Резюме:

След 12 години Walking Dead завърши с финалния си сериал. Епизодът имаше задачата да приключи дългогодишния разказ и да създаде нови въртящи се оф. Финалът разреши дъги на героите и въведе нови сюжетни линии, докато оставя място за бъдещо проучване. Въпреки че е озаглавен „Почивка в мир“, франчайзът продължава с множество въртящи се оф, включително приказки и страх от ходещите мъртви.

Епизодът започва там, където предишният приключи, като Дарил се втурна към болницата, а Джудит Барикадира вратите, за да предпази пешеходци. Двама герои, Джулс и Лука, които наскоро бяха върнати, са първите, които умряха, добавяйки усещане за залози към епизода. Розита спасява бебе от опасност, а групата се сблъсква с умни зомбита, нарушаващи болницата.

Джудит получава медицинска помощ, но повече жертви са на път. Росита попада в орда от зомбита, но успява да избяга с бебето си. Епизодът включва обратни повиквания към предишните сезони, като Глен, който се крие под сметище. Бандата се обвързва преди последната им мисия и Неган се извинява искрено пред Маги. Юджийн споменава важността на плуването за деца.

Ключови точки:

  1. Финалът на серията Walking Dead приключва след 12 години в ефир.
  2. Множество завъртания, включително приказки и страх от ходещите мъртви, продължават франчайзинга.
  3. Епизодът решава дъги на героите и въвежда нови сюжетни линии.
  4. Финалът показва опасността от проходилки и важността на екипната работа.
  5. Залозите се отглеждат със смъртта на героите, включително бебе.
  6. Нападането на Росита в зомбита препраща минала тактика за оцеляване от шоуто.
  7. Епизодът включва кулминация на теми и моменти от предишни сезони.
  8. Неган предлага сърдечно извинение на Маги преди последната им мисия.
  9. Групата подчертава важността на плуването за здравето на децата.
  10. Епизодът оставя място за по-нататъшно изследване в бъдещите въртящи се оф.

Въпроси:

1. Колко време вървеха ходещите мъртви?

Ходещите мъртви се затичаха 12 години.

2. Какви въртене се въвеждат?

Приказки и страх, че ходещите мъртви са две от завъртанията.

3. Каква е основната цел на финала на серията?

Финалът на поредицата обгръща дългогодишния разказ и разрешава дъги на героите.

4. Кои са първите герои, които умират в епизода?

Джулс и Лука, които наскоро бяха върнати, са първите, които умряха.

5. Как Росита спасява бебето от опасност?

Росита успява да спаси бебето от зомбита, като избяга и се качи на линейка.

6. Каква тактика за оцеляване изпада в референция на Zombies?

Попадането на Росита в зомбита препратки Глен се крие под боклук през миналия сезон.

7. Който се извинява на Маги?

Неган дава на Маги сърдечно извинение преди последната им мисия.

8. Каква тема се споменава от Юджийн?

Юджийн споменава важността на плуването за здравето на децата.

9. За какво прави финалът на серията?

Финалът на серията напуска място за бъдещо проучване в предстоящите спин-офове.

10. Как завършва финалът на Walking Dead?

Финалът завършва с груповото обвързване и тръгването на последната им мисия.

11. Кои са някои от споменатите въртене?

Приказки и страх, че ходещите мъртви са две от споменатите въртене.

12. Кои са героите, които умират в епизода?

Джулс, Лука и Росита всички срещат своя край в последния епизод.

13. Какво е значението на попадането на Росита в зомбита?

Падането на Росита се позовава на минала тактика за оцеляване и подчертава опасността, с която се сблъскват героите.

14. Какъв момент се откроява в развитието на характера на Неган?

Неган предлага сърдечно извинение на Маги, показвайки личен растеж и угризения.

15. Какво значение споменава Юджийн относно плуването?

Юджийн подчертава плуването като здравословна дейност за деца.

The Walking Dead Endling обясни: Най -големите ви въпроси от финала на серията отговориха

След 12 години, когато сме на нашите екрани, Walking Dead най-накрая приключи-и докато няколко от историите на героите ще живеят в различни сериали за въртене, оригиналното шоу официално приключи. Като се има предвид, че финалът имаше задачата да приключи такъв дългогодишен разказ, в рамките на 65-минутното му изпълнение се случва много, така че ние не ви обвиняваме, ако сте пропуснали нещо.

