13 трика за охлаждане на кучето си в горещо време

Резюме

Кучетата могат да получат топлинен удар точно като хората, така че е важно да предприемат мерки, за да ги запазите в горещо време. Ето няколко трика, които ще помогнат да охладите вашия пухкав приятел:

 1. Намерете малко сянка: Осигурете удобна зона за вашето куче, като настроите балдахин на платно или използвате сгъваеми палатки за сянка.
 2. Потапяйте се, но внимавайте: Ако кучето ви е твърде горещо, постепенно понижете телесната му температура, като му позволите да застане с краката си в студена вода.
 3. Създайте ветрец: Поставете прозорец или вентилатор на магазина на вътрешния двор, за да създадете хладен бриз за вашето куче.
 4. Опитайте малко мъгла: Използвайте приставка за мъгла или малка пръскачка, за да осигурите охладителна мъгла за вашето куче.
 5. Използвайте мокро одеяло: Помотайте кърпа и я дръжте във фризера, за да използвате като охлаждащо помощ за вашето куче.
 6. Лед тази напитка: Дръжте купата на водата на вашето куче свеж и добавете лед, за да помогнете за понижаване на температурата на водата.
 7. Направете Popsicles и ледени букви: Почерпете кучето си със замразено лакомство, като например Popsicle, направен с обикновена вода или нотка на говеждо буйлон.
 8. Винаги носете вода: Когато сте навън с кучето си, не забравяйте да имате много вода, за да остане хидратиран.

Въпроси и отговори

 1. В: Как мога да осигуря сянка за кучето си в горещо време?

  О: Можете да настроите платно навес или да използвате сгъваеми палатки за сянка, за да създадете засенчена зона за вашето куче.
 2. В: Мога ли да оставя кучето си да плува в басейн или езеро, за да се охлади?

  О: Да, но бъдете предпазливи. Намалете телесната температура на вашето куче постепенно, като го оставите да стои с краката си в студена вода.
 3. В: Как мога да създам полъх за кучето си?

  О: Поставете прозорец или вентилатор на магазина на вътрешния двор, за да осигурите хладен бриз за вашето куче.
 4. В: Какво мога да използвам, за да охладя кучето си с мъгла?

  О: Можете да използвате приставка за мъгла или малка пръскачка, за да осигурите охладителна мъгла за вашето куче.
 5. В: Как мога да използвам мокро одеяло, за да охладя кучето си?

  О: Уморете кърпа и я дръжте във фризера. Можете да го използвате като охлаждащо помощ за вашето куче, като го поставите на главата, шията или слабините.
 6. В: Безопасно ли е да добавя лед към купата на моето куче?

  О: Да, можете да добавите лед към купата на водата на вашето куче, за да помогнете за понижаване на температурата на водата.
 7. В: Какви са някои замразени лакомства, които мога да направя за моето куче?

  О: Можете да направите замразени лакомства като Popsicles, използвайки обикновена вода или нотка на говеждо буйлоно. Избягвайте лакомствата с подсладители като ксилитол, тъй като те могат да бъдат токсични за кучетата.
 8. В: Как мога да гарантирам, че кучето ми остава хидратирано, когато сме навън?

  О: Винаги носете много вода за кучето си, когато сте навън, и помислете да използвате изолирана торбичка, за да запазите водата хладна.
 9. В: Какво трябва да направя, ако кучето ми показва признаци на прегряване?

  О: Постепенно охладете кучето си, като следвате споменатите техники за охлаждане и след това го заведете на ветеринарен лекар за правилна грижа и оценка.
 10. В: Мога ли да оставя кучето си в паркирана кола в горещ ден?

  О: Не, никога не трябва да оставяте куче в паркирана кола, тъй като температурите могат бързо да се повишат до опасни нива. Научете колко горещо може да влезе в паркирана кола, като щракнете върху тук.

Не забравяйте да дадете приоритет на безопасността и благосъстоянието на вашето куче по време на горещо време!


13 трика за охлаждане на кучето си в горещо време

Кучетата могат да получат топлинен удар точно като хората, така че се уверете, че винаги разполагат с прясна, студена вода. Ако ти’Поправете се, винаги вземете преносима купа с вода (се отваря в нов раздел), така че вашият Pupper да не го направи’не трябва да се жадувам.

8 съвета, за да охладите кучето си в горещ летен ден

“Момче го’S горещо!” Казвате си, докато седите на сянка и отпивате студена чаша леден чай, докато кучето ви изглежда умоляващо. Ясно е, че кучето ви е горещо, по дяволите си, а ти не’дори да има козина! Повече от вероятно ще осъзнаете кучето си’s дискомфорт също. Какво можете да направите, което ще направи кучето ви удобно и ще го предпази от потенциално смъртоносен топлинен удар?

1. Намерете малко сянка
Как можеш да охладиш личното му пространство? Препоръчвам на външен термометър на сянка, който да ви помогне да намерите най -удобната зона за вашето куче. Докато голямо дърво може да не е налично, дори малка зона на вътрешния двор има място за балдахин на платно. Сгъваемите палатки за сянка са лесно достъпни в дома и градинските магазини и могат да бъдат сгънати и разгънати според нуждите.

2. Потапяйте се, но внимавайте
Ако имате достатъчно късмет, че имате басейн или сте близо до езеро, вие’Вероятно ще се изкушавам да скочите с вашето куче. Това изглежда като логичен вариант, ако вашето куче е неудобно горещо, но бъдете предпазливи. Ако вашето куче е наистина горещо или граничещо с топлинен удар, това просто може да влоши нещата. Спускане на кучето си’S кожата и повърхностната температура твърде рязко може да доведе до по -нататъшно нагряване на вътрешните му органи, влошаване на прегряването на тялото’s ядро.

Вместо това, признавайки, че вие ​​куче’s краката Помогнете за регулирането на телесната температура, накарайте го да влезе бавно. Оставете го да стои само с краката си в студена вода за известно време; В идеалния случай, наблюдавайки температурата му с термометър. Ректалните температури, понижаващи до 103f, са добро място за спиране на охлаждането на вашия домашен любимец агресивно.

Ако не’няма достъп до басейн или езеро, малко дете’S Wading Pool може да бъде поставен дори на малък вътрешен двор, за да позволи на вашето куче просто да стои във водата. Не забравяйте, че подложките на краката са един от начините, по които могат да разсеят топлината (тя’S също едно от малкото места, на които се потят).

3. Създайте полъх
Бризът може да направи лятната жега много по -поносим и просто поставянето на прозорец или вентилатор на магазина на вътрешния двор ще създаде страхотен бриз за вашето куче. Може да искате и такъв за себе си! Бризът или вентилаторът е особено полезен за охлаждане чрез изпаряване. За съжаление, тъй като кучетата не са’t Персайте много, може да се наложи да симулирате това изпаряване.

4. Опитайте малко мъгла
Очевидно използването на градински маркуч, за да намокри кучето си, ще помогне, но той губи много вода, а някои кучета се страхуват от маркуча или дори биха могли да бъдат ранени от натиска. Вместо това, помислете да използвате приставка за създаване на мъгла, която се прикрепя към водоснабдяването и пръска много фина (и охлаждаща) мъгла с вода в зона, толкова малка, колкото няколко квадратни фута и голяма като вътрешен двор. Тези господари се предлагат в центрове за подобряване на дома и не трябва да са скъпи. Много места продават и малка пръскачка с размер на кварт, някои с малък вентилатор, прикрепен. Те са чудесни за охлаждане на вашия домашен любимец и себе си.

5. Използвайте мокро одеяло
Използването на кърпа за ръце или кърпа за баня, която е навлажнена и съхранявана във фризера, е голямо помощ за охлаждане. Чанта със замразени грах може да се използва като ледена торбичка за охлаждане на вашето куче’s глава или поставена на шията или слабините, където живеят някои големи кръвоносни съдове .

6. Лед тази напитка
В горещ ден приемате готина напитка. Не мислите ли, че и вашето куче би харесало? Просто дръжте водата им свежа и я охладете, като я попълвате често. Можете да добавите лед към купата с вода, за да помогнете за понижаване на температурата.

7. Направете Popsicles и Icicles
В моя собствен опит кучетата са готови да се насладят. Ако вашето куче не го направи’като плодови аромати обмислят да направят замразени барове с обикновена вода и нотка на говеждо бульон. Не е любимото ми, но вашето куче може да ги обича.

[Редактор’S ЗАБЕЛЕЖКА: Леконията никога не трябва да съдържат подсладители, като ксилитол, който може да бъде токсично. Попитайте вашия ветеринарен лекар за безопасни аромати.]

8. Винаги носете вода
Уверете се, че когато напуснете дома, носите много вода за вашето куче. Квартал бутилирана вода може лесно да бъде замразен и да се държи хладно в изолирана торбичка.

Важно!
Ако е прекалено горещо за вас, е прекалено горещо за вашия домашен любимец. Някои дни са най -добре прекарани на закрито от климатик. В онези дни просто наемете филм и охладете. Бъдете запознати с признаците на прегряване и предстоящ топлинен удар. Ако вашето куче демонстрира някакви признаци на прегряване, го охлажда постепенно и го заведете при вашия ветеринарен лекар. Не забравяйте никога да не оставяте куче в паркирана кола. Щракнете тук, за да научите колко горещо може да се получи.

Ако имате някакви въпроси или притеснения, винаги трябва да посещавате или да се обадите на вашия ветеринарен лекар-те са най-добрият ви ресурс, за да гарантирате здравето и благополучието на вашите домашни любимци.

