Дали webroot се грижи за червеи като koobface?

За CMI

Резюме:

Webroot е софтуер за защита от злонамерен софтуер, който помага да се открият и премахнат различни видове зловреден софтуер, включително червеи като Koobface. Тази статия обсъжда значението на защитата на злонамерен софтуер, как да разпознавате и откривате злонамерен софтуер и стъпки за премахване на злонамерен софтуер от вашия компютър. Той също така обяснява как работи Webroot и защо е необходимо за защита на вашия компютър от заплахи за злонамерен софтуер.

Ключови точки:

 1. Злонамерен софтуер се отнася до всеки злонамерен софтуер, предназначен да проникне или да повреди компютърна система без информирано съгласие на потребителя.
 2. Общите признаци на злонамерен софтуер включват бавна производителност, необяснимо поведение на компютър и прекъсвания от изскачащи прозорци и спам.
 3. За да премахнете злонамерен софтуер от вашия компютър, се препоръчва да се използва софтуер за антималуер и да следвате превантивни мерки.
 4. Webroot е облачно базирано решение за антималално софтуер, което предлага актуализации в реално време и откриване на заплахи за злонамерен софтуер.
 5. BrightCloud Services Services на Webroot класифицират милиарди URL адреси и помагат за блокиране на известни злонамерени източници.
 6. Webroot използва множество слоеве защита, включително евристичен анализ и пясъчници, за да идентифицира и предотврати злонамерен софтуер.
 7. Инфекциите на Maware могат да доведат до кражба на идентичност, излагане на данни и различни други рискове за сигурността.
 8. Антималутните решения на Webroot са предназначени да осигурят цялостна защита и поддръжка на потребителите.

Въпроси:

 1. Как злонамерен софтуер влияе върху производителността на компютъра?
 2. Злонамерен софтуер може да забави или срине компютър, като използва системните ресурси на заден план.

 3. Какви са често срещаните признаци на злонамерен софтуер?
 4. Общите признаци включват бавна производителност, промени в поведението на компютъра и чести изскачащи прозорци и спам.

 5. Може ли ръчното отстраняване на злонамерен софтуер да бъде ефективно?
 6. Въпреки че е възможно, ръчното премахване на злонамерен софтуер е сложен процес и често се обработва най -добре от софтуера за антималуер.

 7. Какво трябва да вземете предвид при избора на софтуер за антималуер?
 8. Потърсете облачни решения с навременни актуализации, специални изследователски екипи, силна поддръжка на клиенти и реномирана компания за подкрепа.

 9. Как Webroot защитава от злонамерен софтуер?
 10. Webroot използва множество слоеве защита, включително огромна база данни от URL адреси, евристичен анализ и пясъчни кутии.

 11. Защо е необходима защита от злонамерен софтуер за потребителите на компютъра?
 12. Зловредният софтуер може да доведе до различни рискове за сигурността, включително кражба на самоличност, експозиция на данни и компрометирана функционалност на системата.

 13. Колко разпространено е зловреден софтуер?
 14. Зловредният софтуер е широко разпространен и почти всички свързани с интернет компютри са податливи на инфекция.

 15. Може ли webroot да открие и премахне червеи като koobface?
 16. Да, Webroot е проектиран да открива и премахва различни видове злонамерен софтуер, включително червеи като Koobface.

 17. Дали антималутовата защита на Webroot е достатъчна за домашните мрежи?
 18. Webroot осигурява цялостна защита на домашните мрежи и помага да се предотврати разпространението на инфекции между устройства.

 19. Се абонира за програмата за защита на Quicken излишно, ако вече имате webroot?
 20. Наличието на допълнителна защита може да осигури допълнителен слой сигурност, но Webroot трябва да може да се справи с открития червей.

 21. Може ли Koobface да зарази цяла домашна мрежа?
 22. Да, Koobface е способен да се разпространява през домашна мрежа, ако не съществуват подходящи мерки за сигурност.

