VPN при поискване, e.g. Пакетът не оставя машината, без VPN да се издига нагоре.

Отговори на 16 февруари 2016 г. в 12:46

Rui f ribeiro rui f ribeiro

1,736 9 9 сребърни значки 15 15 бронзови значки

Рисковете от открит wifi

Функциите, които правят цялата точка на безжичните точки за достъп за потребителите, предлагат паралелни хакери нови възможности, като например факта, че не е необходимо удостоверяване за установяване на мрежова връзка. Такива ситуации им дават чудесна възможност наистина безплатен достъп до несигурни устройства в същата мрежа.

Те също са в състояние да стигнат между вас и точката на свързване, конфигурация, която представлява най -голямата заплаха за безплатна WiFi сигурност. Така че вместо да общувате директно с точката за достъп, изпращате информацията си на хакери, които след това ги препредават.

Междувременно хакерите могат да имат достъп до всяка от информацията, която изпращате през интернет: важни имейли, данни за кредитни карти или идентификационни данни за достъп до вашата корпоративна мрежа. След като хакерите разполагат с информацията, те могат по своя възможност да имат достъп до вашите системи от ваше име.

Хакерите също могат да използват WiFi несигурна връзка, за да доставят зловреден софтуер. Ако разрешите споделяне на файлове в мрежа, нападателят може лесно да инсталира заразен софтуер на вашия компютър. Някои гениални хакери дори успяха да хакнат самата точка на свързване, като по този начин успяха да отворят изскачащ прозорец по време на процеса на свързване, за да предложат надграждане на популярен софтуер. Когато потребителят щракне върху прозореца, е инсталиран зловреден софтуер.

Мобилната безжична свързаност става все по -често срещана, трябва да се очаква увеличаване на проблемите със сигурността в интернет и рисковете за публичните WiFi мрежи. Това означава, че трябва да избягвате безплатен wifi и да останете залепени за бюрото си. По -голямата част от пиратите просто ще плячкат на лесни цели. Така че обикновено е достатъчно да вземете някои предпазни мерки, за да запазите информацията си в безопасност.

Използвайте виртуална частна мрежа (VPN)

Необходим е VPN (виртуална частна мрежа), когато имате достъп до вашата корпоративна мрежа чрез необезпечена връзка, като безжична точка за достъп. Дори ако хакер успее да постави в средата на вашата връзка, данните за нея ще бъдат силно криптирани. Тъй като повечето пирати предпочитат лесната плячка, те не смущават открадната информация, изискваща досаден процес.

Използвайте SSL връзки

Въпреки че е малко вероятно да имате VPN връзка, докато разглеждате в интернет като цяло, нищо не ви пречи да добавите ниво на криптиране към вашите комуникации. Активирайте „винаги използвайте HTTPS“ на уебсайтове, които посещавате често, или това ви подтиква да въведете идентификационни данни. Не забравяйте, че пиратите са добре наясно, че потребителите използват едно и също влизане и парола за форуми, тяхната банка или корпоративна мрежа. Изпращане на тези идентификационни данни без криптиране и може да отвори нарушение, в което умен хакер ще има нетърпелив да се втурна. Повечето уеб сайтове, които изискват отваряне на акаунт или въвеждане на данни, предлагат опцията „HTTPS“ в техните настройки.

Деактивирайте споделянето

Когато се свържете с интернет на обществено място, е малко вероятно да искате да споделите нещо. В този случай можете да деактивирате опцията за споделяне в системните предпочитания или контролен панел, в зависимост от вашата операционна система или да оставите Windows да я изключи за вас, като изберете опцията „публично“ първия път, когато се свържете с нова необезпечена мрежа.

Нека безжичната функция е изключена, когато не ви е необходима

Дори и да го направите, не сте активно свързани към мрежа, безжичното оборудване, оборудващо вашия компютър. Създадени са мерки за сигурност за това, за това, че режимът на минимална комуникация не компрометира сигурността на вашите данни. Всички безжични рутери обаче далеч не са идентични и хакерите понякога могат да бъдат находчиви. Ако използвате компютъра си само за работа върху дума или документ на Excel, оставете функционалността на WiFi с деактивиране. Освен това животът на батерията ще бъде още по -дълъг.

Как да заобиколите дросела на гореща точка

Как да заобиколите дросела на гореща точка

Ако търсите да заобиколите дросела на гореща точка, има няколко неща, които можете да направите. Първо, опитайте да се свържете с друг сървър. Ако това не’t работи, можете да опитате да използвате VPN. И накрая, ако всичко друго се провали, можете да опитате да се свържете с вашия интернет доставчик и да ги помолите да повдигнат дросела.

Какво е дроселинг на ISP?

Дросенето е, когато вашият ISP (доставчик на интернет услуги) забавя вашата интернет връзка. Те правят това по различни причини, но най -честото е да запазите честотната лента или защото вие’достигна лимита за вашите данни за месеца. Дроселирането може да бъде разочароващо, особено ако вие’отново в средата на правенето на нещо важно онлайн.

