Слаби Wi-Fi решения

Резюме:

В тази статия ще обсъдим слабите Wi-Fi решения и ограниченията на неограничени планове за данни. Ще проучим дали изключването на Wi-Fi е необходимо за тези с неограничени планове за данни и ще разгледаме истинското значение на „неограничени“ данни. Освен това ще разгледаме общите ограничения на неограничени планове за данни, като например претоварване на скоростта и намалено качество на видеоклипа. И накрая, ще оценим дали неограничен план за данни е подходящ заместител на Wi-Fi и ще подчертаем предимствата на използването на Wi-Fi върху клетъчна връзка.

Ключови точки:

 1. Неограничени планове за данни: Изключването на Wi-Fi може да не е необходимо за тези с неограничени планове за данни, но може да помогне за спасяването на живота на батерията.
 2. Ограниченията на неограничени данни: Неограничените планове за данни често идват с ограничения за високоскоростно използване на данни и качество на видеото.
 3. Скоростното дроселиране: След превишаване на определено количество високоскоростни данни, скоростта на интернет може да се забави до края на цикъла на фактуриране.
 4. Намалено качество на видеото: Неограничените планове за данни могат да ограничат качеството на стрийминг на видео за запазване на данни.
 5. Wi-Fi Предимства: Wi-Fi връзките обикновено са по-бързи и по-надеждни от клетъчните връзки.
 6. Домашен уред Свързаност: Някои устройства, като камери за домашна сигурност и принтери, могат да изискват Wi-Fi връзка, а не да разчитат единствено на неограничен план за данни.
 7. Няма лимит на данните: Wi-Fi връзките обикновено имат по-високи или никакви граници на данни в сравнение с плановете за данни за клетъчни неограничени данни.

Въпроси:

 1. Трябва ли да изключа Wi-Fi, ако имам неограничени данни?
 2. Ако имате ограничен план за данни, не е необходимо да изключвате вашата Wi-Fi връзка. Ако обаче сте на неограничен план за данни, няма нужда да поддържате вашата Wi-Fi връзка през цялото време. Основната причина да изключите вашата Wi-Fi връзка е да спасите живота на батерията.

 3. Е неограничен план за данни наистина неограничен?
 4. „Неограничен“ е термин, който често се използва от превозвачите, за да пускат на пазара техните планове за данни. Въпреки това, неограничените планове за данни рядко означават точно неограничени. Обикновено има ограничения или ограничения, като например котлониране и намалено качество на видеоклипа.

 5. Какво е бързината на скоростта?
 6. Скоростното дроселиране е често срещано ограничение на неограничени планове за данни. След като използвате определено количество високоскоростни данни, вашите интернет скорости могат да бъдат забавени до края на цикъла на фактуриране. Това може да повлияе на сърфирането в мрежата и стрийминга на видео.

 7. Защо качеството на видеото се намалява в неограничени планове за данни?
 8. За да управляват консумацията на данни, превозвачите често ограничават качеството на стрийминг на видео на неограничени планове за данни. Това означава, че може да не успеете да гледате видеоклипове с възможно най -висока разделителна способност.

 9. Може ли неограничен план за данни за данни Wi-Fi?
 10. Неограничен план за данни може да бъде ценен актив, но не може напълно да замести Wi-Fi. Wi-Fi връзките обикновено са по-бързи и по-надеждни от клетъчните връзки. Освен това, някои устройства могат да изискват Wi-Fi връзка, като камери за домашна сигурност и принтери.

 11. Какви са предимствата на използването на Wi-Fi за клетъчна връзка?
 12. Wi-Fi връзките имат няколко предимства пред клетъчните връзки, включително по-бързи скорости, по-надеждна свързаност и по-високи или никакви граници на данни.

 13. Има ли ограничения за използването на неограничен план за данни?
 14. Да, има ограничения за използване на неограничен план за данни, като например претоварване на скоростта, намалено качество на видеото и потенциални ограничения за данни, наложени от доставчиците на интернет услуги (ISP).

 15. Какви устройства може да изискват Wi-Fi връзка?
 16. Устройства като камери за домашна сигурност, принтери и умни домашни уреди често изискват Wi-Fi връзка, а не да разчитат единствено на неограничен план за данни.

 17. Възможно ли е да се надвиши лимитът на данните за неограничен план за данни?
 18. Въпреки че неограничените планове за данни може да нямат конкретен лимит на данните, често има ограничения за високоскоростно използване на данни. След достигане на определен праг, скоростта на интернет може да се забави до края на цикъла на фактуриране.

 19. Защо превозвачите предлагат неограничени планове за данни?
 20. Превозвачите предлагат неограничени планове за данни като начин да привлекат клиенти, които искат гъвкавостта да използват данни, без постоянно да се притесняват да надвишат лимит. Важно е обаче да се разберат ограниченията и потенциалните ограничения на тези планове.

 21. Как мога да спестя живота на батерията на моето устройство?
 22. Един от начините за спасяване на живота на батерията е чрез изключване на wi-fi, когато не се използва. Това не позволява на вашето устройство постоянно да търси Wi-Fi сигнал, който може да източи батерията.