 23. Webroot ли е надежден и реномиран софтуер за антималуер?
 24. Webroot е добре утвърдена компания със солидна репутация в областта на антималуерните решения.

Подробни отговори:

1. Как злонамерен софтуер влияе върху производителността на компютъра?

Зловредният софтуер може значително да повлияе на производителността на компютъра чрез консумация на системни ресурси. Дори малки количества злонамерен софтуер могат да забавят или да сринат компютър, което води до по -бавни времена на реакция, замръзване или чести сривове.

2. Какви са често срещаните признаци на злонамерен софтуер?

Някои общи признаци на злонамерен софтуер включват:

 • Бавна производителност: Ако компютърът ви внезапно е по -бавен от обикновено, това може да се дължи на системните ресурси за консумация на зловреден софтуер.
 • Необходимо поведение на компютър: Ако вашият компютър се държи странно, като стартиране на неизвестни програми или промяна на настройки без вашия вход, това може да показва зараза с злонамерен софтуер.
 • Изскачащи прозорци и спам: Зловредният софтуер може да генерира чести изскачащи прозорци и спам съобщения, прекъсвайки вашето сърфиране и потенциално да ви излага на допълнителни рискове.

3. Може ли ръчното отстраняване на злонамерен софтуер да бъде ефективно?

Ръчното премахване на злонамерен софтуер може да бъде сложен и отнемащ време процес, изискващ задълбочени познания за поведението на злонамерен софтуер и системни файлове. Въпреки че опитни потребители могат да опитат ръчно премахване, обикновено се препоръчва да се използва реномиран софтуер за антимал софтуер за ефективно и ефективно откриване и премахване на злонамерен софтуер.

4. Какво трябва да вземете предвид при избора на софтуер за антималуер?

Когато избирате софтуер за антималуер, помислете за следното:

 • Облачно базирано решение: Потърсете софтуер, който използва облачна защита за навременни актуализации и откриване в реално време на възникващи заплахи.
 • Специален изследователски екип: Уверете се, че софтуерът се поддържа от специален изследователски екип, който активно проследява и анализира еволюцията на злонамерен софтуер.
 • Поддръжка на клиенти: Проверете за награден екип за поддръжка на клиенти, който може незабавно да разреши всякакви проблеми или притеснения.
 • Репутация: Изберете софтуер от утвърдена компания със солидна репутация в областта на киберсигурността.

5. Как Webroot защитава от злонамерен софтуер?

Webroot използва множество слоеве защита, за да предпази от заплахи за злонамерен софтуер:

 • URL адреси в черен списък и IP адреси: Услугите за разузнаване на заплахата на Webroot поддържат цялостна база данни от известни злонамерени източници, блокираща достъп до URL адреси с черен списък и IP адреси.
 • Известни добри или известни категоризация на лоши файлове: файловете с известни URL адреси или IP се категоризират като добри или лоши, а действията се предприемат съответно.
 • Евристичен анализ: Антимал-софтуерните решения на Webroot използват евристичен или базиран на поведение анализ, за ​​да определят дали даден файл е злонамерен въз основа на неговите действия или поведение.
 • Sandboxing: Когато няма достатъчно информация за файл, Webroot може да го изолира в среда на пясъчник за допълнителен анализ, предотвратявайки потенциално вредните файлове да се изпълняват в система.

6. Защо е необходима защита от злонамерен софтуер за потребителите на компютъра?

Malware представлява значителни рискове за потребителите на компютър, включително:

 • Кражба на самоличност: злонамерен софтуер може да събере чувствителна лична информация, като пароли и данни за кредитна карта, което води до кражба на самоличност и финансова измама.
 • Излагане на данни: Някои зловреден софтуер могат да имат достъп и да излагат поверителни данни, включително лични файлове, документи и снимки, компрометиране на поверителност.
 • Корупция на системата: Определен зловреден софтуер може да повреди или корумпира системни файлове, което води до нестабилност на системата и потенциална загуба на данни.
 • Кражба на парола и потребителско име: злонамерен софтуер може да открадне идентификационни данни за вход, което позволява на нападателите да имат достъп до лични акаунти и да ги експлоатират за злонамерени цели.