Има няколко начина да разберете дали вашият интернет доставчик е дросел вашата връзка. Първото е да се проведе тест за скорост. Ако скоростите ви са значително по -ниски от това, което вие’Плащане за, тогава’вероятно е вашият интернет доставчик да прехвърля връзката ви. Друг начин да се каже е, ако забележите, че определени дейности са по -бавни от други. Например, ако стрийминг видеото е наред, но изтеглянето на файлове е бавно, това’s Друг признак на дроселинг.

Ако смятате,. Първото е да опитате да използвате друг интернет доставчик. Ако това’не е възможно или ако вие’Вече използвате най -добрия доставчик във вашия район, можете да опитате да използвате VPN (виртуална частна мрежа). VPN криптира вашия трафик и го насочва през сървър на различно място, което може да помогне за заобикаляне на дросела.

Защо интернет доставчиците газират вашия интернет?

Има няколко причини, поради които вашият интернет доставчик може да гали интернет. Една от причините е, че те искат да управляват трафика в своята мрежа. Това означава, че те могат да приоритизират определени видове трафик, като стрийминг на видео или игри, и да забавят други видове трафик, като споделяне на файлове или изтегляния на партньорски до перо.

Друга причина, поради която интернет дроселите в интернет е да спестите пари от разходите за инфраструктура. Забавяйки някои видове трафик, те могат да намалят честотната лента, която им е необходима, за да осигурят своите клиенти.

И накрая, някои от интернет доставчиците газят в интернет, защото вярват, че това ще помогне за намаляване на задръстванията в тяхната мрежа. Когато има по -малко задръствания, всички’s скоростите на интернет ще бъдат по -бързи.

Така че това са няколко причини, поради които вашият интернет доставчик може да прехвърли интернет. Но’е важно да запомните, че не всички интернет доставчици правят това. И дори ако вашият интернет доставчик е дросел в интернет, има начини да го заобиколите.

Мрежови задръствания:

Повечето от интернет доставчиците газят в интернет, за да предотвратят изтощението на IPv4 и задръстванията в мрежата. Просто казано, потребителите, които разчитат на един и същ IP адрес, опит с ниска скорост. Плюс това, те могат’T отворете портовете и изтеглете големи файлове в интернет.

Изтегляне на P2P файлове:

Ако изтегляте 4K филми от различни платформи, ISP могат да проследяват вашия IP адрес и да започнат да прехвърлят интернет. Можете също така да ви хванат и да имате своя IP черен списък, ако изтегляте филми или телевизионни предавания от незаконни уебсайтове безплатно.

Как да заобиколите дросела на гореща точка - purevpn

Как да заобиколите дросела на горещата точка:

ISP дрогът може да бъде досадно, но има начини да се заобиколи около него. С малко усилия можете да поддържате високите скорости на интернет и да избягвате разочароващи забавяния.

Опитайте да се свържете с друг сървър:

Ако текущият ви сървър се прехвърля, опитайте да се свържете с друг. Това може да помогне за заобикаляне на дросела и подобряване на скоростта на връзката ви.

Използвайте VPN:

Ако ти’Опитвам. VPN може да помогне за заобикаляне на дросела чрез криптиране на вашите данни, така че вашият оператор да може’не виждам какво си’Прави се с него. Това означава, че могат’T Дръснете скоростите си въз основа на това, което те мислят’правим.

За да започнете, вие’ще трябва да избера VPN. Има много налични. Веднъж ти’направи това, изтеглете и инсталирайте приложението на вашето устройство. След това отворете приложението и се свържете със сървър. Веднъж ти’отново се свържете, опитайте отново да използвате мобилния си горещ момент. Трябва да откриете, че скоростите ви са много по -добри.

Порт пренасочване на добавка:

Както знаете, повечето интернет доставчици газят интернет, което може да ви накара да се борите да отворите портове на рутери. ISP изпълняват CGNAT или NAT на своите рутери, за да спрат потребителите от пренасочване на порта и да запазят IPv4 адресите. Въпреки това, там’все още е начин за придвижване на рутер, използвайки purevpn’S Порт Препращане на добавка. Можете да пренасочите маршрутизаторите с подобрено криптиране, за да изтеглите P2P файлове, да предавате висококачествени видеоклипове или да се свържете със сървъри за игри.

Разделяне на тунели:

Премиум VPN предлага разделено тунелиране, за да се скрие специфичен интернет трафик от интернет доставчици и агенции за наблюдение. Най -добрата част е, че интернет доставчиците могат’не те откривам’Покриване на трафика, дори ако използвате съществуващ IP адрес. Например, можете да изберете да използвате разделен тунел за платформа като Netflix, докато други услуги и платформи не са скрити от интернет доставчиците.

IKS (Интернет убийство):

Ако изтегляте P2P файлове (игри, филми или телевизионни предавания) всеки друг ден, интернет доставчиците ще прехвърлят интернет, без зададени въпроси. Можете обаче да използвате VPN с функция на IKS, която изключва вашето устройство веднага щом интернет спре да работи за защита на вашия IP адрес. Интернет доставчиците могат да бъдат включени в черния списък на вашия IP адрес и да подобрят дроселирането, ако ви хванат често да изтегляте големи файлове; Тук функцията IKS може да ви даде помощна ръка.