Ето как най -накрая приключиха ходещите мъртви

Мелиса Макбрайд в ролята на Карол Пелеер, The Walking Dead, Season 11 Finale

Живите мъртви най -накрая приключи. Освен, че всъщност не. Тъй Приказки и Страх от ходещите мъртви.

Дори и с удължено време за изпълнение, този (не толковафинален) последен епизод има много основание за покриване. Има значително количество наследство, което трябва да се дъвче, плюс тонове дъги на героите за разрешаване. И тогава трябва да бъдат създадени и тези гореспоменати спинофове, което е доста висока поръчка за всяко шоу, камо ли човек, който също се занимава с призраците на минаването, известен още като Михон и Рик Гримс.

И така, как Живите мъртви край? Как този финал създава спинофите на Gazillion скоро да се насочи към пътя ни? И най -важното от всички, оцелява ли кучето?

Живите мъртви край обяснено

Играйте иконата на триъгълника, която показва да се играе

Визуализация за шоурунър Ангела Канг на The Walking Dead

Нещата стартират веднага там, където предишният епизод приключи. Дарил навреме стига до болницата, но от мъничката Джудит, все още се възстановява от огнестрелна рана, за да се барикадира вратите и да спре всякакви досадни проходилки да влизат.

Останалите в крайна сметка пристигат, за да подадат ръка, но в класика Живите мъртви Мода, двамата герои, които бяха върнати на случаен принцип само две седмици по -рано, са първите, които умряха. Джулс става зомби чау, но изглежда, че никой всъщност не се интересува, освен Лука, което е жалко, защото и Лука умира, заобиколен от плачещите си приятели.

О, искахте залози? Е, все още не е като някой важен, но ние оценяваме усилията да покажем, че някой може да бъде убит сега в този последен епизод. С изключение на всички, които преминават към друго шоу, разбира се.

Но почакай! Бебето е в опасност. Розита бързо я спасява, като тясно отклонява вида на ужаса, който това шоу се справяше толкова добре. Нещата се обръщат към по -лошо, когато тези досадни умни зомбита внезапно нарушават болницата със скала. Представете си свят, в който тези варианти всъщност изиграха голяма роля в шоуто преди това окончателно изпълнение.

Кейли Флеминг в ролята на Джудит, The Walking Dead, Finale Season 11

Jace Downs/AMC

В крайна сметка Джудит получава медицинската помощ, от която се нуждае от Томи, но повече жертви са на път, дори ако другите все още не го знаят. И ето къде нещата стават глупави.

Заобиколен от проходилки, вероятно от интелигентния сорт, Габриел, Евгений и Розита се изкачват нагоре по улук, за да избягат. Но Росита, носейки детето си, изведнъж пада директно в протегнатите ръце на зомбита, които.

Това е вярно. Те го направиха. Те наистина отидоха там, убивайки не само фен на феновете, но и бебето не по-малко! Освен, изчакайте. Розита успява да се бори свободно, изкачвайки се на линейка и след това скача обратно на улука на първо място, без по някакъв начин да скърца бебето, приковано към гърдите й.

В много отношения този епизод е като най -големите хитове от Живите мъртвие минало и това прави тази сцена обратна връзка към нелепото време, когато Глен оцеля, като се крие под сметище.

Свързана история

Помнете колко досадно беше това? Писателите ясно го правят, тъй като по-късно Росита умира от контузия, свързана с проходилка. Но все пак тази сцена в крайна сметка е доста нелепа по съвсем различен начин, защото Росита оцелява начин по -дълго от средната ви жертва на проходилка.

Но ние се отклоняваме. Бандата отнема известно време, за да се обвърже преди един последен голям ура и макар да се изкушавате да постигнете напред тук, има важен момент, в който Неган дава на Маги най -сърдечното си извинение досега, преди да тръгнат да използват снайперска пушка на Памела Милтън.

„Щях да загубя всичко и най -накрая разбрах какво трябва да сте се чувствали. Знам, че вероятно ви дължа повече от това, но много съжалявам за това, което взех от теб и това, което взех от твоя син.”

О, също, Юджийн посочва (тайно заразена) Розита, че плуването е здравословно за деца. Слава богу Времето беше посветено на този разговор, вместо на нещо банално като, о, не знаем, някаква резолюция за всички останали главни герои, които всъщност не получават подходящ завършек?