7. Колко разпространено е зловреден софтуер?

Злонамерен софтуер е широко разпространен и засяга значителна част от свързаните с Интернет компютри. Статистиката показва, че приблизително девет от десет компютри са заразени с шпионски софтуер, което може да причини различни проблеми със сигурността.

8. Може ли webroot да открие и премахне червеи като koobface?

Да, Webroot е проектиран да открива и премахва различни видове злонамерен софтуер, включително червеи като Koobface. Той използва усъвършенствани техники за откриване и постоянно актуализира интелигентността на заплахата, за да идентифицира и премахне разпространените и възникващи заплахи.

9. Дали антималутовата защита на Webroot е достатъчна за домашните мрежи?

Webroot осигурява цялостна защита на домашните мрежи. Неговите решения за антимал софтуер са проектирани да предотвратяват разпространението на инфекции между устройства в рамките на мрежа, смекчаване на риска от злонамерен софтуер, засягащи множество устройства в домашна мрежа.

10. Се абонира за програмата за защита на Quicken излишно, ако вече имате webroot?

Наличието на допълнителна защита срещу злонамерен софтуер може да осигури допълнителен слой сигурност, особено що се отнася до опазването на личните и финансовите данни. Докато Webroot трябва да може да се справи с открития червей, абонирането за защита на защитата на Quicken може да предложи допълнителни мерки за успокоение и сигурност.

11. Може ли Koobface да зарази цяла домашна мрежа?

Да, Koobface е червей, способен да се разпространява през домашна мрежа, ако не са налице подходящи мерки за сигурност. Той може да зарази множество устройства, свързани към мрежата, потенциално компрометира личните данни и да причини допълнителни щети.

12. Webroot ли е надежден и реномиран софтуер за антималуер?

Webroot е добре утвърдена компания със солидна репутация в областта на антималуерните решения. Той е получил различни отраслови признания и се доверява на милиони потребители по целия свят заради своето усъвършенствано откриване на заплахи и ефективни възможности за отстраняване на злонамерен софтуер.

Дали webroot се грижи за червеи като koobface

За CMI

Какво е зловреден софтуер?

Злонамерен софтуер е кратък за злонамерен софтуер. Това е всякакъв вид софтуер, предназначен да проникне или да повреди компютърна система без информирано съгласие на собственика. Троянци, вируси, червеи, откуп и други заплахи попадат в категорията злонамерен софтуер. Добрата защита от злонамерен софтуер започва с ефективен софтуер за антимал софтуер.

Как да разпознаем и открием злонамерен софтуер

Няколко симптома се считат за често срещани признаци на злонамерен софтуер, въпреки че много видове злонамерен софтуер работят, без да ви предупреждават за тяхното присъствие. Всъщност прикритите програми могат да бъдат дори по -голяма заплаха от злонамерен софтуер, отколкото явни, тъй като те могат да доведат до неща като кражба на самоличност и измама с кредитни карти. Ако забележите нещо’S OFF, тези признаци могат да означават злонамерен софтуер:

 • Проблеми с производителността- Компютърът работи бавно или се срива често? Дори и малки количества злонамерен софтуер могат да забавят или да сринат компютъра ви, като намаляват ресурсите на твърдия диск, докато работят на заден план.
 • Необяснимо поведение на компютър- ако се случват нещата, вие не сте го направили’t посветени, може да сте заразени. Общите промени в поведението включват мистериозни нови ленти с инструменти, необясними промени в настройките на началната страница и подозрителни резултати от търсенето.
 • Прекъсвания от изскачащи прозорци и спам-Докато много изскачащи прозорци и имейли от реномирани компании са безопасни, рекламните програми, които генерират злонамерени изскачащи прозорци, са в състояние да инсталират шпионски софтуер, за да отвлекат браузъра ви и да уловят вашата лична информация, дори и с реномирани реклами.

