Резюме:

В тази статия ние изследваме връзката между загубата на слуха и продължителността на живота при възрастни възрастни. Проучване от медицинско училище Duke-Nus разкрива, че нелекуваната загуба на слуха всъщност може да намали живота си. Той също така установи, че ако нелекуваната загуба на слуха настъпи с увреждания на зрението, той удвоява вероятността да има затруднения с ежедневните живи задачи. Положителният аспект обаче е, че загубата на слуха може да се лекува чрез различни средства, а получаването на изпита за слуха може да помогне за разкриване на големи проблеми със здравето и подобряване на цялостната грижа за себе си.

1. Как загубата на слуха влияе върху продължителността на живота?

Загубата на слуха, когато не се лекува, всъщност може да намали продължителността на живота при възрастни възрастни.

2. Какви са някои други проблеми, свързани със загубата на слуха?

Изследванията показват връзка между загубата на слуха и по -голям риск от инсулт и сърдечни заболявания при възрастни възрастни.

3. Каква е връзката между сърдечните заболявания и загубата на слуха?

Загубата на слуха и шум в ушите могат да бъдат свързани със сърдечни заболявания, тъй като високото кръвно налягане влияе върху кръвоносните съдове в ушния канал. Свити кръвни съдове, причинени от фактори като тютюнопушене, повишават кръвното налягане. Възрастните възрастни със сърдечни проблеми и загуба на слуха обикновено изпитват звук в ушите си.

4. Има ли връзки между загубата на слуха и когнитивния спад?

Загубата на слуха е свързана с деменция, болест на Алцхаймер и други видове когнитивен спад. Това може да се дължи на увеличените усилия, изисквани от мозъка за разграничаване на думите в разговор, което оставя по -малко умствена способност за обработка на думите или други задачи. Освен това, затрудненията с общуването могат да доведат до социална изолация, тревожност и депресия, влияещи върху цялостното психично здраве.

5. Как възрастните възрастни могат да управляват загубата на слуха?

Слуховите апарати са ефективно лечение за загуба на слуха при възрастни възрастни. Тези устройства се подобриха значително, с функции като по -добро отмяна на шумове и свързаност на фоновия шум към различни устройства. Освен това консултацията с диетолог или лекар относно промените в диетата може да помогне за противодействие на допълнителната загуба на слуха. Анемията с дефицит на желязо, например, може да се лекува чрез увеличаване на съдържанието на желязо в диетата, насърчаване на цялостното по -добро здраве.

6. Как шумът в ушите влияе върху качеството на живот?

Тинитус, изпитан от почти един от четирима възрастни, има ясно влияние върху качеството на живот. Физическите аспекти, като болка и стрес, са по -засегнати от психологическите.

7. Влиява ли тежестта на шум в ушите върху нейното въздействие върху качеството на живот?

Да, въздействието на шум в ушите върху качеството на живот се увеличава със своята тежест.

8. Какви са дългосрочните и краткосрочните ефекти на шум в ушите?

Тинитус, обикновено известен като звънене в ушите, може да има различни симптоми като вихриране, звуков сигнал и хленчене. Това може да причини физически и психически дискомфорт, засягащ цялостното благополучие.

9. Как могат да се управляват загуба на слуха и шум в ушите?

Използването на слухови апарати може да помогне за управление на загубата на слуха и да намали въздействието на шум в ушите. Диетичните промени, като увеличаване на приема на желязо, също могат да играят роля в управлението на загубата на слуха. Търсенето на професионални съвети и ранната намеса са от решаващо значение за ефективно управление на тези условия.

10. По -тинитус по -физически или емоционално ли е притеснителен?

Тинитусът има тенденция да има по-голямо влияние върху физическите аспекти, като болка и стрес, а не на емоционално и психологическо благополучие.