Високоскоростни сървъри:

Високоскоростните VPN сървъри са най-подходящи за стрийминг видеоклипове, игри и изтегляне на големи файлове. Ако искате най-доброто възможно VPN изживяване, трябва да се свържете с високоскоростен VPN сървър. Може да се наложи да платите повече за високоскоростен VPN сървър, но ще си струва за подобрената производителност.

Свържете се с вашия интернет доставчик:

Ако ти’Все още имате проблеми, след като се опитате да се свържете с друг сървър и да използвате VPN, можете да опитате да се свържете с вашия интернет доставчик и да ги помолите да повдигнат дросела. Понякога интернет доставчиците ще прехвърлят определени видове трафик (като видео стрийминг или игри) през пиковите времена, за да управляват мрежата си. Ако случаят е такъв, те може да са готови да вдигнат газта по време на пиково време.

Следването на тези стъпки трябва да помогне за заобикаляне на газта на гореща точка и да подобри скоростта на връзката ви.

Как да проверите дали сте прехвърлени или не:

Ако смятате, че може да се потушите, можете да направите няколко неща, за да го предотвратите.

Първо, опитайте да отворите уеб браузър и да посетите уебсайт като Speedtest.нета. Ако скоростите ви са значително по -ниски от това, което вие’Плащането за това’е добра индикация, че вие’да се прехвърля.

Друг начин да проверите е да разгледате сметката си. Ако видите такси за използване на данни, които са по -високи от обикновено, това’s Друг знак, че вашият интернет доставчик е дрог на връзката ви.

Ако ви подозирате’да се прехвърляте, най -доброто нещо е да се свържете с вашия интернет доставчик и да ги попитате за това. Те трябва да могат да ви кажат дали те’Повторете връзката си и, ако да, защо.

ЧЗВ’с

Защо скоростта на гореща точка е толкова бавна?

Може да има няколко причини, поради които скоростта на мобилна гореща точка е бавна, включително задръствания в мрежата, ограничен план за данни, слаб сигнал, разстояние от клетъчната кула, препятствия, брой свързани устройства, по-стари или от по-нисък клас и проблеми със софтуера или фърмуера.

Ще спре ли VPN Hotspot Truttling?

VPN може да помогне за намаляване на риска от газ на гореща точка в различни случаи. VPNS криптира вашия интернет трафик, което прави по -трудно за вашия доставчик на услуги да наблюдава и прехвърля специфични видове използване на данни, като стрийминг видео. Криптирайки вашите данни, VPN също може да ви помогне да заобиколите всички ограничения или дроселиране, които могат да бъдат налице на вашия доставчик на услуги’s мрежа.

Заключение:

Дросенето може да бъде важен проблем за хората, които искат да извлекат максимума от интернет услугата си. Обобляването на дросела може да бъде сложно, но използването на VPN е един от начините да се гарантира, че вашият интернет доставчик е’t забавяне на вашата интернет връзка. Ако ти’да се интересувате дали вие’да бъдем прехвърлени, ние’Получих удобно ръководство за това как да проверите. Били ли сте някога да се справяте с дроселинг? Уведомете ни в коментарите!

6 февруари 2023 г

PureVPN е водещ доставчик на VPN услуги, който се отличава с предоставянето на лесни решения за онлайн поверителност и сигурност. С 6500+ сървъра в 78+ страни, той помага на потребителите и бизнеса да запазят онлайн идентичността си онлайн.

Присъединете се към 600k+ абонати за бюлетин

Топ 10 приложения DeepFake и защо те могат да бъдат опасни

Топ 10 приложения DeepFake и защо те могат да бъдат опасни

Публикувано на 12 май 2023 г

15 най -добри уебсайтове за тъмни уеб сами, които трябва да проучите през 2023 г

15 най -добри уебсайтове за тъмни уеб сами, които трябва да проучите през 2023 г

Публикувано на 12 май 2023 г

10 най -безпристрастни източници на новини през 2023 г

10 най -безпристрастни източници на новини през 2023 г

Публикувано на 11 май 2023 г

Присъединете се към 3 милиона+ потребители, за да приемат свободата на интернет

Регистрация за PureVPN, за да получите пълна онлайн сигурност и поверителност със скрит IP адрес и криптиран интернет трафик.

 • Mac Vpn
 • Windows VPN
 • Linux Vpn
 • iPhone VPN
 • Huawei Vpn
 • Android VPN
 • VPN хромирано разширение
 • VPN Firefox Extension
 • VPN разширение на ръба
 • Android TV VPN
 • Firestick TV VPN
 • Специален IP VPN
 • Пренасочване на пристанища
 • Какво е моят IP
 • Тест за изтичане на DNS
 • Тест за изтичане на IPv6
 • Тест за изтичане на webrtc
 • Помощен център
 • VPN ръководства за настройка
 • Свържете се с нас
 • VPN партньорска програма
 • Отстъпка за студент
 • #Cancelhate
 • Puredome
 • Разработчици (API)
 • White Label Vpn
 • Програма на VPN за препродажба

google_store

app_store

© 2007 – 2023 PureVPN Всички права запазени PureVPN, Марка на GZ Systems Limited Intershore Chambers P.O Каре 4342, Road Town, Tortola, Британски Вирджински острови

Регистрация на компанията №: 2039934

 • Политика за поверителност
 • Политика за възстановяване
 • Партньорска политика
 • Условия за използване
 • Sitemap

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да ви осигурим най -подходящото преживяване, като помним вашите предпочитания и повтаряме посещения. Чрез щракване “Приемам всичко”, Вие се съгласявате с използването на всички бисквитки. Можете обаче да посетите „Настройки на бисквитките“, за да предоставите контролирано съгласие.