13 трика за охлаждане на кучето си в горещо време

Разкриване на реклама Разкриване на реклама

DogLab не показва банерни реклами и вместо това се поддържа читател. Тази публикация може да съдържа връзки, които ни печелят партньорска комисия, ако купувате през нашия сайт. Блог> 13 трика за охлаждане на прегрятото си куче

Бостънски териер, страдащ от изтощението на топлина, изстинат със студена вода от градински маркуч

I’Сигурен съм, че си’Ще се съглася с мен, когато кажа:

Няма нищо по -лошо от страданието през горещо лято’s ден.

Напоен от пот и чувство на изтощение? То’изобщо не се забавлявам.

Спестете мисъл за вашето куче – той’страдащи точно толкова, колкото и той, и той’S основно носене на кожено палто!

Искате да спрете кучето си да прегрява? Вижте тези 13 трика, за да поддържате кученцето си хладно и удобно, когато температурата се повиши.

1. Студена, освежаваща напитка

Германски телекомолящ указател пиене на студена вода от купа за куче от неръждаема стомана, за да се охлади

То’Трудно е да победиш освежаваща чаша охладена вода в горещ ден, вдясно?

Кучето ви се чувства по същия начин!

Когато става въпрос за охлаждане на вашия хот -дог, студената вода работи най -добре.

Студената вода има непосредствените ефекти от охлаждането на кучето ви отвътре в стомаха му.

Също така, вашето куче е по -вероятно да пие вода, която е студена температура. [3] .

Но през лятото водата седи във вашето куче’S Bowl може бързо да се затопли.

Добавяне на кубчета лед към вашето куче’S Water Bowl е бърз начин за понижаване на температурата на водата.

Като алтернатива, помислете за закупуване на замръзнаща купа с вода ..

Neater-Pets-полярни-безпроблемни стоманени купа-купа

Замразеното гел ядро ​​на тази купа от неръждаема стомана поддържа вашето куче’S Воден охладител за по -дълго

Freezable Water Bowls има гел, наподобяващ лед. Когато добавите вода, купата ще охлажда водата. Няма повече кубчета лед!

Ами ако сте далеч от дома? Помислете да използвате сгъваема купа или бутилка с кучешка вода, за да предложи на кучето си освежаваща напитка, докато сте в движение.

 • Редовно проверявайте дали вашето куче’S Water Bowl се нуждае от пълнене
 • Използвайте няколко купички за вода, ако е необходимо. Например, един вътре и един отвън
 • Поставете кучето си’S Water Bowl далеч от пряката слънчева светлина, за да поддържа водата хладна.

2. Използвайте пакет за замразяване на лед

Померанският се охлажда с бутилка, пълна със замразена вода под шията

Аз съм голям фен на използването на пакети за лед за охлаждане на кучета. Те осигуряват незабавно облекчение от топлината.

Gunner, моята немска овчарка се съгласява. На старостта си той се бори с летната жега. Дори в по -хладните вечери той е забележимо неудобно, задъхвайки се силно – това ме смущава да го виждам така.

Но когато лежи на леден пакет, облекчението е незабавно. Gunner мигновено се отпуска, докато леденият пакет го освежава..

Вероятно вече имате всичко под ръка, за да направите пакет за лед DIY.

Вземете бутилка с вода, напълнете я с вода и я поставете във вашия фризер. След като се замрази, поставете на земята под кучето си’S брадичка.

Като алтернатива, напълнете торбичка с цип с кубчета лед и я предайте на вашето кученце, за да легнете. Или ако искате да пожертвате пакет замразен грах, това също ще работи.

Можете също да помислите за използване на студена опаковка – ако някога сте се налагали да заледите нараняване, може дори да имате такъв в медицинския си кабинет.

По-доброто решение отново е студена обвивка. Тези студени опаковки имат еластична каишка, което им позволява да бъдат прикрепени към вашето куче. Сега вашето куче не’не трябва да легна, за да се охлади.

Ледена обвивка със сменяем гел лед пакет

Лед пакет, който няма да се плъзне от кучето ви.

Всяка студена обвивка осигурява приблизително 30 минути комфорт на охлаждане, повече от достатъчно време за охлаждане на горещия си и притеснен пух.

Важно: Пакетите с лед не са безопасни за дъвчащи. Ледените пакети трябва да се използват само под надзор и премахват. Извадете незабавно пакета за лед, ако кучето ви започне да дъвче.

3. Дайте на вашите горещи кученце за замразяване на кученце

Сибирски хъски облизване на мразовита играчка за кучета за замразяване на пингвин, за да се охлади в горещ ден

Вашето куче е зависим от играчки? Той ще хареса тези ледени препоръки за играчки – вашето куче може да играе и да се запали едновременно.

Обикновено тези студени играчки охлаждат кучето ви по един от двата начина:

Играчки за замразяване – Напълнен с храна, след това замразена. Вашето куче използва езика си, за да оближе мразовитото си лакомство от играчката.

Freezable играчки за дъвчене – пълни с вода и замразени. Ледената играчка ще охлади кучето ви, докато дъвче.

Позволявам’S Разгледайте две от най -популярните играчки за замръзване на кучета наоколо:

PetSafe мразовита пингвин замръзнаща кучешка играчка

Дайте на кучето си ледено студено предизвикателство, тъй като той се опитва да премахне замразените лакомства от вътрешността на този гумен пингвин

Мразният пингвин е любим сред екипа на Doglab. Дори направи списъка на нашите 33 най -добри кучета играчки някога!

Заредете мразовития пингвин с кучето си’S любимо лакомство и го поставете във фризера. След като храната се замрази, дайте я на кучето си

Всички лапи охлаждат играчката за замразяване на ледена кост

Най-готината играчка за дъвчене наоколо, ледената ядро ​​ще охлади кучето ви, докато той гриза.

Предпочита ли прегрятото ви куче да дъвче, отколкото да облизва? След това разгледайте ледниковата кост.

Напълнете охлаждането на ледните кости с вода и я оставете във вашия фризер. След като сте пълни, имате замразена кост – идеална за охлаждане на пухкавия си дъвчач.

Тъй.

Специален гел вътре в костта помага да се спре леда да се топи толкова бързо. Вашето кученце ще бъде благодарно за тази функция в особено горещите дни – той може да се наслади на ледената си играчка по -дълго.

Нашият собствен опит със играчки за замръзване на кучета беше положителен ..

Имате ли хъски? Вие’Ще знам колко сурова може да бъде летната жега за тези пухкави кучета. Нашите сибирски хъски тестери затрудняват, а нашите лято тук в Ню Йорк са сравнително меки.

Бедните ни кученца бяха забележимо неудобни и мудни поради горещото време. Но когато им дадохме замразени кучета играчки, те се върнаха при игривите си себе си – като зомбита, които се връщат към живота!

Докато повечето кучета обичат играчките за замразяване, те имат недостатък, който трябва да спомена – те се стопят.

Това може да доведе до лепкави локви вода на пода. Поради тази причина позволете само на вашето куче да играе с тези играчки на повърхности, които са лесни за почистване – а не на вашия диван или килим.

4. Намерете кучето си готино място за почивка

Жълт ретривър на лабрадор охлажда се, като почива на студено керемидиране в кухня в кухнята

Когато аз’М легнах буден в леглото в гореща лятна нощ, не обичам нищо повече от прелистване на възглавницата си. Студената страна незабавно се освежава.

По същия начин може да се използва студена повърхност, за да поддържа кучето ви удобно в горещ ден.

Виждате ли, когато кучето ви лежи на студена повърхност, топлината на тялото му се прехвърля на пода – регулирайки телесната му температура

Всъщност това е причината много кучета да копаят дупки в горещ ден. Те се опитват да стигнат до студената почва отдолу, така че да могат да лежат в нея.

Дон’не се притеснявайте, не сте’Не трябва да изкопаете двора си, за да охладите кучето си ..

Всичко, което трябва да направите, е да преместите кучето си на по -хладна повърхност и да го насърчите да лежи – лакомство ще помогне!

Естествено студените повърхности включват плочки и бетонни подове. Дори засенчена тревиста зона в ъгъла на задния ви двор ще работи.

Тази техника на охлаждане обаче има недостатък. С течение на времето кучето ви ще загрее мястото, на което лежи. Когато това се случи, охлаждането става по -малко ефективно – точно както студената страна на възглавницата ви не’t продължава дълго.

Също така може да бъде предизвикателство да накарате кучето си да остане на едно място. Въпреки че беше неудобно гореща, нашият златен ретривър беше решен да остане близо до собственика си – тя щеше да’Не останете на студените плочки за баня.

Ако имате същите проблеми, проверете охлаждащата постелка.

Тези рогозки осигуряват на вашето кученце дълготрайна студена повърхност и могат да бъдат поставени навсякъде във вашия дом, дори до вас, докато гледате телевизия ..

TheGreenpetshop куче охлаждаща постелка

Вашето куче незабавно ще понижи температурата си, след като лежи на тази замразена постелка

Охлаждащите подложки се предлагат в голямо разнообразие от форми и стилове. Някои съдържат гел, който се охлажда по -бързо от обикновената постелка. Други включват замразяващи вложки, които остават по -хладни за по -дълго, но трябва да бъдат замразени.

Преди да купите охлаждаща постелка, помислете за кучето си’s размер. Дакеш или чихуахуа може да се справи с по -малка постелка. Но страхотен датчанин или мастиф ще се нуждаят от нещо по -голямо.

О, и ако щагувате кучето си за една нощ, помислете за закупуване на охлаждаща постелка, която ще се побере вътре в щайгата. По този начин постелката може да запази кучето ви свежо, докато той спи през нощта.