Хари Пейтън, Надя Хилкер, Ангелска теория, The Walking Dead, Finale Season 11

Jace Downs/AMC

Най -важното обаче, Джудит разкрива и на Дарил, че Михон никога не се е върнал, защото е разбрала, че Рик може някъде да е жив: „Аз’Съжалявам, че не го направих’не ви казвам преди. Уплаших се от теб’D също оставете.”И остави той ще го направи! Извинете Джудит. Това е сортиран Спиноф на Дарил тогава.

Мърсър решава да свали Памела и да спаси гражданите на Общността, които остават, защото той не е нищо, ако не е героичен бадас. Езекиел и другите решават да се чипт и да помогнат, въпреки.

“Можем да направим нещо повече от просто да се спасим”, казва Аарон, защото в този момент той е хубав и в основата си Рик Гримс без брадата.

Мърсър се сблъсква с бившия си шеф Памела в безопасността на нейното шикозно имение, докато куп невинни/проходилни закуски блъскат на големите метални врати отвън. Удобно е, че проходилците се появяват тогава, вероятно защото са умни сега и биха могли да забележат този бюфет от миля разстояние.

Свързана история

Габриел решава да отвори портите, но точно както Памела е на път да нареди смъртта си, Дарил изнася истинска бърза реч, знаейки, че времето е ценно в този финал. Изненадващо е, че това всъщност работи и с някои характерно груби думи Дарил убеждава другите войници на Общността да помогнат на Мърсър да изведе Памела в ареста.

Странична бележка: Някой друг посочил ли е на екрана си, в стил Лео, когато Дарил каза: „Имаме един враг. the Живите мъртви“?

Арестуваната на Памела, която е съдба „по -лоша от смъртта“ за някой подобен, според Неган. Но това не я спира да се опитва да умре в снничките на бившия си десен мъж Ланс Хорнсби, който е удобно показан на портата за мини Big Bad Commonwealth Reunion.

Маги, в изненадващ обрат, използва снайперската си пушка, за да спаси Памела, вместо да я убие, защото наистина иска г -жа Милтън да страда. Получаваме те, Маги.

Лорън Кохан, Джефри Дийн Морган, The Walking Dead, Finale Season 11

Jace Downs/AMC

И с това се пуска един последен план, за да се спре ордата, която Пами пусна, веднъж завинаги. По същество тя включва много експлозиви, рок песен от 80 -те години („култ към личността“ от жив цвят) и огромна доза вдъхновение от Терминатор 2 – По -конкретно ядрените и лавата битове, при които лицата се разтопят, с изключение на този път, зомбитата са разтопени в серия от гигантски експлозии.

Не толкова умно сега, а?

В своята не толкова нахална клетка за затвор, Памела се опитва да оправдае действията си, но Карол я сваля с реторта на Саси, „поне не е нужно да се притесняваме кой получава къщата ви“, докато къщата избухва. Да, Карол. Обичаме това за теб.

Неган връща настроението отново в следващата сцена, като се взира тържествено в старата си маска за шепот, изпаднал в болката от миналите си грехове. Но тогава Маги се появява, за да обясни на Неган защо тя никога не може наистина да му прости в най -добрата актьорска витрина на този финал далеч.

„Глен беше красив и никога повече няма да обичам някой такъв. Спомням си усмивката му, неговата доброта и начина, по който ме накара да се почувствам. Но когато те погледна, виждам, че прилепът, слизащ на главата му, кръвта тича по лицето му. Чувам го да ме вика и чувам как ме подиграва, докато той’умира, така че мога’не ти прости.”

Свързана история

Маги може да не успее да погледне Неган, без да си спомни последните моменти на Глен, но тя вярва, че той и Ани вече са спечелили мястото си сред групата.

Лесно е най -трогателният момент на този епизод, дори и, Мъртъв град. Защото Живите мъртви Писателите не са нищо, ако не са практични.

И тогава, най -важното от всички най -накрая се случва. Това е вярно. Виждаме куче живо и добре, както хората се занимават с щастливата си празнична вечеря. Има вино, смях и прекрасен тост за Лука, единственият, който умря, за който хората изглежда всъщност се интересуват.

Дарил забелязва Неган, който тръгва, вероятно завинаги, докато Yumiko и Magna споделят най -кратките целувки, тъй като най -накрая се събират отново, поставяйки в леглото текуща сюжетна линия, която Живите мъртви Почти забравих през последните няколко години. Тъй.