Управление на съгласието

Преглед на поверителността

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри опита си, докато се движите през уебсайта. От тях бисквитките, които се категоризират при необходимост, се съхраняват във вашия браузър, тъй като са от съществено значение за работата на основните функции на уебсайта. Използваме и бисквитки на трети страни, които ни помагат да анализираме и разберем как използвате този уебсайт. Тези бисквитки ще се съхраняват във вашия браузър само с вашето съгласие. Вие също имате възможност да се откажете от тези бисквитки. Но да се откажете от някои от тези бисквитки може да повлияе на вашето преживяване на сърфиране.

Винаги активиран

Необходимите бисквитки са абсолютно от съществено значение, за да може уебсайтът да функционира правилно. Тези бисквитки осигуряват основни функции и функции за сигурност на уебсайта, анонимно.

Бисквитка Продължителност Описание
__stripe_mid Една година Тази бисквитка е зададена от шлюза за плащане на Stripe. Тази бисквитка се използва за активиране на плащане на уебсайта, без да се съхранява информация за патент на сървър.
__stripe_sid 30 минути Тази бисквитка е зададена от шлюза за плащане на Stripe. Тази бисквитка се използва за активиране на плащане на уебсайта, без да се съхранява информация за патент на сървър.
Афилиален идентификатор 3 месеца Партньорска бисквитка
Cookielawinfo-Checbox-Analytics 11 месеца Тази бисквитка е зададена от плъгин за съгласие на бисквитки GDPR. Бисквитката се използва за съхраняване на потребителското съгласие за бисквитките в категорията „Аналитика“.
Cookielawinfo-Cecbox-функционален 11 месеца Бисквитката е зададена от съгласието на бисквитките на GDPR за записване на съгласието на потребителя за бисквитките в категорията „Функционална“.
Cookielawinfo-Checbox-други 11 месеца Тази бисквитка е зададена от плъгин за съгласие на бисквитки GDPR. Бисквитката се използва за съхраняване на потребителското съгласие за бисквитките в категорията “други.
Cookielawinfo-Checkbox-Necessary 11 месеца Тази бисквитка е зададена от плъгин за съгласие на бисквитки GDPR. Бисквитките се използват за съхраняване на потребителското съгласие за бисквитките в категорията „Необходимо“.
Cookielawinfo-Checkbox-Performance 11 месеца Тази бисквитка е зададена от плъгин за съгласие на бисквитки GDPR. Бисквитката се използва за съхраняване на потребителското съгласие за бисквитките в категорията „Производителност“.
Данни 1 3 месеца
Данни 2 3 месеца Данни 2
Jsessionid сесия Използва се от сайтове, написани на JSP. Бисквитки за сесиране на платформата с общо предназначение, които се използват за поддържане на състоянието на потребителите в рамките на заявките на страницата.
Phpsessid сесия Тази бисквитка е родом от PHP приложения. Бисквитката се използва за съхраняване и идентифициране на уникалния идентификационен номер на сесията на потребителите с цел управление на потребителската сесия на уебсайта. Бисквитката е бисквитки за сесия и се изтрива, когато всички прозорци на браузъра са затворени.
woocommerce_cart_hash сесия Тази бисквитка е зададена от WooCommerce. Бисквитката помага на WooCommerce да определи кога съдържанието/данните се променя.
Xsrf-token сесия Бисквитката е зададена от платформата за изграждане на уебсайтове на Wix на уебсайта на Wix. Бисквитката се използва за целите на сигурността.

функционални

Функционалните бисквитки помагат за изпълнение на определени функционалности като споделяне на съдържанието на уебсайта на платформи за социални медии, събиране на обратна връзка и други функции на трети страни.

Бисквитка Продължителност Описание
__lc_cid 2 години Това е основна бисквитка, за да функционира правилно полето за чат на уебсайта.
__lc_cst 2 години Тази бисквитка се използва за уебсайта на кутията за чат на живо, за да функционира правилно.
__lc2_cid 2 години Тази бисквитка се използва за активиране на функцията за чат-кутия на живо на живо. Използва се за повторно свързване на клиента с последния агент, с който клиентът е разговарял.
__lc2_cst 2 години Тази бисквитка е необходима, за да активира уебсайта на функцията за чат на живо на живо. Използва се за разграничаване на различни потребители, използвайки чат на живо в различно време, което е да се свърже отново последния агент, с когото клиентът е разговарял.
__oauth_redirect_detector Тази бисквитка се използва за разпознаване на посетителите, използващи чат на живо в различно време, за да оптимизира функционалността на чат-кутия.
Афилиален идентификатор 3 месеца Партньорска бисквитка
Данни 1 3 месеца
Данни 2 3 месеца Данни 2
pll_language Една година Тази бисквитка е зададена от Polylang Plugin за уебсайтове с захранване на WordPress. Бисквитката съхранява езиковия код на последната разгледана страница.