 23. Има ли недостатъци при използването на Wi-Fi?
 24. Докато Wi-Fi предлага много предимства, той може да не е наличен навсякъде. На някои места Wi-Fi сигналът може да бъде слаб или ненадежден. Освен това, свързването с публични Wi-Fi мрежи може да представлява рискове за сигурността.

 25. Какво трябва да взема предвид, когато избирам между Wi-Fi и неограничен план за данни?
 26. Когато избирате между Wi-Fi и неограничен план за данни, помислете за фактори като вашето типично използване на данни, скорост и надеждност на Wi-Fi мрежата и наличието на Wi-Fi мрежи в местата, които често срещате.

 27. Мога ли да използвам Wi-Fi и неограничен план за данни едновременно?
 28. Да, можете да използвате Wi-Fi и неограничен план за данни едновременно. Когато е налична Wi-Fi мрежа, вашето устройство автоматично ще се свърже с нея, намалявайки използването на данни във вашата клетъчна мрежа.

 29. Има ли алтернативи на неограничен план за данни?
 30. Да, има алтернативи на неограничени планове за данни, като например многостепенни планове за данни, които предлагат конкретно количество данни всеки месец. Тези планове могат да бъдат по -подходящи за лица с по -ниски изисквания за използване на данни.

 31. Как мога да наблюдавам използването на моите данни?
 32. Можете да наблюдавате използването на вашите данни, като проверите настройките на вашето устройство или използвате приложения, специално проектирани за проследяване на консумацията на данни. Това ви позволява да следите използването си и да избягвате превишаването на всички ограничения, наложени от вашия план за данни.

Слаби Wi-Fi решения

Поради ограниченията, зададени от най-неограничени планове за данни, може да откриете, че се нуждаете от Wi-Fi, за да предавате видео или да изтеглите големи файлове.

Трябва ли да изключа Wi-Fi, ако имам неограничени данни? (Наистина ли е неограничен план за данни?)

Ако имате ограничен план за данни, не е необходимо да изключвате вашата Wi-Fi връзка . Ако обаче сте на неограничен план за данни, няма нужда да поддържате вашата Wi-Fi връзка през цялото време.

Основната причина да изключите вашата Wi-Fi връзка е да спасите живота на батерията. Когато телефонът ви постоянно търси Wi-Fi сигнал, той използва много мощност на батерията.

Независимо от това, то’Важно е да се отбележи, че неограничените планове за данни, предлагани от много телекомуникационни компании. С неограничени данни потребителите приемат, че могат да разглеждат уебсайтове за съдържание с високи данни, да изтеглят големи файлове и да правят всичко друго, което използва повече данни.

Това не винаги е така . Освен ако интернет не е изцяло безжичен и ние сме в състояние да комуникираме чрез нова революционна технология за безжична комуникация, a Безграничният план за данни е невъзможен .

В наши дни идеята за неограничена връзка за данни просто предполага, че сте спечелили’не се таксува допълнително за незабавно преминаване през лимит на данни.

Трябва ли да изключа Wi-Fi, ако имам неограничени данни

Е неограничен план за данни наистина неограничен

“Неограничен” е термин, който се хвърля много в света на мобилния телефон. Всеки иска план за данни без ограничения или капачки. Че’s Защо превозвачите обичат да използват фразата, но “неограничен” рядко означава точно неограничен.

Неограничени планове за данни, използвани за наистина неограничени в дните преди смартфоните. Тогава хората не’не използвайте толкова данни, колкото и сега, защото не са имали’t Това е общо с телефона. Можете да извършвате обаждания, да изпращате текстове и може би да разглеждате мрежата малко.

Неограничените планове за данни не са неограничени

Плащахте определена сума всеки месец и сте били свободни да използвате толкова данни, колкото искате. Плановете като тези са станали непопулярни като мобилни телефони с интернет възможности, известни още като смартфони, са придобили сцепление в световен мащаб.

Проблемът е, че хората използват много повече данни от очакваните превозвачи, а превозвачите не можаха’Не е в крак с търсенето.

В момента някои превозвачи все още твърдят, че предлагат неограничени планове за данни, но разбира се, с улов.

Неограничени планове за данни

Ето общия улов, който вие’Ще видя с неограничени планове за данни:

Скорост на дроселиране

Макар че “неограничен” плановете за данни изглеждат изгодни, те често имат ограничения за това колко високоскоростни данни можете да използвате. Например, повечето неограничени планове предоставят достъп само до 25 GB високоскоростни данни.

След като използвате толкова много данни за месец, скоростите на интернет ще бъдат забавени до края на цикъла на фактуриране. Това може да накара уеб страниците да отнемат повече време за зареждане или може да имате проблеми с стрийминг на видео.

На практика единственото нещо, което’s наистина “неограничен” е колко данни сте’е позволено да се използва. Вашият превозвач не’t посочете нещо за ограниченията на скоростта на данните. Разбира се, вие’Добре дошли да използвате повече от 10 GB данни, но връзката ви ще се забави значително след надминаването на капачката от 25 GB.

