Windows 10 идва ли с антивирус?

Антивирусният софтуер може да ви предпази само от известен зловреден софтуер. Когато файл се сравнява с базата данни за зловреден софтуер, компютърът търси прилики и маркира файла като зловреден софтуер, като го карантират. Програмата може също да намери файлове, които наподобяват тези в своята база данни, но не може да намери нови вируси. Windows Defender, който се предлага с Windows 10, е добро антивирусно приложение. Може да ви предпази срещу неволно изтегляне на злонамерен софтуер и някои URL адреси, които бихте могли да щракнете.

Защо можете да спрете да плащате за антивирусен софтуер

Сигурността на Windows на Microsoft (предишен Windows Defender) вече е наравно с платени решения като McAfee и Norton.

От Марк Хачман

PCWorld 24 септември 2019 3:30 ч. PDT

AV Сравнения Антимал софтуер резюме

Там го казахме: ти не’вече не трябва да плащате за антивирусен софтуер. Microsoft’S Windows Defender, безплатна услуга, която’S Вграден точно в Windows 10, сега е толкова добър, колкото платените решения за антивирус/антимал софтуер, които събират парите ви от години.

Много потребители на PC са свикнали да плащат за антивирусен софтуер по две причини: добри, безплатни алтернативи бяха оскъдни, а Microsoft предлага минимална защита чрез Windows, като прехвърли категорията до Norton, Kaspersky и множество други доставчици на трети страни. Windows’ Първите усилия за антимал софтуер бяха толкова ненормални, че тестовите агенции като AV-Comparative.org и av-тест.org използва защитник като основна линия (i.E., боклуци) ниво на изпълнение. През декември 2013 г., например, AV-тест.org тества колко добре 23 антивирусни доставчици блокират проби от злонамерен софтуер в реалния свят с помощта на Windows 8.1. Microsoft завърши мъртъв последен.

Това беше тогава. През интервенционните години Microsoft започна сериозно да приема сигурността на крайната точка. През 2019 г., Microsoft’Собствен антивирус на Windows Defender, изграден точно в Windows 10 безплатно, често превъзхожда платените услуги. (Windows сега сгъва Windows Defender Antivirus под това, което нарича Windows Security, която включва защитна стена на Windows и други инструменти.) То’s не е перфектен: Честотата на “фалшиви позитиви,” където законните приложения са сбъркани с злонамерен софтуер, могат да бъдат високи. Един тест също отбеляза, че той забавя компютър с нисък клас повече от други. Можете да решите сами: това ли са “разходи” по-достъпни от плащането на 60 долара плюс годишно?

Все още преглеждаме най -добрите антивирусни приложения и все още има някои причини, поради които вие’D искаме един, който ние’Ще вляза по -късно. Но първо нека’S Погледнете колко далеч е стигнал защитникът на Windows и колко добре може да стои самостоятелно като основен антивирусен пакет.

Защо трябва да използвате Windows Defender, за да защитите вашия компютър

Две отделни тестови къщи, AV-Comparatives и AV-тест, Rank Windows Defender почти в горната част на продуктите, които и двете лаборатории са тествали.

То’Важно е да се отбележи, че тестването на антималала е интензивен във времето процес. Дори сайтове като AV-Comparatists използват автоматизирани тестове, които обхождат мрежата и търсят злонамерени сайтове и URL адреси, опитвайки се да възпроизвеждат сценарии в реалния свят, с които всички ще се сблъскаме в ежедневната си работа.

Една ключова точка се открои: В AV-Comparatives’ Тест, Microsoft беше един от четирите доставчици (от общо шестнадесет), които не са’t позволява всеки злонамерен софтуер, който да поеме неговите тестови системи. Продавачите, чиито компютри в крайна сметка са компрометирани със злонамерен софтуер, включват големи имена, като McAfee и Symantec. (Механизмите за злонамерен софтуер и защита са постоянно се развиват. AV-Comparatives проведоха своите тестове от февруари до май 2019 г., за да демонстрират “средно аритметично” Ниво на защита във времето.)