Тинитусът се отчита за качеството на живот

Тинитусът също може да бъде причинен от:

Връзката между продължителността на живота и загубата на слуха

Жената, подобряваща продължителността на живота си, като носи слухови апарати и тренира, е навън на кей

Точно като сивата коса и очилата за четене, загубата на слуха е просто едно от онези неща, които много хора приемат като част от процеса на стареене. Но проучване от медицинско училище Duke-Nus разкрива връзка между загубата на слуха и общото здраве при възрастни възрастни.

Проблемите с комуникацията, депресията и когнитивният спад имат по -голямо явление при възрастни граждани с визия или загуба на слуха. Че’s Нещо, за което може би вече сте прочели. Но едно нещо, което може да не сте наясно, е, че продължителността на живота също може да бъде повлияна от загуба на слуха.

Хората с нелекувана загуба на слуха, според това проучване, всъщност могат да имат намален живот. Какво’s повече, те откриха, че ако нелекуваната загуба на слуха е възникнала с увреждания на зрението, това е почти двойно вероятността те да имат трудно време със задачи, необходими за ежедневния живот. То’е проблем, който е както физически, така и загриженост за качеството на живот.

Това може да звучи лошо, но там’S положително: загубата на слуха за възрастни възрастни може да се лекува чрез различни средства. Още по -важното е, че изпитът на слуха може да помогне за разкриването на големи проблеми със здравето и да ви предизвика по -добре да се грижите за себе си, което ще увеличи продължителността на живота ви.

Какво’s връзката между загубата на слуха и лошото здраве?

Изследванията определено показват връзка, но специфичната причина и ефект са’t Перфектно известен.

Изследователи от Джон Хопкинс отбелязват, че други проблеми, включително по -голям риск от инсулт и сърдечни заболявания, са наблюдавани при възрастни хора, които са имали загуба на слуха.

Когато разберете какви са причините за загубата на слуха, тези резултати имат повече смисъл. Много случаи на загуба на слуха и шум в ушите са обвързани със сърдечни заболявания, тъй като високото кръвно налягане засяга кръвоносните съдове в ушния канал. Когато сте свили кръвоносни съдове – което може да бъде причинено от тютюнопушенето – тялото трябва да работи по -усилено, за да изтласка кръвта, през която води до високо кръвно налягане. Възрастните възрастни със сърдечни проблеми и загуба на слуха обикновено изпитват звук в ушите си, което може да бъде причинено от високо кръвно налягане.

Загубата на слуха също е свързана с деменцията, Алцхаймер’S заболяване и други видове когнитивен спад. Съществуват редица причини двамата да бъдат свързани според здравните специалисти и специалистите по слуха: За един мозъкът трябва да работи по -усилено, за да разграничи думите в разговор, което позволява по -малко умствена способност да обработва действително думите или да прави нещо друго. При други обстоятелства затрудненията при съобщението причиняват на хората със загубата на слуха да бъдат по -малко социални. Тази социална изолация води до тревожност и депресия, което може да окаже силно въздействие върху човек’s психично здраве.

Как възрастните възрастни могат да управляват загубата на слуха

Налични са няколко решения за управление на загубата на слуха при възрастни възрастни, но както е показано от изследванията, най -добре е да се справите с тези проблеми рано, преди да повлияят на вашето общо здраве.

Слуховите апарати са един вид лечение, което може да бъде много ефективно при справяне със загубата на слуха ви. Налични са много различни модели на слухови апарати, включително малки, фини модели, които са готови за Bluetooth. Също така, основното качество на живот се засилва в резултат на технологията за слухов апарат. Например, те блокират фоновия шум много по -добре от по -старите модели и могат да бъдат свързани с компютри, мобилни телефони и телевизия’s, за да ви позволя да чуете по -добре по време на забавлението.

Възрастните възрастни също могат да отидат на диетолог или да говорят с лекаря си за промените в диетата си, за да се противопоставят на допълнителната загуба на слуха. Има връзки между анемия с дефицит на желязо и загуба на слуха, например, които често могат да се лекуват чрез увеличаване на съдържанието на желязо във вашата диета. Подобрената диета може да помогне на другите ви медицински състояния и да ви помогне да имате по -добро цялостно здраве.