Как да премахнете злонамерен софтуер от вашия компютър

Превенцията е най -добрата стратегия за поддържане на вашия персонален компютър без зловреден софтуер. Ако вашето устройство все пак се зарази, това не е краят на линията. Докато е възможно ръчно отстраняване на злонамерен софтуер, то’е сложен процес дори за здрави потребители. Все пак има начини да върнете компютъра си в нормално, функциониращо състояние.

Първо, инсталирайте продукт с възможности за сканиране на антималуер и го стартирайте във вашата система. Това ще помогне да се определи нивото на вашата инфекция и да поставите компютъра си на пътя към възстановяване.

След това изберете по-дългосрочно решение за защита от злонамерен софтуер. Потърсете тези качества, когато избирате софтуерно решение за борба с злонамерен софтуер:

 • То’S Облак, базиран на навременна версия и дефиниция, актуализира, които се борят с актуални заплахи
 • То’S подкрепяно от специализиран, денонощно изследователски екип, посветен на проследяването на еволюцията на злонамерен софтуер
 • Той може да се похвали с награден екип за поддръжка на клиенти, който бързо разрешава билети за обслужване
 • То’S подкрепена от утвърдена компания със солидна репутация

Как работи анти-зловредният софтуер и защо имате нужда от него

За да се изправи на днешния развиващ се пейзаж на заплахата, ефективните решения за антималала трябва да предлагат множество слоеве защита.

Добрият първи слой е подкрепен от стабилна база данни от URL адреси и IP адреси в черен списък, актуализирани в реално време, които трябва да бъдат блокирани. BrightCloud Services Services на Webroot, например, класифицира повече от 27 милиарда URL адреси, повече от всяка друга налична услуга, спиране на заплахи въз основа на знания, събрани по -рано за техния източник.

На следващо място, файл без известен URL или IP се категоризира като известен добър или известен лош файл, или такъв, който изисква допълнителна проверка.
Тогава евристичните или базирани на поведение слоеве решават дали да предотвратят изпълнението на файл въз основа на предвиденото му действие. Ако дадено действие е необичайно или вредно, този слой от защита от злонамерен софтуер ще категоризира файл като злонамерен.

И накрая, метод, известен като пясъчник, често се използва за изолиране на файл, когато няма достатъчно информация, за да се направи решение на файл’S Категория. Много решения за антималуер предлагат някакъв вид пясъчници, но скоростта и ефективността, с които се извършва този процес, варира значително.

Само малка част от заплахите от злонамерен софтуер го преодоляват първия слой от здрава защита от злонамерен софтуер. Но поради чистия обем от заплахи, пред които са изправени онлайн потребителите, фракцията все още представлява сериозна заплаха. Колко разпространено е зловреден софтуер?

Ако използвате компютър, сте податливи на инфекция. Всъщност девет от 10 свързани с интернет компютри са заразени с шпионски софтуер, който може:

 • Изложете ви на кражба на самоличност
 • Изложете личната си информация и частни акаунти
 • Корумпирайте вашия твърд диск
 • Споделете вашите пароли и потребителски имена

Прочетете повече за защитата на злонамерен софтуер

Продължавайте с новините за възникващия зловреден софтуер и други онлайн заплахи с блога за заплаха от Webroot.

Ако ти’Интересувате се да научите повече за антималуерните решения от Webroot, нека ви помогнем да изберете подходящия продукт за вас.

Дали webroot се грижи за червеи като koobface?