производителност

Бисквитките за производителност се използват за разбиране и анализ на ключовите индекси на ефективността на уебсайта, които помагат за предоставянето на по -добро потребителско изживяване за посетителите.

Аналитичните бисквитки се използват, за да се разбере как посетителите взаимодействат с уебсайта. Тези бисквитки помагат да се предоставят информация за показателите Броят на посетителите, процента на отпадане, източника на трафик и т.н.

Бисквитка Продължителност Описание
_ga 2 години Тази бисквитка е инсталирана от Google Analytics. Бисквитката се използва за изчисляване на посетители, сесия, данни за кампанията и проследяване на използването на сайта за отчета за анализи на сайта. Бисквитките съхраняват информацията анонимно и присвояват произволно генериран номер за идентифициране на уникални посетители.
_ga_j2rwqbt0p2 2 години Тази бисквитка е инсталирана от Google Analytics.
_gat_gtag_ua_12584548_1 1 минута Тази бисквитка е зададена от Google и се използва за разграничаване на потребителите.
_gat_ua-12584548-1 1 минута Това е бисквитка тип тип, зададена от Google Analytics, където елементът на модела на името съдържа уникалния номер на самоличност на акаунта или уебсайта, към който се отнася. Изглежда, че това е вариация на бисквитката _GAT, която се използва за ограничаване на количеството данни, записани от уебсайтовете с голям обем на трафика.
_gcl_au 3 месеца Тази бисквитка се използва от Google Analytics за разбиране на взаимодействието на потребителите с уебсайта.
_gid 1 ден Тази бисквитка е инсталирана от Google Analytics. Бисквитката се използва за съхраняване на информация за това как посетителите използват уебсайт и помагат за създаването на доклад за анализи за това как се справя уебсайтът. Събраните данни, включително броя на посетителите, източника, откъдето са дошли, и страниците, които са били в анонимна форма.
_hjabsolutesessionInprogress 30 минути Няма налично описание.
_hjfirsteseen 30 минути Това е зададено от hotjar за идентифициране на нов потребител’s Първа сесия. Той съхранява истинска/невярна стойност, което показва дали това е първият път, когато Hotjar видя този потребител. Използва се чрез запис на филтри за идентифициране на нови потребителски сесии.
_hjid Една година Тази бисквитка е зададена от hotjar. Тази бисквитка е зададена, когато клиентът за първи път се приземи на страница със скрипта Hotjar. Използва се за продължаване на случайния потребителски идентификатор, уникален за този сайт в браузъра. Това гарантира, че поведението при последващи посещения на същия сайт ще бъде приписано на един и същ потребителски идентификатор.
_hjincludedInpageViewSample 2 минути Няма налично описание.
_hjincludedInsessionsamesample 2 минути Няма налично описание.
_hjtldtest сесия Няма налично описание.
Papvisitorid Една година Тази бисквитка е зададена от Post Affiliate Pro.Тази бисквитка се използва за съхраняване на идентификационния номер на посетителите, което помага за проследяване на филиала.

Реклама

Рекламните бисквитки се използват за предоставяне на посетители подходящи реклами и маркетингови кампании. Тези бисквитки проследяват посетители в уебсайтове и събират информация за предоставяне на персонализирани реклами.

Бисквитка Продължителност Описание
_fbp 3 месеца Тази бисквитка е зададена от Facebook за доставка на реклама, когато са във Facebook или цифрова платформа, захранвана от реклама във Facebook, след като посети този уебсайт.
fr 3 месеца Бисквитката е зададена от Facebook, за да покаже съответните реклами на потребителите и да измерва и подобри рекламите. Бисквитката също проследява поведението на потребителя в мрежата на сайтове, които имат Facebook Pixel или Facebook Social Plugin.
Ide 1 година 24 дни Използва се от Google DoubleClick и съхранява информация за това как потребителят използва уебсайта и всяка друга реклама, преди да посети уебсайта. Това се използва за представяне на потребители на реклами, които са от значение за тях според потребителския профил.
Nid 6 месеца Тази бисквитка се използва за профил въз основа на интереса на потребителя и показва персонализирани реклами към потребителите.
test_cookie 15 минути Тази бисквитка е зададена от DoubleClick.нета. Целта на бисквитката е да определи дали браузърът на потребителя поддържа бисквитки.
Посетител_info1_live 5 месеца 27 дни Тази бисквитка е зададена от YouTube. Използва се за проследяване на информацията на вградените видеоклипове в YouTube на уебсайт.
Ysc сесия Тези бисквитки са зададени от YouTube и се използват за проследяване на изгледите на вградени видеоклипове.