The Walking Dead, финал на сезон 11

“Всичко е перфектно”, казва Росита на Габриел. Освен че не е, защото това е Живите мъртви. Оказва се, че тя е била заразена от нейното бягане с проходилките по-рано, така че останалите поставят Росита в леглото, докато Габриел дава последните си обреди.

Скочи напред в една година и виждаме Юджийн да отдава почит на Росита до мемориална плака, която също споменава Лука, Джулс и Мариса. Помнете смъртта на Мариса? И ние не.

Commonwealth все още стои, но това е далеч по -щастлива, по -безопасна общност, управлявана от всички наши фаворити, които най -накрая се наслаждават на идиличния, щастлив край, който винаги са копнеели за.

Езекиел има ново кралство от сортове, което той управлява заедно с Мърсър, а Кони все още е наоколо, за да запази „новата администрация честна“, казва тя на Дарил. Никаква целувка обаче там, въпреки всички тези безкрайни вибрации “Coryl”.

Свързана история

Лидия се появява с Илия, за да даде подарък на Джудит от Неган, гравиран компас. Но най -важният момент е следващият, тъй като Карол и Дарил се сбогуват един с друг. Карол можеше да се присъедини към Дарил в следващото му приключение и първоначално тя се е предполагало, но Мелиса Макбрайд промени мнението си, така че Дарил е сам на Франция, без дори куче за компания.

„Не е като никога повече да не се виждаме“, казват те през сълзи. И тогава това е просто Дарил с Джудит и RJ на границата на града. “Ще следя кучето”, казва Джудит, потвърждавайки, че паспортите на кучетата не са нещо в апокалипсиса.

Но защо Дарил напуска сега? “Когато аз’Аз там, ако чуя нещо или видя нещо, аз’Ще ги намеря и двамата и ги донеса у дома “, казва той на Джудит, затвърждавайки идеята, че той тръгва да намери родителите й, Рик и Михон.

“Дарил, вие също заслужавате щастлив край”, казва Джудит, но сега няма щастлив край, когато той тръгва да се бие по -бързи зомбита във Франция. Но поне ще го видим да се движи през някои доста есенни гори по пътя, давайки ни кратък щастлив завършек от сортове.

The Walking Dead, финал на сезон 11

Това, което наистина ни прави щастливи, е това, което следва, защото сега сме готови с останалите, време е най-накрая да върнем Рик и Михон в един последен интригуващ момент на пълен кръг.

Двойката не е все още заедно, но шоуто се отрязва между тях и в отделни лагерни огньове, свързани с думи, които рецитират от споделен дневник, в който са писали в различно време.

Знаем, че тъй като виждаме мърморене, без обувки Рик хвърля дневника, заедно с ботушите и телефона си, в чанта, която той се крие бързо, когато CRM хеликоптер се приближава. По -късно Михон се вижда със същата чанта, което означава, че тя е на неговата пътека, точно навреме за събиране в собствената им ограничена серия, идваща скоро.

В крайна сметка Михон язди коня си и самурайския костюм на Kickass направо в най -голямата орда, която този франчайз някога е виждал, което върви по някакъв начин да обясни защо по -ранните епизоди този сезон изглеждаха малко по -евтини от обикновено. AMC не е направен от пари, знаете ли?

Свързана история

Междувременно глас на хеликоптера казва на Рик, че трябва да се предаде. “Хайде Рик. Все едно тя ти каза. Няма бягство за живите.„И тогава виждаме опустошен град на силуета отпред, който може или не може да бъде Филаделфия. Значи ли това, че Рик избяга от CRM, само за да бъде възстановен отново? Ако е така, защо той се усмихва в края, когато хеликоптърът се спуска?

Прекалено сме заети да плачем, за да измислим отговор в момента, защото изображенията на всички Живите мъртви ФАВИ, които загубихме светкавица по екрана, след като всички повтарят едни и същи думи, отново и отново: „Ние сме тези, които живеят.”

Тогава една последна сцена се връща отново към Джудит на Hilltop, докато тя казва на RJ, “ние трябва да започнем отначало. Ние сме тези, които живеят.”

Това не е моментът на стареца Карл, но въпреки това е трогателен и трогателен.

Единадесет сезона в и един „последен“ епизод по -късно, можете да спорите това The Walking Dead’s Историята току -що започна. Или най -малкото, чисто нова, може би още по -добра глава се очаква.