5. Поплувам

Джак Ръсел Териер се охлажда в горещ ден в басейна

Няма’t много ми харесва повече, отколкото да ходя на плуване в горещ летен ден – бързото потапяне в студена вода веднага ви кара да се чувствате освежени.

И ако кучето ви обича да плува, той ще се почувства по същия начин.

Спаняли, пудели, ирландски сетери и ретривъри са само няколко от кучетата, които обичат да плуват.

Бързото потапяне в басейна, езерото или океана ще си прохрани кучето за нула време – не е’Не забравяйте да практикувате безопасността на водата и да оборудва кучето си с спасително яке, ако имате нужда и от вас!

Дон’Не притежавайте басейн и нямате късмет да живеете близо до езеро или плаж? Усещам те…

Но това не’t означава, че можете’Не използвайте това решение, за да охладите вашето кученце.

Всичко, което трябва да направите, е да вземете кучешки басейн ..

Сгъваем кучета за кучета за игра с горещо време

Вашето куче ще обича да се охлажда в собствения си частен басейн

Напълнете кучетата с вода, добавете вашето кученце’S любими играчки и имате охлаждащо решение, което ще запази кучето ви’s се забавлява с часове.

Добре, така че тези басейни са’t достатъчно дълбоко, за да плувате. Но това не’t има значение. Те са идеалният размер за пръскане наоколо или дори лежащи.

Моят съсед’S Dog Pool може да пасне на два лабрадора, лежащи. Опашките им се махнаха от радост всеки път, когато я видят да създаде басейна.

6. Маркуч надолу по вашето куче

Дете, използващо градински маркуч за напръскване на шоколадов лабрадор ретривър с вода, за да се охлади през летните жега

Дон’няма място за басейн? Вместо това маркувайте кучето си.

Включете градинския си маркуч и напръскайте кучето си. Докато студената вода тече над вашето куче’s тяло, то ще охлади вашето кученце надолу.

Сега някои кучета ще бъдат по -отворени от това от други. Например, нашият PUG тестер мрази да се напръска с вода. Както и нашият Йоркширски териер и Ших Дзъ.

Но нашият Rottweiler, Golden Retriever и Beagle ще ни позволят да ги напръскаме с часове.

Вие’скоро ще знам дали вашето куче се радва да бъде свалено. Той’ще се изпълни за прикритие, ако той не го направи’T!

Ако вашето куче наистина обича водата или имате множество кучета, помислете за прикачване на спринклер към маркуча си.

Когато става въпрос за спринклери, вземете един, който на случаен принцип стреля вода във всички посоки. Охлажда охлаждане на забавна игра, докато кучето ви се опитва да преследва различните потоци вода.

Приливна буря хидро вихър въртящ се спринклер

Супер забавен спринклер, който стреля с вода в произволни посоки

Забележка Магьосникът с дълги коси пухкави кучета всъщност може да има обратен ефект. Особено във влажни дни с нисък въздушен поток ..

Ако накиснете кучета с тежко покритие, вода.

За тези кучета се съсредоточете върху маркуча на гърдите, стомаха и лапите. По този начин можете да се възползвате от студената, течаща вода, докато телесната топлина е свободна да избяга през косата на върха на вашето куче.

Дон’нямам задния двор, но все пак искате да напръскате кученцето си с вода, за да го охладите? Следващият ни вариант е малко повече апартаменти приятелски.

7. Мъжете кучето си със студена вода

Немският шпиц се забърква с вода в бутилка със спрей, за да го охлади

Апартаменти и мокри кучета просто не’t Смесете. То’е рецепта за бъркотия.

Живеете ли в апартамент? Все още можете да постигнете охлаждащите ефекти на маркуча, като използвате бутилка със спрей.

Предимството на бутилката за спрей е точността. Можете да напръскате конкретни области на вашето куче, без да правите бъркотия. И ако използвате опцията MIST, няма почти никаква вода за почистване.

За да охладите кучето си, ще трябва да използвате правилната техника. Леко замъглявайки кучето си навсякъде спечелено’няма много охлаждащ ефект.

За максимално освежаване трябва да се стремите към лапите и подбедрението, където има по -малко коса.

Докато бутилка със спрей спечели’t Накиснете пода си по същия начин, по който маркучът би, все още съветвам да пръска кучето си върху кърпа – последното нещо, което искате, са водните марки на вашия килим.

Докато всяка бутилка със спрей за стари долари ще направи, моето предпочитание е да използвам растение господин.

Растителен господин е предназначен за поливане на закрити растения. Мъглата, която излиза от дюзата, е значително по -фина от обикновена бутилка със спрей. По -фината мъгла означава по -малко мокра кучешка коса и по -малко капчици с вода на пода.

Зелена фина бутилка за спрей за мъгла

Охладете кученцето си с освежаваща мъгла от тази бутилка със спрей

Сега трябва да ви предупредя, че бутилка със спрей може да стресне кучето ви. Острите “PSSSSST” звук и студената вода, удряща вашия хот -дог, може

Използвахме бутилка със спрей на Чарли, прегряващ корги. Той се отмени назад и ни даде мръсен поглед, сякаш да кажем, “Извинете, сър, какво ми правите?”

Но след като той свързва звука и усещането със студен комфорт, той с радост ни остави да го напръскаме навсякъде.

О, и ако използвате бутилка със спрей, за да накажете кучето си (трябва да’t) Дон’не се изненадайте, ако той не го направи’t ви позволявам да го използвате, за да го охладите.

8. Създайте готин бриз

Златен ретривър, лежащ пред циркулиращия вентилатор, използвайки ветреца, за да се охлади

Там’s Нищо не като хладен вятър в горещ летен ден – бризът кара температурата да се чувства по -хладна, отколкото всъщност е.

Докато вятърът тече над вас, той изпарява потта. Това премахва топлина от тялото ви, създавайки усещане за охлаждане.

Какво правите, ако вятърът е’t духане? Купувате вентилатор!

Когато горещото време удари, въздушният поток от вентилатора ще накара вашето кученце да се почувства значително по -удобно.

Но ти можеш’просто насочете вентилатора на вашето куче’s тяло.

Кучетата се потят само в конкретни райони, които не са’t Покрит от косата. I’Говоря за вашето кученце’S нос, генитална зона и подложки за лапи.

Освен ако нямате порода без коса, като китайското яростно куче или мексикански без коса, насочвайки фен на вашето куче’s тялото е’няма да го охлади.

Вместо това искате да насочите вентилатора на тези места без коса, където кучето ви се поти.

Най -добрите фенове за вашето куче са или кратки, или могат да бъдат насочени към вашето куче – по -високите фенове на пиедестала ще духат над горната част на вашето куче и дон’t предлагат същия ефект на охлаждане.

Honeywell HT-900 Turboforce Air Circulator вентилатор

Дон’не се заблуждавам от това’S МАЛКИ РАЗМЕР, този вентилатор е повече от задачата да охлажда кучето си с освежаващ бриз.

Има ли кучето ви дълга коса? Тогава остриените фенове представляват риск. Ако вашето куче седи на вентилатора, косата му може да се хване в въртящите се остриета.

Ако кучето ви има дълга коса, може да искате да помислите за фен на Bildeless като Dyson AM06. Недостатъкът на феновете на Bladeless е, че те са значително по -скъпи.

Кучето ви спи ли в тел Dog Dog Crate? Можете да насочите вентилатор към щайгата, за да запазите кученцето си хладно, докато той отлага през нощта.

Заслужава да се спомене, че феновете са по -малко ефективни при високи нива на влажност. В влажни дни потта се изпарява по -бавно, намалявайки охлаждащия ефект, който предлага вентилаторът. [4]

9. Предложете на кучето си вкусно замразено лакомство

Бик териер яде замръзнало куче лакомство, за да се охлади

Когато топлото време се търкаля, вие спечелихте’не виждам съпруга ми без Popsicle в устата му – това’е неговият метод за оставане на хладен в летната жега.

И ако дадете на кучето си Popsicle, то също ще го охлади.

Но човешките попсикули не са подходящи за кучета. Те са с високо съдържание на захар и често съдържат консерванти или дори ксилитол.

Ако искате безопасен и здравословен Popsicle за вашето куче, вие’ще трябва да го направите сами.

За щастие, създаването. Всички вие’Ще се нуждае от силиконова тава за кубчета.

Отпечатък от кучета за лапа и костна форма на червен силиконов леден табла

Без усилие правете вкусни замразени лакомства за вашето кученце в забавни форми с тематика за кучета

Напълнете ледената си тава с ниско-натриев пилешки бульон или тиквено пюре и изчакайте да замръзне. Сега имате вкусно замразено лакомство, което ще охлади кучето ви, докато го изяде.

Можете да станете наистина креативни с рецепти. Например, можете да смесите кисело мляко и фъстъчено масло заедно за по -кремообразно лакомство. Има стотици различни рецепти за кучета Popsicle, които могат да бъдат намерени онлайн.

Аз? I’M повече от момиче с сладолед. Ако отворя вана с бисквитки и кремав сладолед, спечелих’не спирайте, докато не го довърша на едно заседание.

Ето защо бях супер развълнуван да открия, че мога да дам на кучето си същото замразено лакомство, което обичам толкова много.

Нашето кученце обича кученцето лъжици ледоделет, смесени го с вода, хвърлете го във вашия фризер и вие’Ще бъда възнаграждаващ с пухкав сладолед за безопасност на кучета-кленов бекон е нашето кученце’S любим аромат!