Други без категоризирани бисквитки са тези, които се анализират и все още не са класифицирани в категория.

Бисквитка Продължителност Описание
_app_session 1 месец Няма налично описание.
_dc_gtm_ua-12584548-1 1 минута няма описание
_gfpc сесия Няма налично описание.
71cfb2288d832330cf35a9f9060f8d69 сесия няма описание
cli_bypass 3 месеца няма описание
Съгласие 16 години 6 месеца 13 дни 18 часа няма описание
GTM-сесия-старт 2 часа Няма налично описание.
изокод 1 месец Няма налично описание.
L-K26WU 1 ден няма описание
L-kvha4 1 ден няма описание
m 2 години Няма налично описание.
Newvisitorid 3 месеца няма описание
собственик_token 1 ден Няма налично описание.
PP-K26WU Един час няма описание
Pp-kvha4 Един час няма описание
RL-K26WU 1 ден няма описание
Rl-kvha4 1 ден няма описание
Wisepops 2 години Няма налично описание.
wisepops_session сесия Няма налично описание.
wisepops_visits 2 години Няма налично описание.
woocommerce_items_in_cart сесия Няма налично описание.
WP_WOOCOMMERCE_SESSION_1B44BA63FBC929B5C862FC58A81DBB22 2 дни няма описание
YT-ремотирани устройства никога Няма налично описание.
YT-Remote-Device-ID никога Няма налично описание.

Мога’T Свържете се с VPN, когато използвате мобилна гореща точка? Топ 10 съвета, които да опитате

Има много доклади онлайн от хора, които не могат да се свържат с своя VPN, когато използват мобилна гореща точка. Според нашите изследвания хората обикновено имат проблеми с горещи точки, създадени на устройства за iPhone. И достатъчно сигурно, самите Apple са признали подобни проблеми с личните горещи точки на iOS 13.

Сега има потенциално милиони хардуерни и софтуерни комбинации, които биха могли да причинят проблеми с връзката. Като такива, ще се съсредоточим върху по -широки решения, вместо да се опитваме да определим точното приложение, което създава неприятности от вашия край. Чувствайте се свободни да ни застреляте коментар с вашите точни спецификации в статията – все пак – ще направим всичко възможно, за да ви помогнем.

Преди да влезем в по- „техническите“ решения, нека да преминем през изпитаните и истински методи за решаване на проблеми с връзката. О, и ако можете, опитайте се да проверите дали вашият VPN работи правилно на Wi-Fi или кабелна връзка, преди да продължите напред. Това ще стеснява кои проблеми в момента се отразяват на вашата мобилна гореща точка.

#1 Актуализирайте ОС на вашите устройства

Както бе споменато в началото на тази статия, много хора са имали общи проблеми, които управляват лични горещи точки на iOS 13. Преди да започнете да обвинявате вашия VPN доставчик, опитайте да актуализирате iOS до най -новата версия и вижте дали това определя проблема. Не сме виждали съобщения за подобни проблеми, случващи се на Android или други мобилни OSS, но актуализирайте системата си независимо.

Същото важи и за Windows, MacOS и всяка друга операционна система, инсталирана на устройството (ите), които използвате, за да се свържете с горещата точка. Ако все още използвате неподдържана операционна система (като Windows 7), може да се окаже, че вашият VPN доставчик не е тествал приложението им в ОС. В този случай може да е време да надстроите или преминете към друг VPN доставчик, който все още поддържа стари операционни системи.

#2 Актуализирайте приложението си VPN

Като алтернатива може просто да използвате остаряла версия на вашия VPN клиент. VPN приложенията обикновено ви уведомяват, когато са налични актуализации, така че не пропускайте тези. Опитайте да изтеглите и преинсталирате VPN и от уебсайта на доставчика, само за да сте сигурни.

#3 Свържете се с различен VPN сървър

VPN сървърът, към който обикновено се свързвате (или мрежов възел, водещ към него) може да изпитва технически затруднения. Опитайте да се свържете с различен регион, за предпочитане по -далеч от този, на който сте в момента. Да речем, VPN сървър на Обединеното кралство срещу един базиран в САЩ.

#4 Рестартирайте устройството с гореща точка

„Опитахте ли да го изключите и отново?” – Този въпрос може да е постигнал състоянието на мема от късно, но понякога мобилното ви устройство просто се нуждае от добър стар рестарт, за да накара нещата да работят отново. Ето как да го направите на iOS и Android.

 • Apple има няколко ръководства за това как да рестартирате вашия iPhone, независимо от модела.
 • Повечето устройства с Android могат да бъдат рестартирани чрез Задържане на бутона за заключване и докосване на “Рестартирам“Опция, когато е подканена.

#5 Нулирайте мрежовите настройки на вашето устройство с гореща точка

Мрежовите настройки на вашата мобилна гореща точка могат да пречат на способността на вашето устройство да се свързва с VPN. Ето как да нулирате мрежовите си настройки:

 • На iOS се насочете към Настройки. Натисни Общ >Нулиране >Нулиране на настройките на мрежата. Вместо това използвайте USB или Bluetooth гореща точка? Вижте тези други процедури на уебсайта на Apple.
 • На Android, отидете на Настройки. След това превъртете надолу и докоснете Общо управление. Докоснете Нулиране >Нулиране на настройките на мрежата и потвърдете избора си.