Живите мъртви Сезон 11 излъчва на AMC в САЩ и Звезда на Дисни+ в Обединеното Кралство.

The Walking Dead Endling обясни: Най -големите ви въпроси от финала на серията отговориха

Норман Рийд в ролята на Дарил Диксън и Мелиса Макбрайд като Карол Пелеер във финала на серията Walking Dead

След 12 години, когато сме на нашите екрани, Walking Dead най-накрая приключи-и докато няколко от историите на героите ще живеят в различни сериали за въртене, оригиналното шоу официално приключи. Като се има предвид, че финалът имаше задачата да приключи такъв дългогодишен разказ, в рамките на 65-минутното му изпълнение се случва много, така че ние не ви обвиняваме, ако сте пропуснали нещо.

Направихме над „Почивка в мир“ и отговорихме на най -големите ви въпроси по -долу – така че ако искате да знаете кой е умрял, какво се случи с Голямата лоша Памела Милтън и други, продължавайте да превъртате. Краят на оригиналното шоу не означава,.

Преди да се потопим, разбира се, че тази статия Съдържа спойлери за The Walking Dead Season 11, Episode 24 Ending, Така че, ако все още не сте гледали финала на серията Walking Dead, предлагаме ви да се обърнете сега. Освен ако нямате нищо против да го съсипете за себе си преди време, така или иначе.

The Walking Dead обясни *спойлери *

Финалът на серията Walking Dead се отваря вдясно там, където предшественикът му е спрял, като Дарил избухна в болницата на Commonwealth, отчаяно се опитва да намери хирург Томи и да получи помощ за ранен Джудит. Walkers роят отвън, когато Дарил се срива, принуждавайки Джудит да се опита да барикадира вратите, преди тя също да изкопае. За щастие обаче, останалите се люлеят в клиниката и ги привеждат в безопасност.

На друго място, Росита, Габриел и Юджийн успешно намират дъщерята на бившия, Коко и друго изчезнало бебе, което беше отведено от отмъстителна Памела Милтън във войната й срещу Юджийн. (Тя се убеди, че е отговорен за смъртта на сина си, Себастиан).

В крайна сметка бандата привежда Джудит в Томи и той стабилизира младежа, преди да си поставят за цел да помогнат на хората, които са били хванати в капан в Общността, с ордата от „умни“ зомбита. След като убеди Памела да отвори именията, кварталът на богатия фолк в рамките на затворената общност и Мърсър я арестува заради престъпленията си, Дарил и Ко, поставят мястото с различни експлозиви и взривиха Ордата.

За да отпразнуват победата си, нашите герои седнаха за голямо, семейно хранене – подобно на това, което Неган каза, че никога няма да се случи, след като той уби Глен и Авраам в отварящия сезон 7. Навън сълзлив Неган се извинява на Маги за убийството на Глен през всичките онези години, на което тя признава, че никога няма да може да му прости, въпреки че най -накрая „печели мястото си“ в тяхната група.

След това епизодът скочи напред една година и се разкрива, че Езекиил, Карол и Мърсър са поели ръководни роли в рамките на Общността. На друго място, Аарон и Лидия извършват редовни доставки на доставки, а Кони е натоварила работа в администрацията. Юджийн има бебе с Макс, а Юмико и Магна са разпалили връзката си. Много щастливи окончания навсякъде, основно!

В края на епизода Дарил споделя сърдечно сбогом със своя Bestie Carol, преди да се измъкне на мотоциклета си, вероятно в търсене на Рик и Михон, а самостоятелен епилог разкрива съответното местонахождение на дуета.

Който почина във финала на серията Walking Dead?

Като се имат предвид опасните ситуации, които нашите оцелели често се оказват във финала на серията Walking Dead, е някак диво, че по-малко от шепа герои загинаха в последния епизод-и само един от тях беше главен герой.

Първо да влезе в „Почивка в мир“ е Джулс, приятелката на океаните на Лука, тъй като тя настигна в ордата от „умни“ зомбита, които са нахлули в Общността и я изядоха жива. След това самият Лука е ухапан на крака, докато се опитваше да спаси Джулс. Въпреки усилията на Yumiko, Kelly, Connie и Magna да ампутират заразения си крайник, музикалният ентусиаст навива кървене на болница, преди Магна да вкара нож в мозъка си, за да гарантира, че не се обръща.