Намалено качество на видеото

Често срещан начин, по който “неограничен” Плановете всъщност ограничават вашите данни е чрез ограничаване на качеството на поточно видео. Например, може да не е възможно да гледате YouTube или Netflix с най -доброто им качество, ако имате неограничен план за данни.

Има смисъл от превозвача’s позиция. Стрийминг видео в HD или UHD резолюция консумира много повече данни. Може да ви държат “неограничен” Данни, докато все още ограничавате колко данни консумирате, като ограничавате качеството на услугата.

Гледайте видеото по -долу за границите на неограничен план за данни

Ограничения на неограничени планове за данни

Може ли неограничен план за план за данни Wi-Fi?

Неограничен план за данни може да бъде голямо предимство, но то’s не е лек за високо използване на данни.

Дори и да имате неограничен план за данни, все пак може да искате да се свържете с Wi-Fi, когато е възможно. Че’S, защото Wi-Fi обикновено е по-бърз и по-надежден от клетъчната връзка .

Препоръчително четене:

 • Как да получите достъп до компютър, свързан към моя wi-fi? (Стъпка по стъпка ръководство)
 • Как да свържете Cox HomeLife с Wi-Fi Cox HomeLife Self-Install Guide (+ Съвети за отстраняване на неизправности)
 • Защо Wi-Fi мрежите са толкова популярни? (Какво прави Wi-Fi толкова вездесъщ?)

Поради ограниченията, зададени от най-неограничени планове за данни, може да откриете, че се нуждаете от Wi-Fi, за да предавате видео или да изтеглите големи файлове.

Също така, неограничен план за данни може да не е достатъчен за използване за вашия домашен уред, който трябва да се свърже с интернет, като камери за домашна сигурност, принтери, хладилници и т.н. Може да искате да свържете тези устройства към Wi-Fi мрежа, за да не използвате всичките си данни.

Предимства на Wi-Fi връзка над неограничена връзка с данни

Ето някои предимства на Wi-Fi връзка над клетъчната неограничена връзка за данни:

Няма ограничение на данните (или много по -високи граници на данни)

Можете да използвате колкото искате данни, без да се притеснявате да надвишите лимита си. Някои интернет доставчици могат да имат капачки за данни, но обикновено са зададени на 1.25TB или по -висока. Повечето американски семейства спечелиха’не трябва да помислите за достигане до тези граници и да спечелите’не трябва да се притеснявате за таксите за надценяване.

По -високо качество

Wi-Fi връзките обикновено осигуряват по-високи скорости и по-добра надеждност от клетъчните данни. Това означава, че можете да предавате видеоклипове и да изтегляте файлове по -лесно. Wi-Fi също може да осигури постоянно качество на връзката, докато скоростите на клетъчните данни могат да варират в зависимост от вашето местоположение.

Пестя пари

Неограничен план за данни може да бъде скъп. Ако използвате само малко количество данни всеки месец, може да успеете да спестите пари, като преминете към по -евтин план за мобилен телефон. Ако скоростта на вашия неограничен план е ограничена, може да бъдете принудени да закупите друг план, за да получите необходимите скорости.

Свързва повече устройства

Wi-Fi мрежа може да свърже повече устройства, отколкото клетъчна връзка, без да се намесва в мрежата’s сила. Ако имате множество устройства, които се нуждаят от силна интернет връзка, Wi-Fi може да бъде по-добър вариант.

често задавани въпроси

Въпрос: Трябва ли да използвам Wi-Fi, ако имам неограничени данни?

Отговор: Не, ти не’не трябва да използвате Wi-Fi, ако имате неограничени данни. Въпреки това, може да искате да се свържете с Wi-Fi, когато е възможно, за да се възползвате от неговите по-високи скорости и надеждност .

Въпрос: Трябва ли да използвам мобилни данни или Wi-Fi?

Отговор: Като цяло, ако можете, използвайте Wi-Fi на телефона си вместо клетъчни данни, освен ако не сте’извършвайки финансови транзакции и там’е риск от хакване . Ако видите символа Wi-Fi на телефона си, това означава, че вие’отново се свързва към Wi-Fi мрежа и Don’Не трябва да се притеснявате за използването на вашите данни .

Въпрос: Защо трябва да изключите Wi-Fi през нощта?

Отговор: Можете да намалите общото количество ежедневно излъчване на ЕМП, което получавате, като изключите къщата си’S Wi-Fi през нощта . Това ще подобри начина, по който се чувствате и ще намалите шансовете за безсънни нощи, умора, замаяност и главоболие.

Въпрос: Което е по-безопасно, Wi-Fi или мобилни данни?

Отговор: То’значително по-безопасно да се свържете през клетъчна мрежа, отколкото да се използва Wi-Fi. Защо? Е, защото данните, предавани по интернет, са’t криптирани и повечето горещи точки от Wi-Fi’t Защита. Когато използвате защитена Wi-Fi връзка, можете да криптирате данните си, но то’все още е по -малко надежден и автоматизиран от клетъчния сигнал.

Въпрос: Трябва ли да оставя Wi-Fi и мобилни данни през цялото време?

Отговор: Ако оставите мобилните си данни, това ще се движи по -бързо през батерията. Има няколко причини за това. Като начало телефонът ви винаги търси услуга. Ако ти’отново в зона с кръпкав сигнал или никакво обслужване, нещата се влошават само, тъй като телефонът ви използва повече мощност, за да намери сигнал.