Тук’s моментна снимка на AV-Comparatives’ Констатации:

AV Сравнения Антимал софтуер резюме

За да бъдем справедливи, тестът с AV-Comparatives показа няколко слабости с Windows Defender. Тестовете разкриха три “Зависим от потребителя” тестови случаи, където защитникът не е направил’t незабавно идентифицирайте зловредния софтуер и помоли потребителя за разрешение за инсталиране на файла. Че’s не е идеално – потребителите вероятно биха били склонни да позволят зловредния софтуер в системата. Windows Defender също беше необичайно тежък с фалшиви позитиви, блокирайки масивните 74 законни приложения и услуги. (Това е случай, където Вашият Собственият опит може да служи като звучаща дъска. Помислете обратно: има Windows 10’S Windows Defender блокира приложение, за което сте знаели, че е законно?)

От своя страна, AV-Test класира Windows Defender като топ продукт в своя тест за антивирусна група през юни 2019 г. Defender хвана всяко парче зловреден софтуер, който агенцията хвърли, включително всеки “нулев ден” Проба, която възпроизвежда тестовете в реалния свят, с нулеви фалшиви позитиви. AV-Test класира Defender 6 от 6 за груповия тест, резултатите, които Defender е бил на или близо за AV-Test’s априлски кръг, тестовете за февруари и декември 2018 г. и октомври 2018 г.

Тук’S моментна снимка на AV-Test юни 2019 Roundup:

AV тест юни 2019 г. на Windows Defender

То’Важно е да повторя, че Defender отбеляза високо (с перфектен резултат в актуализацията на юни) по отношение на атаките с нулев ден. В исторически план това беше едно от ударите срещу Defender: Microsoft не можа’t реагира бързо и ефективно, за да се бори с нови, възникващи атаки. Защитник’S Повторният успех в тестовете на трети страни доказва, че Microsoft е преодолял тези препятствия.

AV-Test също класира Defender над средния за индустрията по отношение на блокиране на добре познат зловреден софтуер и осигуряване на защита срещу атаки с нулев ден. В повечето случаи защитникът изпълнява, както и – или по -добър от – плати антивирусни продукти.

Така че, преди да изхвърлите пари за антивирусен абонамент, помислете да опитате на Windows Defender да опитате. То’вече е на вашия компютър и просто може да ви изненада с неговата ефективност.

често задавани въпроси

 1. Дали Windows 10 идва с антивирусен софтуер?

  Да, Windows 10 се предлага с Windows Defender, антивирусно приложение, изградено точно в операционната система.
 2. Дали защитникът на Windows е толкова добър, колкото платените антивирусни решения?

  Да, в много случаи Windows Defender се представя също толкова добре или по -добре от платен антивирусен софтуер.
 3. Как работи антивирусният софтуер?

  Антивирусният софтуер сравнява файловете с база данни за зловреден софтуер и ги маркира, ако са подобни на известния зловреден софтуер. Той също може да предпази от изтегляне на злонамерен софтуер и вредни URL адреси.
 4. Защо хората плащаха за антивирусен софтуер?

  Преди това добрите, безплатни алтернативи на платения антивирусен софтуер бяха оскъдни и вградената защита на Microsoft беше минимална, което накара потребителите да изберат антивирусни решения на трети страни.
 5. Как се подобри защитникът на Windows през годините?

  Microsoft направи значителни подобрения на Windows Defender, което го прави по -ефективен и конкурентен с платен антивирусен софтуер.
 6. Има ли недостатъци при използването на Windows Defender?

  Windows Defender от време на време може да има фалшиви позитиви, маркирайки законни приложения като злонамерен софтуер. Той също може да забави компютрите с нисък клас повече от други антивирусни софтуер.
 7. Колко добре се представя защитникът на Windows в тестове?

  Windows Defender се представи добре в тестове, проведени от независими агенции за тестване като AV-Comparatives и AV-тест, често се класира близо до върха по отношение на защита срещу злонамерен софтуер и атаки с нулев ден.
 8. Трябва ли все още да обмисля да използвам друг антивирусен софтуер?

  Докато Windows Defender е силно антивирусно решение, все още може да има причини, поради които бихте искали да помислите да използвате друг антивирусен софтуер, в зависимост от вашите специфични нужди и предпочитания.
 9. Дали Windows Defender блокира законните приложения?

  Известно е, че Windows Defender има фалшиви позитиви, блокирайки законни приложения и услуги. Потребителският опит обаче може да варира.
 10. Ефективен ли е защитникът на Windows срещу атаки с нулев ден?