#6 Променете настройките на вашите DNS

Ако вашата мрежова връзка работи добре на вашата мобилна гореща точка без VPN активен, проблемът може да се крие със сървърите на системата за име на домейни (DNS). DNS има задачата да превежда имена на уебсайтове, които въвеждате във вашия браузър (като Google.com) в IP адрес, който може да се чете от сървър. Мислете за това като за търсене на име в списъка си с контакти и телефонът ви автоматично дърпа телефонния номер, без да се налага да го запомните.

Сега VPN доставчиците обикновено изпълняват свои собствени DNS сървъри, за да предотвратят четенето на вашия ISP да четат вашите DNS заявки и да запазят раздели на навиците ви за сърфиране. Всички проблеми с тяхната DNS Resolver могат да накарат вашата мрежа да се появи “надолу”, когато използвате VPN.

Ето няколко ръководства за това как да промените вашия DNS сървър в повечето основни операционни системи. Препоръчваме услугите на Opendns или Cloudflare, така че вашите DNS данни да не се събират от Google. Те вероятно имат достатъчно от вашите данни, както са.

#7 Проверете настройките на вашата защитна стена

Настройките на защитната стена на вашето устройство може да ви попречат да се свържете с VPN, когато използвате мобилен горещ момент. Ето полезно ръководство за деактивиране на защитната стена по подразбиране в Windows – направете го и вижте дали проблемът продължава. Ако използвате защитна стена на трети страни (като Bitdefender, Avast и т.н.), консултирайте се с уебсайта на вашия доставчик как да го изключите.

#8 Превключете към различен VPN протокол

Тук навлизаме в наследена софтуерна територия, но може и да я покрием, докато сме в него. Някои потребители (тук и тук) се оплакват от това, че техните VPN не се изпълняват на iOS 10, докато използват L2TP/IPSEC протокола. Изглежда, че това се е случило веднага след като Apple спря да поддържа несигурния PPTP протокол на техните устройства – обаче как са свързани проблемите, остава загадка.

Ако по някаква причина не искате да надстроите от iOS 10 до по -късна версия, помислете да използвате различен VPN протокол. Можете лесно да промените протокола от настройките на вашия VPN клиент. Препоръчваме да използвате OpenVPN за момента (или Wireguard, след като скоро излезе от бета си на Windows, MacOS, Android и iOS).

#9 Ядрената опция: Нулиране на фабричните настройки

Това е решение за последно курорт, в случай че всичко останало се е провалило досега. Прясно нулиране на Hotspot устройство трябва да е ясно от всички приложения или актуализации на фърмуера, които биха могли да ви попречат да се свържете с VPN, когато използвате мобилна гореща точка. Ето как да го направя (Не забравяйте да създадете резервно копие на вашите данни):

 • Имаме ръководство за това как да фабрично нулирате вашия iPhone тук на нашия уебсайт. Три различни метода, не е необходим парола. Apple също има такъв.
 • Google любезно е предоставил инструкции как да възстановите и вашето устройство с Android.

#10 Все още не може да се свърже с VPN при използване на мобилна гореща точка? Опитайте различен VPN

Ако нищо друго не е работило, може просто да се наложи да намалите загубите си и да отидете с друг доставчик. Препоръчваме да използвате ExpressVPN просто поради дългия им опит да бъдат надежден VPN доставчик, както и полезната им 24/7 поддръжка на клиенти, която може да ви помогне, когато случайният брой се появи изскача.

В противен случай, не се колебайте да разгледате нашия списък с най -добрите VPN за 2021 г. Независимо дали става въпрос за сигурност, стрийминг или просто удовлетворяване на услугата на разумна цена, тези доставчици имат какво да предложат.

Диагноза: Блокиране на щит за гореща точка

Клавиши

Въвеждане на нашата уникална технология против уплътняване, която позволява на ICENI да блокира VPN SHIELD HOTSPOT.

Преглед

Училищата се изискват от закона да имат онлайн системи за безопасност, за да защитят своите ученици. Блокирането на порнография е най -очевидното нещо, но в наши дни има много други изисквания. Например, маркиране относно поведението, за да се позволи ранна намеса, когато става въпрос за тормоз, самонараняване, радикализация и т.н.

Въпреки че има законна употреба за виртуални частни мрежи (VPN), те могат да позволят на онлайн системата за безопасност на училището да бъде заобиколена и следователно не е подходящо те да се използват в училищните мрежи. Освен че инсталирането на филтри, училищата трябва да гарантират, че персоналът и учениците са наясно, че VPN софтуерът е забранен. Това обикновено се осъществява, като се гарантира, че потребителите подписват приемлива политика за използване (AUP) с ясни санкции за всякакви нарушения. Важно е също така училищата да обсъждат своите AUP с потребителите и да дисциплинират потребителите, които се намират в нарушение на него, а не просто е лист хартия, който е подписан и след това се забрави.