10. Охладете кучето си с влажна кърпа

Немската овчарка, обвита в хладна влажна кърпа до по -ниска телесна температура

Обикновено бихте използвали кърпа, за да изсушите кучето си. Но за да охладите хот -дога си, ще направите обратното.

Влажна кърпа е идеалното решение за охлаждане на хот -дог.

За по -големи кучета вие’Ще искам да вземете кърпа за баня. За по -малки кученца ще го направи кърпа за чинии.

Накиснете кърпата в хладна вода, докато тя’s наситен. След това, вие’Ще искам да изтръгне всяка излишна вода, така че мократа кърпа не’T капете по цялото си куче и пода.

Сега искате да поставите влажната кърпа на кучето си. По -специално, неговият подбедрен, вътрешен бедра или шия – тези петна охлаждат кучето ви най -бързо.

Ако влезете в кучето си вътре, не забравяйте да звъните на излишната вода – не сте’не искам локви вода на пода!

Дон’не искам вашите добри кърпи за баня миришещи като мокро куче?

Купете кучето си собствена кърпа!

Microfiber бързо сухо куче кърпа с бродиран мотив за печат на лапа

Перфектната кучешка кърпа, направена от бързо сух микрофибър с очарователен бродиран отпечатък

Тези кърпи за микрофибър са това, което използвам, за да изсуша кучето си. Те не само са супер абсорбиращи, но и изсъхват по-бързо от традиционната памучна кърпа.

11. Купете кучето си специални охлаждащи дрехи

Chihuahua, носещ охлаждаща бандана в горещия летен ден

I’Не съм човек, който да облича кучето си в дрехи. Те не служат на функционална цел.

Искам да кажа, защо кучето се нуждае от панталони?

Но със сигурност мога да видя привлекателността на дрехите, която държи кучето ви хладно в горещ ден!

Охлаждащото облекло се предлага в широка гама от стилове.

От охладителни жилетки, които се вписват под сбруя ..

Ruffwear Swamp Cooler Изпарителна жилетка за охлаждане на кучета

Това охлаждане отразява слънчевите лъчи, може да се накисне във вода и дори да пасва под сбруя

Към бандани, които се плъзгат над кучетата ви ..

Всичко за лапите охладете ледената бандана

Накиснете се във вода и го плъзнете върху главата на кученцата си, за да охладите горната част на гърдите

… има голямо разнообразие от дрехи, които ще поддържат кучето ви да изглежда и да се чувства готино.

Разбира се, ако кучето ви мрази да носи дрехи, тогава то’е възможно той да отхвърли и тези.

Но след като вашето кученце почувства усещането за охлаждане, което тези дрехи осигуряват, той’Ще бъда благодарен, че го облечехте!

12. Останете вътре

Хрътка, полагаща се на пода на салона в горещ ден

Освен ако не живеете в калаена барака, то’ще бъде значително по -студено във вашия дом, отколкото навън.

Ако имате “Външно куче” Помислете да оставите вашето кученце да избяга от топлината, като му позволите вътре.

В зависимост от това къде живеете, може да нямате избор. Например, окръг Марион, Индианаполис, направи незаконно да държи кучета навън при температури над 90 ° F.

Ако ще извиете A/C вътре, то’едва ли е честно кучето ви да страда през топлинната вълна отвън, вдясно?

Така че защо да не поканите кучето си вътре да победи жегата? След като температурата спадне, той ще бъде повече от щастлив да се върне във вашия двор.

Страхувате ли се? Дръжте кучето си в зоната за пране, баня или кухня. Тези стаи са по -лесни за почистване, ако вашето куче има инцидент. Не’не трябва да оставите вашето кученце на килима.

Ако ограничавате кучето си в една стая, Дон’не забравяйте да оставите водна купа вътре!

13. Говорете с вашия ветеринарен лекар възможно най -скоро, ако подозирате топлинен удар

Ветеринарен лекар, лекуващ булдог за топлинен удар

Топлинният удар възниква, ако вашето куче’S телесната температура се повишава над 104 ° F. Тъй като телесната температура се изкачва по -високо, вашето куче е в сериозна опасност от неврологични проблеми, бъбречна недостатъчност или дори смърт.

Ако подозирате, че кучето ви страда от HeatStroke, трябва незабавно да се свържете с вашия ветеринарен лекар.

Има улики, че вашето куче страда от топлинен удар като:

 • Тежко задъхване, което се увеличава с течение на времето
 • Тъмночервено или бледо венци
 • Забележимо развълнуван
 • Дрогиране
 • Повръщане
 • Диария
 • Некоординирано движение
 • Загуба на съзнание
 • Полагайки нежелание да станете

Въпреки това, най -точният начин да определите дали вашето куче страда от топлинен удар, е да вземете кучето си’s температура.

И той’Вероятно няма да го харесат ..

Виждате ли, най -точният начин да вземете кучето си’S температурата е през задната врата, с ректален термометър.

Може да е грубо, но вашето куче’S Животът е залог. Той ще ти прости!

Имайте предвид, че дългите гъвкави термометри могат да бъдат предизвикателство да се плъзнете във вашето куче’S ректум. Нашият ветеринарен съветник препоръчва по -къса сонда като тази:

Цифров ректален термометър за проверка на температурата на кучето

Цифров термометър, който да вземете вашето куче’s температура, за да се гарантира, че той е’t Прегряване

Ако прочетете температура от 105 ° F, веднага трябва да се опитате да охладите кучето си, като използвате тези стъпки и се свържете с вашия ветеринарен лекар.

Заключение

Да бъдеш горещ и притеснен не е забавно. И в крайни случаи може дори да бъде опасно за вашето куче.

Че’S Защо да поддържате кученцето си хладно в горещото време е част от това, че сте отговорен собственик на кучета.

Независимо дали използвате ледена вода или засилвате A/C, вашето куче ще ви благодари, че пое усилията да го запазите, когато температурата скочи.

Как се охлажда кучето си в горещ ден? Имам съвет за споделяне? Кажете ми в коментарите по -долу!

Последно актуализирано: 15 март 2023 г

Любителите на кучетата зад тази статия

Д -р Сара, DVM

Ветеринарен лекар

Помогна ли ви тази статия? да не

× Как можем да го подобрим?

Как можем да го подобрим?

× Благодаря за отзивите ви!

Винаги търсим да подобрим статиите си, за да ви помогнем да станете още по -добър собственик на кучета.

Докато сте тук, моля, споделете тази публикация

Подобни публикации

Jack Russel Mix Dog, който тича по дървени стълби

8 трика, за да спре кучето ви да пада надолу по стълбите

Силиконов сгъваем купички за кучета, готови да бъдат тествани и прегледани, за да се намери най -доброто

Най -добрата сгъваема купа за кучета

Ших Дзъ, криейки се под дървен хари, след като дъвче върху него до спрей против дъвче

Най-добрият спрей против дъвче

Отглеждане и четки и гребени

Spaniel Mix Преследване на синя пастилна топка в парк

Най -добра топка за пастиране

Нечиста керамична купа за кучета с парчета храна, залепена за нея, готова за измиване

Как да почистите и стерилизирате кучето си’s купа (правилният начин!)

Border Collie Puppy, което играе влекач в парк

Най -добрата играчка за куче влекач

Малък чихуахуа се дава хапче за средно на ръка

13 съвета, за да накарате кучето си да вземе хапче

Оставете коментар Отменете отговора

Коментари

 1. Кати казва

Здравейте всички,
Обичайте статията и съветите, но чувствам, че трябва да има важен отказ от отговорност. Когато се опитвате да охладите телесната температура на кучетата, за да предотвратите топлинен удар, използването на неща като пакет за лед или ледено студено парцал всъщност може да забави процеса на охлаждане, когато кучетата кръвоносни съдове се свиват твърде бързо от студа, причинявайки шок. Когато се опитвате да избегнете действителното изтощение на топлина’винаги е по -добре да използвате топла вода Luke заедно с хладен вентилатор и достъп до вода за кучето. Що се отнася до студен парцал, отново топъл парцал/подложка за Лука, който се заменя изключително често, за да се избегне улавянето на топлина, е по -безопасен за тези ситуации. I’Сигурен съм, че всички съвети определено работят за освежаване на куче, което е просто топло, но реших, че просто ще споделя отказа от отговорност, така че хората да са наясно, когато се справят с случаи на топлинен удар ��

Здравейте – обичах да чета вашата страница. От години използвам мокра кърпа, за да охладя лабораторията и датчаните си (плажна кърпа за датчаните ��
Но тази година намерих нещо по -добро. Синтетична или създадена от човека кърпа за кози-като това, което използват за изсушаване на кола. Много е по -леко да се справим, когато е мокро, много по -лесно да звъните на излишната вода, така че не го прави’не оставете голяма мокра каша на пода. Изсъхва много по -бързо, когато приключите с него. Лесно се почиства, когато е необходимо с няколко капки сапун за чинии, след което лесно се изплакне и изсъхне.
Тъй като е по -лек, не го прави’не притеснявам кучетата, както едва ли знаят, че е там.
Открих, че това е голямо подобрение спрямо мокра тежка кърпа.

Много добри намеци, които да помогнат за охлаждането на кучето ми след излет в много горещи темпераменти.

Мога ли да разбера хапчета от asprin, тъй като кучетата ми е на 9 години и тя ще вземе само бедрата и съвместните пикове, така че мога ли да разбера хапчетата на Asprin и.