  Да, Windows Defender показа ефективност в защитата от атаки с нулев ден в различни тестове, вкарвайки високо и улавяйки всички проби с нулев ден, хвърлени върху него.
 11. Дали Windows Defender е продукт с най-висок рейтинг антивирусен продукт?

  Според AV-Test, Windows Defender постоянно се класира като топ продукт в своите тестове на антивирусната група, като вкара добре по отношение на защитата на атаката с нулев ден и блокира добре познатия зловреден софтуер.
 12. Заслужава ли си Windows Defender вместо платен антивирусен софтуер?

  Като се има предвид силната му ефективност в тестовете и включването му като вградена функция на Windows 10, Windows Defender определено си струва да се обмисли, преди да избере платено антивирусно решение.
 13. Как мога да активирам Windows Defender на моя компютър?

  Windows Defender обикновено се активира по подразбиране в Windows 10. Можете ръчно да проверите дали е активиран, като отидете до настройките за сигурност на Windows в приложението за настройки на Windows.
 14. Има ли допълнителни функции, включени в Windows Defender?

  Windows Defender е в комплект под Windows Security, който включва други инструменти като защитна стена на Windows за цялостна защита.
 15. Какво трябва да направя, ако Windows Defender блокира законно приложение?

  Ако Windows Defender погрешно блокира законно приложение, можете ръчно да разрешите приложението чрез настройките за сигурност на Windows, като го маркирате като изключение.

Windows 10 идва ли с антивирус

Антивирусният софтуер може да ви предпази само от известен зловреден софтуер. Когато файл се сравнява с базата данни за зловреден софтуер, компютърът търси прилики и маркира файла като зловреден софтуер, като го карантират. Програмата може също да намери файлове, които наподобяват тези в своята база данни, но не може да намери нови вируси. Windows Defender, който се предлага с Windows 10, е добро антивирусно приложение. Може да ви предпази срещу неволно изтегляне на злонамерен софтуер и някои URL адреси, които бихте могли да щракнете.

Защо можете да спрете да плащате за антивирусен софтуер

Сигурността на Windows на Microsoft (предишен Windows Defender) вече е наравно с платени решения като McAfee и Norton.

От Марк Хачман

PCWorld 24 септември 2019 3:30 ч. PDT

Антивирусен символ на двоичен фона “width =” 1024 “височина =” 683 ” />

Изображение: Arkadiusz Wargua / Getty Images

Там го казахме: ти не’вече не трябва да плащате за антивирусен софтуер. Microsoft’S Windows Defender, безплатна услуга, която’S Вграден точно в Windows 10, сега е толкова добър, колкото платените решения за антивирус/антимал софтуер, които събират парите ви от години.

Много потребители на PC са свикнали да плащат за антивирусен софтуер по две причини: добри, безплатни алтернативи бяха оскъдни, а Microsoft предлага минимална защита чрез Windows, като прехвърли категорията до Norton, Kaspersky и множество други доставчици на трети страни. Windows’ Първите усилия за антимал софтуер бяха толкова ненормални, че тестовите агенции като AV-Comparative.org и av-тест.org използва защитник като основна линия (i.E., боклуци) ниво на изпълнение. През декември 2013 г., например, AV-тест.org тества колко добре 23 антивирусни доставчици блокират проби от злонамерен софтуер в реалния свят с помощта на Windows 8.1. Microsoft завърши мъртъв последен.

Това беше тогава. През интервенционните години Microsoft започна сериозно да приема сигурността на крайната точка. През 2019 г., Microsoft’Собствен антивирус на Windows Defender, изграден точно в Windows 10 безплатно, често превъзхожда платените услуги. (Windows сега сгъва Windows Defender Antivirus под това, което нарича Windows Security, която включва защитна стена на Windows и други инструменти.) То’s не е перфектен: Честотата на “фалшиви позитиви,” където законните приложения са сбъркани с злонамерен софтуер, могат да бъдат високи. Един тест също отбеляза, че той забавя компютър с нисък клас повече от други. Можете да решите сами: това ли са “разходи” по-достъпни от плащането на 60 долара плюс годишно?