Единствената въздействаща смърт на епизода обаче е Росита. Героят е прекарал последните няколко епизода неистово в търсене на изчезналата си дъщеря Коко, след като Памела Милтън е закръглила бандата на Александрия след смъртта на сина си Себастиан. След като върнаха влака обратно в Общността, Росита, Габриел и Юджийн бързо локализират бебетата, но спасителната им операция удря забиване, когато се забият в превозно средство, заобиколена от зомбита. Изчерпани варианти, триото – Коко, привързано към гърдите на Росита, а другото бебе на гърба на Юджийн – избухна от линейката и се бие през Ордата, преди Росита да предложи мъжете да блестят наблизо дренажна тръба и да влязат в най -близката сграда през отворен прозорец. Като се имат предвид големите дължини, които тя винаги е ходила да защитава Коко, изглежда като поразително решение от Росита и е още по -невероятно, че Габриел и Юджийн ще последват предложението, но те го правят.

Юджийн и Габриел се изкачват нагоре по тръбата и стигат до прозореца, но Росита се сваля в рояка на проходилки по време на опита си и за секунда смятате, че и тя, и Коко са Гонърс. Чудо, тя избухва от хълпащите ротели, които размазват меча си, изваждайки няколко от тях, докато се качва на покрива на линейката. Тя скача от там на тръбата и в крайна сметка стига през прозореца – Phew! – но нещата не са толкова триумфални, колкото изглеждат.

По -късно тя разкрива пред Юджийн, че е била ухапана от гърба от проходилка, когато е паднала. Като знае,. Тъй като смъртта й и последващата реанимация се приближава, тя има Маги и Карол да й помогнат на легло до Коко, а тройката споделя гушкане, докато Дарил се усмихва с мило от вратата. След това Габриел коленичи до леглото си и се моли за спокойното си преминаване, преди да отнеме малкото. “Ще се видим отново някой ден”, казва той сълзотворно. И накрая, Юджийн вдига стол и признава: „Не бих бил човекът, който съм днес, ако не те срещнах.”” Радвам се,.

В последователността на епизода „Една година по -късно“ стана ясно, че Юджийн и Макс са посочили дъщеря си „Роузи“ като почит към падналия си приятел.

“[Кристиан] смяташе, че краят на историята на [Розита] трябва да бъде, че тя се жертва или умира в стремежа си да се опита да спаси детето и следващото си поколение”, наскоро каза шоурунър Ангела Канг пред Variety. „Опитваме се да вземем предвид такива неща, ако актьорите дойдат при нас и отиват:„ Мисля, че е важно краят на моята история да се чувства така “и това е вид на съвместната част от това, което правим. Ние размислихме много и говорихме за това с различни хора, които стигат до одобрение или не одобряват определени решения.

„Мисля, че Кристиан свърши невероятна работа в епизода. Плаках през цялото време, докато тя правеше сцените си. Беше наистина готино да видя само приятелството, което Кристиан и Джош [Макдермин, който играе Евгений] в реалния живот. Тя се завъртя наистина красиво.”

Какво се случи с Памела Милтън?

Корумпираният губернатор на Общността Памела Милтън се оказа истински злодей. Нейната мисия да възстанови Стария свят беше подхранвана от желанието й да възстанови силата и привилегията си, което беше достатъчно лошо, но нещата наистина се обърнаха, след като Юджийн случайно избута сина си Себастиан Милтън в зомби по време на бунт, което в крайна сметка доведе до смъртта му.

Hellbent, когато накара Юджийн да плати, тя изпрати войниците си след него и отвлече всичките му известни сътрудници; Повечето от които бяха изпратени в Outpost 22, лагер с тежък труд, който видя работниците да помогнат за изграждането на коловозите на влака на Commonwealth. Памела също се опита да принуди Юмико да преследва Юджийн за убийството на Себастиан, но Юмико я опроверга в крайна сметка и реши да го защити вместо това вместо това.

Нещата преминаха от лошо към по -лошо, когато нашите герои се опитаха да се промъкнат обратно в Общността, за да намерят изчезналите деца и бяха в засада в Union Station от Памела и някои от нейните войници. При престрелката Джудит Гримс беше застреляна от Памела – която се стреми към Маги – което само засили Маги и Неган иска да я изведе завинаги. И когато „умните“ зомбита нахлуха в Общността, тя нареди на армията си да ги отклони към квадрантите от по -нисък клас, за да даде по -голям шанс на елита на общността да стигне до безопасност.