Как да поддържате кучето си хладно по време на горещо време

Нашата мисия е да помогнем за спасяването на кучетата и котките’ живее чрез нашето образователно съдържание. За да подкрепим нашите усилия, тази страница може да съдържа партньорски връзки. Печеем комисионна за квалификационни покупки – без никакви разходи за вас.

Малко бяло куче, което се наслаждава на лятото с патица и слънчеви очила

Лятото е любимият ми сезон. Прашецът е (предимно) изчезнал, дърветата и цветята са в пълен разцвет и е горещо навън!

Докато нашите кучета може да обичат да се базират на слънце при нас, това време на годината означава, че трябва да предприемем допълнителни предпазни мерки, за да им предотвратим топлинния удар или изтощение на топлина. Това е особено вярно за плоско лице (брахицефални) породи като френски булдоги, мопси и шит от ши, наред с други.

Никой от нас не обича да вижда нашите домашни любимци, страдащи от жегата. Така че, когато летните температури се повишат, трябва да сме сигурни, че им предоставяме лесни начини да останат хладни.

Пропуснете напред

 1. Лечение на кучетата за лятото и кученца
 2. Жилетки и рогозки за охлаждане на кучета
 3. Кучешки басейни и забавление за вода
 4. Дръжте кучето си хидратирано
 5. Осигурете много сянка
 6. Повишени кучета крецета и балдахини
 7. Останете на закрито и използвайте вентилаторите, за да запазите хладно
 8. Дръжте кучето си със здравословно тегло
 9. Намажете кучето си, за да ги запазите
 10. Не забравяйте слънцезащитния крем!

Рискът от топлинен удар при кучета

Ако трябва незабавно да охладите кучето си, вижте нашата статия за Heatstroke за съвети и съвети. Признаците, че вашето куче е прегрято, включват:

 • Прекомерно задъхване или дроз
 • Слабост
 • Дезориентация
 • Венците и/или езика променят цвета (на яркочервен или синкав)

Когато куче’S телесната температура става повишена, надвишаваща 106 ° F (без известно заболяване), той се нарича топлинен ход, тъй като се дължи на прекомерна топлина от околната среда или външен източник. Когато куче’S телесната температура достига около 107 ° F, множество органи започват да се провалят и може да настъпи смърт. Естествено, всички ние искаме да избегнем тази ужасна ситуация.

Като напомняне – никога не оставяйте кучето си на мира в гореща кола. Може да е фатално. Дори и да сте паркирани на сянка и да свалите прозорците, той все още може да бъде прекалено горещ за вашето куче. Те могат да станат затруднени и неудобни много бързо. Винаги е най -добре да планирате всяко пътуване, което кучето ви може да предприеме със себе си и да опакова необходимите предмети, за да ви помогне да запазите кучето си хладно и хидратирано.

Как кучетата естествено се охлаждат

Кучетата не се потят през кожата си, както ние. Докато се потят през подложките си за лапи, това не е основният начин да се охладят.

Куче регулира телесната им температура чрез задъхване. Влагата се изпарява от езиците им, носните пасажи и облицовката на белите им дробове, докато се задушават. Тъй като този въздух циркулира през тялото им, това им помага да се охладят.

Начини да поддържате кучето си хладно през лятото

Охладени летни кучета лакомства

Дръжте кучето си хидратирано, като ги направите ледено лакомство. Може да бъде толкова лесно, колкото да поставите любимите играчки и лакомства на вашето куче в метална купа за кучета, пълнейки с вода (и можете да добавите малко пилешки бульон с нисък натрий-без лук или чесън! – за допълнителен стимул), след това замразете и сервирайте.

Ето видео на кучето Уенди, което се наслаждава на една от тези замръзнали лакомства за купа:

Намажете малкото с ниско съдържание на мазнини гръцко кисело мляко, фъстъчено масло (уверете се, че е без ксилитол!), банан или мокра кучешка храна върху облизване на постелката и замразяване за бърза и охлаждаща следобедна кучешка закуска.

За да помогнете при хидратацията, можете да дадете на кучето си плодове или зеленчуци, които са предимно вода. Не забравяйте да не им позволявате да консумират ями или семена. Някои опции с висока вода съдържат краставици, тиквички, целина, диня, ябълки или праскови. Щракнете тук за повече възможности за плодове за кучета.

Използвайте време за хранене, за да охладите кучето си. Смесете редовното хранене на кучето си с вода, малко напоена мокра храна или други опции за безопасност на кучета. Лесно е да приготвите тези ястия преди време, така че можете просто да вземете една от фризера и да го дадете на кучето си.

Не само замразените хранилки за кучета помагат да се охладят от вашето куче, но и осигуряват страхотно психическо обогатяване. Обогатяването помага за изгарянето на излишната енергия, особено в горещите дни, когато упражненията на открито просто не са безопасни.

Вижте Избора на най -добрите интерактивни играчки и пъзели за кучета за повече от любимите ни замръзнали и замразяващи опции.

Направете кученца

Има много рецепти за кучета, но не е необходимо да се усложнява!

Не забравяйте да използвате неподсладено и без ксилитол кисело мляко, ако рецептата за кученце изисква кисело мляко. И не искате да давате кисело мляко на кучета, които са непоносими към лактоза. Ето опция за кученце без лактоза, която изисква само две съставки:

 • Поставете 1 1/2 чаши диня в хранителен комбайн или блендер и разбъркайте до гладкост. Изсипете в чаша и оставете настрана.
 • Поставете 1 1/2 чаши ананас в хранителен комбайн или блендер и разбъркайте до гладко и пениста. (Не е достатъчно пениста? Можете да добавите малко кокосово мляко, за да го направите по -кремообразно.) Изсипете в чаша.
 • Напълнете чаша за силиконова плесен наполовина с пюрето с ананас и след това следвайте с пюрето на динята. Можете да оставите слоести или леко да смесите двете пюрета за ефект на вратовръзка.
 • Замразете до твърдо вещество, след това изскажете един и го дайте на вашето кученце!

Ето един превантивен приятел ветеринар, г -н. Б, супер старши чихуахуа, наслаждавайки се на замръзналото си кисело мляко по време на топлинна вълна през изминалото лято:

Г -н B Чихуахуа, наслаждаващ се на замръзнало кисело мляко от кученце

Жилетки и рогозки за охлаждане на кучета

Както бе споменато по-рано, нашите четириноги приятели дон’не се поти през кожата им като нас. Вместо това, те се охлаждат предимно през дихателната си система – затова кучетата се задъхва, когато са горещи. Охлаждащите якета за кучета могат да помогнат чрез имитиране на изпотяване по тялото на кучето. Докато водата от палтото се изпарява, тя помага да се движи топлината от кучето’s тялото навън към околната среда.

Тези жилетки не са устойчиви на неуспех, нито заместител на внимателното и предпазливо упражнение на кучета в топли/горещи дни, но могат да бъдат приятно помощ за по-топли дни (просто не забравяйте “презареждане” Палтото редовно, като го забива с вода, според инструкциите). Харесваме жилетката за охлаждане на Juffwear Jet Stream и якето за охлаждане на Hurtta – и двете работят по подобен начин. Или, ако вече използвате сбруя за ръчно облекло, те предлагат основна по -хладна жилетка, която се прикрепя към всичките им сбруи или опаковки.

Една дума за предпазливост за висока влажност: Тези видове охлаждащи жилетки ще бъдат по -малко ефективни в влажните дни, тъй като изпарението намалява в дните, в които там’вече е много влага вече във въздуха.

Охлаждащи яки или бандани като този или този от Ruffwear може да помогне малко, както и намокрянето на козината на вашето куче с хладна (но не ледена) вода от време на време. Този тип бандана или яка може да не работи толкова добре на куче с дебел козина около врата им.

Охлаждащите постелки или одеяла могат да осигурят идеално място за вашето куче да си почине и да остане хладно. И те са лесни за вземане навсякъде. Можете да ги поставите на сянка на открито или за нормалните места за почивка на закрито на вашето куче. Те могат да ви бъдат полезни, ако нямате готини плочки или дървени подове или ако кучето ви спи в щайгата или писалката си по време на горещите летни нощи.

Някои от кучетата на превантивните ветеринари обичат да използват зелената магачка за кучета за домашни любимци в колата, след като отидоха в парка. Той се вписва идеално в задната част на Honda CRV. Постелката е самостоятелно охлаждане и активирана налягането, така че не е необходимо да се охлажда в охлаждане, за да работи.

Охлаждаща постелка, използвана в задната част на SUV, с кучета, стоящи върху него

Какво да избягвате: Никога не позволявайте на някой домашен любимец, особено тези с проблеми с мобилността, да лежат директно върху пакети с лед или лед, тъй като това може да доведе до изгаряния на лед.

Тъй като брахицефалните (плоски) кучета се справят по-добре, когато са по-хладни, тези охлаждащи рогозки могат да им се възползват целогодишно, особено в домовете, които поддържат нагревателя през зимните месеци. Освен това, старши домашни любимци, които могат да се борят да се удовлетворят в жегата, могат да се възползват от хладни постелки за почивка.

Ако имате куче, което обича да „гнезди“ и да стане уютно, но е прекалено горещо, за да се зарови под обикновени одеяла, изпробвайте охлаждащо одеяло. Тези одеяла издърпват топлина и далеч от тялото им – един от нашите членове на превантивния ветеринар беше издухан от това колко добре работи и се зае да го използва сама. г-н. B обича да се гушка в одеяла и обичаше да има по -хладна опция да се набие.