Докато никоя система за филтриране не може да се надява да блокира всички VPN, за нас е важно да направим всичко възможно, за да помогнем на училищата да наложат своя AUP, които постигаме чрез комбинация от блокиране и отчитане.

Приложението на Hotspot Shield VPN, разработено от Anchorfree, наскоро се превърна в тема, която се притеснява, тъй като прави всичко възможно да прикрие трафика си и да избегне откриването на откриване. Това затруднява системните администратори да гарантират, че потребителите са адекватно защитени от системите на училището. Тази статия обсъжда техническите подробности за това как SHIED Shield се опитва да избегне откриването.

Анализ

Когато приложението инициира връзка, виждаме следния трафик:

 • Клиентът прави DNS търсене за доста безобиден изглеждащ домейн, като Easternarmenia.нас. Това произвежда IP адреса на един от сървърите за екрани за гореща точка, за да се свърже клиентът.
 • Клиентът се свързва към сървъра на Shield Shield и изпраща TLS клиентско ръкостискане с индикация за име на сървъра (SNI), зададено на името на общ уеб сайт, като Wikipedia.com, paypal.com и т.н.
 • Сървърът връща сървър на ръкостискане, което съдържа това, което изглежда е валиден сертификат за домейна, с който SNI на клиента предвиди, че той се свързва.
 • Ключовете за обмен на клиенти и сървър.
 • Започва двупосочен криптиран поток от данни, носещ трафика на VPN.

Ако има прокси за ICENI, извършващ активно прихващане на HTTPS за трафика, сървърът не успява успешно да договори TLS сесия с прокси и клиентът изпуска връзката веднага щом проксито представя своя подправен TLS сертификат. След такъв провал клиентът се опитва отново, но с различна индикация за име на сървъра. За съжаление, тъй като някакъв софтуер е несъвместим с HTTPS прихващане, ICENI трябва да избягва прихващането на някои домейни и в крайна сметка Shotspot Shield опитва с неподвижен домейн и успешно се свързва. Тъй като сертификатите, които се използват.

Можете да направите двойно по -голямо от предложението, че сървърът на Shotspot Shield представя валиден сертификат за фалшив домейн. Със сигурност е възможно това да го направи, със сътрудничеството на клиента.

Теория

Въпреки че не сме разчленявали клиента с достатъчно подробности, за да докажем как представя очевидно валидни TLS сертификати за сървъри на трети страни, имаме разумна теория:

Вярваме, че редица TLS сесии са договорени с истински сървъри на трети страни и записания трафик. Когато клиентът се свърже с сървъра на Shotspot Shield, той избира една от тези сесии на случаен принцип и изпраща записания TLS клиентско ръкостискане на сървъра. След получаване на ръкостискането, сървърът го използва, за да идентифицира коя записана сесия клиентът е избрал и изпраща подходящото записано ръкостискане на сървъра, който включва валидния сертификат на трета страна. Клиентът и сървърът изпращат записаните си ключови съобщения за обмен.

В реална сесия на TLS данните, които следват обмяната на ключове. Въпреки това, външен наблюдател не може да провери дали данните са криптирани с договорените ключове, така че криптираният трафик може да бъде всичко. Hotspot Shield може да забрави за клавишите, които са обменяни в записаните данни и криптират данни, използвайки различни клавиши.

Струва си да се отбележи, че възпроизведените данни не са идентични всеки път, когато се опитват да се свържат, което ни кара да вярваме, че има голям брой записани сесии, от които да избираме от.

Всъщност би било възможно да се извърши подобна атака без записани данни:

Клиентът на Shotspot Shield може да осъществи връзка със сървърите на Shotspot Shield и да изпрати легитимно ръкостискане на клиента на TLS. След това сървърът на Hotspot Shield може да се свърже със система на трети страни, като Wikipedia, и да действа като реле, докато клиентът договаря истинска TLS сесия с Wikipedia. След като се извърши размяната на ключове, връзката между сървъра на екрана Hotspot и Wikipedia може да бъде отпаднала и след това да се поеме за обмен на VPN трафик с клиента.

Подозираме обаче, че този последен метод не се използва: изглежда, че клиентите на TLS не могат да договарят сесии със сървърите на Shotspot Shield и активно използването на сървъри на трети страни без разрешение може да причини правни проблеми на Anchorfree.

Откриване и блокиране

Тъй. Въпреки това, ние разработихме сложна технология против уплътняване и идентифицирахме някои модели в поведението на Hotspot Shield. Този близнак подход позволява на ICENI както да блокира връзките на екраните с гореща точка в реално време, така и да изгради база данни от сървърите на Shotspot Shield, които могат да бъдат блокирани от нашите Анонимни / прокси категория.

След успешното бета тестване от избрани училища, технологията за борба с уплътняването беше пусната на всички клиенти на Iceni WebProxy във вторник 4 април 2017 г.

Opendium предоставя водещи в сектор решения за филтриране и мониторинг на интернет, които дават възможност на училищата и колежите да прилагат наистина ефективна стратегия за защита. За повече информация или да резервирате демонстрация, моля посетете Opendium.com/демонстрация