Заключение

В заключение, Неограничен план за данни не е лоша инвестиция, но то’е важно да се разберат границите на тези планове . Ако имате нужда от наистина неограничена връзка за данни, Wi-Fi все още е най-добрият вариант . Въпреки това, неограничен план за данни може да ви даде малко спокойствие и то’вероятно е по -добър вариант от ограничен план за данни. Също така, неограничен план за данни може да е удобен, когато не сте в обхвата на Wi-Fi мрежа .

Хей, аз’m Джеръми Клифърд. Държа ерген’s степен в информационните системи и аз’m Специалист по сертифицирана мрежа. Работих за няколко интернет доставчици в Ел Ей, Сан Франциско, Сакраменто и Сиатъл през последните 21 години.

Работих като оператор за обслужване на клиенти, полеви техник, мрежов инженер и специалист по мрежа. По време на кариерата ми в мрежата, аз’Попада на множество модеми, шлюзове, рутери и други мрежови хардуер. I’Инсталирано мрежово оборудване, фиксира го, проектира и администрира мрежи и т.н.

Мрежата е моята страст, а аз’m нетърпелив да споделя всичко, което знам с вас. На този уебсайт можете да прочетете моите отзиви за модем и рутер, както и различни ръководства за изпълнение, предназначени да ви помогнат да решите вашите мрежови проблеми. Искам да ви освободя от страха, който повечето потребители се чувстват, когато трябва да се справят с настройките на модема и рутера.

Любимите ми занимания със свободно време са игри, гледане на филми и готвене. Аз също се радвам на риболов, въпреки че аз’не съм добър в това. Какво аз’Добър е досаден Дейвид, когато риболов заедно. Явно ти’Не трябва да се говори или да се смее по време на риболов – това плаши рибите.

Е wi-fi неограничен? Пълен отговор

Повечето от нас са свикнали да използваме Wi-Fi ежедневно, в дома и на други места, но всъщност е ограничен или неограничен? Има ли капачки за данни при използването на Wi-Fi и какво се случва, ако преминем през тези граници? Отговорът на това варира в зависимост от това как се свързваме чрез Wi-Fi и нашия доставчик на услуги. Освен това варира в зависимост от страната на държава. Ето обобщен отговор на въпроса: Домашният Wi-Fi понякога е неограничен и понякога ограничен, в зависимост от доставчика, но надбавките за домашни данни така или иначе са много щедри и неограничени с много доставчици. Hotspot Wi-Fi обикновено е ограничен и може да доведе до допълнителни такси. Мобилните Wi-Fi данни обикновено са ограничени, ако се свързвате чрез вашия мобилен доставчик’S мрежа, а не домашен Wi-Fi рутер. Въпреки това, особено в САЩ и Великобритания, данните ограничават “ограничен” Широколентовите акаунти обикновено са много щедри и затова няма да засегнат повечето потребители, дори ако данните са технически ограничени. Забележимо изключение от това правило в западния свят е Канада, което доскоро ограничи използването на данни от интернет много повече от другите развити страни, докато тези ограничения не бъдат премахнати поради пандемията от 2020 г. Въпреки това, в повечето англоезични страни, Home Wi-Fi има или много щедър или неограничени надбавки за данни, което означава, че повечето потребители не са’не трябва да се притеснявате. Позволявам’S Разбийте повече проблема, като разгледаме дали Wi-Fi е неограничен в различни контексти и в различни страни.

Начало Wi-Fi понякога е неограничен (подлежи на AUP/fups)

 • Америка – Политики за приемливо използване (AUP) за Comcast/Xfinity, Verizon и AT&T. Verizon Fios е неограничен; Xfinity и AT&T понякога са ограничени, но с висока надбавка за данни от 1 TB+ на месец. Вижте раздел по -долу.
 • Великобритания – Политики за честна употреба (FUP) за BT, Virgin Media, Sky, TalkTalk и Plusnet. Предимно неограничена употреба сега.
 • Канада – Политики за използване на Bell, Shaw и Rogers. Силно ограничен преди Covid. Вижте следващия раздел.
 • Австралия – Политики за използване на Telstra и Optus. Неограничен или щедър 500GB+ месечна надбавка.

То’е доста скучно четене през целия този фин отпечатък, но ние’Ще дам отговор на долния ред – въпреки че много интернет услуги технически имат политики за използване дори на пакети, които могат да бъдат рекламирани като “неограничен”, би било много трудно да се наруши тази политика. Никой аз или някой от приятелите ми не знае, че никога не е имал писмо за това, дори хора, които стриймират и гледат филми всеки ден.

Почти всички потребители няма за какво да се притесняват, дори и да стриймват и изтеглят много. Тези политики изглежда са проектирани да спират серийни дистрибутори на пиратско/защитено с авторски права съдържание от изтегляне на файлове през целия ден, всеки ден да споделяте с други. Използването на вашия интернет за изпращане на големи количества спам имейли може да е друг пример.