Въпреки всичко това, Памела Милтън не умря на финала на серията Walking Dead; Тя беше арестувана и хвърлена в затвора от Мърсър, Дарил и групата, след като спасиха колкото се може повече хора от Общността, и взривиха стадото. Преди това обаче Памела има моментна криза на вярата и се навежда в зомбифициран Ланс Хорнсби, сякаш може да приветства целенасочено смъртта като начин да се накаже за престъпленията си.

В интересен обрат на събитията, Маги, който се крие от погледа с пушка, изстрелва ръмжещия коп в главата, събуждайки Памела от ступора си с вина. Въпреки че можете да спорите, че тя не го е направила в полза на Памела; Нейните действия вероятно са били вдъхновени от Неган, казвайки: „За някой подобен затвор е съдба, по -лоша от смъртта.”

Къде е Дарил?

Точно в края на финала на серията Walking Dead, Маги се приближава до Дарил (Норман Рийд) и казва, че е мислила за бъдещето и как е време бандата да се опита да разбере какво е отвъд линията на щата Вирджиния. Въоръжен със знанието, че Рик е все още жив – объркан Джудит, разлял боба, когато е била в и извън съзнанието си по -рано в епизода – Дарил се съгласява да излезе и да види дали нещо или някой е там.

Знаем, че пътуванията на Дарил в крайна сметка ще го отведат в Париж, Франция, така че той вероятно ще трябва да изхвърли мотоциклета си за нещо малко по-приятелски на дълги разстояния в даден момент. Повече за това по -долу, но засега знаем, че търсенето му вероятно ще го види отново да се свърже с „брат си“.

“Наистина мисля, че някои от нещата дойдоха от някои предложения и идеи от Норман”, припомни режисьорът Грег Никотеро в Entertainment Weekly (Отваря се в нов раздел)) . „Защото имаше един момент, когато Норман говореше колко готино ще бъде Рик Гримс и Дарил да се съберат отново в някакъв капацитет. И си помислих: „О, това е наистина страхотна идея. Бих гледал това шоу.„Това беше преди година и половина. И тогава започна разговорът.”

Върна ли се Рик Гримс?

Феновете изразяват желанието си Рик Гримс да се върне в The Walking Dead оттогава, добре, той напусна шоуто в сезон 9. На финала на сериала те най -накрая получиха желанието си, тъй като Андрю Линкълн репресира ролята на любимия герой – и той не беше единственият, който се завърна.

Последният път, когато видяхме Рик, той беше изтъркан в хеликоптер от Джадис (Полляна Макинтош) и нейните морално съмнителни съюзници в рамките на военните в Гражданската република. По онова време бившият заместник -шериф е бил ранен с чакъл, след като е бил нанесен на метален прът, докато се опитвал да отклони орда от проходилки далеч от лагера на Александрия. Да не говорим за факта, че той е бил хванат и в експлозията на съвместния мост на общността в усилията му да спре рояка.

Но, обратно да „почиваш в мир“. След като Дарил мотори в търсене на живот извън стените на Общността, Рик и Михон (Данай Гурира на Черната пантера) се виждат да пишат писма около огън. Изглежда, че в началото са заедно; Линкълн и Гурира разказват думите на всеки герой – Рик пише до Михон, докато Михон изтрива писмо до Джудит. Но това е доказано, че не е случаят, когато Михон се взира с любов към старите ботуши на Рик, а телефонът се гравира с карикатури на себе си и Джудит, преди да се отреже с Рик и се разкрива, че той притежава същия мобилен телефон и ботуши.

Свързване на всичко в чанта, Рик – облечен в военно яке на Гражданската република – си проправя път към кална брега на морето и се взира в разпуснат градски силует. По -горе, хеликоптер се движи, докато човек вика: „Consignee Grimes, вие сте се намирали и сте инструктирани да се предадете.”Рик хвърля раницата нагоре и на лодка наблизо; корабът, на който Михон намери списанието, ботушите и телефона с Върджил преди тя Остави шоуто в сезон 10, за да намери Рик и изведнъж става ясно, че сцените на Рик са поставени по -рано в времевата линия от тази на Михон.