Все още преглеждаме най -добрите антивирусни приложения и все още има някои причини, поради които вие’D искаме един, който ние’Ще вляза по -късно. Но първо нека’S Погледнете колко далеч е стигнал защитникът на Windows и колко добре може да стои самостоятелно като основен антивирусен пакет.

Защо трябва да използвате Windows Defender, за да защитите вашия компютър

Две отделни тестови къщи, AV-Comparatives и AV-тест, Rank Windows Defender почти в горната част на продуктите, които и двете лаборатории са тествали.

То’Важно е да се отбележи, че тестването на антималала е интензивен във времето процес. Дори сайтове като AV-Comparatists използват автоматизирани тестове, които обхождат мрежата и търсят злонамерени сайтове и URL адреси, опитвайки се да възпроизвеждат сценарии в реалния свят, с които всички ще се сблъскаме в ежедневната си работа.

Една ключова точка се открои: В AV-Comparatives’ Тест, Microsoft беше един от четирите доставчици (от общо шестнадесет), които не са’t позволява всеки злонамерен софтуер, който да поеме неговите тестови системи. Продавачите, чиито компютри в крайна сметка са компрометирани със злонамерен софтуер, включват големи имена, като McAfee и Symantec. (Механизмите за злонамерен софтуер и защита са постоянно се развиват. AV-Comparatives проведоха своите тестове от февруари до май 2019 г., за да демонстрират “средно аритметично” Ниво на защита във времето.)

Тук’s моментна снимка на AV-Comparatives’ Констатации:

AV Сравнения Антимал софтуер резюме

За да бъдем справедливи, тестът с AV-Comparatives показа няколко слабости с Windows Defender. Тестовете разкриха три “Зависим от потребителя” тестови случаи, където защитникът не е направил’t незабавно идентифицирайте зловредния софтуер и помоли потребителя за разрешение за инсталиране на файла. Че’s не е идеално – потребителите вероятно биха били склонни да позволят зловредния софтуер в системата. Windows Defender също беше необичайно тежък с фалшиви позитиви, блокирайки масивните 74 законни приложения и услуги. (Това е случай, където Вашият Собственият опит може да служи като звучаща дъска. Помислете обратно: има Windows 10’S Windows Defender блокира приложение, за което сте знаели, че е законно?)

От своя страна, AV-Test класира Windows Defender като топ продукт в своя тест за антивирусна група през юни 2019 г. Defender хвана всяко парче зловреден софтуер, който агенцията хвърли, включително всеки “нулев ден” Проба, която възпроизвежда тестовете в реалния свят, с нулеви фалшиви позитиви. AV-Test класира Defender 6 от 6 за груповия тест, резултатите, които Defender е бил на или близо за AV-Test’s априлски кръг, тестовете за февруари и декември 2018 г. и октомври 2018 г.

Тук’S моментна снимка на AV-Test юни 2019 Roundup:

AV тест юни 2019 г. на Windows Defender

То’Важно е да повторя, че Defender отбеляза високо (с перфектен резултат в актуализацията на юни) по отношение на атаките с нулев ден. В исторически план това беше едно от ударите срещу Defender: Microsoft не можа’t реагира бързо и ефективно, за да се бори с нови, възникващи атаки. Защитник’S Повторният успех в тестовете на трети страни доказва, че Microsoft е преодолял тези препятствия.

AV-Test също класира Defender над средния за индустрията по отношение на производителността, като инсталиране на приложения и копиране на файлове, значително подобрение спрямо AV-Comparatives’ Собствен тест от април, където защитникът се представи лошо в същите тези сравнения.

Обединеното Кралство’S SELABS все още е трети източник на тестване на антимал софтуер и той също класира Defender в горната част на списъка си с решения за антималуер. Докладът (наличен само чрез PDF за изтегляне) даде на Defender перфектна оценка на точността на 100 процента. От най -добрите антивирусни агенции за тестване, защитникът вкара три от трима.

Множество резултати от теста правят случая, че Windows Defender е достатъчно добър, за да защити вашия компютър от вируси и злонамерен софтуер. Разбира се, винаги трябва да практикувате безопасни интернет практики, като например да не щракнете върху неизвестни връзки и прикачени файлове, а не да се лутате през тъмните ъгли на мрежата. И Дон’Не забравяйте, Windows Sandbox (добавен към Windows 10 Pro машини като част от актуализацията на май 2019 г.) ви позволява тази допълнителна защита в случай, че вие направете Искате да изследвате рисков сайт или приложение.