Г -н B Чихуахуа гнезди върху охлаждащото си одеяло

Кучешки басейни и забавление за вода

Поставете малък басейн за вашето куче. Можете да получите малък пластмасов басейн за деца или. Не забравяйте да го напълните с прясна хладна вода всяка сутрин и правилно я почистете вечер. Осигуряването на сянка над басейна ще ви помогне да се запази водата по -хладна през целия ден.

Две гранични коли, скачащи през спринклер

Басейните се предлагат в най -различни размери, така че не забравяйте да получите този, който е с подходящия размер за вашето куче. Изберете траен материал, особено ако вашето куче обича да “копае” във водата – избягвайте надуваемите басейни, тъй като ноктите на кучето могат да пробият дъното или страните.

Никога не оставяйте кучето си без надзор в басейна и не забравяйте да не го напълнете твърде високо, особено ако вашето куче е кученце, старши куче или просто не всичко толкова стабилно на лапите им или „сигурно в себе си“ във водата.

Добавете още вода за вода към играта на вашето куче, като настроите колебателен двор спринклер и оставете кучето си да пробеди и да играе в него.

Почистете и изсушете вътрешността на вашето куче’S уши с одобрено от ветеринарно пречистване на ушите в края на деня след игра във водата, за да се избегнат инфекции на ушите.

Когато твърде много вода е лошо нещо: Някои кучета могат да изтръгнат тонове вода, докато играят в басейна си, да се движат през спринклера или да гонят спрея за маркуч. Или вашето куче може да се чука от купата им с вода. Не позволявайте на кучето си да пие прекомерно (твърде много, твърде бързо). Превишаването на вода може да доведе до интоксикация с вода, където нивата на натрий в тялото на вашето куче са изчерпани.

Симптомите на интоксикация с вода включват гадене, повръщане, подуване на корема, разширени зеници, остъклени очи, прекомерно слюноотделяне, залитане и летаргия. Пиенето прекомерно може да доведе до раздуване, особено ако вашето куче упражнява преди или след това.

Осигурете станции за кучета във вашия дом или двор

Предоставянето на вашето куче с много хладна вода за пиене е от съществено значение за жегата. Точно като нас, те могат да се дехидратират. Плюс това, нищо не се чувства по -добре в горещ ден от готина напитка.

Осигурете няколко големи купи с питейна вода за вашите кучета около дома или двора си, като не забравяйте да ги проверите и заредите поне веднъж на ден. Не забравяйте да ги поставите там, където вашето куче може лесно да ги достигне и се опитайте да ги поставите в по -хладни зони или с надежден нюанс.

Можете дори да получите автоматични водери, които лесно се прикрепят към вашия градински маркуч, привързаност на “облизване”!), или дори “воден гейзер, активиран” лапа.

Може ли кучетата да имат ледена вода?

Дон’Не се притеснявайте да дадете на кучето си ледена вода – тя не’t причинява подуване. И докато ледът е наред за кучетата, просто гледайте, така че те не са’T в крайна сметка счупите зъб, докато дъвчеш върху него (тук натрошения лед може да бъде по -добър вариант). Също така, следете, че те не са’t Задугвайте на лед куб.

Осигурете много сянка за вашето куче

Ако имате двор или външно пространство, ще искате да се възползвате от естествения нюанс или да създадете част от своето! Понякога, в зависимост от топлината, нещо толкова просто като дърво е страхотно. Но не всички дворове имат дървета, или посоката на слънцето означава, че те не осигуряват сянка там, където имате нужда. И така, какво можете да направите?

Преносимите слънчеви серии, чадърите на вътрешния двор и изскачащите балдахини са чудесни за създаване на сянка в дворове и на вътрешни дворове. Има дори някои продукти, които комбинират сянката на изскачащ сенник с охлаждащия ефект на замъгляваща система.

Популярна опция за преносим нюанс, използвана от ентусиастите на Dog Sport, е платът за алуминиев нюанс, който може да бъде драпиран върху бивши, телени щайги или над гърба на хечбек на отворен автомобил, докато чакате между събитията с кучето си. Изработен е от отразяващ материал за намаляване на топлината и осигурява на въздушния поток свободен плетен дизайн. Ето пример за това как един ентусиаст на един кучешки спорт настройва кърпата за сянка върху колата им, с отворен излюпващ се на гърба, кучето в телена щайга отзад и преносим вентилатор на Ryobi, прикрепен към щайгата, за да поддържа въздуха да се движи:

алуминий над кола с отворен люк и щайга за кучета отзад кола с вентилатори на алуминий и щайга

Бележка за безопасност: Домашните любимци никога не трябва да се оставят в затворена кола, дори със сянка върху техния носач или над колата.

Използвайте повдигнати кучета крецета

Маршал Френчи, лежащ до леглото си на балдахин

Някои ярдове просто не са достатъчно големи за балдахини или кърпа за сянка, или може да имате вътрешен двор или палуба, така че по -малкият може да е по -добър. Помислете за повдигнато и засенчено детско креватче за домашни любимци. Те осигуряват надежден нюанс и са доста преносими. Изберете креватче за домашни любимци, което е повдигнато от земята, което помага при циркулация и охлаждане на въздуха.

За да направите повдигнатото креватче и зоната на сенника на вашето куче, можете да поставите тиган с лед под креватчето. Това охлажда въздуха под леглото, помагайки да поддържате кучето си малко по -удобно. Можете също така да намокрите повърхността на креватчето като друг вариант, за да го поддържате по -хладно. И така или иначе трябва да запазите тези повдигнати креати на по -хладни повърхности (E.g., Трева, а не асфалт или бетон).

Какво ще кажете за кучета къщи за сянка по време на горещо време?

Докато оставянето на кучето си без надзор с часове навън в горещ ден не се препоръчва, много хора смятат, че кучето им ще бъде защитено от прегряване, ако търсят сянка в кучетата си. Истината е, че грешният тип кучешка къща може да се окаже вреден. В зависимост от вида на къщата за кучета, температурата вътре може да стане опасна – подобно на кола, седнала на слънце. Някои дизайни предотвратяват правилния въздушен поток, който може да бъде опасен и да накара кучето ви да прегрява.

Ако вашето куче има къща за кучета на открито, то трябва да е в засенчена зона и да се издигне от земята. Това не позволява директното слънце да го загрее и от него да абсорбира топлина от земята. Кучещата къща, която е предназначена за лятото, има по -малко изолация, което означава, че е спечелила’не задържайте толкова топлина. Трябва да има един или повече отвори, които да помогнат за поддържане на въздуха и вътрешната температура по -охладител.

Останете на закрито през най -горещите часове на деня

Може би най -очевидното предложение е, че вие ​​и вашето куче оставате вътре с духането на климатика, особено през най -горещата част на деня. Но не всеки има променлив ток и не всеки, включително вашето куче, може да иска да бъде хванат в капан в телевизионни предавания, гледащи.

Но ако е възможно, ограничете времето на открито през най -горещите часове на деня и накарайте кучето си в най -готината зона на вашия дом.

Твърде горещо за лапи асфалтови температури

Рано сутрин и късни вечерни разходки

Кучетата все още трябва да изгорят малко енергия, дори и в горещи дни. Тъй. За вашата вечерна екскурзия проверете температурата на земята, за да се уверите, че не е много горещо за лапите на вашето куче.

Асфалт, мръсотия и пясък могат да станат много горещи, след като слънцето бие по цял ден. И тази гореща повърхност може бързо да изгори подложките на лапите на вашето куче.

Ако поставите гърба на ръката си срещу горещата повърхност за 5 до 7 секунди и е прекалено горещо за вас, тогава е прекалено горещо за лапите на вашето куче. Прочетете повече за защитата на подложките за лапи на вашето куче и любимите ни обувки за кучета тук, включително как да помогнете на кучето си да се чувства удобно да ги носите.

Докато сте на ранни сутрешни или късни вечерни разходки, донесете преносима купа с вода или имайте специална бутилка за кучешка вода. Трябва да имате достатъчно вода за целия излет.

Докато ходите или туризъм, дайте на кучето си малко количество вода на всеки 15 до 20 минути, така че стомахът им да има време да го абсорбира. Не е’не е добре да ги оставите да получат прекалено много вода наведнъж.

Използвайте феновете, за да поддържате дома си хладен

Ако нямате климатик, феновете могат да бъдат добър начин да поддържате въздуха да тече. За да охладите къщата си с помощта на вентилатори, въздухът навън ще трябва да е по -хладен от въздуха вътре – така направете следното рано сутрин, по -късно вечерта и за една нощ:

Маламут се отпуска пред вентилатора до купата с вода

  Поставете вентилатор в прозорец, който е по най -готината страна на сградата (обикновено с най -много нюанс), като вентилаторът сочи към дома ви – това се дърпа на по -хладен въздух.

Когато температурата на въздуха навън се повиши, ще искате да затворите прозорците на дома си, за да запазите този горещ въздух и да затворите завеси или щори, за да блокирате слънчевата светлина.

За да създадете климатик на DIY, поставете голяма кофа с лед или замразена бутилка с вода (покрита с влажна кърпа) пред вентилатора на кутията или вентилатора на кулата. За да предпазите кучето си да не си помогнат на леда, поставете тази настройка извън обсега им, например на стол, плот или зад кучета порта.

Ако имате малък вътрешен двор, направете вентилатор на открито още по -добре, като прикачите система за мъгла! Особено ако можете да осигурите някаква допълнителна сянка по -горе, те потенциално могат да понижат температурата с 10 градуса. Това може да не изглежда много, но за вашето куче може да бъде.