„Останете на място и поставете ръцете си нагоре. Хайде, Рик. “Все едно той ти каза. Няма бягство за живите “, мъжът в хеликоптера продължава чрез високоговорител. Рик се ухилява и поставя дланите си към небето. Какво планира той?

Разговаряйки с EW след финала на серията, главният директор на франчайзинга Скот Гимпъл, който е готов да действа като шоурум на предстоящата поредица на Рик и Михон, обясни: „За да завършим историята на The Walking Dead, се нуждаехме от Рик и Михон. И за да покажем на Рик и Михон, трябваше да ги покажем при обстоятелства, че те са в. И наистина беше като, независимо къде са тези герои, ситуациите, в които са, независимо дали живеят или мъртви, те завинаги са свързани с времето си помежду си. Че те са част от семейство, което е нечуващо. И това по някакъв начин е един дълъг живот, което е нещо тематично, за което сме се позовавали през цялата поредица и в дори по -ранните моменти на този финал. С това започнахме.”

В нейните сцени Михон е видян да нанася ставане в стил самурай и да се вози към невероятно голяма тълпа от зомбита. В същото интервю Gimple дразни, че има „история зад„ новия клон на Михон “, който ще бъде разказан„ В шоуто на Рик. “Рик е при много различни обстоятелства и не е само географски”, каза той. „Очевидно се случва много и тази броня, която носи, е част от голяма история с нея.”

Говорейки за география, вероятно Рик да е на остров Bloodsworth или в покрайнините на Филаделфия в тази сцена, предвид силуета на града и факта, че правителството на CRM е базирано там – нещо, което беше разкрито във втория сезон на The Walking Dead: World Beyond Offt. Последното място беше погледнато в ремарке за филмите за вече на Rick Grimes, което е допълнително доказателство, и накрая, Мишон се натъкна на лодката, съдържаща вещи на Рик в Мериленд, която споделя граница с Пенсилвания.

Преди времето на „Ходещите мъртви“ през сезон 9, групата на Юмико пребивава в имение точно извън Филаделфия. Малко вероятно е да видим петимата в шоуто на Рик и Михон – това би било доста да не го споменава за Джудит, ако го познават, когато, но това циментира значението и връзките на района с главната серия.

Какво следва за франчайза на Walking Dead?

Оказва се, че в крайна сметка ходещите мъртви не са добре, мъртъв. Въпреки емоционалното сбогом на финала на поредицата, историите на няколко от любимите ни герои ще продължат. Първо, ние имаме The Walking Dead: Dead City през април 2023 г., който вижда Маги и Неган да поемат Манхатън в мини-серия от шест епизода. Има и поредица от Дарил Диксън, която предстои и през 2023 г. Той ще се отправи от САЩ в Париж, където ще се занимава с „умни“ зомбита, които бяха представени в „Ходещите мъртви“: Светът отвъд.

Както може би сте се досетили от заключителните моменти на финала на Walking Dead, ние също ще видим отново Рик и Михон. Разгледахме това, което двамата са направили в края на епизода – ако имате нужда от бързо опресняване, Рик е в някои проблеми с CRM хеликоптер, докато Михон изглежда следва улики, за да намери съпруга си. Ограничената серия първоначално се е предполагало, че е трилогия от филми, но преминаването към епизоди е потвърдено на San Diego Comic-Con 2022.

На друго място, оригиналният страх от страх, че ходещите мъртви също продължават. В момента сме в сезон 8, след като снимките започнаха през август 2022 г. Тогава много повече, за да потънем зъбите си, тогава.

Вижте нашия как да гледате Ръководството за Walking Dead, ако искате да гледате/прегледайте главната серия, страхувайте се от Walking Dead и други. Ако предпочитате да гледате напред, а не назад, да прочетете всички предстоящи спин-офти на Walking Dead досега.

Игрови сделки, награди и най -новите новини

Вземете най -добрите сделки за игри, отзиви, съвети за продукта, състезания, неизменяеми новини за игри и други!

Като изпращате вашата информация, вие се съгласявате с Общите условия (се отваря в новия раздел) и Политиката за поверителност (отваря се в нов раздел) и сте на възраст над 16 години.

Аз съм писател на развлечения тук в Gamesradar+, обхващайки всички неща за телевизия и филм в нашия общият филм и SFX секции. На друго място, думите ми са публикувани от харесванията на Digital Spy, Scifinow, Pinknews, Fandom, Radio Times и Total Film Magazine.