Нормалните ежедневни потребители не са мишена на AUP, така че поток! Въпреки целия фин отпечатък, Home Wi-Fi ефективно е неограничен за нормална употреба в повечето интернет пакети в днешно време, освен ако капачката за данни не е специално посочена в условията на плана.

Интернет данни за данни в различни страни

Това обаче се казва, обикновено има изключения от всяко правило, а в някои страни има някои пакети в интернет/Wi-Fi, които не са неограничени и имат капачка за данни/изтегляне.

Позволявам’S дават преглед на общата ситуация в момента за домашни Wi-Fi планове, които бихме могли да намерим в големите англоезични страни, които не са неограничени и всъщност имат ограничение на данните.

САЩ – Вижте тук за отличен инструмент за търсене на интернет пакети, който ви позволява да филтрирате както за ограничени, така и за неограничени тарифи за данни от всички доставчици. Просто щракнете върху бутона на синия филтър, за да изберете различни планове. Капаците на данни варират, но неограничените планове са много често срещани. Някои от по -основните планове от всеки доставчик могат да имат ограничения за данни (AT&T основните пакети имат 1 TB на месец, което би било трудно да се надвиши). Verizon FIOS са всички неограничени данни, Xfinity имат капачки за данни, но са много високо на 1.2 TB на месец и следователно спечели’не засягат 95% от потребителите (вижте тук). Интернет плановете с ограничителни ограничения за данни са по -вероятни от по -евтините планове от по -малки интернет доставчици. Тримата големи играчи са обхванати предимно сега.

Великобритания – Повечето пакети бяха неограничени подчинени на FUP, но доставчиците се съгласиха да премахнат всички ограничения за данни така или иначе поради кризата/блокирането на 2020; то’не е ясно дали те’Ще бъда отново инсталиран. Вижте тук за статия за капачките на данните и FUP за доставчиците на Обединеното кралство. Преди отказа, някои пакети от по -нисък BT бяха ограничени до всичко между 15 и 50 GB/месец (вижте тук). Virgin Media Почти всички неограничени, както и Sky (виж тук), някои по -стари пакети Plusnet бяха ограничени (виж тук), нови неограничени. Всички TalkTalk пакети неограничени (вижте тук)

Канада – Всъщност изключение от правилото, тъй като повечето интернет пакети всъщност имат капачки за данни, като Sasktel и MTS забележителни изключения, които предлагат неограничени данни. Данните използват по -строго регулирани; Канадските клиенти трябва да са наясно с преминаването на ограничения за данни и да бъдат таксувани допълнително. Вижте тази статия за повече. Опасването на данни бяха премахнати по време на кризата/блокирането на 2020; то’не е ясно дали те ще бъдат пресъздадени в даден момент.

Австралия – Компании като Telstra и Optus предлагат или много щедри капачки за данни от 500 GB/месец, или неограничени пакети. 500 GB е доста добра надбавка и би било трудно да се надвиши, освен ако нямате няколко наистина тежки ежедневни потребители. Ако обаче надвишавате ограниченията, австралийските интернет доставчици са склонни просто да забавят връзката, а не да таксуват допълнителни такси. По -спокойна от Канада.

Ако сте на затворен Wi-Fi пакет и се приближавате до превишаването на месечния си лимит, вашият ISP обикновено изпраща текст или имейл, за да ви уведоми. Те обикновено или забавят скоростта ви, или могат да прилагат такса към следващата ви сметка. Политиките се различават между доставчиците, но те’Ще ви уведомя по някакъв начин какво се случва след това. Помислете за надграждане на вашия пакет, ако това изглежда се случва много.

Преглед на използването на данни в Wi-Fi

За потребители, които са в ограничен домашен интернет или мобилен план за данни и се притесняват дали използването им ще ги избута през лимита им, нека’s Дават бързо обобщение на прогнозното количество данни различни видове използване на онлайн дейност.

 • Основно сърфиране – не’не използвайте много-10-20 mb на час. Всички пакети могат да се справят с това.
 • Социални медии-използва малко повече-100-150 MB на час.
 • Мултиплейър онлайн игри-50-60 MB на час.
 • YouTube Video (10 минути):
   • 480p – 80 MB
   • 720p (HD) – 250 MB
    • 480p-500-700 MB
    • 720p (HD) – 1.5-2 GB
    • Можете да промените качеството на видеоклипа в YouTube с помощта на настройките в долната част на видеоклиповете.
     • SD – 700 MB на час.
     • HD – 3 GB на час
     • Ultra HD – 7 GB на час
     • Вижте тук за източник плюс как да промените настройките за използване на данни на Netflix.

     За яснота по този въпрос има 1000 MB в гигабайт (GB), така че 5 GB е 5000 MB и т.н.

     За допълнителна яснота, нека’S вгради отлична диаграма, която открихме от австралийски ISP, която точно обобщава това, което можете да очаквате да направите в различни месечни ограничения за ограничаване на данните на вашия интернет план.

     Mobile Hotspot Wi-Fi обикновено е ограничен

     Това е по -конкретен случай, когато не сте’не имам рутер във вашия дом или не’Не искам такъв, а вместо това просто имате Wi-Fi план с ISP, а от време на време свързвате телефона си към близката гореща точка от вашия доставчик (напр. Verizon) и разгледайте интернет по този начин. Това също може да бъде страхотно, когато вие’да искам да разгледам в движение (напр. на почивка) и се нуждаят от точка за достъп, за да се свържете с.