Обадете се днес, за да си уговорите среща

Информацията за сайта е само за образователни и информационни цели и не представлява медицински съвет. За да получавате персонализирани съвети или лечение, насрочете среща.

Тинитусът се отчита за качеството на живот

Тинитусът има ясно влияние върху качеството на живот сред възрастните. Почти един от четири се чувства неблагоприятно засегнат от шум в ушите.

Тинитусът се отчита за качеството на живот

Проучване, базирано на самоотчетени данни от 2800 участници, показа, че шумът в ушите засяга почти 25 процента от възрастните в проучването до известна степен. Девет процента страдат от умерен до тежък шум в ушите.
.
Въздействието на шум в ушите върху качеството на живот е оценено чрез тестове за физическо и психично здраве. Установено е, че физическите аспекти са по -засегнати от психологическите. Тинитусът ясно засяга участниците повече по отношение на физическа болка и ниво на стрес, отколкото на психическо и емоционално ниво.

Проучването също показа, че въздействието на шум в ушите върху качеството на живот се увеличава с тежестта на шум в ушите.

Дългосрочните и краткосрочните ефекти на шум в ушите

Жена, която изпитва симптоми на шум в ушите

Тинитусът често се нарича звънене в ушите, но може да звучи като вихриране, звуков сигнал, хленчене или туитър. Въпреки че състоянието не е задължително да пречи на способността ви да чувате, то може да бъде придружено от загуба на слуха. Това също може да намали качеството ви на живот, да причини социални и психологически страдания и да се доставя с други дългосрочни и краткосрочни странични ефекти. Според публикациите на Harvard Health, около 60 милиона американци могат да страдат от шум в ушите.

Какво причинява шум в ушите?

Въпреки че често се причинява от излагане на шум, той също може да бъде страничен ефект от друго медицинско състояние, като неактивна щитовидна жлеза, високо кръвно налягане, ушна инфекция или неврологичен проблем.

Тези здравословни проблеми могат да повредят микроскопичните косми във вътрешното ухо. Това се отразява на начина, по който звуковите сигнали се изпращат до мозъка ви.

Тинитусът също може да бъде причинен от:

  • Загуба на слуха, която настъпва с напредване на възрастта
  • Повтарящи се или остри силни шумове
  • Излишна ушна кал
  • Определени лекарства
  • Синусови инфекции или течност в ушите
  • Наранявания на главата и шията

Проблемът може да бъде временен или постоянен. Повечето хора са преживели кратки периоди на шум в ушите, след като са чували изключително силни шумове.

Краткосрочни ефекти на ушите

Някои краткосрочни ефекти на шум в ушите са:

  • Социално оттегляне
  • Прекъснат сън
  • Трудност при концентриране
  • Повишена чувствителност към определени шумове

Дългосрочни ефекти на ушите

Дългосрочните страдащи от шум в ушите трябва да бъдат предпазливи, че социалната изолация не е’не се превръща в депресия. Четенето на това показва, че предприемате стъпките, за да научите за ушите, за да помогнете за предотвратяване на нежелани страхове, които могат да дойдат от липса на разбиране за много хора. “Американската асоциация на тинитус” е добър ресурс за информация. За някои, които се борят с шум в ушите на ден, слушайки чрез нежелан шум, може да стане много уморителен и да източи енергията ви.

Както може би сте научили, е разумно да бъде оценен професионално слухът ви, за да бъде добре информиран. Свържете се. Помощта може да бъде само телефонно обаждане далеч.

Как качеството на живот се влияе от шум в ушите

усмихната старша дама

Случвало ли ви се е да сте изпитвали постоянен звънец, бръмчащ или тананикащ шум? Забелязахте ли, че сте единственият, който можеше да го чуе? Това се нарича шум в ушите и то’е много често състояние. Това е слухова илюзия, известна още като фантомен звук, който може да бъде причинен от различни неща.