Страхотни безплатни опции за антивирус могат да се добавят към Defender

Добре, може би ти’все още не е убеден. Ако искате допълнителен слой защита на антималала, Defender прави и това по -лесно.

В исторически план, бягане две Антивирусните програми се считат за лоша идея поради потенциални конфликти. Windows 10 ви позволява да стартирате каквато и да е програма за антималуер, и по желание да оставите защитника на място, за да проверяват периодично заплахи като вторична мярка. (Отидете на Настройки> Актуализация и сигурност> Сигурност на Windows, След това щракнете върху Вирус и защита от заплаха. Превъртете надолу до Опции за антивирус на Windows Defender и се уверете периодично сканиране е включен.)

BitdefenderAutopilot

Тук имате богатство от безплатни антивирусни опции, от AVG до Avast до Avira и много други. Интернет сигурност на Bitdefender’безплатната опция обаче е толкова ефективна и ненатрапчива, че вие’ще забравя, че’S там – което всъщност е това, което искате в антивирусна програма, която пази вашия компютър. Той също е оценен като топ продукт от AV-Test и AV-Comparatives, въпреки че и двете тестваха платените версии. (Доколкото ни е известно, няма разлика между платените и безплатните версии по отношение на защита на анти-зловреден софтуер.)

Отново, ние’D оценява на Windows Defender като достатъчна защита за ежедневна употреба, с Windows’ Възможност за слой върху допълнителни възможности за антималуер като одеяло за сигурност.

Кой трябва да купи платен антивирусен продукт

McAfee срещу Norton

Причината, поради която все още може да искате платено антивирусно и антималуерно решение е, ако искате повече услуги, завързани в чист пакет. Лидерите са преминали отвъд традиционните защити, предлагайки свързани услуги като VPN, мониторинг на кредити и защита и онлайн трезори за вашите пароли и други критични документи.

Докато някои нападатели просто искат да сринат вашата система, не забравяйте, че там там’са много повече пари, които трябва да се правят в атаки като Ransomware, които криптират вашия компютър и след това изискват да платите за ключа за декриптиране. И Malwarebytes, и Bitdefender, наред с други, са разработили безплатни решения за борба с рансомуер, които отново предоставят безплатна алтернатива.

Windows има собствени безплатни защити, които помагат да спрете откуп, включително Windows Defender, както и защитени папки, които могат да бъдат заключени и защитени. Нищо’s перфектно и никой не може да каже със сигурност, че нова атака спечели’не мога да счупите прозорците’ защити. Но този аргумент се прилага и за платените услуги.

Като алтернатива можете да навиете свой собствен апартамент за сигурност A-La-Carte, изграждайки на върха на Windows’ Собствена услуга за антимал софтуер. Потърсете вашия предпочитан VPN доставчик от нашия списък с най -добри VPN, например. Абонирайте се за LifeLock или услуга за мониторинг на кредити. Google Chrome и други браузъри ще управляват вашите пароли или можете да изберете от списък на най -добрите мениджъри на пароли. Това, което платените оферти за антималуерни апартаменти, са проверени услуги, всички се търкалят в чист, управляем пакет, както и спокойствие.

Това удобство идва с цена обаче, която ще удря портфейла ви всяка година като част от повтарящ се абонамент. Ако искате да продължите да плащате за подобни услуги, това’е добре. Но ако ти’Търсите начин да спестите пари, изрязването на съществуващия си платен антивирусен абонамент в полза на Windows Defender струва добър, тежък поглед.

Windows 10 идва ли с антивирус?

Някои хора твърдят, че използването на антивирус не би било от съществено значение. Но не бях сигурен. Имам ли нужда от антивирусен софтуер за моя компютър с Windows 10? Windows 10 идва ли с антивирусна програма?

Най -добре отговори от

Джери · отговори на 22 февруари 2023 г

Да, Windows 10 се предлага с антивирусен софтуер.