     Това може да работи, но само за случайно сърфиране на светлина, тъй като данните за тези връзки с гореща точка обикновено са ограничени до ежедневни/месечни капачки. Това вероятно спечели’Не е добре, ако искате да гледате видеоклипове или филми; Вие’Ще трябва да се инсталира рутер във вашия дом за редовна Wi-Fi употреба.

     Позволявам’S обхваща основните американски интернет доставчици тук:

     Verizon -Hotspot Wi-Fi данните са ограничени. Когато се свързвате чрез Wi-Fi с гореща точка, вие’Ще бъда таксуван според вашия месечен план за надбавки за вече ограничени планове. За неограничени планове за дома, правилата варират, но веднъж вие’Използвайте нещо между 15-22 GB от гореща точка, след това може да получите или по-бавна скорост или допълнителни такси. Можете да закупите данни за данни – вижте тяхната страница тук.

     At & t – Ограничен. Имайте горещи точки, но всеки път, когато се свържете, той ще използва данни от съществуващия ви план. Ако имате нужда от повече данни, можете да получите нещо между 3GB до 30GB на месец допълнителни данни за гореща точка, които да използвате. Вижте техните планове тук.

     Comcast/xfinity – Използване на гореща точка, достъпна за съществуващи клиенти безплатно. Не са посочени ограничения за данни, но подлежат на приемлива политика за използване, вижте техните страници тук и тук. Хубав бонус срещу другите двама големи играчи.

     То’s Подобна история с други интернет доставчици както в САЩ, така и в различни страни. Използването на гореща точка често се предлага, понякога се включва във вашия интернет пакет без такса, понякога има допълнително заплащане. Понякога данните са ограничени; Понякога това’s неограничен.

     • Великобритания:
       • BT предлагат свързване на гореща точка, но той използва данни от стандартния ви мобилен план.
       • Virgin Media предлага безплатна употреба на горещи точки за клиенти, но с справедливи политики за използване.
        • Шоу има 100 000 Отидете wi-fi Горещи точки в Канада само за клиенти на Shaw. Не се споменава специфични капачки за данни и не го прави’Не използвайте мобилните си данни, стига да активирате Wi-Fi на устройството си, когато се свързвате с гореща точка, но скоростите могат да бъдат прехвърлени, ако употребата е прекомерна.
         • Telstra има 1 милион горещи точки на Telstra в цялата страна, за да могат клиентите да използват. Конкретно заявява, че Hotspot Wi-Fi е безплатен и неограничен за клиентите, хубав бонус. Просто се уверете, че Wi-Fi е активиран на вашия телефон, когато се свързвате, за да избегнете използването на телефонни данни.

         Тя варира много между доставчиците, така че то’най -добре просто да google в Google вашия интернет доставчик плюс “Обществени капачки за данни за горещи точки” За да видите какви са техните политики.

         Публичният Wi-Fi обикновено е неограничен

         Позволявам’S също накратко обхваща въпроса за използването на Wi-Fi на обществени места като библиотеки, кафенета, летища, ресторанти и т.н. Отново, след като се свържете с тези мрежи (то’обикновено безплатно, но може да има такса на някои обществени места като летища), отколкото отново’s предимно неограничен за разумна употреба.

         Възможно е да има AUP в финия отпечатък на някои от “Щракнете тук, за да приемете T&C и да влезете” Тип страници, но като цяло потребителите са’t на обществения Wi-Fi достатъчно дълго, за да се притеснявате за това така или иначе. Формулировката на места като библиотеки например често е нещо като “Ако използването ви за период от 30 дни надвишава това, което смятаме за разумно, и се отрази на опита на други потребители, тогава можем да ограничим честотната лента или достъпа до мрежата”, или нещо приблизително подобно.

         За да задействате един от тези AUP на обществен Wi-Fi, вие’D По принцип трябва да го направите нарочно, за да го тествате, като използвате много честотна лента (многократно стрийминг или изтегляне) за по -дълъг период от дни или седмици, докато не започне да засяга други потребители’s скорости. Не’не реално трябва да се притеснявате за това.

         Като страничен проблем, ако ще използвате обществен Wi-Fi, не забравяйте да проверите нашата статия за това, че оставате в безопасност на обществения Wi-Fi за някои добри съвети, за да запазите връзките си сигурни. Използването на публичен Wi-Fi незащитено не винаги е безопасно, дори ако е неограничено.

         Мобилните данни понякога са неограничени и понякога ограничени

         За разлика от това, сърфирането в интернет във вашата телефонна мрежа често е обект на някаква форма на ограничение на данните. Технически това е isn’T наистина wi-fi, но по-скоро използване на различна форма на RF технология за изпращане на данни до и от вашия телефон, използвайки вашите мобилни компании’ Клетъчна мрежа вместо домашната ви интернет/Wi-Fi връзка. Въпреки това, много от нас разговорно смятат това за същото като Wi-Fi и почти е така, така че ние’Ще се обърна към този проблем и в тази статия.