Дръжте кучето си със здравословно тегло, за да предотвратите прегряване

Кучетата с наднормено тегло имат по -трудно време да се поддържат хладно при топло време и са изложени на по -голям риск от прегряване. Допълнителното тегло е още по -голяма грижа за брахицефалните породи (булдоги, мопси, французи и т.н.) през лятото. Тези породи се борят в по -топло време да дишат, но ситуацията е по -лоша, когато са с наднормено тегло, и е горещо.

Помогнете на кучето си, като ги държите в идеално състояние на тялото. Измерване на храната им, наблюдението на броя на лакомствата (и калориите на лакомство) и спирането на цялата храна ще им помогне. Вашият ветеринарен лекар може да ви помогне да ви насочи колко да нахраните кучето си и какъв е вашият домашен любимец’s идеалното телесно тегло е.

Ново призив за действие

Намажете редовно палтото на кучето си, за да ги запазите

Да поддържате кучето си редовно да се грижи през лятото е важно. Твоето куче’S палто не’Просто ги изолирайте и ги поддържайте топли през зимата, това също помага да ги поддържате по -хладни през лятото и да предпазва кожата им от слънчево изгаряне.

Матирана или уплътнена козина близо до кожните капани на топлина. Четкайте кучето си редовно, за да помогнете да излезете от подкосъм, който те’Re “издухване” От зимните/по -хладните месеци (която беше там, за да им помогне да се затопли). Четката ще премахне всяка уплътнена козина от подкосъмът им, което позволява подходящ въздушен поток по кожата им.

Трябва ли да обръснете палтото на кучето си, за да ги запазите?

Ако вашето куче има двойно палто, не ги бръснете в опит да ги държите на хладно по време на горещо време. Това може да има обратен ефект! Породи с двойно покритие, като хъски, корги, лаборатории и др., никога не трябва.

Ако вашето куче има еднослойно палто (като пудел, лабрадуд, йорки и т.н.), бръсненето на козината им няма да причини щети на козината им, както би била порода с двойно покритие. Те обаче са изложени на по -висок риск от слънчево изгаряне с по -къси палта.

Защита на слънцето и слънцезащитен крем за кучета

Тъй. Има няколко марки дрехи, блокиращи слънчеви слънчеви, за домашни любимци, и много от това, което ще работи най-добре за вашето кученце, ще зависи от това как е размер. Но, всички други неща са равни, опитайте се и отидете с ризите, козирките или кучетата Sun Goggles, които имат най -високата оценка на UPF.

Epi-Pet Dog Safe слънцезащитен крем

Що се отнася до слънцезащитния крем за вашето кученце, това е особено важно, ако имат тънко или несъществуващо палто . Гледам те, китайски крясъци. Ако трябва или решите да ги обръснете (вижте бележката по-горе: Разбръсните кучета през лятото), нанесете слънцезащитен крем върху типично без косата или с тънко покритие зони (коремът, съветите на ушите и моста на носа им).

Не пръскайте слънцезащитния крем директно на или около лицето им. Първо го напръскайте върху ръката си, след което го разтрийте върху носа, ушите, корема или други зони с ниска или не-фура.

Има одобрен от FDA слънцезащитен крем за кучета, нарича се epi-pet и работи чудесно.

Насладете се на лятото си с кучето си

Това са само няколко идеи, за да започнете да се насладите на лятото с вашето куче. Не забравяйте да се предпазите и от слънцето и топлината!

Ако имате други начини да помогнете да запазите домашния си любимец, ще се радваме да ги споделите с нас в коментарите по -долу.

За автора

Бет Търнър е ветеринарен лекар с над 20 години опит. Завършила е Държавния колеж по ветеринарна медицина в Северна Каролина и след завършването си, тя започва кариерата си като асоцииран ветеринарен лекар и работи в тясно сътрудничество с местния приют.

През 2007 г. тя постигна мечтата си за практика собственост, проектира и изгражда собствена клиника. Друга смислена роля, докато управляваше клиниката й, беше като ветеринарен лекар на нейния окръг. Това й даде възможност да помогне за подобряване на живота на много животни в нейната общност, както и да работи със спасяването, което обичаше. Тя продаде практиката си през 2019 г., за да се премести в цялата страна.

Свързани статии

Задължителни цифрови книги за собственици на кучета и котки

Коментари

Бележка за нашите читатели: Ако имате спешен въпрос и не сте в състояние да зададете на вашия ветеринарен лекар, можете да използвате услугата за запитване на ветеринар, която ще ви даде достъп до ветеринарен лекар за 7 дни за $ 1.

Моля, не задавайте спешни случаи или други конкретни медицински въпроси за вашите домашни любимци в коментарите на блога. Като онлайн информационен ресурс превантивният ветеринарен лекар не е в състояние и не предоставя конкретни медицински съвети или консултации. За предоставяне на специфични медицински съвети са необходими задълбочен физически преглед, история на пациента и установена връзка с ветеринарен бонбон, за да се предоставят специфични медицински съвети. Ако се притеснявате, че вашият домашен любимец има спешна ситуация или ако имате конкретни медицински въпроси, свързани с вашия домашен любимец’S Настоящи или хронични медицински състояния, моля, свържете се или посетете вашия ветеринарен лекар, специфична за животни гореща линия за контрол.

Моля, споделете своите преживявания и истории, вашите мнения и отзиви за този блог или това, което сте научили, че бихте искали да споделите с другите.

Как да запазите кучето хладно през лятото: 9 начина за предотвратяване на топлинен удар

Нашите четириноги приятели могат да изпитват трудности в жегата, така че ние’VE помоли експертите за техните най -добри съвети как да запазят кучето хладно през лятото.

Немското овчарско кученце, лежащо в охлаждане на басейна

(Кредит за изображение: Jannes Mingram, Unsplash)

Последно актуализирано на 10 август 2022 г

Присъединете се към нашия бюлетин

Вземете най -добрите идеи за декор на дома, „Направи си съвет“ и вдъхновение за проект направо във входящата си поща!

Благодарим ви, че се регистрирахте в Realhomes. Скоро ще получите имейл за проверка.

Имаше проблем. Моля, опреснете страницата и опитайте отново.

Като изпращате вашата информация, вие се съгласявате с Общите условия (се отваря в новия раздел) и Политиката за поверителност (отваря се в нов раздел) и сте на възраст над 16 години.

С температурите отново достигат рекордни максимуми, ако имате четирикрак приятел, не е чудно, че трябва да знаете как да поддържате кучето хладно през лятото.

И с бърза промяна в климата, повече от нас трябва да се прикрият как да поддържат домашните любимци в резултат на това. Никой от нас не иска да види кучетата си, страдащи от топлинен удар, защото да, кучетата също го получават. Всъщност Майкъл Нанк от Pet Medical Insurance Company, Trupanion (се отваря в нов раздел), казва, че те виждат 333% повече искове, свързани с топлинен удар през летните месеци. И така, как да поддържаме кучетата си хладно през лятото?

Наличието на добър преносим променлив ток е лесен начин да създадете готин дом, който’Удобно за вашето куче. Ако обаче вие’отново на бюджет или вие’Извън и с вашия пух, има и толкова много други неща, които можете да направите, за да помогнете на кучето си да остане удобно това лято.

Кучетата са умни и имат вродени стратегии за поддържане на хладно, просто трябва да им предоставим лесни възможности за охлаждане и насърчение. Ерика Барнс от домашен любимец (отваря се в новия раздел) подсказва, че по -малкото е повече, когато става въпрос за поддържане на кучетата хладно, казвайки ‘Един от най -големите ми съвети е ‘Дон’не правя всичко’, което винаги отвежда хората да се изучават в началото – аз’ще обясня. Достатъчно смешно, кучетата са доста добри в управлението на себе си в жегата. Те’Ще потърся сянка и хладни повърхности, на които да лежите, ще пиете, когато трябва (разбира се, вие’Трябва да запазят купата си с вода вдигнат) и най -вече просто ще са склонни да спите по цял ден в горещо време. Повечето от проблемите, които виждам при кучета, страдащи от изтощение на топлина и т.н. Елате, когато хората се опитват да принудят кучето да прави неща, което би било’естествено искам да направя в изключително горещо време … така че това’s първият ми съвет – когато го’горещо, нека кучето ви да има тих ден.’

Но понякога пускането на кучето ви да се разхлади не е достатъчно. И така, ето някои от най -добрите рекорди от експертите по домашни любимци.

1. Внимавайте за предупредителни признаци на топлинен удар

Откъде знаеш кога’става твърде горещо, за да се справи с вашия пупър? Според Нанк някои ключови предупредителни знаци включват:

Той обяснява, ‘Топлинният удар е аварийно състояние и ако подозирате, че вашият домашен любимец изпитва екстремна топлина, трябва да ги преместите в по -хладна зона и да се обадите незабавно на вашия ветеринарен лекар незабавно.’

Основни признаци на топлинен удар са:

 • Неспокойствие и крачка
 • Тежка задъхан
 • Повече дроли от нормалното с много лепкава слюнка
 • Червен език
 • Висока сърдечна честота
 • Сухи, тъмни или натъртено изглеждащи венци
 • Храносмилателни проблеми като повръщане или диария

Ако се съмнявате, винаги можете да приемате температурата на кучето си. Можете да използвате термометър в ухото, предназначен за използване на човека (отваря се в нов раздел) . Телесната температура на кучето обикновено е между 97 и 99 градуса по Фаренхайт. Ако температурата на вашето куче стане над 103 (40 ° C), това може да причини проблеми със здравето.