Windows Security е вградена програма за сигурност с Windows 10 и неговия наследник, Windows 11. Microsoft Defender Antivirus Protection е една от функциите, включени в Windows Security. Той също така контролира онлайн браузърите на Microsoft, защитната стена, защитата на мрежата и възможностите за сигурност на акаунти и мобилни устройства. Microsoft Defender, бивш защитник на Windows, оперира на заден план или едновременно с другата програма.

Антивирусният софтуер може да ви предпази само от известен зловреден софтуер. Когато файл се сравнява с базата данни за зловреден софтуер, компютърът търси прилики и маркира файла като зловреден софтуер, като го карантират. Програмата може също да намери файлове, които наподобяват тези в своята база данни, но не може да намери нови вируси. Windows Defender, който се предлага с Windows 10, е добро антивирусно приложение. Може да ви предпази срещу неволно изтегляне на злонамерен софтуер и някои URL адреси, които бихте могли да щракнете.

Следователно, не предлагам да инвестирате много пари в скъп антивирусен софтуер. Windows Defender може да отговори на вашите нужди и най -важното е, че това е безплатна антивирусна програма, предоставена от Microsoft.

Windows Defender е надеждна програма за сигурност, която предлага цялостно ниво на защита. Но не е перфектно и трябва да се предприемат други стъпки. Следователно, няма нужда да купувате допълнителен антивирусен софтуер, ако Windows Defender вече е конфигуриран да осигури защита в реално време за вашия компютър. Въпреки това, не трябва да разчитате само на един вид сигурност, особено по отношение на важните ви компютърни данни!

Създаването на резервно копие на вашия компютър или данни би било вашият основен приоритет. След като имате резервно копие, без значение какво се случва, можете лесно и бързо да възстановите данните си на вашия компютър. В този случай професионалният софтуер за архивиране, като Easeus Todo Backup, е полезен.

Easeus Todo Backup е практичен инструмент за архивиране и възстановяване. Може да ви позволи да архивирате вашите файлове, системи, дискове и т.н., Създайте пълни, постепенни и диференциални резервни копия и ви предлагат 250 g безплатно облачно съхранение.

Антивирусният софтуер не е необходим за закупуване. Microsoft Defender е безплатна антивирусна програма, ако използвате Windows 10 или 11. Можете да използвате инструмент за архивиране, за да защитите данните на вашия компютър.

Изтеглете Easeus TODO BACKUP, за да защитите компютърните данни!

Намерете най -добрите решения за архивиране на компютъра, облачно съхранение, сигурност на данните и клониране на дискове с пълни насоки.

Имам ли нужда от антивирус за Windows 10?

Panda Security MediaCenter

Дали сте’наскоро надстроен до Windows 10 или вие’Помислете за това, добър въпрос, който трябва да зададете, е, “Имам ли нужда от антивирусен софтуер?”. Е, технически, не. Microsoft има Windows Defender, легитимен план за защита на антивирус, който вече е вграден в Windows 10.

Въпреки това, не всички антивирусни софтуер са еднакви. Потребителите на Windows 10 трябва да разгледат последните проучвания за сравнение, които показват къде на защитника липсва ефективност, преди да се установи за Microsoft’s Опция за антивирусна опция по подразбиране.

Проучване на AV сравнителни 2017 показва, че Windows Defender изостава от други антивирусни софтуер в защита, използваемост и производителност. Defender също липсват удобни за потребителите функции, които нарастват на популярност-като мениджъри на пароли и вградена виртуална частна мрежа (VPN) .

Обща защита: Defender изостава от друг софтуер

Всеки антивирусен софтуер се нуждае от добра оценка на защитата. Откриването и премахването на заплахите за злонамерен софтуер е основното внимание. Бъдете наясно с бъдещите тенденции в атаките на злонамерен софтуер и изберете антивирусен софтуер въз основа на способността му да се защитава от нарастващи заплахи като атаки с нулев ден и откуп.

Изследването на AV сравнителните тества 17 основни антивирусни софтуерни марки и се проведе от юли до ноември 2017 г. Defender получи обща оценка за защита от 99.5%, изоставайки седем други софтуер за киберсигурност .

Друго проучване от 2017 г. от Института за IT-сигурност показа, че защитникът изостава зад друг антивирусен софтуер за предотвратяване на атаки на злонамерен софтуер с нулев ден. Атаките с нулев ден се случват в същия ден, когато разработчиците откриват уязвимост на сигурността и те’Нарастваща популярност сред киберпрестъпниците.