         Независимо от това, ако използвате мобилната си мрежа за достъп до Интернет, в много случаи връзката ще бъде дозирана, а не неограничена.

         Това обаче зависи изцяло от вашия телефонен договор или тарифа и можем’не дайте общ отговор. Понякога ще има капачки за данни, а понякога може да има неограничени данни. Всичко зависи от плана, на който сте.

         Обикновено обаче, Платете, докато отидете (payg) Мобилните планове ще имат някаква капачка за данни – всичко от 1GB на месец до 100 GB или повече. За да получите неограничени данни с Mobile, обикновено ще трябва да отидете за някакъв месечен договор (но не винаги).

         Свържете телефона си с вашия рутер за неограничен Wi-Fi

         Ако телефонният ви план има капачки за данни върху него и вие сте загрижени за използването, тогава най -добрият начин за това е винаги да свързвате телефона си с домашния си рутер, когато е възможно, ако разглеждате интернет или използвате приложения. Това ви връща обратно на неограничена Wi-Fi връзка и избягва да се налага да използвате данни от тарифата на телефона си.

         Това е особено добра идея, ако правите неща, които използват много честотна лента, като гледане на филми, YouTube или изтегляне.

         Свързването на телефона ви с домашния ви Wi-Fi рутер е лесно. Ето общите стъпки:

         • Много телефони имат WPS функция, която ви позволява лесно да се свързвате без пароли. Просто активирайте функцията WPS на телефона си и след това натиснете и задръжте бутона WPS на вашия рутер за няколко секунди. Телефонът ви трябва автоматично да се съчетава с вашия рутер и след това сте свързани към Wi-Fi.
         • За да се свържете ръчно, намерете името на рутера (SSID) и паролата, обикновено на гърба на рутера на стикер.
         • На телефона си отидете в Интернет/Мрежови настройки (често глобус или Wi-Fi символ).
         • Ако сте в обхват, рутерът SSID/името трябва да се появи в списъка (напр. Comcast45667) Изберете го.
         • Въведете ключа/паролата за сигурност. Уверете се, че главните/малки букви съвпадат точно както е написано на рутера.
         • Някои телефони ще ви дадат възможност да се свързвате с вашия рутер всеки път, когато сте в обхват, ако това е, което предпочитате. Това ще спести много данни срещу използването на вашите данни за мобилната мрежа.
         • След като сте свързани, след това сте на неограничена Wi-Fi връзка, стига домашният ви интернет план да е неограничен, и Дон’не трябва да се притеснявате за използването на данни.
         • Вижте тук за общо ръководство за това как да свържете iPhone с вашия рутер. Общите стъпки са да отидете на НастройкиWi-fi, Превключете символа Wi-Fi, изберете правилната мрежа и въведете Wi-Fi паролата. Че’s it!

         Онлайн геймър и ентусиаст за домашни мрежи. Обичам да създавам статии, които да помагат на хората да решават често срещани проблеми в домашни условия.

         скорошни публикации

         Ако погледнете уебсайта на доставчика на VPN, те често бомбардират с всички функции и предимства на техните услуги, но са неограничени, използвайте един от тях? Дали VPN са склонни да предлагат неограничени данни.

         Това е често срещано притеснение за поверителността на съзнателните потребители на Wi-Fi или може би тези, които може да се смущават да бъдат разкрити определени навици за сърфиране! Вярно ли е обаче, че вашият интернет.

         За нас

         Слаби Wi-Fi Solutions е блог за домашни мрежи, предлагащ решения за общи проблеми с свързаността в дома.

         Филиали известие

         Слабите Wi-Fi Solutions участват в програмата Amazon Facliates и други партньорски програми. Като такива, ние печелим от квалифицирани покупки, което означава, че може да получим малка комисионна от покупки, направени от продуктови връзки на този сайт.

         Категории

         Езой Докладвайте тази реклама Езой Докладвайте тази реклама Езой Докладвайте тази реклама

         Езой

         Докладвайте тази реклама

         Защо WiFi е неограничен, докато клетъчните данни са ограничени ?

         Единична точка за достъп до Wi-Fi обикновено обслужва няколко души в дом или бизнес. Клетъчната базова станция може да обслужва хиляди хора. Гарантирането, че капацитетът е адекватен за внезапни шипове в употреба, изисква базовата станция да не се прекалява с не-пикови времена. Зареждането за трансфери на данни на месечна база позволява на клетъчните оператори да възпират абонатите да използват мрежата си, тъй като те могат да използват жилищна интернет връзка, помагайки за ограничаване на задръстванията за по -голямата част от абонатите.

         Клетъчна-брада-данни

         Освен това, захранването на Wi-Fi точки за достъп обикновено е отговорност на собственик на дом или бизнес, докато електрифицирането на клетъчен сайт и всички негови компоненти е отговорност на клетъчния оператор и/или лизингодателя на клетъчния сайт. Някой трябва да плаща сметките.

         Е wifi наистина неограничен данни?

         Wifi не е неограничен. Да, повечето от доставчиците на технологии имат впечатление, че WiFi е неограничен безплатен интернет, докато клетъчните данни са ограничени платени интернет.