Това може да включва вградени уши, прилагащи налягане в тъпанчето и канала. Това също може да бъде симптом на недиагностицирани медицински проблеми като тумор или дори нещо, което идва заедно, когато някой е изправен пред загуба на слуха, свързана с възрастта. Това обаче’обикновено причинени от излагане на силни звуци. Тези силни звуци не’дори не трябва да бъде толкова силен, колкото фойерверките или самолет.

Дори може да бъде обемът на концерт, спортна игра, бар, ресторант, танцов клуб или където и да е другаде, където е гарантирано, че ще има силен шум. Понякога може да бъде лесно да се избегне шум в ушите, като например носене на тапи за уши или покриване на ушите си, ако сте’ще бъде изложен на нещо силно. Но за съжаление, това е’Винаги ще е така, особено ако вие’повторно изложен на силен звук много неочаквано.

Тинитусът обикновено не’t продължават твърде дълго, особено ако причината, която имате, се дължи на това, че сте около силен шум. Обикновено се очаква да изчезне в рамките на 24 часа, понякога не по -късно от една седмица. Ако обаче трае по -дълго от това, тогава трябва да потърсите помощ от аудиолог. Тинитусът обикновено е симптомът на някакво друго състояние, пред което е изправено тялото. Опитът за игнориране.

Липса на сън

Трябва да имате лека нощ’s сън от седем до девет часа, за да функционира правилно. Това означава да спиш в продължение на седем до девет поредни часа без прекъсвания. За съжаление, на тези, които имат шум в ушите, може да е трудно да заспят. Нощта е, когато шумът в ушите е най -забележим. Околността е много тиха, което прави слуховата илюзия да звучи по -изявен или по -силен. Тинитус може да събуди някого и от съня си поради шума, че’Изготвяне. Това ще доведе до това, че човекът се чувства изтощен, мускулна болезненост и липса на психическа яснота.

Физическо здраве

Поради причината за шум в ушите, може да има различни физически симптоми, които могат да го придружават. Когато шумът в ушите е причинен от тумори или вградени уши, това ще причини натиск и главоболие. Това също може да причини болка или други раздразнения с челюстта. Тинитус може да накара мускулите да се чувстват уморени поради общата черта на липсата на сън. След това това може да накара пациента да не иска да спортува или да направи малко движение в сравнение с живота си преди шум в ушите.

Загуба на слуха

Много често срещан знак за шум в ушите е загубата на слуха. Докато човек не’t причини другото, и двамата обикновено са свързани, тъй като и двамата се случват едновременно. Загубата на слуха ще затрудни ежедневните задачи и комуникира. След това това ще доведе до спад на психичното здраве.

Социално оттегляне

Много пациенти не’не го осъзнайте, но шумът в ушите може да повлияе на начина, по който общувате. Тъй. Това се дължи на това, че е самосъзнателен или изправен пред отхвърляне от това,.

Душевно здраве

Въпреки. Поради липсата на сън и трябва постоянно да чуват фантомния шум, това кара пациентите да изпаднат в депресивно, гняв или тревожно състояние. Като цяло, шумът в ушите може значително да повлияе на някого’s настроение и как те’се чувствам. Това ще се отрази на ежедневието им и как те взаимодействат с другите.

Липса на фокус

Тинитусът е както психически, така и физически източващо върху тялото. Повечето пациенти ще изпитат липса на сън, а някои ще се борят да чуят какво им казват другите или общия шум в обкръжението си поради шум в ушите. Това ще доведе до липса на фокус, което ще направи концентрацията далеч по -трудна. Това може да доведе до по -ниски оценки, социално оттегляне, тревожност, липса на работни резултати и да постави повече стрес върху човека. Като цяло’просто ще направя дори и най -простите задачи да се чувстват трудни за изпълнение.

Тинитус е нещо, което в крайна сметка всички ще изпитат през живота си. Много пациенти растат, за да го игнорират, но търсенето на аудиолог все още е невероятно важно. Може да има основна причина за шум в ушите, която може да бъде сериозно за здравето. Можете да научите повече за аудиологията и Центъра за слухов апарат, като се обадите на 920-969-1768.