Институтът за ИТ-сигурност’Резултатите от тестовете (за юли и август) показаха защитника като само 97.0% ефективни срещу атаки на злонамерен софтуер с нулев ден, 2.5% под средното за индустрията. Разликата може да изглежда малка, но залозите са високи за атаки с нулев ден. Необходима е само един откуп или ботнет атака, за да отвлече компютъра ви или да открадне самоличността ви.

Defender причинява проблеми с използваемостта

Целият антивирусен софтуер влияе върху начина, по който използвате компютъра си, защото той сканира всички уебсайтове, файлове и друг софтуер, с която системата ви взаимодейства. С антивирусния софтуер потребителите искат най -голяма защита с най -малко смущения. В сравнение с други антивирусни продукти, Defender се бори да остане настрана.

Фалшиви позитиви

Когато антивирусният софтуер сканира файлове и уебсайтове за потенциални заплахи, те могат погрешно да маркират някои като опасни. Тези “фалшиви позитиви” Може да стане наистина досадно, защото блокират достъпа до безопасни уебсайтове или спират инсталирането на законен софтуер. Тези проблеми могат да ви забавят и разсейват.

Проучването за сравнителни AV (по -долу) установи, че Defender има по -висок фалшив положителен процент в сравнение с по -голямата част от основните антивирусни софтуерни пакети.

Defender се бори, особено със знамето на законния софтуер като зловреден софтуер. Институтът за ИТ-сигурност’S Тестовете показаха, че защитникът има по -висока от средната честота на фалшиви открития за безопасен софтуер. Потребители, които искат да заобиколят този проблем, като намалят защитника’S Настройките за защита стават по -уязвими за реално Атаки за зловреден софтуер.

Защитник’s изпълнение

Целият антивирусен софтуер забавя компютъра ви поне малко. В крайна сметка е необходима изчислителна мощност, за да се сканират всички битове информация, преминаващи през вашия компютър’S процесор, но обемист или неефективен антивирусен пакет, може да означава по -бавни товари на уебсайтове, обхождане на барове за състоянието и бавни софтуерни стартирания.

Институтът за ИТ-сигурност’Резултатите от тестовете (по -горе) показаха, че оценяването на защитника под средното ниво на индустрията за стандартни стартирания на софтуерни приложения и често използвани приложения. Резултатът му за изпълнение беше 4.5 от 6.0.

Defender ще направи любимите ви програми да работят по -бавно, когато използвате компютъра си у дома. Ако притежавате бизнес, вашите служители също ще бъдат забавени. Прекалено натоварването на антивирусния софтуер, съчетан с остарели компютри, означава загуба на производителност на работниците и приходи.

Проблемът със стандартната антивирусна защита

Феновете на Defender посочват, че той е стандартен с Windows 10, което означава, че няма допълнителен софтуер за изтегляне и инсталиране на вашия компютър. Предварително инсталиран стандартен софтуер е удобен от гледна точка на използваемостта, но също така ви оставя по-уязвими да атакувате.

Cyberthieves правят Defender приоритет една цел, защото работи еднакво за всеки компютър. Всеки стандартен начин за правене на каквото и да било, улеснява прогнозирането и заобикалянето. Защитникът не е изключение. Хакерите се уверяват, че’Re Designs Malware може да избегне защитника’s Основно откриване и се възползвайте от неговите уязвимости. По -малко стандартен антивирусен софтуер възприема уникални подходи за намиране и премахване на вирусите – подхожда към предвиждане на предвиждане.

За да защитите себе си, семейството си и вашите устройства, имате нужда от най -добрата безплатна антивирусна защита на разположение. Въпреки че някои потребители все още могат’Пренаметка за търговия за ефективност – лукс с лични и финансови разходи, които се увеличават всяка година.

Изтеглете своя антивирус

Panda Security е специализирана в разработването на продукти за сигурност на Endpoint и е част от портфолиото на WatchGuard на ИТ решения за сигурност. Първоначално се фокусира върху развитието на антивирусния софтуер, оттогава компанията разшири линията си на бизнес до напреднали услуги за киберсигурност с технология за предотвратяване на киберпрестъпността.