         Смартфон с клетъчни данни може да се използва и като WiFi гореща точка, която не прави WiFi неограничен.

         WiFi или Lifi мрежа, която е по -сигурна? Защо?

         Защо да не разпространявате Wi-Fi по разпределената антена система (DAS)?

         WiFi е подобен на LAN, с изключение на това, че използва безжичен сигнал за свързване на устройства, един от които би бил рутер, който стажант ще бъде свързан към модем с високоскоростен интернет.

         Мобилният телефон получава сигнал от кула в базата на един до много. Но тук кулата ще бъде маршрутизаторът, който насочва клетъчните услуги към вашето устройство в независима мрежа.

         Сега на някои места те предлагат безплатни WiFi услуги, които са ограничени в много аспекти. Те обаче не го дават безплатно. Получавате безплатен wifis в кафенето, но някои хора плащат за това заедно със сметката, не бихте забелязали. Повечето места предлагат безплатен wifi, защото това е интересно място за реклама и дори да получите пари от вас, предлагащи неограничен wifi за ограничено време.

         Интернет е стока, която струва като полагане на подводни кабели, управление на сървъри, заплати и т.н.. Някои смятат, че WiFi е неограничен, защото повечето хора вървят с неограничени планове за своята интернет връзка. Дори някои телефони моли устройството да бъде свързано към WiFi мрежа, за да изтеглите актуализации, дори ако мобилният има неограничени данни за клетките. Ето как някои умни умове направиха впечатление, че wifi е неограничен.

         Неограничени планове на WiFi за дома – проверете пълния списък по -долу

         Неограничени планове на WiFi за дома - проверете пълния списък по -долу

         Независимо дали работи от вкъщи или искате да изпитате безпроблемно изживяване, бърза и надеждна WiFi връзка прави всичко по -лесно. Пандемията също увеличи използването на интернет и това подтикна телекомуникационните компании да предлагат достъпни и неограничени планове за данни за WiFi.

         Телекомуникационни гиганти като Jio, Airtel и BSNL предлагат прилични неограничени планове за WiFi за дома. Ако търсите неограничени планове за WiFi за вашия дом, продължете да четете по -долу, за да знаете повече.

         Jiofiber – ₹ 699 до ₹ 1499


         Планът на широколентовия план ₹ 699 от Reliance Jio се предлага с неограничено гласово обаждане и неограничени данни при 100 Mbps. Освен това планът Jiofiber ₹ 999 се предлага с безплатни 12 абонаментни платформи, включително Netflix, Prime Video и Disney+ Hotstar.
         Месечният план от ₹ 1499 дава достъп до неограничени данни с 300 Mbps изтегляне и скорост на качване, което е доста удобно за дома.

         Airtel Xstream Fiber – ₹ 799


         Стандартната широколентова връзка на Airtel Xstream Fiber дава неограничен достъп до данни със скорост 100 Mbps. Това е идеален план за вашия дом, тъй като предоставя редица допълнителни предимства като 24×7 обслужване на клиенти, обаждане на WiFi, проактивен мониторинг на мрежата, автоматично отстраняване на проблеми и много други.

         Реклама

         BSNL – ₹ 299 до ₹ 1299


         BSNL предлага най -икономичните планове за WiFi за домове, започващи от ₹ 299. Той дава 10 Mbps скорост до 100 GB и 2 Mbps над 100 GB. ₹ 1299 е основният широколентов план от BSNL. Той дава 10 Mbps скорост до 1600 GB и 5 Mbps отвъд това. В допълнение, той дава неограничени локални и STD обаждания към всяка мрежа.

         Действайте широколентов


         Act Broadband дава невероятни услуги, ако плащате годишно, което означава, че ще получите неограничени данни със скорост 50 Mbps при ₹ 6588.
         Другите планове като ACT Silver, Platinum и Diamond Promo дават от 150 до 300 Mbps с неограничени данни. Плановите и диамантените планове включват 20% допълнителни данни всеки месец с безплатен рутер.

         Tata Play Fiber


         Tata Play Fiber въведе план ₹ 2097 в продължение на 3 месеца с неограничени данни със скорост 50 Mbps. Планът от 50 Mbps също се предлага за 6 до 12-месечни наеми при ₹ 3300 и ₹ 6000.

         Реклама

         Можете също така да изберете по -висока скорост от 1Gbps за ₹ 3600 за 1 месец. Tata предлага и безплатна инсталация и безплатен рутер с двойно лента и WiFi рутер.

         Hathway Premium Unlimited


         Hathway въведе план 800 за 1 месец с неограничени данни със скорост 150Mbps. Също така, компанията предлага безплатно двойно-лентов рутер. Освен това, можете да спечелите точки за възнаграждение, ако плащате абонаментни такси чрез Amazon Pay ICICI Bank Credit Card.

         Тикона


         Tikona предлага неограничен Wi-Fi план за ₹ 2394 за 6 месеца. Планът включва 30 Mbps скорост и нулев заряд за инсталиране. Не забравяйте, че компанията не предлага безплатен Wi-Fi рутер като други доставчици на широколентов достъп.