Ранг

Просто работех с поддръжка на Quicken. за прехвърляне на файлове. Те сканираха компютъра ми и откриха червей, наречен koobface. Те настояха, че Webroot не пречи на неща като Koobface. И преди да успеем да продължим, трябваше да се абонирам за тяхната програма за защита. което направих. Но сега започвам да се чудя дали съм “двойно покрит” за този тип натрапник в моята компютърна система. Очевидно, според човека Quicken Tech, Koobface може да зарази цялата домашна мрежа. Бих искал да чуя какво е наистина вярно от общността на Webroot.

Най -добър отговор от Балдрик 20 май 2016 г., 23:31

3 отговора

Ранг

UserLevel 7

Преди 6 години

20 май 2016 г

Добре дошли Forums Tomthhe Community Forums.

Моля виж Тази предишна тема по тази тема, за отговор на вашата заявка.

Webroot secureanywhere завършва бета тестер V9.0.24.49, Изобразени от макриум отразяват V7.2

Ранг

Преди 6 години

21 май 2016 г

Благодаря за отговора, Bladrick. Предполагам, че отговорът е „да“, както казахте, някой може да се погрижи за това. Вече платих Quicken, за да го направя. Не знам това. Quicken Rep каза, че Webroot само предпазва вирусите, а не червеите. Така. изглежда, че съм бил измамен.

Ранг

UserLevel 7

Преди 6 години

21 май 2016 г

Отговорът от изследователите на заплахата от Webroot наистина е „да“. Но както винаги има нови варианти, които излизат през цялото време и никое приложение за сигурност никога не е 100% ефективно (дори WSA. ;)) Така че винаги има възможност нов вариант да премине WSA. Но това е много Unlikley.

Ако обаче това стане, вие сте правилни в разбирането си, че можете да се свържете с екипа за поддръжка на Webroot и че те ще работят за премахване на инфекцията, ако е минала покрай WSA. Това е безплатна услуга за всеки потребител с активен абонамент за WSA.

Сега, да кажа, че хората в Quicken ви измамиха, е спорно точка. Това може да е така, но подозирам, че е по -вероятно те да бъдат просто информирани по отношение на способностите на WSA, аз.E., Мислейки, че тъй като използвате антивирусната версия на WSA, тогава сте защитени само срещу вируси. Което е неправилно, тъй като цялата версия на WSA осигурява една и съща основна защита срещу злонамерен софтуер (която обхваща не само вируси, но и шпионски софтуер, откуп, фишинг атаки, кражба на идентичност, заплахи в социалната мрежа, опасни уебсайтове за име, но няколко).

Червей

Червей

Значка

+36

Червей’целта е да се разпространява и разпространява колкото е възможно, защото тя’s обикновено е проектиран да намери специфична среда като негова цел. Той се различава от вирус по това, че не’не се нуждаят от хост файл, за да заразят и разпространят. След като червеят достигне целевата си среда, той има неограничени опции за крайната цел от нападателя, като изтриване на файлове или доставяне на други полезни товари като Ransomware. Ransomware в комбинация с червеи с помощта на подвизи се направи известен с атаките WannaCry и Notpetya през 2017 г., което причини над 5 милиарда долара щети.

По -долу са някои от известните варианти на червеи:

Допълнителна защита срещу киберпрестъпност: Webroot Secureanywhere Antivirus

Като част от постоянната ни битка срещу киберпрестъпността, ние непрекъснато разглеждаме начините, по които можем да подобрим, както и да разширим портфолиото си за услуги за сигурност. Наскоро преминахме на Webroot Secureanywhere Antivirus за нашия CMI управлява антивируса на крайната точка обслужване. Webroot е най -лекият и бърз AV на пазара и единственият истински облак AV. Той предлага защита от следващо поколение както за крайни точки, така и за потребители, захранвани от Webroot BrightCloud® Threat Intelligence.

Очертахме по -долу някои от предимствата на Webroot, които изиграха фактор в нашата промяна:

1. Лесен за справяне с

Всеки доставчик, с който си партнираме, трябва да бъде лесен за справяне. Търсим най -добрите доставчици на породи, които са организирани и разполагат с инструментите, системите и процесите, за да ни осигурят най -доброто от продукта на породата, така че прекарваме повече време в подкрепа и управление на нашите клиенти.