2. Избягвайте разходките по време на пикова топлина

Лесен начин да спрете кучето си от прегряване е да останете на закрито по време на жегата на деня. Ако обикновено ходите по време на обяд, опитайте да превключите графика си, така че вие’върви на разходка рано сутрин или привечер, когато’s по -хладно. Уверете се, че и вие поддържате къщата си хладна.

Даниел Каугил, съосновател на приказката за кучета (се отваря в новия раздел), казва, ‘Дръжте кучето си на закрито през най -горещите часове. Ако ти’Очаквайте горещо време през следващите няколко дни, може да се наложи да коригирате кучето си’s график за ходене. Отидете на допълнителна дълга разходка в по -хладните сутрин или вечер и ограничете експозицията на открито през следобеда, когато температурите са най -горещи.’

3. Дръжте кученцето си хидратирано

Кучетата могат да получат топлинен удар точно като хората, така че се уверете, че винаги разполагат с прясна, студена вода. Ако ти’Поправете се, винаги вземете преносима купа с вода (се отваря в нов раздел), така че вашият Pupper да не го направи’не трябва да се жадувам.

Александра Басет, водещ треньор и специалист по поведение в Dog Savvy LA (се отваря в нов раздел), обяснява: „Тъй.-

Станете креативни и направете всичко възможно, за да направите питейната вода лесна и забавна за вашето куче. Можете да сложите малко вода в храната на вашето куче или да направите пиене в игра, използвайки маркуча в двора. Моето куче обича кубчета лед в купата си с вода, въпреки че внимавайте, тъй като някои ветеринари предупреждават срещу ледена студена вода. Ако вашето куче прегрява, това може да шокира системата им.

Д -р. Chyrle Bonk, доктор по ветеринарна медицина в Хепър (Отваря се в нов раздел), предлага, ‘Помислете да настроите множество купи на различни места около дома и двора си, така че прясна вода никога да не е далеч от достигането. Можете също така да ги насърчите да пият малко повече, като получите воден фонтан, тъй като движението и шума могат да ги привлекат и да ги направят по -заинтересовани от пиене. Можете също да добавите малко пилешки бульон с нисък натрий за малко вкус.’

4. Направете теста на Tarmac

Земята може да стане наистина горещо на слънце, особено тъмен асфалт. Lovelia Horn, собственик на всяко броене на същества (отваря се в нов раздел), предлага да се направи тестът на асфалта; ‘Поставете дланите на ръцете си върху асфалта за приблизително пет секунди. Ако го усетите’твърде горещо за теб, тогава’твърде горещо за вашето куче. Присъдата не би била да излезете в този конкретен момент и да изчакате, докато се охлади малко.’

Ако графикът ви не’t ви позволяват да излезете в по -хладни времена, можете да опитате да получите обувки за вашето куче. Може да изглежда малко глупаво и може да отнеме известно време кучето ви да свикне с обувки, но пази лапите им в безопасност. Уверете се, че получавате ботуши с добра защитна подметка като тези (се отваря в нов раздел) от Ruffwear (се отваря в нов раздел) в Amazon. Имайте предвид обаче, че ако е прекалено горещо, за да може вашият домашен любимец да ходи на земята, вероятно е прекалено горещо за разходка.

5. Набирайте кучето си ежедневно

Кучетата трябва да се справят с топлината в топло козина! Прост и ефективен начин да поддържате кучето си хладно е да ги четкате редовно, за да помогнете да премахнете излишната коса, когато те’прехвърляне през лятото. Кучето ви остава готино, плюс получавате по -малко кучешка коса на вашите мебели и по -малко трябва да извадите вакуума си за цялата тази коса за домашни любимци, когато сте горещи и притеснени.

6. Но не им се обръщайте отблизо

Някои породи, които не се хвърлят, като пудели или шнаузери, биха могли да се възползват от лятна тапицерия. Въпреки това, бръсненето на повечето породи кучета не се препоръчва. Джен Джоунс от YourDogAdvisor.com (се отваря в нов раздел) казва, ‘Един мит, който искам да се разпадна, е да бръснете вашите домашни любимци през лятното време, за да избегнете топлина. Няма нужда да обръскате кучето си през лятото – всъщност това може да ги направи по -горещи. Отнемането на козината им ги прави склонни да отопляват опасностите.’ Бъдете внимателни и се консултирайте с вашия ветеринарен лекар, преди да дадете на кучето си нова прическа.

7 . Направете кученца

Вкусен начин за борба с летната жега както за домашни любимци, така и за хора, е със сладолед или попсикул. Има много различни рецепти за кучешки сладолед и обикновено те са супер лесни за приготвяне. Поставихме нарязани банани и боровинки във фризера, добавим малко фъстъчено масло и смеси. Кучетата го обичат, както и хората.

Тази вкус.

8. Познайте породата на вашето куче

Някои кучета породи по -добре в жегата от други. Ако вашето куче е спасяване, може да е добра идея да получите тест за ДНК на Doggie, за да придобиете още малко представа. Може да бъде много полезно да знаете дали вашето куче има ниска толерантност на топлина, така че да можете да ги следите по -отблизо и не забравяйте да следвате всички тези съвети.

Д -р. Брайън Евънс, медицински директор в холандски (се отваря в новия раздел), ‘Брахицефални породи кучета като булдоги, френски булдоги, мопси, бостънски териери и т.н., са по -склонни към изтощение на топлина от другите. Това е така, защото толерантността им на топлина е много по -ниска. Арктическите породи с дебели палта също са по -предразположени към прегряване като сибирски хъски, аляскински маламут и чау чау’.

9. Вземете охлаждаща постелка или опитайте нашия лесен DIY

Охлаждащите постелки могат да бъдат истински смяна на играта, ако вашето куче страда в жегата. Д -р. Сабрина Конг, доктор по ветеринарна медицина в We Love Doodles (Отваря се в New Tab), обяснява: „Това са гигантски постелки, които са пълни с този гел материал, който се охлажда с натиска на теглото на кучето. Кучетата ми обичат да лежат на тези неща и те работят перфектно, докато на закрито, в задния двор и дори в колата! Внимавайте обаче дали кучето ви обича да дъвче нещата, тъй като материалът не трябва да се яде. Не оставяйте постелката и на пряка слънчева светлина, тъй като тя ще абсорбира топлината и ще направи обратното на това, което е предназначено.’

Тази охлаждаща постелка (се отваря в нов раздел) от Arf Pets (се отваря в нов раздел) в Amazon остава готин в продължение на три часа и се прави с нетоксични материали, така че можете да избегнете големи злополуки, ако вашето куче дърпа постелката си. Има и охлаждащи якета за това, когато вие’В движение, като този от Ruffwear on Amazon (се отваря в нов раздел) .

Ако ти’Поставете на бюджет, поставянето на мокра кърпа в хладилника за около четиридесет и пет минути прави отлична охлаждаща постелка. То’S също влажна, която също помага на кучетата да се охладят. Това не’Не сте студени толкова дълго, колкото закупената от магазина версия, но можете да използвате няколко кърпи и да ги завъртите. Не забравяйте да дадете добре кърпата, преди да я върнете в хладилника.

Ще намокри куче, охлади го?

Каугил обяснява, ‘Да. Намокрянето на кучето ви позволява на водата да се изпари, носейки топлина в процеса. Това е подобно на това как потта охлажда хората. Намокрянето е особено ефективно, ако водата е готина.-

Езеро или река е чудесно в топъл ден, но ако то’S супер горещо го’най -добре да намерите някъде, където вашето куче може да гребе или да легне във водата. Упражнението може да ги направи още по -горещи, така че е най -добре, ако не им се налага да плуват. Опитайте този траен и сгъваем кучешки басейн (се отваря в нов раздел) във вашия двор или инсталирайте спринклер, в което кучето ви може да играе.

Кой е най -бързият начин за охлаждане на куче?

Д -р. Ейми Атлас, основател на градските домашни любимци (се отваря в новия раздел), предупреждава: „Важно е да се вземат всички предпазни мерки, за да се предотврати прегряване на куче по време на високата топлина на лятото, тъй като до момента, в който кучето проявява симптоми на топлинен удар, често е късно да ги спасим, за да ги спаси.-

Ако вашето куче показва признаци на изтощение на топлина, извадете ги от топлината възможно най -скоро. Тя продължава, „кучетата нямат способността да се изтръпват, така че единственият им механизъм за охлаждане е задъхан. Задъхаването е много неефективно, ако въздухът, в който дишат, е изключително горещ.-

Въпреки че намокрянето на кучето ви е чудесен начин да ги охладите, не използвайте студена вода, ако смятате, че кучето ви прегрява. Каугил обяснява: „Ако смятате, че вашето куче изпитва топлинен удар, то’е важно да не сложите много студена вода върху тях или това може да шокира системата им. Умерено хладната вода работи най -добре.-

Как мога да запазя кучето си хладно в горещо време без променлив ток?

Дори и без променлив ток, създаването на хладно място, където вашето куче може да се разхлади, е от съществено значение в горещ ден. Не забравяйте да поставите леглото или щайгата на кучето си в хубава хладна част от дома си и можете да използвате вентилатор, охлаждаща постелка и студена вода, за да създадете хладно убежище.

Бонк предполага: „Дайте на кученцето си готино място, за да се мотаете. Ако навън, тъмно, сенчесто място е най -добре. Ако вътре, потърсете мазе или тъмна, тиха зона, като зад дивана или пред вентилатор. Можете да опитате охлаждащо куче легло или да ги оставите да лежат на влажна кърпа. Навън опитайте басейн или спринклер.-

Ако имате и други домашни любимци в дома си, вижте това лято Ръководство за безопасност на домашните любимци със съвети за всички ваши придружители на животни.