2. Антивирус и анти-зловреден софтуер комбинирани

Повечето предприятия са наясно, че изтеглянето на неизвестни файлове може да остави вашата мрежа уязвима към вируси и червеи, но не винаги предприема необходимите стъпки, за да се предпази от общото сърфиране в мрежата.

Webroot SecureAnywhere Antivirus предлага анти-зловреден софтуер, както и антивирусни функции, което означава, че спира вирусите и червеите, които можете по невнимание да изтеглите, а също така ви защитава по време на уеб сърфиране, като блокира вредните уебсайтове. Webroot сваля шпионски софтуер, който се опитва да ви заблуди или използва уязвимости във вашите операционни системи.

3. Бързи машинни сканирания

Като част от управляваната антивирусна услуга ние настроим, конфигурираме и управляваме антивирусните сканирания на вашето устройство. Харесаха ни начина, по който сканирането на Webroot беше задълбочено, но бързо, следователно имаше малък или никакъв ефект върху производителността на потребителите.

След като е създаден от нашите експерти, Webroot SecureAnywhere антивирусни сканира данни, блокира вирусите, които открива, и дори премахва злонамерен софтуер, който вече е подаден във вашия компютър.

4. Рафинирано откриване на заплаха

Webroot secureanywhere антивирусът разглежда вашия компютър’S регистър, файлове и приложения на операционната система, за да се даде списък на заплахите. Наличието на най-новите подписи за заплаха не предпазва от чисто нова заплаха с нулев ден, така че Webroot използва други начини за откриване на заплахи въз основа на тяхното поведение или в сравнение с известни семейства на заплаха.

5. Сигурни разрешения

Като част от управляваната услуга можем да настроим различни разрешения, които ще ви позволят да дадете или ограничите достъпа на потребителя до определени функции. Настройките също ще помогнат за защитата на вашето устройство от злонамерен софтуер и вирусни атаки, които се опитват да променят антивирусните настройки без ваше знание.

Насърчаваме нашите клиенти да използват множество продукти и услуги за сигурност, а не да разчитат на един доставчик или услуга. Дори и да имате два елемента, които се припокриват, това е хубаво, защото ще осигури по -добра защита. Когато купувате управлявани услуги за сигурност от нас, можете да бъдете сигурни, че нашите експерти са на разположение, за да конфигурират правилно всички услуги, за да увеличите максимално вашата защита.

Ако искате допълнителна информация за това или някоя от другите ни услуги, свържете се с нас днес.

За CMI

Ние се грижим за вашето ИТ, така че можете да се съсредоточите върху управлението на вашия бизнес. Независимо дали търсите цялостна услуга за поддръжка на ИТ или нещо по -гъвкаво, CMI може да помогне. Като водещи в индустрията специалисти в мрежовата сигурност, непрекъснатостта на бизнеса, предоставянето на хардуер и софтуера, облачните изчисления и интернет услугите, CMI помага на бизнеса да придобие конкурентно предимство чрез технологии от 25 години. Обадете се днес на 020 8875 7676, за да научите повече и се регистрирайте за безплатна консултация.

Безплатна консултация

Написано от Дарън Милар

Преди това техническият директор на BTA, който CMI придоби през 2019 г., Darron е нашият директор за технически решения. Той е отговорен за изпълнението на проекти за промяна на нашите клиенти; Всичко от малки проекти за надграждане или широкомащабни проекти за трансформация на работното място. Darron също работи с редица наши клиенти като техен CIO, за да им предостави уникалната си комбинация от техническа и търговска експертиза. Като запален голф, той често се намира на голф игрището през уикенда (смятаме, че Виктория има достатъчно от него в офиса през седмицата!)

Предишна публикация

Следваща публикация